Pokémon Go Legendary Pokémon worden al erg lang verwacht, maar nu zijn ze ook eindelijk gearriveerd. In deze gids leggen we uit hoe je deze Legendary Pokémon moet vangen in de nieuwe Pokémon Go Raids.

De legendarische Pokémon zoals Zapdos, Articuno en Moltres lanceren in navolging van de nieuwe Pokémon Go Gyms doorheen heel de zomer van 2017. De releasedatum van elke Legendary Pokémon vind je verder onderaan, maar eerst leggen we uit hoe je de Legendary Pokémon vindt en moet vangen.

Hoe Legendary Pokémon vangen en Legendary Raids unlocken in Pokémon Go

Hoewel de Legendary Raids bijna net hetzelfde zijn als de normale Pokémon Go Raids, zijn er toch enkele verschillen waar je rekening mee moet houden:

  • Je kunt Legendary Pokémon enkel vangen tijdens Legendary Raids, de hoogste moeilijkheidsgraad van de Raid Battles.
  • De countdown timer van Legendary Raids is 48u.
  • Je hebt een Legendary Raid Pass nodig om aan een Legendary Raid deel te nemen.
  • Legendary Raid Pokémon hebben de hoogste CP van alle Raid Pokémon: Articuno 37.603, Moltres 41.953, Zapdos 42.691 en Lugia 42.753.
  • Na het gevecht moet je (net als bij elke andere Raid) de Legendary Pokémon vangen.
  • Je kunt de gevangen Legendary Pokémon niet gebruiken om een Gym te verdedigen.
  • De Buddy Distance voor Legendaries is 20km per Candy.

Hoe Legendary Pokémon vangen

Eerst en vooral moet je een groep van sterke Pokémon trainers verzamelen. Als je in een grote stad leeft, is dit vast geen probleem. Je kunt ook een Facebook of Discord-groep zoeken om samen af te spreken.

Tijdens het gevecht moet je sterke Pokémon met bepaalde Types inzetten. Dit zijn onze tips voor elke Legendary Pokémon gevecht:

Legendary PokémonCountersAantal TrainersTips
ArticunoOmastar, Golem, Tyranitar, Flareon, Arcanine9+Gebruik vooral Rock-type aanvallen. Om hem te vangen wacht je tot hij op de laagste hoogste hangt.
MoltresOmastar, Golem, Tyranitar, Vaporeon, Kabutops6+Ongeveer even moeilijk als een Tyranitar Raid, dankzij de lage verdediging. Gebruik vooral Rock-type aanvallen. Verandert niet van hoogte zoals Articuno, maar heeft een kleinere cirkel om te vangen.
ZapdosGolem, Piloswine, Tyranitar, Dragonite, Jynx6+Zwak tegen Ice en Rock, dus Golem is opnieuw een uitstekende keuze. Wacht met vangen totdat Zapdos in het midden vliegt.
LugiaArticuno, Tyranitar, Gengar, Omastar, Houndoom10+Gebruik Dark, Rock, Ice en Electric-type aanvallen. Heeft een grote cirkel om te vangen en weinig beweging.

Je kans om een Legendary Pokémon te vangen is slechts 3%, maar door slim gebruik te maken van Golden Razz Berries en Curveballs kun je je kansen tot 24% verhogen. Gebruik de onderstaande grafiek om je kansen op een succesvolle Legendary Pokémon vangst te verhogen.

Legendary Pokémon releasedatum: Wanneer kun je Legendary Pokémon vangen?

De onderstaande releasedatums zijn slechts een indicatie van wanneer je de Legendary Pokémon voorlopig kunt vangen. Ontwikkelaar Niantic heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de Pokémon permanent aan de game worden toegevoegd.

Legendary PokémonBeschikbaar vanafBeschikbaar totManier om te vangen
Articuno 22 juli 31 juli Raid
Moltres 31 juli /
1 augustus
7 augustus Raid
Zapdos 7 augustus /
8 augustus
14 augustus Raid
Mewtwo - - NNB
Mew - - NNB
Raiku - - NNB
Entei - - NNB
Suicune - - NNB
Lugia 22 augustus Onbekend Raid
Ho-oh - - NNB
Celebi - - NNB

Gen 2 Legendary Pokémon: Raikou, Entei, Suicune, Lugia, Ho-oh en Celebi

pokemongo-gen2legendary

Na de Pokémon Go Gen 2 update is de vraag natuurlijk of de Legendary Johto Pokémon al in de game zitten?

Datamining heeft aangetoond dat Raikou, Entei, Suicine, Lugia, Ho-oh en Celebi wel degelijk in de brondcode zitten, maar dat je ze nog niet kunt vangen. De data toont namelijk dat de legendarische Pokémon geen capture rate hebben. Dit wil zeggen dat je ze dus niet op een normale kunt vangen.

Er gaan geruchten dat Niantic speciale evenementen gaat organiseren waarbij spelers op een vaste plaats moeten samenwerken om de HP van een Legendary te verlagen. Wanneer bijvoorbeeld Lugia dan in het openbaar wordt verslagen, wordt iedereen die aan het gevecht deelnam met zijn eigen Lugia beloond. Officieel wil de ontwikkelaar echter niets bevestigen.

Mewtwo

Statistisch gezien is dit Psychic-type één van de krachtigste Pokémon die er bestaat. Dat is in eerste instantie dan ook de intentie van Team Rocket: ze dwingen destijds wetenschappers om de ultieme Pokémon in elkaar te knutselen. Eerst wordt een expeditie opgericht om het DNA van Mew te bemachtigen. In de jungle van Guyana slaagt de kwaadaardige groep erin om een zwangere Mew te vatten. Onder meer Gym Leader Blaine en Mr. Fuji uit Lavender Town zijn verantwoordelijk voor de immorele experimenten die tot Mewtwo leidden. Het brein achter de creatie van de eerste gekloonde Pokémon is echter Giovanni, de baas van Team Rocket.

mewtwo1

Mewtwo, the Genetic Pokémon, is de eerste Pokémon van wie de Mega Evolution is onthuld. Deze alternatieve vorm kan hij in Pokémon X en Y verkrijgen door middel van een speciale steen. Zijn Mega Evolution verschilt daarbij per game.

Mewtwo's lichaam lijkt erg op dat van een mens, maar bevat ook eigenschappen van de klassieke aliens die enkele decennia terug de naam 'Greys' kregen. Tenslotte vallen ook enkele katachtige kenmerken op. Zijn naam is duidelijk afgeleid van Mew, de Pokémon waaruit hij is ontstaan en Two, Engels voor twee. Mewtwo is de allereerste Pokémon die in de anime verschijnt, aangezien hij zo goed als meteen op het scherm verschijnt gedurende het legendarische openingsfilmpje.

Wanneer Mewtwo transformeert in Mega Mewtwo X krijgt hij een veel gespierder uiterlijk. Dit verklaart zijn secundaire type: Fighting. Zijn staart kort echter in. Het tegengestelde is waar voor Mega Mewtwo Y. Zijn staart begint achteraan zijn hoofd en is langer dan het lichaam van Mewtwo. In deze gedaante zweeft de kloon bovendien boven de grond. Het lijkt alsof Game Freak voor dit ontwerp inspiratie zocht bij de Dragonball Z schurken Frieza en Super Buu. In zijn Mega vormen is Mewtwo officieel de sterkste Pokémon die er is.

Mew

Mew, the New Species Pokémon, kan in de regel elke aanval leren. De enige uitzondering zijn aanvallen die specifiek voor één Pokémon bedoeld zijn, zoals Dialga's Roar of Time bijvoorbeeld. Daarnaast kan Mew onzichtbaar worden, een krachtveld rond zichzelf opwekken en in elk ander monster veranderen. Zijn DNA bevat stukken van elke soort Pokémon. De vliegende lieverd is zeer intelligent en in tegenstelling tot zijn kloon ook erg speels, nieuwsgierig en met momenten kinderachtig. Sommige wetenschapper zien in Mew de voorouder van alle Pokémon, anderen denken dan weer dat hij een alien is.

mew

Het bestaan van Mew is aanvankelijk zelfs voor uitgever Nintendo een geheim. Programmeur Morimoto vertelt dat hij de 151e Pokémon slechts twee weken voor de releasedatum van Pokémon Red en Green in het spel stopte. Mew lijkt overigens erg op de Pokémon Ditto. Het zijn de enige Pokémon die de aanval Transform kunnen leren, ze wegen exact even veel en gebruiken voor hun normale én shiny sprites hetzelfde kleurenpalet. Tenslotte duiken er Ditto op in Pokémon Mansion en Cerulean Cave. Door al deze aanwijzingen doet een theorie de ronde dat Ditto eigenlijk mislukte klonen van Mew zijn.

Mew lijkt op een embryo, maar kan ook zijn afgeleid van de Jerboa, een prehistorische muis. De Pokémon heeft ook enkele katachtige kenmerken. Zijn naam lijkt op het geluid dat een kitten (en ook hijzelf) maakt, maar is mogelijk ook afkomstig van 'mutant' of een samentrekking van 'mystery' en 'new'. Mew is de tweede Pokémon die je te zien krijgt in de anime. Hij vliegt net na Mewtwo het scherm op.

Articuno

Articuno, the Freeze Pokémon, is het eerste en meest vredevolle lid van Kanto's legendarische vogeltrio. Hij leeft een teruggetrokken bestaan op bevroren bergtoppen en diepe ijsgrotten en vermijdt gevechten liefst zo veel mogelijk. Net zoals zijn collega's is hij de meester van een bepaald natuurverschijnsel. Wanneer hij door de lucht vliegt, zorgen zijn vleugelslagen ervoor dat het begint te sneeuwen. Sommigen zien hem als beschermer van bergbeklimmers, anderen zeggen dan weer dat Articuno het laatste is wat je ziet voor je doodvriest.

articuno

De enige trainer die Articuno heeft gevangen en voor zich laat vechten is Frontier Brain Noland. Het Ice/Flying-type was één van de eerste die werd ontworpen, maar was de laatste Pokémon van de eerste generatie die in de anime verscheen. Hij is gebaseerd op een wezen uit de Perzische mythologie, de Simurgh. Zijn naam is een samentrekking van 'Arctic', de koude noordelijke regio's van de aarde, en 'Uno', Spaans voor één.

Zapdos

Zapdos, de Electric Pokémon, zorgt voor donderstormen wanneer hij door de lucht vliegt. De weinige getuigenissen die het bestaan van de gele vogel bevestigen, vinden dan ook allemaal plaats tijdens zware onweersbuien. Men vermoedt daarom ook dat de Pokémon zijn nest heeft in donkere wolkenpakken. Hij voelt zich echter ook aangetrokken tot andere plekken waar er grote hoeveelheden energie te vinden zijn.

zapdos

De vogel op hoogspanning is gebaseerd op een Indiaanse legende, de thunderbird. De roodhuiden aanbaden dit bovennatuurlijk wezen voor kracht. De naam Zapdos is dan weer een eenvoudige samentrekking van 'Zap', een elektrische schok, en 'Dos', Spaans voor twee.

Moltres

Waar Moltres komt, stijgt de temperatuur onmiddellijk. Dit komt doordat er ontelbaar veel kleine sintels uit de lucht vallen wanneer hij rondvliegt. Men gelooft dat deze brandende fragmenten helende krachten bezitten. Als Moltres zelf gewond raakt, neemt hij een verfrissend bad in een actieve vulkaan. Dat is trouwens ook zijn favoriete thuisbasis. Een andere folklore uit Kanto vertelt dat een Moltres de lente met zich meebrengt.

moltres

Deze vuurvogel is gebaseerd op de feniks. Dit fabeldier brandt op wanneer hij sterft en herrijst vervolgens uit zijn eigen assen. Volgens een andere theorie is Moltres een afkooksel van deJapanse Suzaku. Deze vogel staat volgens zijn mythologie voor het element vuur, de zomer en het zuiden. Ook de naam van het derde lid van Kanto's vogeltrio is niet erg vergezocht. Moltres is een combinatie van 'Molten', gesmolten, en 'Tres', Spaans voor drie.

Zeldzaamheid van alle Pokémon

Hier is een lijst met de zeldzaamheid van de verschillende Pokémon. Deze lijst staat zeker nog niet vast en zal de komende tijd vast nog veranderen.

Gewone Pokémon

Bellsprout - 069
Caterpie - 010
Diglett - 050
Doduo - 084
Drowzee - 096
Ekans - 023
​Eevee - 133
Gastly - 092
Geodude - 074
Goldeen - 118
Krabby - 098
Machop - 066
Magikarp - 129
Magnemite - 081
Mankey - 056
Meowth - 052
Nidoran (F) - 032
Nidoran (M) - 029
Oddish - 043
Paras - 046
Pidgey - 016
Poliwag - 060
Rattata - 019
Sandshrew - 027
Slowpoke - 079
Venonat​ - 048
Voltorb - 100
Weedle - 013
Zubat - 041

Ongewone Pokémon

Abra - 063
Arbok - 024
Bulbasaur - 001
Charmander - 004
Clefairy - 035
Cubone - 104
Electrode - 101
Exeggcute - 102
Golbat - 042
Graveler - 075
Grimer - 088
Growlithe - 058
Haunter - 093
Hitmonlee - 106
Horsea - 116
Jigglypuff - 039
Jynx - 124
Kakuna - 014
Kabuto - 140
Kadabra - 064
Koffing - 109
Magneton​ - 082
Metapod​ - 011
Persian - 053
Pidgeotto - 017
Pikachu - 025
Ponyta - 077
Psyduck - 054
Raticate​ - 020
Rhyhorn - 111
Sandslash - 028
Seel - 086
Shellder - 090
Spearow - 021
Squirtle - 007
Staryu - 120
Tentaco - 072
Vulpix - 037

Zeldzame Pokémon

Aerodactyl - 142
Arcanine - 059
Butterfree - 012
Chansey - 113
Cloyster - 091
Dodrio - 085
Dratini - 147
Dugtrio - 051
Electabuzz - 125
Farfetch'd - 083
Fearow - 022
Flareon - 136
Golduck - 055
Gloom - 044
Hitmonchan - 107
Hypno - 097
Jolteon - 135
Kingler - 099
Lickitung - 108
Machamp - 068
Machoke - 067
Magmar - 126
Mr. Mime - 122
Nidorina - 030
Nidorino - 033
Ninetales - 038
Omanyte - 138
Onix - 095
Parasect - 047
Poliwhirl - 061
Porygon - 137
Primeape - 057
Rapidash - 078
Rhydon - 112
Seadra - 117
Seaking - 119
Scyther - 123
Snorlax - 143
Starmie - 121
Tangela - 114
Tentacruel - 073
Weepinbell - 70
Weezing - 110
Wigglytuff - 040

Epische Pokémon

Blastoise - 009
Charizard - 006
Clefable - 036
Dragonite - 149
Tauros - 128
Venusaur - 003

Legendarische Pokémon

Articuno - 144
Ditto - 132
Mew - 151
Mewtwo - 150
Moltres - 146
Zapdos​ - 145

Pikachu als starter vinden

Als je aan je avontuur in Pokémon GO begint, biedt Professor Willow je een van de drie starter-Pokémon aan: Bulbasaur, Charmander en Squirtle. Dat zijn de drie starters van de originele games Pokémon Red en Pokémon Blue. Als geel meer je kleur is of je een fan van Pikachu bent, dan kun je de game echter ook met hem starten.

Om Pikachu te krijgen, moet je geen een van de drie originele starters aanklikken, als ze je aangeboden worden. Negeer ze en ga van ze weg, tot ze verder en verder van je op de kaart verwijderd zijn. Dat betekent dat je best buiten met Pokémon GO begint en niet binnen.

Als je ver genoeg bent, duiken Bulbasaur, Charmander en Squirtle nog een keer op. Ga nog eens van ze weg tot ze opnieuw verschijnen. Als je dat een aantal keer hebt gedaan - drie of vier keer is voldoende - dan sluit Pikachu zich bij hen aan. Je kunt hem dan als je starter-Pokémon kiezen.

Bulbasaur, Charmander, Squirtle en Pikachu vinden

Welke Pokémon je in het begin ook gekozen hebt, je vindt de andere starter-Pokémon (en meer van je eigen starter) ook in de natuur. Ze zijn weliswaar zeldzaam, maar de manier waarop je ze vindt, is niet anders dan die van andere Pokémon. Wees er zeker van dat je de regels van identificatie en opsporing van nabije Pokémon volgt om je kansen op succes te verhogen. Als je genoeg exemplaren van je starter hebt, kun je eindelijk beginnen om hem te evolueren.

Iedereen heeft natuurlijk zijn voorkeur over met welke Pokémon hij wil starten, maar uiteindelijk maakt dit natuurlijk niet veel uit. Anders dan in de klassieke Pokémon-games ligt de nadruk in Pokémon Go namelijk niet op vechten, maar eerder op verzamelen. Een goed getrainde Pokémon die van in het begin van de game aan je zijde staat is dus minder kostbaar. Tenzij je natuurlijk een Gym wilt overnemen, dan heb je wel enkele krachtige exemplaren nodig. Op de website vind je in ieder geval genoeg tips om je doel te bereiken.

Regionale Pokémon

Pokémon Go heeft alle 151 originele wezen die in de Pokédex aanwezig zijn, van Bulbasaur tot Mew en Mewtwo. Maar hoewel we weten waar de Legendary Pokémon Articuno, Zapdos, Moltres en Ditto zijn, is het nog onduidelijk waar de anderen zijn. Dit betreft namelijk Tauros, Kangashkan, Mr. Mime en Farfetch'd. De theorie is echter dat deze vier verbonden zijn aan regio's in specifieke locaties. Want hoewel alle vier via datamining bevestigd zijn, is het extreem zeldzaam om ze in het echt tegen te komen.

Theorieën komen er via websites, die hen verbinden aan respectievelijke regio's. Dit is nog niet 100% zeker, maar het lijkt aannemelijk.

Dit is een schema om te tonen hoe de exclusiviteit per regio werkt. Nogmaals: het is nog niet helemaal bevestigd, maar alle aanwijzingen wijzen erop dat de theorie klopt.

Waar Tauros, Kangaskhan, Mr. Mime, en Farfetch'd in Pokémon Go vangen

We hebben een tabel samengesteld met alle informatie die we hebben over de regio-exclusieve Pokémon. Zo kan je de jacht openen als je toevallig in de buurt bent.

PokémonRegioTypeLocatiesAantekening
Tauros Noord-Amerika Normaal Overal, al wijzen sommige anekdotes op grote, woestijnachtige gebieden Dit geldt voor heel Noord-Amerika. Het is nog niet zeker of Zuid-Amerika deze Pokémon ook heeft
Kangaskhan Oceanië Normaal Overal, al zou hij nog meer voorkomen in steden en parken Het is nog onzeker of deze Pokémon enkel in Australië voorkomt, of ook in de rest van Oceanië
Mr. Mime Europa Psychic/Fee Overal, ook drukke stadskernen Beschikbaar in heel Europa/td>
Farfetch'd Azië Normaal/Vlieg Overal, al zijn er ook aanwijzingen dat deze Pokémon nog meer voorkomt in stadskernen en parken Deze Pokémon duikt vooral op in Japan en Zuid-Korea. Het is nog niet zeker of hij ook in andere Aziatische landen massaal opduikt.

Meer Pokémon Go tips nodig? Begin eerst bij de Pokémon Go Eggs. Om te weten hoe je de Pokémon Go Legendary Pokémon vangt, moet je eerst weten hoe de Pokémon Go Gyms en Pokémon Go Raids werken. Ook handig om te weten is hoe je zo snel mogelijk Pokémon Go Coins en de nieuwe Pokémon Go Badges verdient. De Pokémon Go Eevee evoluties krijg je op een unieke manier, maar net als altijd heb je natuurlijk ook een hele boel Pokémon Go Candy nodig. Om de nieuwe Pokémon Go Gen 2 Pokémon te evolueren heb je echter Pokémon Go Special Items nodig, zoals de King's Rock, Metal Coat, Up-Grade, Dragon Scale en Sun Stone. Vergeet ook de schattige Pokémon Go Baby Pokémon niet! Om makkelijker de juiste Pokémon te vinden, gebruik je een handige Pokémon Go map, de Pokémon Go Sightings en Nearby trackers op en juiste manier en vervolgens gebruik je Pokémon Go Berries om ze makkelijker te vangen. En vergeet ook je Pokémon Go Buddy niet mee te nemen! Voor de meer 'avontuurlijke' Pokémon-jager zijn er ook nog Pokémon Go cheats of een meer risicovolle Pokémon Go hack. Aan het einde van 2017 werden de eerste Pokémon Go Gen 3 Pokémon tijdens het Pokémon Go Halloween event geďntroduceerd.

Kunnen de regio-exclusieve Pokémon uit Eggs gebroed worden?

Kort gezegd: we weten het nog niet. Op dit moment is er nog heel veel over de game onzeker. De meeste informatie die we weten is afkomstig van spelers die online op fora debatteren. Daarom hebben we nog geen waterdicht antwoord.

We verwijzen je graag door naar onze gids voor Eggs (Pokémon GO - Eggs hatchen (2, 5 en 10 km), maar het lijkt erop dat de verschillende Pokémon verschillende kansen hebben om uit eieren gebroed te worden. De sterkere Pokémon zijn ongetwijfeld ook zeldzamer om uitgebroed te worden, dus kan het simpelweg zijn dat het broeden van Legendary Pokémon nog moet gebeuren.

Over de auteur

Eurogamer.nl

Eurogamer.nl

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Meer artikels van Eurogamer.nl

Comments (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Threading

Gerelateerde content