Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go: Pokémon vinden, vangen, en uitbroeden - Zo maak je je Pokédex compleet

Zeldzame en legendary Pokémon, en het uitbroeden van eieren, alles wat je moet weten over Pokémon vinden.

Naast het vechten is het vinden en vangen van Pokémon het belangrijkste in een Pokémon game. Pokémon Go is daarop geen uitzondering en met de Augmented Reality kun je de beesten nu voor het eerst in je eigen achtertuin vangen. Er zijn meer dan 200 Pokémon in Pokémon Go en je wilt ze vast allemaal. Helaas is dat niet altijd even makkelijk.

Een aantal Pokémon zijn niet te vangen, omdat ze waarschijnlijk voor speciale evenementen worden bewaard. Nog zo'n voorbeeld is een handjevol regio-exclusieve Pokémon. Maar dat zijn uiteindelijk de uitzondering op de regel. Soms kom je ze gewoon niet tegen omdat je niet in buurt bent van hun natuurlijke leefomgeving of omdat de situatie niet aan hun eisen voldoet.

Dat is precies waar onze gids mee gaat helpen. We vertellen je waar je zeldzame en legendarische Pokémon kunt vinden en hoe je specifieke Pokémon zoals Ditto, Unown en Shiny Magikarp kunt vangen. We leggen ook uit hoe je je Pokéballs perfect kunt gooien en hoe je Poké-eggs uitbroedt. Met onze tips heb je je Pokédex zo vol.


Terug naar Pokémon Go tips en tricks - de grote gids


Waar vind ik zeldzame en legendarische Pokémon?

Natuurlijk wil je als trailer de sterkste Monsters bij je dragen. Maar ja, des te sterker een Pokémon, des te lastiger is hij te vangen. Wellicht weet je ook wel dat de Legendary Pokémon de sterkste vechters zijn en dat iedereen ze wil hebben. Het goede nieuws is dat er nu nog meer mogelijkheden zijn om aan zeldzame en legendarische Pokémon te komen. Dus aan de ene kant kun je geluk hebben en een zeldzame Pokémon in het wild tegenkomen, maar met het nieuwe Raid-systeem vecht je hoe dan ook tegen zeldzame Pokémon en krijg je ook de kans om ze te vangen. Meer details daarover lees je op deze pagina.

Pokémon Go - Legendary Pokémon en EX raids: zo vang je Mewtwo en co


Regio-exclusieve Pokémon: waar vind ik Tauros, Kangaskham, Mr. Mime, Farfetch'd, Heracross en Corsola?

Sommige van de schattige zakmonsters vind je in Pokémon Go alleen op bepaalde plekken ter wereld. Elk continent heeft er één, zoals Mr. Mime die je in Europa kunt vinden. Spelers in andere regio's kunnen maar beter hun vakanties goed boeken als ze die laatste Pokémon willen vangen. Er zijn zes regionale Pokémon, en op deze pagina leer je wie dat zijn en waar je moet wezen om ze te vangen.

Pokémon Go: Regionale Pokémon Gen 3 tot Gen 1 - waar zijn de exclusieve Pokémon


Welke Pokémon zitten er in Pokémon Go en hoe zeldzaam zijn ze?

Momenteel zitten er Pokémon uit de eerste, tweede en derde generatie in de game. Echter zijn niet alle Pokémon direct te vangen, omdat ze bijvoorbeeld worden achtergehouden voor evenementen. Wil je weten welke Pokémon je kunt vangen, waar je ze kunt vinden en hoe zeldzaam ze zijn, lees je de volgende pagina's.

Pokémon Go Gen 3 Pokémon lijst: Elke Pokémon uit Ruby en Sapphire die je nu kunt vangen

Pokémon GO update - De 80 nieuwe Gen 2 Pokémon uit de Johto regio

Pokemon GO - Nieuwe baby Pokémon: Togepi, Pichu, Igglybuff, Cleffa, Elekid, Magby en Smoochum

Pokémon GO Halloween event - Duskull, Dusclops, Shuppet, Sableye en Banette vangen


Hoe en waar vind ik bepaalde Pokémon?

Vinden en vangen van Pokémon is een belangrijk onderdeel in de serie en vooral in Pokémon Go is het erg leuk om te doen. Afhankelijk van waar je woont is het echter niet altijd even makkelijk om je Pokédex te voltooien. Op de volgende pagina's geven we je wat ondersteuning, zodat je weet waar je moet zoeken. We kijken ook naar Ditto, Unown en Shiny Pokémon. Misschien is het ook handig om meer te leren over de verschillende systemen in de game, zodat je die tijdens je zoektocht goed kunt inzetten.

Pokémon GO map - Pokémon, raid, gym locaties voor Nederland en België

Pokémon Go - Ditto vangen: Zo vind je deze shapeshifter

Pokémon Go - Unown vangen: hoe vind je deze zeldzame Alfabet Pokémon?

Pokémon GO Eevee - Evolueren naar Espeon, Umbreon, Vaporeon, Flareon en Jolteon


Hoe word ik beter in het vangen van Pokémon?

Voordat je een Pokémon kunt vangen, moet je hem eerst vinden. In Pokémon Go kun je daar het 'Nearby'-venster voor gebruiken. Als je er één hebt gevonden hoef je alleen maar een bal te gooien om een nieuw vriendje te krijgen. Op papier klinkt dat natuurlijk makkelijk maar in de praktijk kan dat anders uitpakken. Die kleine boefjes willen niet altijd gevangen worden en zullen proberen om je Pokéball te ontwijken. Om er zeker van te zijn dat je slaagt gebruik je de info op de volgende pagina's.

Pokémon GO - zo gebruik je Sightings en Nearby trackers

Pokémon Go - Curveball werpen en een Nice, Great, Excellent bonus verdienenHet Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Welke Pokémon komen uit eieren en hoeveel kilometer heb ik nodig?

Je kunt op twee manieren aan nieuwe Pokémon komen in Pokémon Go: Of je vangt ze, of je broedt ze uit eieren. Zorg er altijd voor dat je dat laatste doet, aangezien eieren uitkomen aan de hand van de hoeveelheid kilometers die je loopt. Aangezien je toch al loopt, moet dat geen probleem vormen. Je moet wel met een paar dingen rekening houden. Afhankelijk van het ei moet je wel bepaalde routes lopen. Welke Pokémon er uit een ei komen, hoeveel kilometer je daarvoor moet lopen en welke trucjes je kunt gebruiken om het proces te versnellen, lees je op deze pagina.

Pokémon GO Eggs - 2km, 5km en 10km (Gen 3) Egg hatchen

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties