Ditto is altijd al een buitengewone Pokémon geweest, met eigenzinnige vaardigheden. Daar gaat Pokémon Go niets aan veranderen. Aangezien Ditto voor lange tijd enorm zeldzaam was, begonnen spelers te twijfelen of hij wel in de game zat.

Ontwikkelaar Niantic gaf uiteindelijk met een update het verlossende woord. Trainers die een Ditto wilde vangen konden eindelijk van start. Of nou ja, theoretisch gezien dan. Want ook al is het technisch mogelijk om er één te vangen, in de praktijk blijkt het verraderlijk lastig. Hoe je toch slaagt, lees je in deze gids.

Is dit niet wat je zoekt?

Keer dan terug naar Pokémon Go - Pokémon vinden, vangen en uitbroeden. Zo maak je je Pokédex compleet

Of keer terug naar Pokémon Go tips en tricks - de grote gids

Pokémon Go: Kun je Ditto herkennen?

In tegenstelling tot andere Pokémon is Ditto niet zo gemakkelijk te herkennen. Hij vermomt zichzelf op de kaart en tijdens gevechten als een andere Pokémon. Pas als je hem vangt, laat hij zń ware vorm zien. Er is dus geen mogelijkheid om wat voorkennis op te doen en aangezien zijn spawn rate ook geheim wordt gehouden, moet je het van geluk hebben. Er zit niets anders op dan zo veel mogelijk Pokémon te vangen en hopen dat er eentje plotsklaps in een paarse blob verandert.

Wanneer je dit is gelukt, gedraagt hij zich als elke andere soortgenoot. Je kunt hem sterker maken en hem in Gym-gevechten gebruiken.

Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Met Ditto vechten en wat we nog meer weten

  • In tegenstelling tot Shiny Pokémon kunnen alle spelers dezelfde Ditto vangen zodra die zich in het wild laat zien. Hij laat zich ook door een Lure aantrekken.
  • Hoewel we niet precies weten hoe vaak Ditto verschijnt, het lijkt er wel op dat hij zich vaak als een onopvallende Pokémon vermomt. Hou dus vooral Pidgeys, Ratatta's en Magikarp in de gaten. Ook de Gen 2 Pokémon Hoothoot of Yanma zijn geschikte kandidaten.
  • Een gevecht met Ditto is een geval apart. Hij verandert tijdens Gym-gevechten in de Pokémon van de tegenstander en gebruikt zijn moveset, maar hij behoudt zijn eigen statistieken. Het duurt even voordat hij transformeert, maar technisch is het mogelijk om met een Ditto met hoge CP-waardes te domineren.
  • Ditto behoudt de vorm van de eerste Pokémon die hij tijdens een Gym-gevecht tegenkomt. Onthoud dit en gebruik het in jouw voordeel.
  • Als twee Ditto tegen elkaar vechten, gebeurt er niets. Of nou ja, ze transformeren niet omdat dat nogal nutteloos is. Ze zijn dan volledig afhankelijk van hun 'Struggle'-aanval. Geen prettig gezicht.
  • Ditto is een Normal type Pokémon, is kwetsbaar tegen Fight-aanvallen en kan niet evolueren.
  • Ook al verschijnt Ditto amper in het wild, het is theoretisch gezien mogelijk om meerdere Ditto te vangen. Dat is bevestigd door The Silph Road.
  • Ditto's Buddy Pokémon afstand is 3km per Candy.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Sander van Leth

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. De trotse aanvoerder van #teamkansloos is geregeld op YouTube te zien. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Meer artikels van Sander van Leth