Monster Hunter World Reviews

Monster Hunter World review - Monsterlijk goed

Toegankelijkheid. Het is een woord waar diehardfans hun neus voor ophalen. Toch wil ontwikkelaar Capcom Monster Hunter World voor een breder publiek beschikbaar te maken, zonder dat op de kenmerkende gameplay van de serie moet ingeboet worden. Daarnaast keert de serie weer terug naar moderne consoles, waar extra rekenkracht en indrukwekkende grafische snufjes voor een meeslepende ervaring moeten zorgen. Capcom legt de lat hoog, maar bewijst al snel de situatie volledig in de hand te hebben.

De Monster Hunter-serie heeft een reputatie als hardcoregame, waarin systemen bewust niet worden uitgelegd en elke misstap het verschil tussen leven en dood betekent. Begrijp je het niet, dan zoek je een wiki op of hang je je zwaard aan de wilgen. Monster Hunter World legt alles eenvoudig en beknopt uit, waardoor de vele kleine systemen in de game ineens glashelder worden. De tutorials zitten niet in de weg en je wordt er ook niet mee om de oren geslagen.

Daarnaast zijn er ook aanpassingen gemaakt in de animaties: de snelheid is opgevoerd, en je staat niet langer aan de grond genageld wanneer je een item gebruikt. De drempel is nog nooit zo laag geweest, maar toch staan die aanpassingen het plezier van fans niet in de weg. De game is nog altijd even uitdagend en venijnig als voorheen. Het grootste verschil is dat je je meteen gewapend voelt tegen de wrede monsters, en dat het niet de schuld is van een of andere obscure regel als er iets mis gaat.

Lees meer...