Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Team - Valor, Mystic, en Instinct: welke is het beste team en hoe sluit je je aan?

Wat zijn de voor- en nadelen van een team kiezen?

Pokémon Go Teams zijn altijd een belangrijk onderdeel geweest van de wereld van Pokémon en dat is in Pokémon Go uiteraard niet anders. Er zijn drie teams - geel, rood en blauw - die eeuwige rivalen zijn van elkaar. Bij welk team je gaat is één van de grote beslissingen die je moet maken in de game. Teams staan namelijk centraal in gyms en raids.

Kiezen bij welk team je je aansluit is dus een belangrijke keuze. Je werkt samen met je team om gyms aan te vallen of te verdedigen, en zo verdien je PokéCoins. Het geeft je ook een leuke bonus als je een Pokémon vangt na een raid.

Op deze pagina:

Hoe je Pokémon Go Team kiezen of veranderen?

Er zijn twee manieren om je Pokémon Go team te kiezen.

Zodra je Trainer Level 5 hebt bereikt, en je tikt op een gym, krijg je een introductie tot de drie teams en hun leiders. Vervolgens kan je je keuze maken en dat team vervoegen.

Die keuze was bijna drie jaar lang permanent en onveranderlijk. Niantic heeft echter een Team Medallion geïntroduceerd, waarmee je op een later tijdstip van Team kan veranderen. Er hangen wel wat regeltjes aan verbonden.

Hoe verander je van Team en wat is het Team Medallion

Hier is alles wat we weten over het Team Medallion, het item waarmee je van Team kunt veranderen in Pokémon Go:

  • Het Team Medallion is een item dat je in de in-game shop kunt kopen. Dit kost 1.000 Pokémon Go Coins.
  • Je kan maar één keer per jaar een Team Medallion kopen, en bijgevolg dus ook maar één keer per jaar van team wisselen. Dus ja, van teams wisselen kan wel, maar het is nog steeds een beslissing waar je enige tijd mee moet leven.
  • Je moet het Team Medallion niet meteen gebruiken. Je kan hem laten zitten in je inventory tot je hem nodig hebt.
  • Het medallion heeft de drie legendary Pokémon van de eerste generatie erop staan: Articuno, Zapdos en Moltres. Dat zijn de drie mascottes van de Teams.
  • De Pokémon die in gyms zitten terwijl je van team wisselt, blijven daar voorlopig. Maar ze geven je jammer genoeg geen PokéCoins als ze terugkeren en je kan ook de gym ook niet aanvallen terwijl je eigen Pokémon nog verdedigen.
  • Geen zorgen, als je het Team Medallion gebruikt om te veranderen naar het Team dat je al bent (bijvoorbeeld je bent Team Valor en wisselt zogezegd naar Team Valor), dan wordt het Medallion niet gebruikt en keert het terug naar je inventory. Handig als je per ongeluk fout tikt!

Nu weten we hoe je van Team kunt veranderen, hoe kies je eigenlijk bij welk team je wil?

Waarom is de keuze van je Pokémon Team belangrijk, en wat is het beste team?

Zoals we daarnet al schreven, is er geen enorm verschil tussen de verschillende team. Het heeft op dit moment enkel impact op de Gyms en Raids. In Gyms vecht je in naam van je team om gyms te veroveren en verdedigen. Andere leden van je team kunnen je daarin helpen, door ofwel ook een Pokémon de gym te laten verdedigen, of door jouw Pokémon een berry te geven. Daarnaast praten de team leiders ook met je wanneer je de CP van je Pokémon opvraagt, maar ookal zeggen ze andere dingen, het resultaat is hetzelfde.

Als je een gym een bepaalde periode kunt vasthouden, krijg je Pokécoins, waarmee je allerlei items en bonussen kunt kopen. Ook krijg je iets betere beloningen als je de schijf laat draaien boven een gym die eigendom is van jouw team. Bij een raid krijg je ook extra Premier Balls als jouw team de gym verovert heeft.

Het beste advies dat we kunnen geven is dus om het team te vervoegen waar je vrienden bij zitten. Zo is het gemakkelijk samenwerken om gyms in te nemen en te verdedigen. Als vrienden geen Pokémon Go spelen, kan je kijken naar de gyms in je buurt en na een paar dagen bepalen welk Team het meest actief is in jouw buurt. Zo kan je alsnog de bonussen krijgen van je Pokémon een gym te laten verdedigen voor lange tijd.


Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Pokémon Go Teams Valor, Mystic, en Instinct - en hun leiders

Zoals daarnet gezegd, krijg je de keuze bij welk team je gaat zodra je level 5 bent en een gym probeert te betreden. Dan word je ook geïntroduceerd tot de drie teams, hun leiders en hun visie op Pokémon.

Team Instinct - geel - Zapdos

Team Instinct wordt geleid door Spark en dit is zijn visie op Pokémon:

"Pokémon zijn wezentjes met een uitstekende intuïtie. Ik ben ervan overtuigd dat hun intuïtie gerelateerd is aan hoe ze werden uitgebroed. Kom bij mijn team. Je verliest nooit als je je instinct vertrouwt!"

Team Mystic - blauw - Articuno

Team Mystic wordt geleid door Blanche, en zij heeft het volgende te zeggen om je te overtuigen:

"De wijsheid van Pokémon is onmetelijk diep. Ik onderzoek waarom ze evolueren. Mijn team? Met onze kalme analyse van elke situatie kunnen we nooit verliezen!"

Team Valor - rood - Moltres

Voor Team Valor en leider Candela draait het duidelijk allemaal om pure kracht:

"Pokémon zijn sterker dan mensen, en ze zijn warmer van hart ook! Ik onderzoek hoe we de natuurlijke kracht van Pokémon kunnen versterken in onze zoektocht naar ware innerlijke kracht. Er is geen twijfel mogelijk dat onze Pokémon de allersterkste zijn!"

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties