Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go beste Pokémon - beste Pokémon per type, beste aanvallers en beste verdedigers

De beste Pokémon om te gebruiken van de drie generaties die nu beschikbaar zijn..

De beste Pokémon in Pokémon Go hangt af van hoe je de Pokémon gaat gebruiken. Het maakt een groot verschil of het voor een gym, raid of een trainer battle is. Voor elke situatie moet je nieuwe manieren bedenken van hoe je je Pokémon gaat inzetten.

Daarom dat we deze pagina in verschillende delen splitsen, zoals de beste Pokémon in Pokémon Go per type lijst, die een handige referentie is als je je afvraagt aan welke Pokémon je een Power Up moet geven. Of onze lijsten met beste aanvallende Pokémon en de beste verdedigende Pokémon voor gyms en raids. Voor elk wat wils!

Op deze pagina:

De beste Pokémon in Pokémon Go per type

Er zijn honderden Pokémon beschikbaar in Pokémon Go en er zullen er nog honderden bijkomen naarmate er generaties toegevoegd worden. Combineer dat feitje met hoe gyms aanvallen en verdedigen, aan raids meedoen en trainer battles allemaal verschillende dingen vragen van je Pokémon en het wordt meteen duidelijk dat er geen objectieve 'beste' Pokémon is die optimaal is in elk scenario.

Maar dat maakt het niet minder nuttig om te weten welke Pokémon in het algemeen sterker zijn dan andere in een specifiek scenario. De gemakkelijkste manier om ze te verdelen is per type. Daarom is hier een gemakkelijk overzicht van de sterkste Pokémon per type, inclusief hun beste aanvallen op het moment van schrijven.

Tyranitar staat al in onze lijst van best Pokémon sinds hij geïntroduceerd werd in Pokémon Go.

Belangrijk om te weten is dat we de beste moves van dat type oplijsten waar beschikbaar. Dat betekent niet dat die aanval perse de optimale damage doet voor die Pokémon.

Een voorbeeldje: Rayquaza doet meer damage (en wordt best gebruikt) als Dragon Pokémon met Dragon aanvallen als aanvaller. Maar het is ook de sterkste Flying Pokémon als aanvaller als je hem Air Slash en Aerial Ace laat gebruiken.

Gebruik daarom onderstaande tabel als je een goede Pokémon van een bepaald type wil vinden. Het is ook handig als je een goed gevoel wil krijgen voor wat de beste Pokémon in Pokémon Go zijn in het algemeen.

Pokémon Go Beste Pokémon per type:

TypeBeste PokémonBeste situatieFast Move (van dat type)Charged Move (van dat type)
NormalBlissey
Snorlax
Slaking
Verdedigen
Verdedigen
Verdedigen
Pound
Lick
Yawn
Dazzling Gleam
Body Slam
Play Rough
FightingLucario
Conkeldurr
Machamp
Aanvallen
Aanvallen
Aanvallen
Counter
Counter
Counter
Aura Sphere
Dynamic Punch
Dynamic Punch
FlyingRayquaza
Honchkrow
Moltres
Aanvallen
Aanvallen
Aanvallen
Air Slash
Peak
Wing Attack
Aerial Ace
Sky Attack
Sky Attack
PoisonRoserade
Toxicroak
Victreebel
Beide
Aanvallen
Beide
Poison Jab
Poison Jab
Acid
Sludge Bomb
Sludge Bomb
Sludge Bomb
GroundGoudon
Garchomp
Rhyperior
Aanvallen
Aanvallen
Beide
Mud Shot
Mud Shot
Mud Slap
Earthquake
Earthquake
Earthquake
RockTyranitar
Terrakion
Rampardos
Beide
Beide
Aanvallen
Smack Down
Smack Down
Smack Down
Stone Edge
Rock Slide
Rock Slide
BugPinsir
Scizor
Yanmega
Beide
Aanvallen
Aanvallen
Bug Bite
Fury Cutter
Bug Bite
X-Scissor
X-Scissor
Bug Buzz
GhostGiratina (Origin Forme)
Chandelure
Gengar
Aanvallen
Verdedigen
Verdedigen
Shadow Claw
Hex
Shadow Claw
Shadow Ball
Shadow Ball
Shadow Ball
SteelMetagross
Dialga
Excadrill
Beide
Aanvallen
Aanvallen
Bullet Punch
Metal Claw
Metal Claw
Meteor Mash
Iron Head
Iron Head
FireDarmanitan
Entei
Moltres
Aanvallen
Aanvallen
Aanvallen
Fire Fang
Fire Fang
Fire Spin
Overheat
Overheat
Overheat
WaterKyogre
Swampert
Gyarados
Aanvallen
Aanvallen
Beide
Waterfall
Water Gun
Waterfall
Hydro Pump
Hydro Pump
Hydro Pump
GrassRoserade
Alolan Exeggutor
Tangrowth
Beide
Beide
Aanvallen
Razor Leaf
Bullet Seed
Vine Whip
Grass Knot
Solar Beam
Power Whip
ElectricRaikou
Electivire
Zapdos
Aanvallen
Beide
Aanvallen
Thunder Shock
Thunder Shock
Thunder Shock
Wild Charge
Wild Charge
Thunderbolt
PsychicMewtwo
Metagross
Latios
Aanvallen
Beide
Aanvallen
Confusion
Zen Headbutt
Zen Headbutt
Psychic
Psychic
Psychic
IceMamoswine
Weavile
Glaceon
Beide
Aanvallen
Aanvallen
Powder Snow
Ice Shard
Frost Breath
Avalanche
Avalanche
Avalanche
DragonRayquaza
Palkia
Garchomp
Aanvallen
Aanvallen
Beide
Dragon Tail
Dragon Tail
Dragon Tail
Outrage
Draco Meteor
Outrage
DarkDarkrai
Hydreigon
Tyranitar
Aanvallen
Aanvallen
Aanvallen
Snarl
Bite
Bite
Dark Pulse
Dark Pulse
Crunch
FairyTogekiss
Gardevoir
Granbull
Verdedigen
Beide
Beide
Charm
Charm
Snarl
Dazzling Gleam
Dazzling Gleam
Play Rough

De beste Pokémon in Pokémon Go: beste aanvallers

Houd in gedachten dat dit overzicht van beste Pokémon gebaseerd is op onze eigen ervaringen, kennis en inschattingen van de game bovenop ruwe cijfers. Dit is dus geen rangschikking van Pokémon puur op hun ruwe damage per seconde cijfers.

Cover image for YouTube videoPokémon Go Evolving Dratini to Dragonair to Dragonite

We houden dus wel rekening met hoeveel damage per seconde de Pokémon doen, maar combineren dat met de huidige metagame van de game zoals die nu is. Dat betekent dat, terwijl Alakazam momenteel misschien hoog bovenaan alle lijsten staan puur op basis van de harde damage dat hij doet met Confusion en Future Sight, wij deze toch niet zo hoog zetten omdat zijn verdediging maar zwak is en hij maar tegen een beperkt aantal types Pokémon echt nuttig is.

Pokémon Go overzicht van beste aanvallers

Nr.PokémonQuick MoveCharged MoveHet best tegenReden
1
MewtwoConfusionShadow BallVeelMewtwo is zowat de beste all-rounder. Hij heeft een hogere Attack dan Rayquaza, zelfs zonder perfecte moves. Is met Focus Blast ook handig voor het aanvallen van gyms.
2
RayquazaDragon TailOutrageVeelRayquaza combineert twee uitzonderlijke moves met enorm sterke Attack stats en is daarom de beste Dragon Pokémon. Pas wel op voor Ice moves.
3
KyogreWaterfallHydro PumpFire, Rock en Ground Rock en Ground Pokémon zien we vaak als verdedigers en die verpulvert Kyogre met z'n sterke Attack. Hij is de beste Water Pokémon als aanvaller in de game.
4
LucarioCounterAura SphereDark, Ice, Normal, Rock en Steel Aura Sphere maakt van Lucario de sterkste Fighting Pokémon in de game door zijn kracht en snelheid. Hij kan met gemak de gemiddelde verdediger uitschakelen en is een goede aanvaller in Raids.
5
DragoniteDragon TailOutrageVeelSterk tegen bijna alles. Dankzij Outrage zetten we deze boven Salamence als sterke algemene aanvallende Pokémon.
6
GarchompDragon TailOutrageVeelVergelijkbaar met Dragonite. Iets minder sterke verdediging, maar wel een hogere Attack. Vervangt Salamence als alternatieve aanvaller met Dragon aanvaller.
7
TyranitarSmack DownStone EdgeVeelSterk tegen zowat alles, maar met iets meer zwakke plekken dan Dragonite. Heeft het moeilijk tegen Hariyama. Smack Down is essentieel om het meeste te halen uit zijn Rock-type, maar Bite en Crunch maakt het ook één van de beste Dark Pokémon aanvallers.
8MamoswinePowder SnowAvalancheFlying, Ground en Dragon Omdat Flying, Dragon en Ground Pokémon zo vaak in in gyms te vinden zijn, is deze Pokémon met sterke attack en defense een fantastische optie.
9
DarmanitanFire FangOverheatGrass, Steel, Ice, Bug Al sinds Darmanitan beschikbaar werd in Pokémon Go, is hij de sterkste Fire Pokémon. Daarmee stoot hij Entei van zijn troon.
10
RaikouThunder ShockWild ChargeFlying en Water Gyarados en andere Water Pokémon zijn veelvoorkomende verdedigers, en Raikou blijft de beste pure Electric Pokémon als aanvaller.

De beste Pokémon in Pokémon Go: beste verdedigers

Net zoals het gedeelte hierboven is onderstaand overzicht van de beste verdedigende Pokémon in Pokémon Go gebaseerd op onze kennis van de ruwe cijfers en onze ervaring met de game.

Pokémon Go overzicht van beste verdedigers

Nr.PokémonQuick MoveSpecial MoveHet best tegenReden
1
BlisseyZen HeadbuttDazzling GleamVeelZelfs na de herwerking is Blissey nog steeds de beste. Zowat al haar movesets zijn beter dan die van elke andere Pokémon. Het duurt een eeuwigheid om een Blissey te verslaan, zelfs voor de Pokémon die haar counter zijn. Is erg effectief tegen een Machamp ook.
2
MetagrossZen HeadbuttMeteor MashMachampMinder algemeen inzetbaar als de sterke Normal Pokémon, maar wel een uitstekende counter tegen hun counter Machamp. Meta!
3
SnorlaxZen HeadbuttHyper BeamVeelEigenlijk gewoon een goed alternatief voor Chansey en Blissey.
4
SlakingYawnPlay RoughVeelEen vreemde, maar met belachelijk hoge Attack en CP is dit een grote hindernis voor aanvallende Pokémon. Best gecombineerd met Blissey/Snorlax/Metagross om wat meer 'body' aan de gym te geven.
5
MiloticDragon TailSurfVeelSterke defense, maar kan Dragon aanvallers verrassen met zijn Dragon Tail.
6
DragoniteDragon TailOutrageVeel, inclusief MachampOmdat hij deels Flying Pokémon is, is hij sterk tegen Machamp. Dat maakt het moeilijk voor aanvallers om de gym in te nemen. Heeft daarnaast ook sterke Attack en HP.
7
GyaradosDragon TailOutrageVeel, inclusief MachampErg zwak tegen Electric Pokémon, maar dat zijn zelden aanvallers. Flexibel tegen veel aanvallers maar gemakkelijk gecounterd door Tyranitar.
8
ExeggutorConfusionSeed BombElectric, FightingSterke counter tegen vele Aanvallers omdat hij resistent is tegen Electric e nook Fighting, Rock en Ground Pokémon zijn weerloos.
9
TogekissHidden PowerDazzling GleamVeelVeel HP gecombineerd met een goed type maakt dit een goede algemene verdediger.
10
CharizardAir SlashDragon ClawDragon, GrassJe kan tegenstanders verrassen met deze sterke Fire Pokémon die Grass Pokémon kan counteren met Air Slash en tegelijk Dragons en andere Pokémon countert met Dragon Claw. Goed als je nog een plekje over hebt!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

/section>

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties