Skip to main content

E3 2018 - Alle PC games die we verwachten te zien

Age of Empires 4? Monster Hunter World? Anno 1800?

De PC Gaming Show is sinds 2015 een vaste waarde op de E3-beurs, maar kon de afgelopen jaren nooit echt overtuigen. Toch hoeven pc-gamers niet bang te zijn om dit jaar opnieuw op hun honger te blijven zitten. Naast enkele exclusieve titels gaan we ervan uit dat ook de meeste cross-platform games dit jaar een pc-versie krijgen. Hieronder lees je welke pc-games (waarschijnlijk) op de E3 2018 te vinden zijn.Call of Duty: Black Ops 4

Een nieuwe E3 betekent ook dit jaar een ritst nieuwe details over de onvermijdelijke volgende Call of Duty-game. Niets nieuws onder de zon dus, al heeft de aankondiging van een Battle Royale-modus in Call of Duty: Black Ops 4 toch onze aandacht gewekt. Slaagt Activision erin om concurrenten PUBG en Fortnite van de troon te stoten?

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Shadow of the Tomb Raider

De pc-versie van Rise of the Tomb Raider was enkele jaren de ultieme versie van een al fenomenale game, met onder andere betere ambient occlusion en dynamisch gebladerte. Ook Shadow of the Tomb Raider belooft een grafisch spektakel te worden dat de de gameplay van Uncharted combineert met de coolheidsfactor van Lara Croft.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Battlefield 5

Veel is er nog niet geweten over Battlefield 5, maar daar brengt de E3 2018 ongetwijfeld verandering in. Volgens geruchten speelt de game zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, en krijgt de game zowel co-op als een Battle Royale-modus. Na alle heisa rond de lootboxes in Star Wars Battlefront 2 heeft EA bovendien wat goed te maken. Benieuwd dus of de ontwikkelaar er met Battlefield 5 in slaagt om de fans opnieuw te overtuigen.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

FIFA 19

Met het WK voetbal in Rusland in aantocht zal EA vermoedelijk nog meer aandacht dan anders schenken aan de nieuwste FIFA-game. Dit jaar mogen we ons onder andere aan een derde hoofdstuk in The Journey verwachten. De afgelopen jaren kon EA onder andere José Mourinho strikken om de nieuwste FIFA-game toe te lichten. Mogen we ons dit jaar opnieuw aan een bekend gezicht uit de voetbalwereld verwachten?

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Cyberpunk 2077

CD Projekt RED houdt ons al vijf jaar in het ongewisse over Cyberpunk 2077. Recent heeft de ontwikkelaar echter zijn aanwezigheid op de E3 2018 bekendgemaakt. Veel kans dus dat we ons aan meer informatie over deze razend ambitieuze game mogen verwachten. Slaagt de ontwikkelaar erin om na The Witcher 3 opnieuw een een RPG uit te brengen die de grenzen van het genre verlegt?

Kans op aanwezigheid: korreltje zout.

Anthem

Wat is Anthem voor soort game? Vink open wereld, multiplayer, action role-playing game en sciencefiction aan en je bent al een heel eind op weg om dat te begrijpen. Ontwikkelaar BioWare heeft na de kritiek op Mass Effect: Andromeda wat goed te maken, dus tijdens de EA Play kun je ongetwijfeld een bombastische trailer verwachten.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Splinter Cell

Fans wachten al sinds 2013 op een vervolg voor Splinter Cell: Blacklist. Ubisoft zwijgt voorlopig nog in alle talen over een nieuwe game in de reeks, maar volgens verschillende webwinkels is een sequel wel degelijk in de maak. Het is echter nog maar de vraag of Ubisoft deze keer kiest voor pure stealth of een combinatie van stealth en actie zoals in Blacklist.

Kans op aanwezigheid: korreltje zout.

Metro Exodus

De post-apocalyptische boeken van Dmitry Glukhovsky brachten al twee uitstekende games voort en Metro Exodus lijkt die trend verder te zetten. De dystopische en beklijvende sfeer wordt in dit derde deel bovendien aangevuld met een een pak meer vrijheid en keuzemogelijkheden zodat je alles op je eigen tempo kunt ontdekken. Deze game lijkt dan ook alle troeven in huis te hebben om de Fallout-games van de troon te stoten.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

The Division 2

The Division zat boordevol potentieel, maar dat werd pas na enkele uitbreidingen en updates ingelost. Hopelijk heeft Ubisoft van zijn fouten geleerd en overtuigt het gamers waarom het vervolg een langere houdbaarheidsdatum dan het eerste deel heeft. The Division 2 wordt hoe dan ook een van Ubisofts stokpaardjes op de E3 2018.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Two Point Hospital

Project Hospital is de spirituele opvolger van de klassieker Theme Hospital. Sterker nog, de game wordt gemaakt door enkele ontwikkelaars van het origineel uit 1997. Verwacht dus veel kolderieke humor en chaos in deze ziekenhuissim. Hopelijk wordt tijdens de E3 2018 een releasedatum onthuld.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Anno 1800

Twintig jaar na Anno 1602 brengt Ubisoft een nieuw deel in de langlopende RTS-reeks uit. Na enkele futuristische uitstapjes grijpt Anno weer terug naar het verleden. De vooravond van de Industriële Revolutie is volgens de studio de perfecte mix van enerzijds geschiedenis en anderzijds technologische ontwikkelingen. Nu enkel nog een definitieve releasedatum dus.

Kans op aanwezigheid: twijfelachtig.

Monster Hunter World

Monster Hunter World is Capcoms best verkochte game ooit en dat is niet zonder reden. De RPG komt nieuwelingen tegemoet zonder daarbij in te boeten aan de diepgang die de gevorderde spelers zo waarderen. De pc-versie heeft alleen nog een releasedatum nodig, en er is geen beter platform dan de E3 2018 om die de wereld in te helpen.

Kans op aanwezigheid: twijfelachtig.

Biomutant

Biomutant was een van de meer verrassende aankondigingen op de Gamescom vorig jaar. De game belooft een open wereld, diepgaande RPG-mechanics en een uitermate schattig hoofdpersonage, maar tot op heden blijft het onduidelijk hoe al die elementen juist interageren. Het is bovendien twijfelachtig of de komende E3-beurs hier meer duidelijkheid in gaat scheppen. Uitgever THQ Nordic is immers niet aanwezig op de E3 2018 aangezien de medewerkers liever het WK voetbal volgen.

Kans op aanwezigheid: twijfelachtig.

Darksiders 3

Na het faillissement van THQ zag het ernaar uit dat ook de Darksiders-serie tot een abrupt einde was gekomen. Dat was echter buiten uitgever Nordic (sindsdien omgedoopt tot THQ Nordic) gerekend. Nordic kocht de rechten voor de Darksiders-serie op en nam het merendeel van de medewerkers van ontwikkelaar Vigil Games over. De eerste beelden van het derde deel in de serie zien er alvast veelbelovend uit, al is de kans klein dat we tijdens de E3 meer info gaan krijgen. De medewerkers van THQ Nordic hebben immers wél een team op het WK voetbal om voor te supporteren.

Kans op aanwezigheid: twijfelachtig.

MechWarrior 5: Mercenaries

Na MechWarrior Online waagt ontwikkelaar Piranha Games zich nu aan een singleplayer game in het BattleTech-universum. MechWarrior 5 moet de glorieuze terugkeer worden van een genre dat de afgelopen vijftien jaar zo goed als verdwenen was. Wij kunnen alvast amper wachten om opnieuw met een biertje achter onze joystick te kruipen en die andere mechs mores te leren.

Kans op aanwezigheid: twijfelachtig.

Shenmue 3

Shenmue 2 dateert alweer van 2001. Op de PlayStation heeft de Yakuza-reeks sindsdien de fakkel overgenomen als de beste met minigames overladen misdaadgames, maar voor pc-gamers blijft het wachten op een gelijkaardige game. Dat onrecht wordt later dit jaar rechtgezet met de komst van Shenmue 1 en 2 naar de pc. Dat alles is echter nog een voorsmaakje voor de langverwachte release van Shenmue 3.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Disco Elysium

Disco Elysium is zonder twijfel een van de meest intrigerende titels in deze lijst. De game combineert de basispricipes van de klassieke cRPG met een donker detectiveverhaal in een fantasy-setting. Disco Elysium belooft een diepgaand skill-systeem waarin je conflicten zowel met je pistool als met woorden kunt oplossen. Zeker de moeite om in de gaten te houden dus.

Kans op aanwezigheid: korreltje zout.

Age of Empires 4

Dertien jaar wachten we al op een waardige opvolger voor Age of Empires 3. (Voor onze eigen gemoedsrust vergeten we even het bestaan van Age of Empires Online). Met de aankondiging van Age of Empires 4 kunnen we eindelijk uitkijken naar een nieuwe telg in een van meest iconische RTS-reeksen ooit.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Tropico 6

Na vijf games blijft de formule van de Tropico-games nog steeds even entertainend. Als 'El Presidente' probeer je je bananenrepubliek op een al dan niet op een verantwoorde manier uit te bouwen. De zesde game in de reeks belooft onder andere de mogelijkheid om je republiek over verschillende eilanden te spreiden en om monumenten van andere landen te stelen om zo je eigen eilanden op te smukken.

Kans op aanwezigheid: korreltje zout.

Crackdown 3

Vier jaar geleden onthulde Microsoft met veel bravoure het derde deel in de Crackdown-serie. Sindsdien is de game echter al meermaals uitgesteld, en is de reeks volgens velen door concurrent Saints Row van de troon gestoten. Microsoft moet op de E3 2018 dan ook alles uit de kast halen om de fans ervan te overtuigen dat Crackdown nog steeds relevant, entertainend en compleet gestoord is.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Phoenix Point

Met XCOM: Enemy Unknown blies Firaxis de gelijknamige serie uit de jaren '90 nieuw leven in. Geïnspireerd door het succes van XCOM werken verschillende andere studio's momenteel aan gelijkaardige tactische games. Zo ook Julian Gollop, de bedenker van de originele X-COM uit 1994. Phoenix Point onderscheidt zich van de Firaxis-games met onder andere evoluerende aliens en verschillende andere facties van mensen waarmee je de strijd aangaat. Hoewel de release onlangs is uitgesteld, is er veel kans dat Gollop de E3 2018 aangrijpt om zijn game nog eens in de spotlight te zetten.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Star Citizen

Star Citizen is zonder twijfel een van de meest ambitieuze titels aller tijden. De game belooft een gigantisch universum dat je samen met anderen kunt verkennen. Sinds de aankondiging van de game in 2011 heeft ontwikkelaar Cloud Imperium Games al meer dan 185 miljoen dollar opgehaald via crowdfunding. Voorlopig blijft het echter gissen naar een definitieve releasedatum.

Kans op aanwezigheid: twijfelachtig.

Read this next