Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Gimmighoul en Gimmighoul Coins uitgelegd

Hoe Gimmighoul Coins te krijgen om Gholdengo te evolueren in Pokémon Go!

Gimmighoul en Gholdengo waren de eerste Gen 9 Pokémon gereleased in Pokémon Go.

Hoewel de 'Roaming Form Gimmighoul' voor het eerst te zien was in Pokémon Go gedurende november 2022, kon je deze Pokémon alleen in de game vangen wanneer je Pokémon Go verbond met Pokémon Scarlet of Violet.

Na het vangen van een Gimmighoul, moet je een grote hoeveelheid Gimmighoul Coins verzamelen om deze te laten evolueren in Gholdengo.

Hieronder kun je ontdekken hoe je Pokémon Go met Pokémon Scarlet en Violet kan verbinden, hoe je Postcards kunt versturen en hoe je Gimmighoul and Gholdengo kan krijgen in Pokémon Go.

Op deze pagina:

Hoe verbind je Pokémon Go met Pokémon Scarlet en Violet

De eerste stap richting Gimmighoul en Gholdengo krijgen in Pokémon Go is om je Pokémon Go account te verbinden met je kopie van Pokémon Scarlet of Violet.

Dit betekent dat op het moment van schrijven je een exemplaar van Pokémon Scarlet of Violet nodig hebt om Gimmighoul in Pokémon Go te krijgen. Gelukkig hoeft dit niet je eigen exemplaar van de game te zijn, waardoor je ook zou kunnen verbinden met een Scarlet of Violet exemplaar van een vriend. Je zou het nu ook eerst kunnen verbinden met een game van een vriend of vriendin en later, wanneer je wel een eigen exemplaar hebt, het met je eigen kunnen verbinden.

We kunnen alleen niet met zekerheid stellen dat dit altijd zo zal blijven werken.

Voordat we beginnen is het wel belangrijk dat je versie 1.2.0 van Pokémon Scarlet of Violet speelt om hier toegang tot te hebben.

Wanneer je niet weet op welke versie je speelt kun je in Pokémon Scarlet of Violet scrollen in het Home scherm van je Nintendo Switch. Vervolgens druk je op de plus (+) knop, en kun je vervolgens op het scherm dat nu opent het versienummer onder de naam van de game zien. Je kunt overigens je game versie updaten door 'Via the Internet' te selecteren, of je zou kunnen matchen met een vriend die wel de correcte versie heeft. Kies hiervoor 'Match Version With Local Users' van het 'Software Update' deel van dit scherm.

Zodra je versie 1.2.0 van Pokémon Scarlet and Violet hebt gedownload, is het tijd om het met Pokémon Go te verbinden voor de eerste keer.

Eerst moet je Pokémon Scarlet / Violet starten en, zodra je ingame zit de Poké Portal openen. Vanaf daar, selecteer je de Mystery Gift.

Wanneer versie 1.2.0 correct gedownloaded is, zal de optie 'Connect to Pokémon Go' verschijnen.

Vervolgens wil je overspringen naar Pokémon Go op je mobiele telefoon en naar de Pokémon Go Settings gaan, die je kan bereiken via het hoofdmenu.

Vervolgens, moet je 'Connected Devices and Services' selecteren en daarna 'Nintendo Switch'. Nu is het enige resterende op de 'Connect to Nintendo Switch'knop drukken.

Wanneer je weer terug op je Nintendo Switch bent, is het nu tijd om 'Pair with a Pokémon Go account' te selecteren.

Wanneer je de handleiding hierboven correct hebt gevolgd dan zal er een optie om te connecten met een Pokémon Go account verschijnen. Dubbelcheck hiervoor nog even of de user name wel precies overkomt met het Pokémon Go account waarmee je probeert te verbinden, en wanneer dit goed ingevuld staat, kies 'Yes'.

Het is overigens mogelijk voor deze verbindingspogingen om een timeout te ervaren, druk dus snel genoeg op'Yes'.

In onze ervaring is het elke keer dat je een Postcard wil versturen nodig om je Pokémon Go account te verbinden met Scarlet of Violet.

Hoe verstuur je postcards naar Pokémon Scarlet en Violet in Pokémon Go

Nu je Pokémon Go account met Pokémon Scarlet of Violet is verbonden, is het tijd om een Postcard te versturen!

Eerst, moet je 'Connect to Pokémon Go' op je Nintendo Switch selecteren, wat je kunt vinden in de Mystery Gift opties waar je bij kunt komen via het Poké Portal. Wanneer je dit allemaal gedaan hebt is het tijd om terug te keren naar je mobiel.

In Pokémon Go, moet je je Postcard Book openen welke je kunt vinden in je Items Bag.

Vervolgens selecteer je de Postcard die je naar Scarlet of Violet wil versturen, voordat je de knop rechtsonderin indrukt. Deze zal je vervolgens vragen of je echt deze Postcard wil versturen. Je moet hiervoor op 'Send', gevolgd door 'Yes' drukken.

Het is belangrijk om te weten dat je maar één Postcard per dag kan versturen. De timer hiervoor reset elke middernacht. De Postcard die je verstuurd blijft in je Postcard Book, maar je kan van elke Postcard maar één versturen naar een Nintendo Switch.

De Postcard zal nu verstuurd worden naar Scarlet of Violet!

Hiermee verdien je in Scarlet of Violet wat Gimmighoul Coins, items en andere Vivillon zullen beginnen te verschijnen in Paldea.

Het patroon van de Vivillon hangt samen met de regio waar vanuit je de postcard stuurt. De kaart hiervoor is enigzins vaag maar het lijkt er op dat wanneer je een Postcard vanuit Nederland of België stuurt dat de uiteindelijke Vivillon een 'Continental Pattern Vivillon' zal worden. Wanneer je in Pokémon Go Postcard pinned uit Nederland of België zul je uiteindelijk een encounter met een Scatterbug tegenkomen, die je vervolgens kan laten evolueren in een Vivillon met het Continental patroon.

Je kunt de Vivillon patronen in Paldea laten verschijnen door Postcards vanuit Pokémon Go te versturen.

In de tussentijd, in Pokémon Go, zul je een Coin Bag ontvangen als dit de eerste keer was dat je een Postcard hebt verstuurd. Wanneer je de Coin Bag hebt, zal iedere keer dat je een Postcard verstuurd deze bag rechargen, waardoor je het dus veel vaker kunt gebruiken - niet heel anders dan hoe de Mystery Box vroeger werkte.

Hoe vang je Gimmighoul in Pokémon Go

Om Gimmighoul in Pokémon Go te vangen moet je gebruik maken van de Coin Bag, waardoor Roaming Form Gimmighoul 30 minuten lang in het wild zullen verschijnen.

Je kunt de Coin Bag één keer per dag gebruiken en hij kan opnieuw opgeladen worden door een Postcard in Pokémon Go naar Pokémon Scarlet of Violet te sturen aan de hand van de stappen hierboven uitgelegd.

Terwijl de Coin Bag actief is zullen Gimmighoul regelmatig verschijnen op je locatie. We willen je wel aanraden de Coin Bag te gebruiken terwijl je aan het wandelen bent in plaats van wanneer je zit gezien het er op lijkt dat dit resulteerd in meer Gimmighoul encounters.

Verder let op dat Roaming Form Gimighoul echt geniepig klein kunnen zijn, dus hou een oog op je scherm. Zolang je de omgeving natuurlijk nog wel een beetje in de gaten houdt!

Wanneer de Gimmighoul niet verschijnen wanneer je de Coin Bag gebruikt, raden we je aan om je game data te refreshen. Je kunt dit doen door naar Pokémon Go's 'Advanced Settings' te gaan. In onze ervaring werkt het allemaal naar wens wanneer je dezelfde settingen als hieronder hebt.

Terwijl je Gimmighouls vangt, verzamel je waarschijnlijk Gimmighoul Coins, die essentieel zijn voor het krijgen van Gholdengo in Pokémon Go...

Gimmighoul Coins in Pokémon Go uitgelegd

Om Gimmighoul in Gholdengo te laten evolueren in Pokémon Go, moet je 999 Gimmighoul Coins verzamelen. En hoewel dit aanzienlijk minder is dan de vereiste 9999 Gimmighoul Coins in Pokémon Scarlet en Violet, is het alsnog een aanzienlijke uitdaging om al deze Gimmighoul Coins te verzamelen in Pokémon Go.

Gholdengo

Gimmighoul Coins kunnen verzameld worden door Golden PokéStops te bezoeken, Roaming Form Gimmighoul in het wild te vangen en wanneer je een Gimmighoul als je buddy Pokémon hebt. Voor elk van deze activiteiten is het echter niet gegarandeerd dat je een Gimmighoul Coin krijgt, dus bereid je op een lange taak voor om uiteindelijk een Gholdengo te krijgen.

De hoeveelheid Gimmighoul Coins die je krijgt zal ook hoogstwaarschijnlijk klein zijn. Ons grootste advies hiervoor is daarom ook geduld. Geduld, gebruik een Coin Bag en zorg ervoor dat je een Gimmighoul als buddy hebt. Deze quest is opzettellijk ontworpen om een tijd te duren.

Het is ook een goed idee om een oog vrij te houden voor mogelijke toekomstige events die PokéStops goud zullen maken. Er is ook een 'Lure Module' waardoor deze PokéStops goud worden, waarover meer hieronder.

Je kunt overigens ook vrij makkelijk bijhouden hoeveel Ghimmighoul Coins je nog nodig hebt om Gimmighoul te laten evolueren. Druk hiervoor simpelweg op de 'Evolve' optie wanneer je kijkt naar de Pokémon statistieken.

Op het moment van schrijven is er 'free box' voor een gelimiteerde tijd gratis beschikbaar in de in-game store. Deze geeft je 9 Gimmighoul Coins. Een klein gedeelte van de grote benodigde hoeveelheid, maar gezien wat een mooie start dit is, raden we je aan dit te doen.

Onthoud - Pinap Berries verhogen niet de hoeveelheid Gimmighoul Coins die je krijgt van het vangen van een Gimmighoul, maar ze verhogen nog wel steeds de hoeveelheid catch candy die je verdient.

Golden Lure Modules in Pokémon Go uitgelegd

Hoe meer Postcards je verstuurd naar Pokémon Scarlet en Violet, hoe meer kans je loopt om een Golden Lure Module te ontvangen.

Wanneer je vervolgens een Golden Lure Module op een Pokéstop gebruikt is er een kans dat deze zal transformeren in een Golden Pokéstop. Wanneer je deze op zijn beurt spinned, dan is er een kans dat je wat Gimmighoul Coins verdient. Net als met elke andere methode van Gimmighoul Coins verdienen is er echter altijd een kans dat dit je niets oplevert.

Toch krijg je van het spinnen van een Golden Pokéstop meer items dan van een reguliere Pokéstop. En als je ongelovelijk veel mazzel hebt kom je misschien wel een Roaming Form Gimmighoul tegen. Hoewel dit echt heel erg zeldzaam is.

Wanneer je al een Golden Lure Module in je inventory hebt dan krijg je, wanneer je normaal van Scarlet en Violet er nog een zou krijgen, in plaats daarvan Gimmighoul Coins.

Heel veel success met het toevoegen van beide Gimminghoul en Gholdengo aan je Pokédex!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Joël Nicola avatar

Joël Nicola

Online Zweter

Reacties