Pokémon Go: Gym gids - Tips en tricks voor deze spelmodus

Alles over Gyms, Pokécoins, het nieuwe motivatiesysteem en natuurlijk ook hoe je wint!

In de zomer van 2017 hebben de Pokémon Go Gyms flinke aanpassingen gekregen, ten behoeve van de Raids die toendertijd net toegevoegd waren. De aanpassingen waren controversieel, zoals het verwijderen van het Prestige-systeem en het toevoegen van Motivation.

Het was wel nodig om ervoor te zorgen om Raids te houden in de Gyms en bovendien hebben de ontwikkelaars voor een betere en gestroomlijnde game-ervaring gezorgd.

Arena2

Aan de andere kant betekent het wel dat zelfs ervaren spelers opnieuw aan de Gyms moesten wennen. Daar is deze gids dan ook voor bedoeld. Deze Pokémon Go Gym gids moet je helpen met alle vragen die je hebt.

Tegelijkertijd leer je alle details over de aanpassingen en de impact die ze op de game hebben. Maar we leggen ook een aantal basisprincipes uit, zoals Gym teams en hoe je Gyms overneemt en verdedigt. Een belangrijk onderdeel daarbij is het vechten. Welke Pokémon zijn het meest geschikt voor aanvallen en verdedigen, en hoe verhoudt dat zich met het nieuwe Motivation-systeem? Dat lees je allemaal hier, plus natuurlijk alle beloningen die er te halen zijn.

Is dit niet de informatie die je zoekt?

Keer dan terug naar Pokémon Go tips en tricks - de grote gids

Pokémon Go Gym - Hoe neem je een Gym over of start je je eigen Gym

head

Voordat we de details in duiken, moet je eerst de basis leren. Op deze pagina bespreken we de vereisten om mee te doen aan een Gym-gevecht. We leggen ook het verschil uit tussen een neutrale en overgenomen Gym, en welke regels er invloed hebben op het overnemen van een Gym. Tot slot bespreken we hoe en of je een eigen Gym moet maken.

Pokémon Go - Gyms innemen, aanvallen en bezetten, een nieuwe gym starten

Pokémon Go Gym - Hoe verloopt een Gym-gevecht? Zo werkt Motivation.

Kampf

Op deze pagina bespreken we een zeer belangrijke vraag. Naast wat kleine aanpassingen aan de graphics en menu's, hebben de gevechten ook aanpassingen gekregen zoals het Motivation-systeem van de verdedigende Pokémon.

Daarom leggen we het systeem stap voor stap uit, met een uitleg over de besturing en de nieuwe opbouw van een gevecht. Je leert ook wat er nodig is om een verdedigende Pokémon uit de Gym te knikkeren en aan welke criteria je moet voldoen bij het samenstellen van een Pokémon team. Daarbij speelt het nieuwe Motivation-systeem ook een grote rol.

Pokemon Go - Gym battles: zo win je, leer alles over Motivation

Pokémon Go Gym verdedigen: wie zijn de beste verdedigende Pokémon?

motivation

Nadat we het aanvallen en overnemen van een Gym hebben besproken, nemen we een kijkje naar de andere kant. Als jij een Gym hebt overgenomen wil je die natuurlijk zo lang mogelijk behouden om van de voordelen gebruik te maken. Het Gym-systeem is echter wel behoorlijk aangepast, zoals dat elke Trainer nu maar één Pokémon ter verdediging mag plaatsen.

Het is dus van enorm belang dat je de juiste Pokémon plaatst om de Gym te verdedigen en dat zijn motivatie hoog blijft. Hoe dat precies werkt, en wat nu precies een goede verdedigende Pokémon is, lees je op deze pagina.

Pokémon Go beste Pokémon - Sterkste aanvallers, beste verdedigers, hoogste HP, Stamina and stats gerangschikt

Pokémon Go Gym beloningen - Hoe krijg ik badges, munten en items?

Muenzen

Vechten in Gyms en vooral in je eigen Gym brengt een hoop beloning met zich mee in Pokémon Go. De meest belangrijke beloning zijn de munten, die je alleen via een Gym gratis kunt krijgen. Er zijn wat veranderingen sinds dat de Gyms zijn aangepast en de hoeveelheid munten hangt nu samen met de nieuwe regels rondom verdedigen.

Er is ook een nieuw dagelijks limiet. Naast de aanpassingen rondom de munten zijn er ook veranderingen in de items die je kunt krijgen. Net als Pokéstops hebben Gyms nu een fotoschijf waar je aan kunt draaien om items te krijgen, en bovendien heeft elke Gym nu een Badge. Alle details lees je op deze pagina's.

Pokémon Go - Pokécoins met de gym verdienen, en wat je in de shop kunt kopen

Pokémon Go Gym Badges - Bronze, Silver en Gold Gym Badges verdienen

Pokémon Go Gym - Welk team is het beste? Kan ik mijn team veranderen?

Arena_Teams

Een van de dingen die onveranderd is gebleven, is dat je verplicht bent om je bij een team in te schrijven voordat je aan Gym-gevechten mee mag doen. Het merendeel is inmiddels al bij een team, maar als je wilt weten welke voordelen de teams hebben en of er een team beter is dan de ander, neem dan vooral eens een kijkje op deze pagina's. Naast de vraag welk team het beste is, beantwoorden we ook de vraag of je van team kunt veranderen.

Pokémon Go - Valor, Mystic, en Instinct: welke is het beste team en hoe sluit je je aan?

Waar vind ik Gyms en Raids?

neutrale_und_besetzte_arena

Deze vraag zul je ongetwijfeld hebben als je buiten je normale wandelroutes loopt. De kaart in de game en de Nearby functie zijn handig, maar er zijn ook nog websites van derde partijen die nuttig zijn.

Daarmee kun je Gyms vinden en achterhalen wanneer een Raid start, ongeacht waar je bent. Sommige geven zelfs nog meer informatie, zoals waar je bepaalde Pokémon en Pokéstops kunt vinden. We hebben de beste diensten voor je op een rijtje gezet.

Pokémon GO map - Pokémon, raid, gym locaties voor Nederland en België

Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Pokémon Go Gyms - Wat betekenen de timers en eieren en welke Raid Boss verschijnt er in een Gym?

mapviewegg_de

Zoals we al eerder zeiden, naast normale Gym-gevechten worden er ook Raids gehouden in de Pokémon Go Gyms. Deze worden met een timer en een ei aangegeven. Welke informatie je daaruit kunt ontlenen en met welke Raid jij mee kunt doen, lees je op deze pagina:

Pokémon Go - Raid eggs: welke bosses komen uit roze, gele en zwarte dark eggs en hun moeilijkheidsgraad

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Jasper Segers

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carričre bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Survival horror game Summerford aangekondigd

Spirituele opvolger voor Resident Evil, Silent Hill en Alone in the Dark?

Cyberpunk 2077 release uitgesteld

Gelukkig is het nog altijd minder dan 2077 keer slapen.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread