Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Let's Go gids met tips en tricks - word de ultieme Pokémon meester!

Like no one ever was!

Pokémon meester worden. Het is voor iedereen die na de jaren '90 is opgegroeid een droom geweest om ooit te leven in de wereld van Pokémon, met honderden wilde beestjes van alle soorten en in alle formaten, ze allemaal te vangen, te trainen, en ze te testen tegen je vrienden. Met Pokémon Go konden we voor het eerst in de echte wereld Pokémon vangen. Pokémon Let's Go Pikachu en Eevee combineert nu de gameplay van de klassieke Pokémon-games met de nieuwe gameplay van Pokémon Go, en dat met mooiere graphics dan ooit tevoren.

Pokémon Let's Go Pikachu en Eevee brengen een aantal grote veranderingen in de anders zo traditonele Pokémon ervaring, maar brengen je tegelijkertijd ook terug naar de plek waar het allemaal ooit begon: Kanto, de regio waar de eerste Pokémon-games plaatsvond. Bekend terrein misschien, maar de plek waar je alle Pokémon vindt, waar items liggen en hoe alles werkt is toch veranderd.

In onze Pokémon Let's Go gids verzamelen we al onze pagina's die dieper ingaan op de facetten van deze vernieuwende game zodat je alles gemakkelijk terug kunt vinden. We zullen hier steeds meer pagina's aan toevoegen, dus houdt deze gids in de gaten om altijd op de hoogte te blijven.


Pokémon Let's Go gids - alle informatie op één plek

We zullen de komende dagen en weken deze lijst met pagina's uiteraard nog verder uitbreiden met gidsen over specifieke onderwerpen. Verwacht informatie over waar je welke Pokémon kunt vinden, wat het stat systeem betekent,, hoe je alle Pokémon evolueert, wat bepaalde items doen en meer. Voorlopig bieden we echter al onderstaande guides aan. Onderaan deze pagina kan je overigens ook nog een hoop handige tips en tricks vinden die je op weg helpen op je Pokémon-avontuur.

Pokémon vangen en catch combo's

Als er één opvallende, nieuwe feature is in Pokémon Let's Go dan is het wel de manier waarop je wilde Pokémon vangt. Er zijn geen random encounters meer en je moet ook niet meer tegen Pokémon vechten om ze te vangen. Alle wilde Pokémon zie je nu in de wereld verschijnen en door catch combo's uit te voeren, verschijnen er meer zeldzame Pokémon.

Ga naar Pokémon Let's Go: Pokémon vangen, catch combo en catch bonus uitgelegd


Mew vangen in Pokémon Let's Go

Samen met de release van Pokémon Let's Go, werd er ook een nieuwe accessoire uitgebracht: de Poké Ball Plus. Dit gadget kan je gebruiken om Pokémon Let's Go te spelen op de Switch, maar werkt ook als stappenteller voor Pokémon Go. Als dat niet voldoende redenen zijn, dan helpt het feit misschien dat de Poké Ball Plus de enige manier is om de mythische Pokémon Mew te vangen in Pokémon Let's Go.

Ga naar Pokémon Let's Go Mew uitgelegd - zo krijg je Mew in Let's Go Pikachu en Eevee met Mystery Gift


Bulbasaur, Charmander en Squirtle vangen

Pokémon Let's Go brengt je terug naar de originele locatie van Pokémon Red en Blue: Kanto. Maar in tegenstelling tot die games moet je deze keer niet kiezen uit de drie bekende starter Pokémon Charmander, Bulbasaur en Squirtle, maar start je de game uiteraard met Pikachu of Eevee, afhankelijk van welke versie je koopt. Ze zijn alle drie echter wel te vinden in de game, maar je moet er wel wat voor doen.

Ga naar Pokémon Let's Go - Bulbasaur, Charmander en Squirtle vangen, dit zijn de locaties van het originele starter trio


Legendary Pokémon Meltan en Melmetal vangen

Pokémon Let's Go doet veel dingen voor het eerst in de reeks, maar Meltan en zijn evolutie Melmetal is misschien wel de grootste verrassing. Het is voor het eerst dat een nieuwe Pokémon voor het eerst werd gezien buiten een 'main game' of de anime. Nog sterker: Meltan is zelfs een legendary Pokémon. Je kan de game enkel vangen in Pokémon Go. Hoe je dat doet lees je in onze gids.

Ga naar Pokémon Let's Go Meltan, Melmetal en Mystery Box uitgelegd - zo vang je Meltan en Melmetal in Pokémon Go en Let's Go


Eevee evolueren

Eevee krijgt met Pokémon Let Go: Eevee eindelijk een hoofdrol in zijn eigen Pokémon-game! Allemaal goed en wel, maar Eevee hoeft niet perse Eevee te blijven. Je kan Eevee in Pokémon Let's Go in maar liefst drie verschillende Pokémon evolueren: Vaporeon, Flareon en Jolteon. Hoe je dat precies doet en welke keuzes je daarbij moet maken, lees je in onze speciale gids.

Ga naar Pokémon Let's Go: Eevee evolueren naar Flareon, Jolteon en Vaporeon


Evolutionary Stones locaties zoals de Moon Stone

Pokémon evolueren kan op verschillende manieren. De meeste Pokémon moet je tot een bepaald level trainen tot ze automatisch evolueren. Andere Pokémon moet je ruilen met een vriend. Een derde manier is met zogenaamde Evolutionary Stones. Dit zijn items die je vindt in de wereld. Als je ze gebruikt op bepaalde Pokémon, dan evolueren ze op een bepaalde manier. Hoe dat werkt en waar je welke Stone vindt, lees je in onze gids.

Ga naar Pokémon Let's Go: Moon Stone locatie en andere Evolutionary Stones vinden


Pieker niet teveel over welke versie je moet kopen

De verschillen tussen Pokémon Let's Go Pikachu en Let's Go Eevee zijn minder groot dan bij vorige generaties het geval was. Sommige, maar niet veel, Pokémon zijn exclusief aan één welbepaalde versie. Dat betekent dat ze enkel gevangen kunnen worden in ofwel Let's Go Pikachu of in Let's Go Eevee.

Het zijn niet veel Pokémon echter, en je kan ze nog steeds ruilen met een vriend die een andere versie heeft, of ze importeren uit Pokémon Go. Zo kan je alsnog je Pokédex vullen.

Andere verschillen tussen de versies zijn klein maar merkbaar. Je battles met je rivaal bijvoorbeeld. Afhankelijk van welke game je speelt, gebruikt je rivaal andere Pokémon. Het grootste verschil is natuurlijk of je Pikachu of Eevee als partner Pokémon hebt.

Waar wilde Pokémon verschijnen is veranderd

Spelers kennen Kanto al uit de originele Pokémon Red en Blue-games, of misschien uit de FireRed en LeafGreen remakes, en zullen daardoor veel van de locaties herkennen. Als je denkt dat die herinneringen je zullen helpen om Pokémon te vinden, kom je nog voor een verrassing te staan. De locatie van veel Pokémon is namelijk sterk door elkaar geschud.

Er zijn een aantal heel zeldzame Pokémon die al meteen op de eerste routes in de game kunnen verschijnen. Er zijn specifieke omstandigheden voor nodig, die we hier niet gaan spoilen, maar we kunnen wel zeggen dat het vasthangt aan het catch combo systeem. Hoe dat in elkaar zit, leggen we uit in die aparte pagina maar samengevat komt het erop neer dat hoe meer Pokémon van dezelfde soort je na elkaar vangt, hoe groter de kans is dat er een super zeldzame Pokémon te voorschijn springt.

Ze zitten niet op elke route, dus houd je ogen altijd open!

De controls wennen wel, maar je kan ze ook omzeilen

De motion controls kunnen niet uitgeschakeld worden, maar je kan ze wel omzeilen. Als je het lastig hebt met de besturing, kan dit misschien helpen.

Hoe de besturing werkt, hangt af van in welke mode je speelt. Als de Switch in zijn dock staat, gebruik je een Joy-Con of PokéBall Plus om een gooi-beweging te maken. Zo gooi je een PokéBall in de game. Als je de Switch als een handheld gebruikt, dan moet je de Switch zelf draaien en kantelen om te richten waar je heen gooit. Je kan ook de linker analog stick gebruiken om te mikken in combinatie.

Om PokéBalls gooien in docked mode wat gemakkelijker te maken, is het de moeite te weten dat de 'Get Ready' knop op het vangscherm een functie heeft. Het centreert de huidige positie van de Joy-Con of Poké Ball Plus om je worp te starten. Praktisch voorbeeld: als je de 'Get Ready' knop gebruikt en vervolgens de Joy-Con naar rechts gebruikt en vervolgens de gooibeweging maakt, dan zal de game hier rekening mee houden. De Pokéball zal van de rechterzijde komen.

Als het dus lijkt alsof de Pokéballs van willekeurige plekken komen wanneer je een Pokémon probeert te vangen in docked mode, dan is dat waarschijnlijk omdat je geen rekening houdt met de positie van de Joy-Con of Pokéball Plus wanneer je op 'Get Ready' drukt.

In handheld mode, kan je motion controls volledig omzeilen door de Switch gewoon neer te leggen op een platte oppervlakte. Als je op het vangscherm komt en de Switch niet beweegt, dan zal de Pokémon zelf gewoon van links naar rechts bewegen (als ie al beweegt). Je kan vervolgens gewoon mikken met de linker stick.

We gaan een stuk verder in detail in onze aparte pagina: Pokémon Let's Go: Pokémon vangen, catch combo en catch bonus uitgelegd.

Wees niet verlegen en praat met iedereen

Dit is een simpele tip, en eentje die al gekend is bij iedereen die Pokémon al lang speelt, maar het is in elke Pokémon-game, en elke RPG in feite, altijd de moeite waard om wat tijd te nemen om met iedereen die je ziet te praten. Je weet nooit of ze wat interessants te bieden hebben (een Magikarp voor 500 dollar in het begin van de game bijvoorbeeld), of juist heel handige tips hebben die je verder op weg helpen.

Gekregen Pokémon hebben geweldige stats

Tijdens het spelen van Pokémon Let's Go Pikachu en Eevee zal je personages tegenkomen in Kanto die je een Pokémon willen geven. Zoals we daarnet al zeiden: praat met iedereen!

Deze Pokémon zijn altijd uitstekend, met geweldige stats. In onze ervaring hadden gekregen Pokémon altijd 'Best' in hun hoogste stat, en 'Fantastic' (de rank na Best) in twee andere stats. De overblijvende stats krijgen de rank van 'Good'. Dat wil zeggen dat een Magikarp die je gekregen hebt vaak sterker zal zijn dan een wilde Magikarp die je zelf gevangen hebt. Dus die 500 dollar voor die Magikarp buiten Mt. Moon is eigenlijk een koopje!

Je partner Pikachu of Eevee is geweldig

Over geweldige stats gesproken, je partner Pokémon, of dat nu Pikachu is in Let's Go Pikachu of Eevee in Let's Go Eevee, heeft altijd geweldige stats.

Partner Pokémon hebben voor hun stats een 'Best' rating in alle zes categoriëen (HP, Attack, Defense,Special Attack, Special Defense en Speed). Ze hebben daarbovenop ook nog de mogelijkheid om een aantal volledig unieke moves te leren van de Move Tutors die je kan vinden in de Pokémon Centers. De eerste vind je in Cerulean City.

Deze moves hebben heel coole effecten. Eevee's Buzzy Buzz doet bijvoorbeeld een base damage van 90 en heeft een 100% kans om Paralysis op je tegenstander te zetten. Dat halveert de speed van je tegenstander. Het is de eerste move ooit die zoveel damage doet en een status effect garandeert. Eevee en Pikachu kunnen veel dergelijke moves leren en sommigen zijn zelfs nog beter. Praat dus altijd met de Move Tutors in Pokémon Centers!

Ook belangrijk om te weten is dat je partner niet altijd moet in je party hebben. Ze blijven je hoe dan ook volgen in de wereld, maar je kan ze in een storage box steken en een andere Pokémon in de palats zetten als je ze niet perse wil gebruiken in battles.

Repels zijn handiger dan je denkt!

Zeker als je verder geraakt in de game en verzeild raakt in vervelendere omgevingen.

In de latere delen van de game kom je in gebieden terecht die een aantal vrij complexe puzzels bevatten die je moet oplossen, zoals rotsen duwen en teleporters gebruiken. De puzzels zijn al vervelend genoeg, maar als er ook nog eens hopen wilde Pokémon verschijnen en in je weg komen te staan, verlies je ook nog eens hopen tijd. Wees daarom niet bang om veel Repels, Super Repels en Max Repels in te slaan om in dergelijke situaties te gebruiken.

Als je weinig geld hebt, zijn er items zoals Nuggets, Stardust en Pearls die je kan verkopen voor veel geld. Ze hebben geen functie dus je zal ze ook niet missen. Vergeet deze items dus niet als je ze in je inventory hebt, want het kan een groot verschil maken!

Er zijn veel onzichtbare items te vinden

Er zijn erg veel onzichtbare items verspreid over Kanto. Je kan ze niet zien, maar als je op de juiste plek staat, kan je wel op A drukken om ze op te rapen. Je vindt ze voornamelijk in aparte gebieden zoals grotten en de Underground Paths die je onderweg tegenkomt.

Berries zijn veel belangrijker nu

Razz Berries in het bijzonder zijn nu een stuk belangrijker, want ze kunnen je helpen om de moeilijker te vangen Pokémon in je collectie te krijgen.

Berries zijn echter nooit zomaar op te rapen. Ze liggen niet in Poké Ball vorm verspreid in de wereld. Ze zijn altijd verborgen of je krijgt ze van characters. Een goede plek om naar ze te zoeken is in struiken en bloemen (logisch, als je er over nadenkt).


Meer weten over Pokémon Let's Go Pikachu en Eevee? Check dan zeker onze Pokémon Let's Go gids met tips en tricks om de ultieme Pokémon-meester te worden. We vertellen hoe je het originele starters trio Charmander, Squirtle en Bulbasaur vangt in Let's Go en zelfs hoe je met de Mystery Box Meltan en Melmetal in Pokémon Let's Go vangt. Algemenere info over Pokémon vangen en catch combos in Let's Go hebben we uiteraard ook.

Oh, en wist je trouwens dat ook Mew in Pokémon Let's Go zit?


Zorg ervoor dat een Pokémon je altijd volgt

Net zoals in de goeie ouwe tijd van Pokémon Yellow kunnen Pokémon je terug volgen! Ga naar 'Party' in je menu, kies een Pokémon en selecteer 'Take out of Poké ball' om de Pokémon je te laten volgen in de wereld.

Ze zijn goed afgericht, dus ze springen automatisch terug in hun Pokéball als je ergens binnengaat of als je in een te klein gebied terecht komt. Het is altijd de moeite om een Pokémon je te laten volgen. Het is niet alleen ontzettend schattig, het is ook nuttig: deze Pokémon vinden regelmatig items die je anders niet zou vinden, zoals eerdergenoemde berries in struiken. Er zijn ook enkele heel coole manieren om met je Pokémon te interacteren. We gaan ze niet allemaal spoilen, maar laat ons zeggen dat je op sommige kunt rijden of zelfs...vliegen.

Er zijn nieuwe, en betere, manieren om XP te krijgen dan battles

Vroeger kon je enkel in level stijgen door tegen wilde Pokémon en andere trainers te battlen. Nu zijn er geen wilde Pokémon meer om tegen te vechten (buiten een aantal uitzonderingen). Gelukkig wordt experience nu gedeeld door je hele team wanneer je er krijgt en krijg je bakken xp door Pokémon te vangen.

In onze ervaring was dat de snelste manier om je team te levelen als je ooit het gevoel hebt dat je achterloopt, of als je moet stijgen in level om in een gym te geraken. Bouw catch combos op, krijg Excellent throws, vang grote en kleine Pokémon,... Voor meer gedetailleerde informatie, kan je onze speciale pagina lezen: Pokémon Let's Go: Pokémon vangen, catch combo en catch bonus uitgelegd

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties