Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Monster Hunter World - Multiplayer gids: zo speel je met vrienden

Gazellig.

Terwijl je Monster Hunter World volledig in je eentje kunt spelen is de multiplayer toch echt waar je je uiteindelijk op wilt richten. De multiplayer werkt in eerste instantie een beetje onduidelijk, dus met deze tips speel je straks met je vrienden.

Monster Hunter World is echt het beste wanneer je de game in multiplayer speelt en de ontwikkelaars hebben daarmee rekening gehouden door je automatisch in een online lobby te plaatsen, maar daadwerkelijk in multiplayer op monster jagen is de eerste paar keer ingewikkeld en onduidelijk uitgelegd.

Zo speel je met vrienden in Monster Hunter Worlds multiplayer

Laten we er voorlopig even vanuit gaan dat je van plan bent om de host te zijn. Het is vrij makkelijk als je wilt dat onbekende spelers je gaan helpen. Je vuurt een SOS Flare in de lucht en willekeurige jagers komen je helpen. Als je gelijk met vrienden wilt spelen is het echter iets ingewikkelder. Er zijn een aantal regels waar je rekening mee moet houden:

  • Je vrienden kunnen alleen met missies meedoen als zij net zo ver in hun verhaal zijn. Dus als je zelf Rank 6 bent en een Rank 6 quest wilt doen, heb je niet de mogelijkheid om een vriend van Rank 2 mee te vragen. Je kunt natuurlijk wel met die vriend meegaan en hem als gevorderde jager helpen.
  • Als een missie een tussenfilmpje heeft, kunnen andere spelers je niet helpen, totdat iedereen - inclusief de host - de filmpjes heeft gezien. Dat betekent dat wanneer een missie via een filmpje een nieuw monster introduceert dat iedereen moet wachten totdat de host de beelden heeft gezien. Daarna kun je een SOS Flare in de lucht schieten om hulp in te roepen of heb je de keuze om de missie af te sluiten en hem opnieuw op te starten met een volle groep jagers. Het is vrij omslachtig, maar het is wat het is.
  • Er zitten in principe twee niveau's binnen de Monster Hunter World multiplayer. Namelijk de 'session' die als lobby wordt gebruikt en de 'quests' binnen de sessie. Je vrienden moeten eerst in de sessie komen, voordat ze met je mee kunnen gaan voor een missie. Je hebt altijd de mogelijkheid om van sessie te wisselen.

Als je een save laadt krijg je het multiplayer menu te zien, waarin je enkele opties hebt wat matchmaking betreft. Hier kun je via filters naar sessies zoeken, maar ook naar een specifieke sessie aan de hand van een 'Session ID'. Sessies kunnen namelijk op privé worden ingesteld, waardoor willekeurige spelers er niet in komen. Iedereen die de 'Session ID' kent heeft wel de mogelijkheid om in de sessie te komen, maar je kunt ze ook persoonlijk uitnodigen. Vanuit het menu is er ook de mogelijkheid om naar 'Squad Sessions' te zoeken.

Zo nodig je vrienden uit in de Monster Hunter World multiplayer voor co-op missies

Zodra je in een online sessie zit heb je de mogelijkheid om vrienden uit te nodigen. Je drukt simpelweg op Options / Start om het menu te openen. Hier ga je naar de 'Communication tab', die een tekstballonnetje als icoon heeft. Op die tab staat de optie Invite Friend. Wanneer je die kiest krijg je via de PlayStation 4 of Xbox One interface de toegang om vrienden uit te nodigen.

Als iedereen in dezelfde sessie zit mag je beginnen met het voorbereiden van een missie. Ga naar de Quest Board of de handler en kies daar zoals je eigenlijk altijd al doet een missie.

Zodra je een missie uitgekozen hebt kun je de hoeveelheid spelers en zelfs een wachtwoord instellen. Dat is vooral handig wanneer je in een publiekelijke sessie zit. Als je klaar bent en de missie hebt geaccepteerd is het tijd om te wachten totdat de missie geladen is. Tijdens het laden zie je andere spelers je via de 'departure window' vergezellen.

Als je de missie niet host kun je eigenlijk via dezelfde wijze andere spelers helpen. Ga naar de Quest Board of de handler en in plaats van dat je zelf een missie uitzoekt, kies je voor 'Join Quest'. Het is vrij simpel als je weet hoe het moet.


Meer Monster Hunter World tips nodig? Check dan eerst onze gids over de Monster Hunter World multiplayer om te ontdekken hoe je samen met je vrienden kunt spelen. Daarnaast moet je ook alles weten over de Monster Hunter World Armor Sets en Skills, Monster Hunter World Weapon Affinity en Monster Hunter World Augmentation. Daarnaast kun je ook nog schattige Monster Hunter World Poogie Costumes verzamelen en blikken we al vooruit op de gratis Monster Hunter World Deviljo DLC. Happy hunting!


Zo speel je Free-Roam Expeditions in Multiplayer

Dit is een vrij vreemde manier, aangezien Monster Hunter World geen normale manier heeft om in volledige vrijheid met anderen rond te lopen. Wanneer je zelf op expeditie gaat heb je geen mogelijkheid om anderen mee te vragen. Gelukkig is er een manier om dat voor elkaar te krijgen. Het bestaat echt!

Het is vrij makkelijk als je weet hoe het moet. Na het afronden van een optionele missie of Investigation heb je de optie om terug te gaan naar het kamp of om terug te gaan naar Astera. Als je groep ervoor kiest om terug te gaan naar het kamp, dan kom je in een gedeelde expeditie op dezelfde map terecht. Ontzettend handig als je gezamenlijk wat materiaal wilt zoeken.

Is het mogelijk om via split screen samen te spelen?

Om af te sluiten, aangezien deze vraag vaak gesteld wordt. Nee, Monster Hunter World heeft geen split screen of lokale multiplayer. De game focust zich op gedetailleerde omgevingen en is regelmatig chaotisch, waardoor split screen niet aanwezig is. Je hebt dan toch echt twee keer een PlayStation 4 of Xbox One nodig.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties