Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Monster Hunter World - Weapon Affinity uitgelegd en Capture Net gebruiken

Gotcha!

Weapon Affinity maakt of breekt een uitrustingsset in Monster Hunter World. Vooral later in de game. Zo werkt het.

Terwijl je personage niet op een traditionele wijze levelt of vooruitgang maakt, word je progressie aan de hand van nieuwe uitrustingen bepaald. Het grootste gedeelte van de game ben je bezig met het verzamelen van nieuwe, betere setjes uitrusting en wapens. Een belangrijk concept is Affinity: een statistiek die betrekking heeft op wapens.

Affinity bepaald hoeveel kans een wapen heeft om extra schade te doen. In Monster Hunter World is het een belangrijk onderdeel van de high-rank missies en heeft het veel invloed op hoe je presteert.

Zo werkt Affinity in Monster Hunter World

Affinity kan een positief of negatief zijn. Dat houdt in dat een wapen met negatieve affinity meer kans heeft om zwakkere schade toe te brengen. Terwijl een wapen met hoge affinity meer kans heeft om kritieke schade toe te brengen. Met sommige combinaties van uitrustingen zijn die verhoogde aanvallen in sommige situaties zelfs gegarandeerd.

Ieder wapen in de game heeft zijn eigen affinity statistiek. Dat kan neutraal - 0% - zijn, maar ook positief of negatief. Schrijf niet automatisch wapens met een negatieve affinity af, want er is meer dan dat.

Een groot onderdeel van het balanceren van Affinity komt uit Armor Skills. Die skills zijn krachtige vaardigheden die onderdeel zijn van de stukjes uitrusting die je aantrekt. Let er op dat er veel onderdelen zijn die een grote impact op affinity hebben. Het voorzichtig balanceren van je uitrustingsset kan een krachtige set veroorzaken, zoals in voorgaande Monster Hunter-games het combineren van een Greatsword met Focus en Crit Draw voor hoge schade zorgde.

Onderstaande vaardigheden verhogen je affinity:

  • Affinity Sliding verhoogt je affinity voor korte tijd als je van een verhoging naar beneden glijdt.
  • Attack Boost verhoogt je affinity op hogere levels en geeft ook extra aanvalskracht.
  • Critical Draw verhoogt de kans op kritieke schade, wanneer je je wapen trekt.
  • Critical Eye is een standaard verhoging van je affinity en is vrij belangrijk.

Meer Monster Hunter World tips nodig? Check dan eerst onze gids over de Monster Hunter World multiplayer om te ontdekken hoe je samen met je vrienden kunt spelen. Daarnaast moet je ook alles weten over de Monster Hunter World Armor Sets en Skills, Monster Hunter World Weapon Affinity en Monster Hunter World Augmentation. Daarnaast kun je ook nog schattige Monster Hunter World Poogie Costumes verzamelen en blikken we al vooruit op de gratis Monster Hunter World Deviljo DLC. Happy hunting!


Capture Net in Monster Hunter World gebruiken

Terwijl de grote monsters een groot deel van je tijd vergen moet je vooral de kleinere wezens in Monster Hunter World niet negeren. Een van de beste dingen van Monster Hunter World is dat de grootschalige omgevingen veel realistische dieren huisvesten. Insecten, vogels en andere kleine knaagdieren lopen daar rustig rond, terwijl je met de grote monsters aan het vechten bent. Al die kleine wezens kun je vangen en als huisdier houden.

In Monster Hunter World speel je huisdieren vrij door ze met een capture net te vangen. De capture net is een voorwerp die je vanaf het begin tot je beschikking hebt. Vanaf het moment dat je voor het eerst in Astera aankomt, krijg je de capture net van de vriendelijke jagers die daar aanwezig zijn. Oftewel, vanaf het moment dat je een stap in de Ancient Forest zet kun je al huisdieren vangen.

Om het net de gebruiken moet je L1 / LB inhouden om het menu te openen. Om vervolgens met Vierkantje / X en Cirkeltje / B door het menu te navigeren. De capture net vind je in de item bar, behalve als je die volgens onze Monster Hunter World tips hebt aangepast. Met Vierkantje / X bevestig je het net aan je slinger en met nog een keer op dezelfde knop drukken haal je het net er weer af.

Dat betekent dat de capture net ervoor zorgt dat de andere ammunitie voor de slinger op dat moment niet gebruikt kan worden. Met L2 / LT richt je en met R2 / RT vuur je het net op de onschuldige dieren af. De capture net is vrij groot, maar heeft niet bijzonder veel reikwijdte, dus je doet er goed aan om dichtbij te staan.

Monster Hunter World maakt het iets makkelijker door het grote vierkante blok van kleur te veranderen wanneer je een beest gegarandeerd kunt vangen. Je moet wel oppassen, want veel van de kleine wezens worden bang en zetten het op een loopje. Dus denk eraan om met X / A te hurken of om met de Gillie Mantle jezelf een voordeel te geven.

Zodra je de dieren gevangen hebt moet je in je kamer in Astera met de Housekeeper praten. De Palico weet precies welke beestjes je bezit en geeft je de mogelijkheid om enkele dieren in je woning als huisdier los te laten. Wanneer je op je bed gaat zitten begint je Hunter de wezens te aaien en te voeren. Zo vang je dus kleine wezens, die je als huisdier kunt loslaten. Grote monsters vangen is weer een ander verhaal.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties