Skip to main content

Pokémon Go - Pokécoins met de gym verdienen, en wat je in de shop kunt kopen

Zo kom je aan Pokécoins zonder echt geld uit te geven, en ook wat je ermee kunt kopen

Ook de wereld van Pokémon Go is niets zonder een beetje geld. Of je nu upgrades voor je account vrij wilt spelen of juist wat items voor je Pocket Monsters wilt kopen, je zult Pokécoins nodig hebben. Pokécoins zijn echter net als echt geld: Je hebt altijd te weinig en het is niet gemakkelijk om het zomaar te krijgen. In de game zijn er twee manieren om aan Pokécoins te komen: Je kunt het verdienen in Gyms of met echte euro's kopen.

Sinds de release zijn er aardig wat aanpassingen aan Gyms gemaakt en dus ook aan de hoeveelheid Pokécoins die je kunt verdienen.

Hoe deze aanpassingen er uitzien en welke voor- en nadelen er aan hangen lees je op deze pagina. We vertellen je ook hoe je zoveel mogelijk Pokécoins in zo min mogelijk tijd kunt verdienen en wat je kunt kopen met deze munten.

Hoe PokéCoins verdienen in Pokémon Go

Gyms zijn momenteel de enige officiële manier om zonder te betalen aan Pokécoins te komen. Als je de tijd ervoor neemt kun je elke dag wel aan een paar Pokécoins komen. Op de pagina Pokémon Go Gym battles: win door alles over motivation te weten vind je meer informatie over de veranderingen aan het Gym-systeem.

De basis: Gyms zijn de grote torens, niet te verwarren met kleinere PokéStops, die overgenomen kunnen worden door één van de drie teams in Pokémon Go. Deze teams moeten de gym vervolgens verdedigen. Het is door gyms te verdedigen dat je PokéCoins krijgt.

 • Voor elke tien minuten dat je een Pokémon in een gym hebt, krijg je 1 PokéCoin
 • Je krijgt alle PokéCoins die je in een gym verdiend hebt wanneer je Pokémon uit de gym verdwijnt
 • Je kan op één dag 50 PokéCoins verdienen maximum
Na ongeveer drie uur levert Snorlax 16 munten bij ons af.

Even een rekensommetje. Na twee volledige uren brengt een Pokémon 12 munten terug. Over de gehele dag gezien zijn dat 144 munten. Maar, aangezien je maar 50 munten per dag kunt verdienen heeft het geen nut om de Pokémon langer dan 9 uur in de Gym te laten. Je zou ook vijf Gyms met elk één Pokémon kunnen bezitten, ter waarde van 30 munten per uur. Dan heb je binnen nog geen twee uur het maximaal aantal Pokécoins verdiend. Theoretisch gezien zou je twintig Gyms tegelijkertijd kunnen bezitten.

Dat verschilt van hoe het er in het begin van de game aan toe ging. Toen kreeg je gewoon 10 PokéCoins per Pokémon die je in een gym stak. Het maakte niet uit hoelang de Pokémon er was, maar je moest wel 21 uur wachten tot je opnieuw een Pokémon in de gym mocht plaatsen.

Er zijn een aantal aparte dingen die je moet weten over dit systeem. Als een Pokémon een aantal dagen in een gym is geweest (en dus in theorie meer dan 50 PokéCoins verdiend heeft), krijg je nog steeds maar het maximum van 50 PokéCoins. En aangezien dat het maximum is dat je per dag mag verdienen, betekent het ook als er die dag een andere Pokémon van een gym terugkeert, je daar geen PokéCoins voor krijgt.

Het is dus slim om je Pokémon te verspreiden over meerdere gyms en deze afwisselend uit de gym te halen om je winst te maximaliseren.

Je kan overigens ook maar één Pokémon in een gym hebben op een moment. Je kan wel Pokémon plaatsen in 20 gyms tegelijk.


Pokécoins kopen - de actuele prijzen

De titel verklapt het al: Het alternatief voor het verzamelen van gratis munten is Pokécoins in de Shop kopen. Daarvoor tik je op de Pokéball onderaan het scherm en tik je vervolgens op "Shop". Dit zijn de actuele prijzen:

 • 100 Pokécoins voor 0,99 euro (0,09 cent per munt)
 • 550 Pokécoins voor 5,49 euro (0,9982 cent per munt)
 • 1.200 Pokécoins voor 10,99 euro (0,9158 cent per munt)
 • 2.500 Pokécoins voor 21,99 euro (0,8796 cent per munt)
 • 5.200 Pokécoins voor 43,99 euro (0,8460 cent per munt)
 • 14.500 Pokécoins voor 109,99 euro (0,7586 cent per munt)

Waar kun je je Pokécoins aan uitgeven?

Wanneer je PokéCoins verdiend hebt, of ze gekocht hebt via de winkel, kan je ze gebruiken om items te kopen. Er zijn twee categorieën waar je je Pokécoins aan kunt uitgeven: upgrades en items voor je Pokémon en je trainer. Dit zijn de huidige prijzen:

 • Premium Raid Pass (level 35 vereist, 100 PokéCoins voor 1)
 • Max Revives (level 30 vereist, 180 PokéCoins voor 6)
 • Max Potions (level 25 vereist, 200 PokéCoins voor 10)
 • Poké Balls (100 PokéCoins voor 20, 460 PokéCoins voor 100, 200 PokéCoins voor 800)
 • Lure Modules (100 PokéCoins voor 1, 8 PokéCoins voor 680)
 • Egg Incubator (150 PokéCoins voor 1)
 • Lucky Egg (80 PokéCoins voor 1, 500 PokéCoins voor 8, 1250 PokéCoins voor 25)
 • Incense (80 PokéCoins voor 1, 500 PokéCoins voor 8, 1250 PokéCoins voor 25)
 • Bag Upgrade (200 PokéCoins voor 50 PokéCoins extra item slots)
 • Pokémon Storage Upgrade (200 PokéCoins voor 50 extra Pokémon slots)

Wil je meer info over alle verschillende items beschikbaar in Pokémon Go? Lees dan onze pagina: Pokémon GO - Items en Pokéstops farmen: Incense, Master Ball, Hyper Potion.


Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Pas op met Pokécoins van derde partijen en andere dubieuze aanbiedingen op het internet!

Naast de twee bovengenoemde mogelijkheden zijn er geen legale en veilige methoden om aan Pokécoins te komen.

GEEF NOOIT JE INLOGGEGEVENS AAN PAGINA'S DIE GRATIS MUNTEN BELOVEN!!!

Niemand geeft je iets voor niets in Pokémon Go. Het enige wat je doet is je persoonlijke gegevens afgeven aan onbekenden, met het risico dat je daar virussen voor terug krijgt of zelfs je account verliest. Als je Pokécoins with hebben, gebruik dan de twee methoden die hierboven zijn besproken. Onthoudt ook dat alles in Pokémon Go uiteindelijk gratis te krijgen is, ook al duurt het langer.

Het is logisch als je een klein beetje geld wilt spenderen om jezelf een handje te helpen, maar steek niet al je geld in de game alleen maar om sneller te zijn. Neem de tijd om te genieten van het Pokémon Go-avontuur.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Read this next