Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Cutiefly vangen en naar Ribombee evolueren uitgelegd

Zo vang je de Bee Fly Pokémon in Pokémon Go!

Cutiefly en Ribombee, zijn evolutie, zijn twee Gen 7 Pokémon die hun debuut in Pokémon Go maakten tijdens het Season of Rising Heroes.

Ze werden uitgebracht tijdens het Spring into Spring 2023 event in Pokémon Go en deze Bug en Fairy-type Pokémon passen in het rijtje van Combee en Vespiquen van door bijen-geïnspireerde Pokémon. Gelukkig moet je geen vrouwelijke Cutiefly vangen om de evolutie te krijgen.

Hieronder leggen we uit hoe je Cutiefly vindt en evolueert Ribombee in Pokémon Go, samen met de Cutiefly counters en zwakke plekken als je ertegen wenst te vechten in raids.

Op deze pagina:

Hoe krijg je Cutiefly in Pokémon Go

Cutiefly en Ribombee, zijn evolutie, verschenen voor het eerst in Pokémon Go op dinsdag 4 april aan het begin van het Spring into Spring 2023 event.

Dit is hoe je Cutiefly vangt tijdens het Spring into Spring event:

Cutiefly.
 • In het wild - Verschijnt vaker tijdens het Spring into Spring event.
 • In één-ster raids - Tijdens het Spring into Spring event.
 • 2km eggs - in 2km eggs gekregen tijdens het Spring into Spring event.

De gemakkelijkste manier om Cutiefly te vinden tijdens het Spring into Spring event is door deze in het wild te vangen. Bekijk dus regelmatig je Poké Radar rechtsonderaan om te kijke nof Cutiefly te zien is bij een PokéStop in de buurt. Je kan ook met Incense hem proberen lokken.

Als je moeite hebt met Cutiefly te vinden, raden we aan om hem te verslaan in een raid. Aangezien Cutiefly een één-ster Raid Pokémon is, zou je geen probleem mogen hebben met deze te verslaan in je eentje. Zorg gewoon dat je de juiste counters kiest. Daar hebben we verder op deze pagina wat meer tips voor!

Als het op 2km eggs aankomt, is het belangrijk te herinneren dat Cutiefly zijn egg pool deelt met zeven andere Pokémon. Dat betekent dat, terwijl de verlaagde hatch distance bonus voor eggs in Incubators tidjens het Spring into Spring event gemakkelijker maakt, je mogelijks niet de Cutiefly krijgt die je wil. Je moet ook zeker zijn dat je de juiste egg kiest, want Cutiefly kan enkel uit 2km eggs gebroed worden die je hebt gekregen tijdens het event.

We raden sterk aan om Cutiefly te vangen tijdens het Spring into Spring 2023 event, aangezien we op het moment van schrijven niet weten wat de spawn rate zal zijn wanneer het event eindigt. Er is dus een kans dat, net zoals bij andere net uitgebrachte Pokémon, deze best moeilijk te vinden zal zijn na het event. Het is dus zeker de moeite deze aan je Pokédex toe te voegen nu het relatief gemakkelijk is.

Hoe evolueer je Cutiefly in Ribombee in Pokémon Go

Om Cutiefly in Ribombee te evolueren in Pokéon Go heb je 50 Cutiefly Candy nodig. Er zijn geen andere vereisten voor deze evolutie, dus als je genoeg cand hebt, mag je Cutiefly evolueren wanneer je wil.

Cuitefly en Ribombee zijn beide Bug en Fairy-type Pokémon. (Image credit: pokemon.com)

Als je Cutiefly absoluut in het wild wil vangen, dan raden we aan om een Pinap Berry te gebruiken tijdens het vangen om je catch candy te verdubbelen. Je kan dit ook doen als je Cutiefly verslaat in een één-ster raid.

Het is ook een goed idee om de 2km die je verzamelt tijdens het Spring into Spring event nog tijdens het event uit te broeden. Aangezien Cutiefly in de egg pool zit, krijg je dubbele Cutifly candy als je dit doet. En dankzij de gehalveerde hatch distance bonus voor alle eggs in Incubators tijdens het Spring to Spring event betekent dit dat je heel wat 2km eggs kunt uitbroeden tijdens dit event.

Je kan natuurlijk ook altijd Cutiefly instellen als je buddy Pokémon en candy verdienen terwijl je op wandel gaat en Pokémon Go speelt.

Cutiefly counters en zwakke plekken in Pokémon Go

Dit zijn de Cutiefly counters en zwakke plekken die van pas kunnen komen in Pokémon Go raids:

 • Cutiefly type - Bug en Fairy
 • Cutiefly is zwak tegen - Fire, Flying, Poison, Rock en Steel Pokémon
 • Cutiefly counters - Als Fire Pokémon, Entei, Heatran en Charizard. Voor Flying Pokémon, Moltres, Ho-Oh en Braviary. Voor Poison Pokémon, Roserade, Nihilego en Overqwil. Voor Rock Poékmon, Rhyperior, Rampardos en Gigalith. Voor Steel Pokémon, Metagross, Excadrill en Zacian.
 • Andere Cutiefly tips - Aangezien Cutiefly een één-ster raid Pokémon is, zou je deze gemakkelijk moeten kunnen verslaan in je eentje als je Pokémon sterk genoeg zijn. We raden aan om te focussen op Fire en Poison Pokémon om zoveel mogelijk gebruik te maken van Cutiefly's beide types.

Cutiefly CP in Pokémon Go

Cutiefly heeft de volgende CP waarden in Pokémon Go:

 • Cutiefly CP als Raid Boss - 2999 CP
 • Cutiefly max CP op Level 40 - 888 CP
 • Normale CP waarde bij het vangen van Cutiefly - 465 tot 507 CP
 • Cutiefly in het wild met Weather boost (Cloudy en Rain) - 582 tot 634 CP

Cutiefly moveset in Pokémon Go

Wat Cutiefly's beste moveset in Pokémon Go betreft, raden we aan om allemaal Fairy movees te gebruiken, met Fairy Wind als Fast Move en Dazzling Gleam als Charged Move. Deze moveset werkt ook goed voor Ribombee.

Ribombee.

Hier is de volledige moveset voor Cutiefly in Pokémon Go:

Mogelijke Fast Moves:

 • Fairy Wind (Fairy)
 • Struggle Bug (Bug)

Mogelijke Charged Moves:

 • Bug Buzz (Bug)
 • Dazzling Gleam (Fairy)

Veel geluk met het vangen van Cutiefly in Pokémon Go!

Read this next