Skip to main content

Pokémon Go Gym Badges upgraden: hoe krijg je Bronze, Silver en Gold Gym Badges en waar ze voor dienen

Alles over het Pokémon Gym Badge systeem.

Pokémon Go Gym Badges is iets nieuw dat je kan verzamelen en levelen terwijl je je Pokémon sterker maakt.

Gym Badges werden geïntroduceerd in Pokémon Go samen met het nieuwe systeem voor Gyms en ze belonen je voor het terugkeren en verbeteren van specifieke gyms. Je kan je gym badges upgraden waarmee je meer beloningen krijgt.

Als je nieuwsgierig bent naar wat er nog veranderd is in de zomer van 2017 voor Pokémon Go, neem dan een kijkje naar onze pagina's over Gyms and Raids.

Hoe werken Pokémon Go Gym Badges?

Elke Gym waar je mee interacteert geeft je een Gym Badge die uniek is voor die locatie. De disc doen draaien is voldoende om de eerste badge te krijgen: de Basic badge.

Om je badges te bekijken ga je naar je Trainer Profile, en ga je omlaag naar Gym Badges. Kies daarna voor List. Je kan ze ook allemaal zien door op het wereldbol icoontje te tikken linksonder.

Gym Badges komen in verschillende versies: Basic, Bronze, Silver en Gold. Elke versie is een upgrade van de voorgaande, en telkens geven ze meer beloningen wanneer je de disc doet draaien.

Hoe krijg je Bronze, Silver en Gold Gym Badges

Je kan je Gym Badges upgraden met de volgende activiteiten:

  • Zet een Pokémon in de Gym (+ 100 Badge XP)
  • Laat een Pokémon een Gym verdedigen (+1 Badge XP per minuut)
  • Versla een verdedigende Pokémon (CP van verslagen Pokémon gedeeld door 100)
  • Een Raid battle winnen (+ 1000 Badge XP)
  • Geef Berries aan verdedigende Pokémon in de Gym (+ 10 Badge XP, 20 Stardust en soms ook Candy)

Met de bovenstaande activiteiten kan je gemakkelijk je Gym Badge verbeteren, of je dat nu liever passief doet door de Motivation van andere Pokémon te verbeteren, of door zelf actief de gym aan te vallen en te verdedigen.

Dit is hoeveel XP je nodig hebt voor elke badge te upgraden:

BadgeExtra XPTotaal XP
Bronze500 XP500 XP
Silver3500 XP4000 XP
Gold26,000 XP30,000 XP

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Wat we nog meer weten over Gym Badges in Pokémon Go

Door Gym Badges te upgraden, krijg je betere items wanneer je de Gym disc draait. Na elke upgrade krijg je een extra item en als je Team op dat moment de Gym in handen heeft, krijg je er nog een item bovenop.

Gym Badges helpen ook om het overzicht te bewaren van alle Gyms. Als je de lijst met badges bekijkt, zie je naar welke gyms je bent geweest, maar ook in welke Gym welke van je Pokémon zitten.

Elke Gym badge toont informatie over de Pokémon dat op dat moment in de gym zit, van het tijdstip waarin ie in de gym arriveerde, tot hoeveel berries hij al gekregen heeft en hoeveel keer hij gewonnen heeft.

Ook goed om te weten, moest een gym uit de game verwijderd worden, dan mag je wel nog steeds de Badge behouden.

Om af te sluiten krijg je ook nog een beetje XP telkens als je aan een Gym disc draait. Per niveau van de badge komt er telkens 25XP extra bij. Je krijgt dus 25 XP als je aan de Gym disc draait waar je een Basic Badge voor hebt, en 100 XP als je een Gold Badge hebt voor die gym. Als je Team de gym in bezit heeft dat moment, komt daar nog eens 25 percent bij.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Read this next