Monster Hunter World

Monster Hunter World slaagt erin om toegankelijkheid en uitdaging perfect te combineren. Niet te missen.

Belangrijke events

Monster Hunter-film release bekend

Volgend jaar gaat de jacht verder op het grote doek.

Sony Pictures heeft de releasedatum voor de Monster Hunter-speelfilm bekendgemaakt. De film komt op 4 september 2020 uit. Productiehuis Constantin Film werkt momenteel aan de film. De regie is in handen van Paul W.S. Anderson, onder andere bekend van de Resident Evil-films.

Geralt of Rivia komt naar Monster Hunter World

Gebruik enkel je zilveren zwaard.

Capcom heeft vandaag aangekondigd dat Geralt of Rivia naar Monster Hunter World komt op vrijdag 8 februari. Deze datum heeft vooralsnog alleen betrekking op de PlayStation 4 en de Xbox One-versies. De releasedatum voor de pc-versie wordt later gecommuniceerd.

Gratis Monster Hunter World-demo onthuld

Slijp je katana maar alvast.

Capcom maakt bekend dat er vanaf morgen (12 december) een gratis demo te downloaden is van Monster Hunter World. Daarin kun je alle klassen en bijbehorende wapens uitproberen op monsters tot maximaal rank 3.

Monster Hunter World krijgt Iceborne uitbreiding

Nadat Geralt zijn opwachting maakt in de game.

Capcom heeft een eerste uitbreiding voor Monster Hunter World aangekondigd. Iceborne lanceert in de herfst van 2019 en introduceert onder andere nieuwe monsters, nieuwe gebieden en een nieuwe monster rank.

Eerste details Monster Hunter-speelfilm bekend

De aankomende Monster Hunter-speelfilm draait om een wereld die parallel is aan de onze. Via een portaal trachten prehistorische wezens de oversteek te maken en vormen zo een bedreiging voor de mensheid, maakt regisseur Paul W.S. Anderson bekend.

De Monster Hunter-film is gebaseerd op de gelijknamige games, en er is een hoofdrol voor actrice Milia Jovovich weggelegd. Zij speelde Alice in de zes Resident Evil-films, die eerder tevens door Anderson werden geregisseerd.

In een eerste afbeelding van de film is te zien hoe ze als soldaat in het Amerikaanse leger samenwerkt met een Hunter uit de andere dimensie. Hij wordt door acteur Tony Jaa gespeeld. De film wordt door Sony Pictures uitgegeven. Maar wanneer precies, dat is nog niet bekend.

Lees meer...

Details rond Monster Hunter-film bekend

Details rond Monster Hunter-film bekend

Plot, cast, regisseur en meer.

Capcom maakt de details rond de aankomende Monster Hunter-film bekend. Resident Evil-regisseur Paul W.S. Anderson schrijft en regisseert de adaptatie. De film gaat deze maand nog in productie.

De plot draait om twee helden uit verschillende werelden die samenkomen om een gedeeld gevaar te bestrijden. Volgens de omschrijving komen de personages bekende gezichten uit de serie tegen zoals de Admiraal.

De cast bestaat uit Milla Jovovich (Resident Evil-films), Ron Perlman (Hellboy), Tony Jaa (Ong-Bak-films), Diego Boneta (Scream Queens) en T.I (Ant-Man). De film wordt geproduceerd door Constantin Film en de opnames vinden in Zuid-Afrika en Namibi plaats.

Lees meer...

Monster Hunter World update voegt Lunastra toe

De nieuwe gratis update voor Monster Hunter World voegt Elder Dragon Lunastra aan de game toe. Dat maakt Capcom via een trailer bekend.

Lunastra is tijdens Monster Hunter 2 gentroduceerd. Ze beschikt in Monster Hunter World echter over nieuwe vaardigheden. Lunastra is iets agressiever dan haar mannelijke tegenhanger Teostra en ook heeft ze de mogelijkheid om de omgeving te veranderen.

Tijdens het gevecht is samenspel van groot belang, aangezien ze hulp van Teostra krijgt. Capcom raadt dus aan om met ervaren spelers op jacht te gaan.

Lees meer...

FeatureDe beste PS4 games - Top 27 PlayStation 4 (Pro) games

De beste PlayStation 4 games die niet in je collectie mogen ontbreken!

Gamers met een PlayStation 4 (Pro) mogen niet klagen, want het aanbod aan goede games is behoorlijk groot. Dat is mede te danken aan de sterke exclusives die je alleen op de PS4 kunt spelen, maar ook andere noemenswaardige AAA-games weten doorgaans hun weg naar Sony's console te vinden. Van intense shooters tot razendsnelle racers, en van epische RPG's tot verslavende platformers: een overzicht met de beste PlayStation 4 games vind je hier.

E3 2018 - Alle PC games die we verwachten te zien

Age of Empires 4? Monster Hunter World? Anno 1800?

De PC Gaming Show is sinds 2015 een vaste waarde op de E3-beurs, maar kon de afgelopen jaren nooit echt overtuigen. Toch hoeven pc-gamers niet bang te zijn om dit jaar opnieuw op hun honger te blijven zitten. Naast enkele exclusieve titels gaan we ervan uit dat ook de meeste cross-platform games dit jaar een pc-versie krijgen. Hieronder lees je welke pc-games (waarschijnlijk) op de E3 2018 te vinden zijn.

Monster Hunter World update introduceert Kulve Taroth

Monster Hunter World update introduceert Kulve Taroth

Daar steek je beter de draak niet mee.

Capcom heeft een nieuwe update voor Monster Hunter World aangekondigd. De update brengt de draak Kulve Taroth naar de game en is beschikbaar vanaf 19 april.

De update introduceert een nieuwe locatie genaamd The Caverns of El Dorado. Daar neem je het samen met 15 andere spelers op tegen de draak in een siege event. Je verzwakt de draak door sporen te verzamelen of lichaamsdelen af te hakken.

Daarnaast introduceert de update enkele nieuwe armor sets. Capcom benadrukt bovendien dat het Kulve Taroth siege event slechts tijdelijk speelbaar is, maar in de toekomst zeker nog terugkomt.

Lees meer...

Week-eindbazen #12

Wat spelen we dit weekend?

Oude games. Nieuwe games. Maar eigenlijk vooral teveel games. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Monter Hunter World update bevat nieuw monster

Monter Hunter World update bevat nieuw monster

De Deviljho zit in de details.

Monster Hunter World update 2.0 is nu beschikbaar en bevat onder andere het monster Deviljho.

Deviljho is zeer agressief en kan Rank 6 en 7 quests binnenvallen, alsook High Rank Expeditions. Van het monster kunnen jagers het Vangis armor set maken. Je komt Deviljho pas in de game tegen als je de investigation naar de '??? Rathian' hebt voltooid.

De update verbetert ook de laadtijden van de game, laat je de tekstgrootte aanpassen en geeft je de mogelijkheid om spelers uit je online sessie te schoppen. Bovendien kunnen aanvallen van medespelers je niet meer uit je carve-animaties slaan, als je een monster aan het stropen bent.

Lees meer...

Grote Monster Hunter World update komt volgende week

De allereerste grote update voor Monster Hunter World komt op 22 maart uit. Dat heeft Capcom in een livestream bekendgemaakt.

De patch bevat het nieuwe monster Deviljho en enkele wijzigingen die de game moeten verbeteren. Zo is het straks mogelijk om het uiterlijk van je personage aan te passen. Al lijkt het erop dat je dat een keer gratis kunt doen en er daarna voor moet betalen.

Ook komt er een optie om na een quest naar de Gathering Hall terug te keren. Voor de rest worden de verschillende wapens in de game waar nodig aangepast.

Lees meer...

Week-eindbazen #09

Wat spelen we dit weekend?

Maart is begonnen! Dus Assassin's Creed Origins: Curse of the Pharaoh, Ni No Kuni 2 en Far Cry 5 zijn bijna uit. Om de tijd te verdrijven spelen we nog wat enkele titels uit onze backlogs. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Week-eindbazen #08

Wat spelen we dit weekend?

Blijkbaar heeft Miyazaki's Dark Souls 3 bijna de gehele redactie in zijn greep. Toch zijn er enkele andere games die hier en daar opduiken. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

FeatureWeek-eindbazen #04

Wat spelen we dit weekend?

Het eind van januari is in zicht en dat betekent dat er een heleboel nieuwe games zijn uitgekomen. De redactie van Eurogamer Benelux is in ieder geval weer hard bezig om een backlog op te bouwen. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Monster Hunter World review - Monsterlijk goed

Toegankelijkheid. Het is een woord waar diehardfans hun neus voor ophalen. Toch wil ontwikkelaar Capcom Monster Hunter World voor een breder publiek beschikbaar te maken, zonder dat op de kenmerkende gameplay van de serie moet ingeboet worden. Daarnaast keert de serie weer terug naar moderne consoles, waar extra rekenkracht en indrukwekkende grafische snufjes voor een meeslepende ervaring moeten zorgen. Capcom legt de lat hoog, maar bewijst al snel de situatie volledig in de hand te hebben.

De Monster Hunter-serie heeft een reputatie als hardcoregame, waarin systemen bewust niet worden uitgelegd en elke misstap het verschil tussen leven en dood betekent. Begrijp je het niet, dan zoek je een wiki op of hang je je zwaard aan de wilgen. Monster Hunter World legt alles eenvoudig en beknopt uit, waardoor de vele kleine systemen in de game ineens glashelder worden. De tutorials zitten niet in de weg en je wordt er ook niet mee om de oren geslagen.

Daarnaast zijn er ook aanpassingen gemaakt in de animaties: de snelheid is opgevoerd, en je staat niet langer aan de grond genageld wanneer je een item gebruikt. De drempel is nog nooit zo laag geweest, maar toch staan die aanpassingen het plezier van fans niet in de weg. De game is nog altijd even uitdagend en venijnig als voorheen. Het grootste verschil is dat je je meteen gewapend voelt tegen de wrede monsters, en dat het niet de schuld is van een of andere obscure regel als er iets mis gaat.

Lees meer...

Day one patch voor Monster Hunter World is 815 MB groot

Capcom maakt bekend dat er day one patch voor Monster Hunter World nodig is om toegang te krijgen tot de multiplayer-servers. De patch is vanaf vrijdag te downloaden en is 815 MB groot. De game zelf lanceert die dag ook.

De patch voegt ook een galerij toe aan de game, waarmee je cutscenes opnieuw kunt kijken. Daarnaast krijg je het biggetje Poogie als huisdier in je thuisbasis. Verder worden er niet nader genoemde bugfixes doorgevoerd en zijn schermteksten in meer talen beschikbaar.

Onze Sander speelt Monster Hunter World al een tijdje en raakt er niet over uitgepraat. In positieve zin. Lees zijn eerste indrukken in zijn Monster Hunter World-preview. De game komt aanstaande vrijdag op de PlayStation 4 en Xbox One uit. De pc-versie volgt later dit jaar, naar verwachting in de herfst.

Lees meer...

Ontwikkelaar Capcom gaat met Monster Hunter World voor wereldoverheersing. De serie bestaat al sinds 2004 maar heeft naast een groepje diehardfans nauwelijks voeten aan de grond in het Westen. De studio is zich daarvan goed bewust en heeft nauwlettend gekeken naar de kritiek die de serie in het verleden kreeg. Stroeve besturing, langdradige animaties, een gebrek aan sturing maar vooral een gebrek aan uitleg staan bovenaan die lijst. Voor het eerst sinds 2012 keert Monster Hunter terug naar de consoles, komt voor het eerst in het Westen naar de pc en biedt een scala aan verbeteringen en handvaten aan voor de beginnende speler. Monster Hunter World gaat ervoor om iedereen te imponeren.

Monster Hunter World krijgt nog een laatste open beta

Monster Hunter World krijgt nog een laatste open beta

Plus een nieuwe trailer en post-launch content.

Capcom laat weten dat Monster Hunter World nog een laatste open bta krijgt. De derde testperiode loopt van 19 tot en met 22 januari. Je hebt geen PlayStation Plus-abonnement nodig om de game te spelen.

De inhoud blijft hetzelfde als dat van de eerste Monster Hunter World bta. Er is wel een nieuwe quest toegevoegd waarin je op het monster Nergigante jaagt. Dat brengt het totaal aantal monsters op vier.

Verder heeft Capcom een nieuwe trailer uitgebracht. Daarin zijn zowel bekende als nieuwe monsters te zien die in de volledige game hun opwachting maken. De nadruk lijkt op draken te liggen. Onder andere Kushala Daora, Teostra en Dodogama zijn te bewonderen.

Lees meer...

FeatureMonster Hunter World jaagt naar vers bloed

Vol verwachting klopt ons hart.

De imposante Monster Hunter-reeks maakt zich na een periode van vijf jaar afwezigheid klaar voor een show op de consoles. De reeks keert niet alleen terug naar een PlayStation-console, maar Monster Hunter World komt ook naar de pc en Xbox One. Dat betekent dat er mogelijk straks een grote groep nieuwe jagers bijkomt. Capcom belooft een volwaardige Monster Hunter-ervaring, maar wel met enkele opvallende verschillen ten opzichte van de voorgaande delen.

Monster Hunter World krijgt nieuwe beta

Monster Hunter World krijgt nieuwe beta

Deze keer voor iedereen toegankelijk.

Sony maakt bekend dat Monster Hunter World een nieuwe open bta krijgt op de PlayStation 4. De testperiode loopt van 22 tot en 26 december. In tegenstelling tot de vorige bta heb je deze keer geen PlayStation Plus-abonnement nodig om de game te spelen.

Vanaf 18 december kun je de game preloaden. Deelnemers aan de vorige bta hoeven de game niet opnieuw te downloaden. Op 22 december gaan de servers vanaf 18:00 uur online.

Het is nog niet geweten of de nieuwe bta andere content dan de vorige bevat. Vorige week maakte Capcom wel bekend dat Monster Hunter World Mega Man content bevat.

Lees meer...

Jagers opgelet, vanaf 12:00 uur is het zo ver. Sander, Marcel en Johnny duiken de Monster Hunter World bta in en jullie kunnen meekijken via onze YouTube- en Twitch-kanalen! Kom er gezellig bij, de chat staat open dus stel ons gerust alle vragen die je hebt. Zie je dan!

Week-eindbazen #49

Wat spelen we dit weekend?

De decembermaand is inmiddels aangebroken. Buiten is het donker, koud en guur, dus een goed excuus om lekker binnen te blijven. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Monster Hunter World krijgt beta op de PlayStation 4

Sony en Capcom laten weten dat Monster Hunter World een exclusieve bta op de PlayStation 4 krijgt. De testperiode loopt van 9 tot 12 december.

De bta bevat onder andere drie quests die je zowel alleen als via online co-op kunt spelen. Je jaagt tijdens deze quests op de Great Jagras en de Anjanath in de Great Forest map. Je kunt tijdens de bta ook de Wildspire Waste map bekijken.

Je hebt een PlayStation Plus-abonnement nodig om de Monster Hunter World bta te kunnen spelen. De officile Monter Hunter World release is begin 2018. De game lanceert op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Lees meer...