Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go map - Pokémon, raid, gym locaties voor Nederland en België

Dankzij deze maps moet je niet lang meer zoeken naar Pokémon, raids en gyms in Pokémon Go

Een Pokémon Go map is een kaart van je omgeving met de locaties van alle verschillende Pokémon, gyms en raids die er in je omgeving zijn. Een ontzettend handig iets want als Pokémon Go trainer ga je veel kilometers moeten stappen door betonnen oerwouden en wijde heides om aan alle activiteiten te kunnen meedoen. Het maakt niet uit of je gewoon wat items gaat halen bij een Pokéstop, nieuwe Pokémon wil vangen, een gym wil veroveren of een raid boss wil verslaan: alle activiteiten in Pokémon Go eisen van je dat je het huis verlaat.

Op zonnige dagen in het weekend is dat allemaal geen probleem, en misschien wel net één van de grote redenen voor het succes dat de game kent. Maar wat als het buiten hard regent of als je maar een half uurtje over hebt? Vooral dan is het belangrijk dat je jezelf informeert op voorhand en al een plan hebt voor waar je heen gaat om de nodige acties te doen zonder omwegen te maken. Niantic heeft hier zelf al wat hulpmiddelen voor gemaakt. Momenteel is de "Nearby" tab al een hulp.

Deze geeft echter enkel informatie over wat er in de omgeving rond je aan het gebeuren is, en het is niet altijd even overzichtelijk, of nuttig. Gelukkig moet je er niet op steunen. Veel trouwe fans en hobby programmeurs hebben hun eigen apps of websites geprogrammeerd die je een stuk meer informatie kunnen geven. We hebben de verschillende opties getest en stellen je hieronder de beste apps en Pokémon Go maps voor.

Minder ethisch maar wel handig indien je het huis niet kunt verlaten zijn de verschillende truuks die er bestaan om zonder echt te moeten wandelen toch rond te kunnen lopen in Pokémon Go. Lees voor meer info daarover deze pagina: Pokémon GO hack - GPS spoof en bots voor Android en iOS.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Pokémon Go maps en kaarten voor raids, gyms, Pokémon, PokéStops en meer

Dankzij Pokémon maps heb je een handige kaart van alle Pokémon en gyms in jouw buurt.

Pokémon Go maps en kaarten laten je de locaties zien van alle Pokémon, raids, gyms,PokéStops en meer over de hele wereld. Dit is vooral nuttig voor je onmiddellijke omgeving hier in Nederland en België maar kan ook enorm van pas komen als je op reis bent.

Om eerlijk te zijn: Niantic zelf is vaak geen fan van deze maps, aangezien ze heel vaak gegevens opvragen van de servers en ze daardoor zwaar belast worden. Het kan daarom zijn dat deze Pokemon Go maps op een bepaald moment geblokkeerd worden door Niantic. Dat is in het verleden helaas ook al vaak gebeurd waardoor het in 2021 niet zo eenvoudig is eentje te vinden die het nog doet.

Gelukkig zijn er nog enkele die nog steeds werken en die alles doen wat je nodig hebt. Deze maps die na al deze jaren nog bestaan zijn dan ook vooral maps die geen gebruik maken van de servers van Pokémon Go maar volledig onafhankelijk werken en spelers vrijwillig locaties laten invoeren van wat ze tegenkomen. Een mooi voorbeeldje dus van de Pokémon Go community die samenwerkt om elkaar te helpen.

Laten we dus een kijkje nemen naar de Pokémon Go maps die je de locaties tonen van alle Pokémon, de nests, pokéStops, gyms, raids en meer zonder dat je de halve wereldbol moet aflopen.

Er zijn twee verschilende soorten Pokémon Go maps:

  • Live maps die in real time geüpdatet worden en je tonen waar welke Pokémon zijn op dit moment
  • Community-gemaakte maps waar de trainers zelf manueel invullen waar ze nests, Pokémon, raids en gyms hebben gevonden en dit delen met anderen

Het is vooral deze tweede soort Pokémon Go maps die de hoogste kans heeft om de tand des tijds te overleven omdat ze, zoals eerder uitgelegd, geen gebruik maken van Niantic's eigen servers en Niantic hen dus ook de toegang tot deze informatie niet kan ontzeggen.


Pokémon Go maps in Nederland en België in 2021

België en Nederland blijven jammer genoeg maar kleine, onbelangrijke landjes op wereldvlak en dus mogen we er niet van uit gaan dat de maps evenveel informatie hebben over onze gebieden als bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Gelukkig hebben we een paar Pokémon Go maps gevonden die wel vrij compleet zijn in 2021. Laten we hopen dat Niantic nu niet besluit om ze onmiddellijk stop te zetten. Voor de zekerheid geven we je toch maar meerdere opties, just in case.

  • GymHuntr: net zoals zoveel maps komt deze uit de Verenigde Staten maar ze werkt gelukkig ook in Nederland en België. De site is gespecialiseerd in gyms en raids, maar toont je ook de locaties van Pokémon en andere zaken. Vul gewoon de postcode of naam van je stad in bovenaan de pagina, duidt het gebied aan met je muis en klik op de "Scan"-knop.
  • The Silph Road: deze website is een verzameling van informatie uit de community. Je kan zoeken waar Pokémon nests zich bevinden in je buurt maar ook gyms en raids zien. Klik bovenaan op 'Nest Atlas' om naar de Pokémon Go map te gaan.
  • Pogomap.info: Pogomap is één van de meest bekende maps en specialiseert zich in Gyms en Pokéstops. Trainers kunnen echter ook zelf informatie toevoegen zoals de locaties van specifieke Pokémon. In onze ervaring is dit de meest complete Pokémon Go map voor Gyms en PokéStops.
  • Pokémap.net: ondertussen een van de oudste Pokémon Go maps, maar nog steeds een van de betrouwbaarste en meest volledige. Waar de bovenstaande website vooral handig was vooral PokéStops en Gyms kan je hier dan weer uitgebreidere info vinden over de locaties van specifieke Pokémon.

Vergeet niet dat voor sommige Pokémon, hoe hard je ook zoekt, je ze niet zal vinden in de buurt. Sommige Pokémon kan je namelijk maar op enkele continenten vinden. Voor een lijst van deze regio-exclusieve Pokémon ga je naar onze Pokémon Go regionaal exclusieve Pokémon kaart.

Dankzij Pokémon Go maps ziet de wereld er een beetje meer uit als dit artwork.

Terug naar Pokémon Go tips en tricks - de grote gids


Pokémon locaties in Pokémon Go

Waar zitten die Pokémon nu in Pokémon Go? Wel, eigenlijk overal. Maar de verschillende Pokémon locaties zijn niet willekeurig. Bepaalde soorten Pokémon komen alleen in specifieke regio's of gebieden voor. Woon je bijvoorbeeld vlakbij een bosrijk gebied, dan is de kans groot dan je een grass Pokémon vangt. Bij een rivier vind je dan weer een water Pokémon. Logisch toch?

Wel niet helemaal. Voor Psychic Pokémons moet je rond ziekenhuizen zoeken, maar het kan ook zijn dat je een normale Pokémon tegenkomt die verloren is gelopen. Ligt de rivier naast een vliegveld, dan kom je aan de oever misschien wel een Flying Pokémon tegen. Deze lijst met waar je Pokémon kunt vinden, geeft dus slechts een goede indicatie van de verschillende locaties waar je welke Pokémon kunt vinden.

Geef dus niet op met zoeken als je niet meteen een Dragon Pokémon in een kasteel vangt. Slenter wat rond, geniet van het uitzicht en wacht geduldig af tot de zeldzame Pokémon zelf te voorschijn komt.


Normal Pokémon: Deze Pokémon vind je quasi overal, met inbegrip van bossen, weiden en talloze andere plaatsen.

Waar vind je Normal Pokémon: Pleinen, grasvelden, alle soorten straten, scholen, universiteiten, horeca, bibliotheken, stadions en eigenlijk overal zowat.


Stone Pokémon Deze robuuste Pokémon vind je logischerwijs in de buurt van stevige bouwwerken. Zoek in de buurt van grote gebouwen in de stad, industriegebied of steengroeven. Een normale weg is wat te min, maar een grote parkeerplaats of snelweg geven je meer kans om ze te vinden.

Waar vind je Stone Pokémon: Steengroeven, stedelijke omgevingen, parkeerplaatsen en grote autowegen, grote industriegebieden.


Steel Pokémon: Waar vind je staal? In een staalfabriek natuurlijk, maar omdat je deze niet overal vind, zijn staal Pokémon ook tevreden met plaatsen waar je het eindproduct vind. Een treinstation met een groot perron of een modern kantoorgebouw is uitstekend jachtterrein.

Waar vind je Steel Pokémon: In moderne gebouwen, spoorwegen (kinderen, speel niet op de spoorwegen!).


Grass Pokémon: Dorpsbewoners zullen deze soort talloze keren ontmoeten. In de stad moet je echter al wat verder gaan zoeken. Een park of speeltuin zijn een logische eerste keuze. Ook de voorstad met zijn grote tuinen levert heel wat gras Pokémon op.

Waar vind je Grass Pokémon: Akkers, boerderijen, tuinen, alle soorten groene ruimtes, speeltuinen, groene woongebieden.


Ground Pokémon: Klinkt makkelijk toch? Grond vind je namelijk overal. Toch is deze Pokémon soort wat kieskeuriger. Landbouwgrond is erg populair of bijvoorbeeld een open gebied rond een luchthaven of spoorweg. Zolang dat er meer geen beton ligt. Waar je bruine grond ziet, moet je je ogen openhouden.

Waar vind je Ground Pokémon: Spoorwegen en luchthavens (kinderen, let op: geen enkele Pokémon is het waard om onder een 747 terecht te komen!), alle open velden zoals akkers en velden, grachten, rivieren, parkeerplaatsen met zandgrond.


Dragon Pokémon: Draken spreken tot iedereen zijn verbeelding. Deze Pokémon soort is zich echter van zijn legendarische status bewust? Je vindt ze dus enkel rond bekende bezienswaardigheden in de stad of op het platteland. Hoe beroemder de plaats, des te groter de kans dat een draak zichzelf toont.

Waar vind je Dragon Pokémon: Beroemde plekken en bezienswaardigheden in steden en op het platteland (kastelen bijvoorbeeld).


Fairy Pokémon: Minder kieskeurig dan draken. Deze soort vind je in de buurt van kleinere monumenten, een dorpsplein of een kerk. Of zelfs de begraafplaats achter de kerk.

Waar vind je Fairy Pokémon: Kerkhoven, kerken, bezienswaardigheden en monumenten.


Water Pokémon: Wat denk je zelf? Aan het water natuurlijk. Je vindt ze droog aan de oever, dus Pokémontrainers die niet kunnen zwemmen hoeven zich geen zorgen te maken. Zoek in een haven, op de oever van een kanaal of rivieer en natuurlijk de zee. Vergeet ook zwemvijvers op warme dagen niet.

Waar vind je Water Pokémon: Overal waar er water is, rivieren, de zee, meren, zee- en jachthavens, kanalen.


Ghost Pokémon: Als je angsthaas bent, laat je deze Pokémon soort beter achterwegen. Je vindt ze natuurlijk naar goede griezelige gewoonte terug in de buurt van een begraafplaats. Pas wel op: een begraafplaats is een serene plaats, ga dus steeds respectvol met je omgeving en mensen in de buurt om.

Waar vind je Ghost Pokémon: Begraafplaats, kerkhof.


Dark Pokémon: Waar is het vaak donker? Denk aan een bioscoop, een theater of opera. Voor een of andere reden hebben deze Pokémon duidelijk een artistiek kantje. Al vind je ze soms ook op het kerkhof.

Waar vind je Dark Pokémon: Bioscopen, theaters, operahuizen, kerkhoven.


Bug en Flying Pokémon: Beide soorten komen in gelijkaardige gebieden voor. Als je van het platteland, boerderijen, bossen en open weiden houdt, dan zal je snel veel insect en vlieg Pokémon verzamelen. In de stad heb je kans om rond vliegvelden, grote bedrijven en speeltuinen deze soort te vangen.

Waar vind je Bug en Flying Pokémon: Op het platteland, akkers, de velden, grote parken en speelpleinen.


Ice Pokémon: Het klinkt misschien moeilijk om tijdens de zomer deze soort Pokémon te vangen, tenzij je in het hooggebergte woont natuurlijk. Gletsjers en skicentra zijn hun favoriete locaties. Soms vind je ze ook verdwaald op een groen grasveld. Verwacht in ieder geval dat tijdens de wintermaanden hun populatie sterk zal stijgen.

Waar vind je Ice Pokémon: In het gras (ook als het niet gevroren heeft!), gletsjers en skigebieden.


Psychic Pokémon: Deze paranormale Pokémon vind je in de buurt van ziekenhuisen, sanatoria en andere gezondheidsinstellingen. Pas wel op: val personeel van deze centra niet lastig en begeef je niet op plaatsen waar je mag komen. Het hek of de parking rond het ziekenhuis is dicht genoeg om een psychic Pokémon te vangen.

Waar vind je Psychic Pokémon: Ziekenhuizen en andere gezondheidsinstellingen.


Electric Pokémon: Overal waar veel stroom en elektriciteit is. Denk terug aan onze waarschuwing: vang Pokémon op een veilige afstand. Blijf uit de buurt van gebieden of installaties met gevarentekens. Bovendien vind je deze soort ook in commerciële gebieden die veel stroom verbruiken.

Waar vind je Electric Pokémon: Commerciële gebieden (winkelcentra bijvoorbeeld), fabrieken en elektriciteitscentrales.


Fire Pokémon: Je hoeft geen brandstichter te worden om een vuur Pokémon te vangen. Loop gewoon wat rondjes in een woonwijk en deze vurige wezens vliegen je om de oren.

Waar vind je Fire Pokémon: Woongebieden en -wijken.


Fighting Pokémon: Deze Pokémon houden van competitie. Zoek deze vechtersbazen rond een fitnesscentrum, sporthal, voetbalveld of stadion. Je moet de testosteron en de competitiedrift in de lucht kunnen ruiken.

Waar vind je Fighting Pokémon: Stadions, arena's en fitnesscentra.


Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Poison Pokémon: Deze giftige Pokémons verschuilen zich in drassig en moerassig gebied. Trek je laarzen en slechte kledij aan voor je op jacht gaat!

Waar vind je Poison Pokémon: Moerassen (pas op en zorg dat ze jou niet over 400 jaar opgraven als veenlijk!)


Voor je naar die plekken loopt of fietst: denk eraan dat dat algemene richtlijnen zijn. Het kan zijn dat je een Pokémon van een bepaalde soort tegenkomt op een gebied waar je deze normaal niet zou vinden. Het gaat om kansberekening. Er bestaat een kans dat je een water Pokémon tegenkomt in een industrieel gebied, maar die kans is veel kleiner dan dat je diezelfde Pokémon in Pokémon Go zou tegenkomen aan zee.

Let natuurlijk ook altijd op dat je op de hoogte blijft van je omgeving en dat je niet zomaar in het verkeer stapt of rondloopt op plaatsen waar je aanwezigheid stoort of zelfs verbonden is!

Veel succes, hopelijk helpen de Pokémon Go maps je tijdens je avontuur als trainer!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties