Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go: items en Pokéstops farmen: Incense, Master Ball, Hyper Potion uitgelegd

Zo maak je optimaal gebruik van alle Pokéstops en vul je je zakken met gratis items.

Tijdens het rondlopen in Pokémon Go zie je ongetwijfeld vaak een blauw, ronddraaiend icoon in de vorm van een diamant. Dit is een Pokéstop waar je Items krijgt.

Druk erop en je krijgt een beter idee van waar je moet gaan staan om een beloning te krijgen. Dit is geen exacte wetenschap en het komt ook niet op een meter aan. Maar je krijgt op die manier wel een deel van de echte wereld en de plaats waar je naar zoekt te zien.

Een Pokéstop gebruiken

Ren naar de aangeduide plaats en wanneer je dicht genoeg bent kun je op de blauwe diamant klikken. Het beeld uit de omgeving is nu ongetwijfeld dicht bij je in de buurt. Veeg over de circel met je vinger en je krijgt Pokéballs, Lucky Eggs en vanaf Level 5 ook Potions. Je kijkt echter eerst in je inventaris nadat je ze hebt gevonden. In het begin ga je ongetwijfeld op alles klikken dat je vindt, maar later is het makkelijker om de Pokéballs te negeren omdat je er daarvan immers meer dan genoeg hebt. Begin je op alle zeldzame zaken die je tegenkomt te concentreren.

Daarna verandert de Pokéball op de kaart van blauw naar lila. Dit betekent dat je deze Pokéstop voor de eerste keer hebt verbruikt en hij weer moet opladen voor verder gebruik. Dat duurt normaal gezien 10 tot 15 minuten. Daarna kun je de Pokéstop opnieuw gebruiken.

Pokéstops zijn overal te vinden. In de regel vind je er meer in grote steden met vele straten en bezienswaardigheden, of gewoon in opvallende plekken om mee te beginninen. Hou altijd je ogen open voor interessante plaatsen.

Pokéstops farmen

Het belangrijkste om te weten bij het farmen van Pokéstops is dat je niemand iets wegneemt. Elke Pokéstop is beschikbaar voor elke speler en andere spelers azen op dezelfde plekken. Je neemt echter niks weg van elkaar. Alle spelers spelen tegelijkertijd parallel en de beschikbaarheid wordt individueel bepaald. Je moet dan ook geen andere spelers afschrikken om Pokéstops te gebruiken.

Voor het farmen zelf is het belangrijk te weten dat de Pokéstops altijd regeneren en dat tussen 10 à 15 minuten. Het makkelijkste is natuurlijk om gewoon te wachten tot alles hersteld is. Tussendoor kun je dan een goed boek lezen en de Stop blijven uitbuiten tot je het beu bent.

Maar effectiever is het natuurlijk om een mooie route te plannen. Of het nu te voet, met de auto of andere verkeersmiddelen is, let erop dat de Stops niet te ver uit elkaar liggen. En natuurlijk is het een goed idee om de route ook in een cirkel te plannen zodat je opnieuw bij de eerste Stop aankomt na enige tijd en zodat die in de tussen kon regereren. Op die manier blijf je dan in een cirkel lopen, wandelen of rijden, tot je steeds dezelfde punten hebt gedaan. En dan plan je een nieuwe route! Pokémon Go houdt je zonder twijfel fit.

Elke tiende PokéStop geeft je meer items en XP. Maar, daarvoor met je wel enkel unieke PokéStops bezoeken. Als je er eentje draait die je al eerder in de 'combo' hebt aangeraakt, verlies je je 'chain'. Elke tiende PokéStop geeft 100 XP en meer dan 6 items, in plaats van de gebruikelijke 50XP en 3-4 items. Ondertussen Pokémon vangen onderbreekt de chain niet. De kans op een ei is ook aanzienlijk groter bij de 10e PokéStop.

Soms lanceren er ook nieuwe Pokéstops. Dit gebeurt echter niet elke dag. Dus kan je best wel een goede route plannen voor een lange tijd. Het loont dan ook om je voor te bereiden. Doe wat research over de omgeving en desnoods neem je een echte papieren kaart ter hand tijdens je route, zodat je op het moment zelf notities kan nemen en het overzicht kan bewaren.

Pokémon Go Plus: Op termijn komt er ook een armband beschikbaar waarmee je de game kan spelen en Pokéstops kan gebruiken zonder je gsm mee te sleuren. Het valt echter nog af te wachten of dit gadget een nuttige metgezel gaat zijn. En hoe dit gaat werken met het verzamelen van objecten is ook nog heel erg onzeker. Wij kijken er alvast naar uit om dit samen met je te ontdekken!

Meer gedetailleerde informatie over Pokémon Go Plus kun je op de volgende pagina vinden: Pokémon Go Plus - Release, prijs en details

Alle Pokémon Go items

Wat is een Pokémon game zonder items? Hoewel het spel draait om het vangen van 151 verschillende wezentjes, is het jagen naar items zeker net zo belangrijk. Je wilt immers niet zonder Revives en Potions komen te zitten, en deze gids legt je uit waar je alle items kunt vinden. Sommige items zijn alleen beschikbaar als microtransacties, andere zijn weer in PokéStops te vinden. Veel succes met het vinden van deze items in Pokémon Go!

Pokéballs

Deze krijg je bijna altijd. Het kan natuurlijk geen kwaad om de normale mee te nemen, maar als je op hogere levels meer voorwerpen uit Pokéstops haalt is het toch aan te raden om de gewone ballen te negeren. Probeer dan de meer speciale voorwerpen mee te nemen. En zeldzame soorten Pokéballs moet je natuurlijk altijd meenemen?

Potions

Deze zijn redelijk zeldzaam en zeer nuttig. Daarom moet je ze steeds meenemen. Deze verschijnen vanaf dat je Trainer Level 5 bereikt.

Revive

Dit item brengt je Pokémon weer terug tot bewustzijn als hij gesneuveld is in een gevecht. Bovendien geeft deze item ook weer 50 HP terug. Vanaf Trainer Level 5 krijg je ze van PokéStops, en soms wanneer je een level stijgt.

Egg

In een egg zit een Pokémon die popelt om uit te komen. Om hem hiermee te helpen gebruik je een Incubator, en loop je vervolgens een aantal kilometer om het egg uit te broeden. Je vindt ze in Pokéstops.

Meer info over hoe je Eggs uit kunt broeden en welke Pokémon eruit kunnen komen kan je vinden op de volgende link:

- Pokémon Go Eggs lijst - wie komt er uit 2km eggs, 5km eggs, 7km eggs en 10km eggs

Incubator

Zoals hierboven al staat, met dit apparaat broed je een Pokémon-ei uit. Je kunt maar één ei kwijt in een Incubator, maar je kunt er meerdere tegelijkertijd actief hebben. Let wel op dat de meeste Incubators maar drie keer te gebruiken zijn. Waar te vinden: je krijgt er één aan het begin van de game die oneindig te gebruiken is. Je kunt extra via microtransacties kopen, en soms gratis krijgen wanneer je een level stijgt.

Lucky Egg

Als je een Lucky Egg gebruikt, verdubbel je voor 30 minuten de XP die je verdient. In combinatie met Incense of een Lure Module scoor je veel punten. Een Lucky Egg krijg je via microtransacties en soms wanneer je een level stijgt.

Ultra Ball

Een sterkere Pokéball waarmee je zeldzamere Pokémon in bedwang kunt houden. Je vindt ze bij Pokéstops, maar wel zelden.

Hyper Potion

Met dit brouwsel geef je 200 HP terug aan je gewonde Pokémon. Je vindt ze af en toe bij Pokéstops.

Camera

Wat doe je met een camera? Precies, foto's schieten van wilde Pokémon. De foto's kun je vervolgens delen met vrienden. Dit item krijg je meteen bij de start van de game.

Meer info over de camera en hoe je er Pokémon mee kunt vangen, lees je op onze aparte pagina: Pokémon Go photobomb:hoe Smeargle en andere Pokémon vinden in Snapshot mode.

Lure Module

Dit handige apparaatje plaats je op een PokéStop. Vervolgens komen er 30 minuten lang Pokémon op die locatie af. Gotta Catch 'em All! Waar te vinden: Via microtransacties en soms wanneer je een level stijgt.

Meer gedetailleerde info over de Lure Module kun je hier vinden: Pokémon Go Lures - Glacial Lure, Mossy Lure, Magnetic Lure Modules uitgelegd

Master Ball

Met deze Pokéball vang je werkelijk elke Pokémon. Master Balls zijn zeer zelden in Pokéstops te vinden.

Incense

Met Incense trek je een half uur lang Pokémon aan. Dit is vooral handig als je weet dat je wat langer de deur uit bent. Waar te vinden: Je krijgt er twee in je basisuitrusting, en je koopt er meer met microtransacties.


Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Great Ball

Hier vang je niet vaak voorkomende Pokémon mee. Deze zijn soms te vinden bij Pokéstops.

Super Potion

Niet zo sterk als een Hyper Potion, maar 50 HP kunnen herstellen is zeker niet slecht. Je krijgt deze soms bij Pokéstops.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Over de auteur

Redactie avatar

Redactie

Redactielid

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties