Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Week-eindbazen #04

Wat spelen we dit weekend?

Het eind van januari is in zicht en dat betekent dat er een heleboel nieuwe games zijn uitgekomen. De redactie van Eurogamer Benelux is in ieder geval weer hard bezig om een backlog op te bouwen. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Sander - Zit in de put

Ik heb onlangs een Samsung Gear VR gekocht met een handjevol games, waar ik mezelf dit weekend helemaal in ga verliezen. Ik heb er nog niet heel veel tijd in gestoken, maar ik heb nu al in sommige gevallen een betere ervaring dan met m'n PSVR. Bredere kijkhoek, een scherper scherm en soms zelfs betere tracking. Wat is John Carmack toch een geweldige tovenaar. De tofste VR-app die ik tot nu toe heb gezien is The Well, een first-person dungeon crawler met een fantastische artstijl. Aanschaf volledig waard!

Maarten - Reist rond de wereld

Slim bekeken van Square Enix. Nadat ik helemaal verslingerd was geraakt aan de gratis Paris-episode van Hitman moest ik me wel de volledige Game of the Year-editie aanschaffen, die toevallig tijdelijk afgeprijsd stond. Door het vernuftige leveldesign tob ik constant obsessief over wandelpatronen van AI-personages en locaties van bepaalde items, maar kan ik ook on-the-spot improviseren als het moet. Of als het kan. Want welk gezond denkend mens die rattenvergif ziet liggen, mengt dat nou niet even in de champagne van zijn doelwit?

Marcel - Begint een steekspel

Na een korte maar spannende wachtperiode is daar dan eindelijk Monster Hunter World voor de PlayStation 4 en Xbox One. Sander raakt er op de redactie maar niet over uitgepraat, want Capcom is er helemaal in geslaagd om toegankelijkheid en uitdaging perfect te combineren. Dat ga ik dan ook de komende dagen ondervinden. Wacht. Dat moet ik corrigeren. Komende weken. Net zoals bij de vorige delen ga ik weer helemaal los met een Long Sword en een Bow. Mijn Hunter en Palico zijn al gemaakt, mijn afspraken zijn verzet en het rantsoen is ingekocht. Tot over een paar weken!

Michiel - Ruilt de ene open wereld voor de andere

Na Assassin's Creed Origins had ik het wel even gehad met openwereldgames. Mijzelf urenlang verliezen in het verkennen van gigantische steden en het onderzoeken van elk icoontje op de map is leuk, maar na een slordige 60 uur was het tijd voor iets compleet anders. Althans, dat dacht ik, tot ook Horizon Zero Dawn er de afgelopen week in slaagde om mijn kostbare vrije tijd in te palmen. Dit weekend ga ik dan ook in deze game dwangmatig op zoek naar allerhande roverskampen en sidequests. Oh, en uiteraard ook naar gigantische metalen dinosaurussen om te temmen. Dinosaurussen zijn de max!

Johnny - Vuurt een Kamehameha af

Ik probeer dit weekend alles in puin te slaan. Niet in het echt, maar online. Ik speel momenteel Dragon Ball FighterZ en het gaat er heftig aan toe. Dat er überhaupt nog plekken bestaan in dat universum is mij een raadsel. Een eventuele nucleaire holocaust verbleekt bij de hoeveelheid geweld die van het scherm spat. De felle kleuren en het vele geschreeuw trekken ook steeds de aandacht van mijn driejarige dochter. Ik heb haar een aantal potjes in de trainingmodus laten spelen, maar of dat nou achteraf zo'n goed idee was? Gisteren stond ik pannenkoeken te bakken. Vervolgens komt ze aangelopen, brabbelt ze iets over 'super' en slaat mij in mijn kruis. Ja, ik heb altijd geweldige ideeën, want zij begrijpt blijkbaar ook dat papa twee kinderen meer dan genoeg vindt.


Over de auteur

Redactie avatar

Redactie

Redactielid

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties