Pokémon Go Ditto: welke Pokémon kunnen Ditto zijn en hoe vang je hem?

Waarom het niet zo gemakkelijk is om Ditto in een Pokéball te proppen.

Ditto in Pokémon Go blijft één van de moeilijkste Pokémon om te vangen, omdat hij zich (letterlijk) goed weet te verstoppen.

Ditto staat al jarenlang bekend om zijn voornaamste aanval: Transform. Deze move laat hem toe te transformeren in de Pokémon waar hij tegen vecht, moves inclusief. In Pokémon Go heeft hij een gelijkaardige rol, en hoe je Ditto moet vangen, geeft een extra twist.

De manier waarop Ditto verschijnt in Pokémon Go verandert ook steeds. Dus weten welke Pokémon Ditto kunnen zijn, komt ontzettend van pas als je op zoek bent naar de Pokémon.

Laatste update (20 januari 2020): sinds januari kan Ditto ook verschijnen als Venipede.

Op deze pagina:

Hoe vang je Ditto in Pokémon Go?

Ditto is altijd al een buitengewone Pokémon geweest, met eigenzinnige vaardigheden. Daar gaat Pokémon Go niets aan veranderen. Aangezien Ditto voor lange tijd enorm zeldzaam was, begonnen spelers te twijfelen of hij wel in de game zat.

Niet vreemd, want Ditto gedraagt zich als geen enkele andere Pokémon in Pokémon Go. Ditto verschijnt namelijk niet als zichzelf in het wild, maar hij neemt de vorm aan van een andere Pokémon. Hij toont zichzelf pas als je hem vangt:

Je weet op voorhand dus nooit helemaal zeker of de Pokémon rond je 'echt' zijn of in feite Ditto zijn. De kans dat het een Ditto is, is vrij klein, al bestaan er geen statistieken rond. Het is dus een kwestie van alle Pokémon te blijven vangen tot je ineens Ditto beet hebt.

Wanneer je Ditto gevangen hebt, komt deze tussen je Pokémon te staan zoals alle andere en kan je hem Candy geven en naar Gyms brengen.

Als welke Pokémon kan Ditto verschijnen?

Sinds januari 2020 kan Ditto gevonden worden als de volgende Pokémon. Alle onderstaande Pokémon komen vrij vaak voor in het wild:

Gen 1:

 • Paras
 • Venonat
 • Weedle, sinds september 2019

Gen 2

 • Hoothoot
 • Ledyba
 • Remoraid
 • Hoppip, sinds september 2019
 • Spinarak, sinds september 2019

Gen 3

 • Gulpin
 • Whismur
 • Skitty, sinds september 2019
 • Numel, sinds september 2019
 • Seedot, sinds september 2019

Gen 4

 • Bidoof, sinds september 2019

Gen 5

 • Venipede, sinds januari 2020

De Pokémon Go Johto Throwback Challenge 2020 is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Wat je nog meer moet weten over Ditto

 • Iedereen kan een Ditto tegenkomen, en het is niet zomaar een Pokémon die achteraf willekeurg transformeert. Als jij dus één vangt, kunnen andere trainers in de buurt dezelfde vangen. Ditto verschijnt ook na een Lure of Incense.
1
 • Ditto heeft een aantal interessante voordelen in gyms. Of je nu aanvalt of verdedigd, Ditto zal transformeren in de Pokémon die rechtover hem staat én zal hun moves overnemen. Wel behoudt Ditto zijn eigen CP en statistieken. Je verliest wel een beetje tijd in het begin van de battle om te transformeren, maar in theorie kan je een Ditto met een hoog CP meenemen en je tegenstander flink wat hoofdpijn bezorgen.
 • Ditto transformeert echter maar één keer per battle, en dat in de eerste Pokémon die hij ziet, dus dit truukje werkt maar één keer. Gebruik het in je voordeel!
 • In een gevecht dat Ditto tegen Ditto plaats in een gym, zal geen van beide transformeren. Hij zal enkel Struggle kunnen gebruiken, de enige move buiten Transform die hij heeft.
 • Een Pokémon die Shiny kan zijn, kan niet langer Ditto zijn. Een voorbeeld daarvan is Pidgey. Lange tijd kon Ditto zich vermommen als deze veel voorkomende Pokémon, maar sinds Shiny Pidgey bestaat, komen er geen Ditto's meer voor als die Pokémon.
 • Ditto is een Normal Pokémon en heeft geen evoluties.
 • Ookal zijn ze zeldzaam, het is mogelijk om meerdere Ditto te vangen. Dat kan ook niet anders, aangezien Ditto zijn eigen Candy heeft die je nodig hebt om de Pokémon Power Up te geven.
 • Je moet met Ditto 3km wandelen als je hem instelt als Buddy Pokémon.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Advertentie

Ga naar comments (2)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (2)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread