Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Candy - Hoe gemakkelijk Candy krijgen en hoe Rare Candy werkt

Zo krijg je zo snel mogelijk veel Candy om je Pokémon sterker te maken en te evolueren.

Candy in Pokémon Go is zowat het belangrijkste item in Pokémon Go. Het laat je toe om Power Up te gebruiken op een Pokémon en je Pokémon te evolueren. Zo worden je Pokémon sterker.

Pokémon Candy is samen met Stardust de kern van Pokémon Go, naast het effectieve vangen van Pokémon dan. Gelukkig zijn er verschillende manieren om Candy te vinden, en heb je nu ook Rare Candy item.

De beste manier om Candy te krijgen in Pokémon Go

Naarmate de game meer updates krijgt, komen er ook steeds meer manieren om Candy te krijgen. Het is dus goed om op de hoogte te zijn van alle manieren waarop je Candy kan verzamelen terwijl je speelt, aangezien je het zo vaak nodig hebt.

Pokémon vangen

De beste manier is, helaas, om Pokémon te vangen.

Je krijgt drie Candy per Pokémon dat je vangt, en als onderdeel van de Gen 2 update, geven de eerste en tweede evolutie van Pokémon nu meer Candy als je ze vangt. Als je de eerste evolutie van een Pokémon vangt krijg je 5 Candy, de tweede geeft je 10 Candy.

De beste manier om Candy te krijgen is simpel: Pokémon vangen.

Er zijn manieren om dit proces te versnellen. Je kan Pokémon nests vinden en je kan rondhangen op Pokémon locaties.

We moeten hier bij vermelden dat de hoeveelheid Candy soms verhoogt, zoals tijdens een Halloween evenement. Houd de game dus in de gaten als je je voorraad Candy dringend wil verhogen.

Krijg Candy na het gebruiken van Berries in battle

Als deel van de Gen 2 Pokémon update, werden nieuwe Berries toegevoegd. Deze introduceren nieuwe effecten wanneer je wilde Pokémon tegenkomt. Eentje soort van de nieuwe berries zijn Pinap Berries, die de hoeveelheid Candy die je krijgt na een Pokémon vangst verdubbelen.

Krijg Candy door Berries te gebruiken in Gyms

In de zomer van 2017 werden Pokémon Gyms volledig herwerkt. Als je een berry geeft aan een Pokémon van je eigen team in een Gym, dan is er een kans dat je een Candy voor die Pokémon krijgt. Het is daarmee één van de gemakkelijkste manieren om high level Candy te krijgen, aangezien Gyms meestal vol zitten met Blisseys, Tyranitars en Dragonites.

Motiveer Pokémon in Gyms met een Berry en je krijgt soms een Candy voor die Pokémon.

Krijg Candy door met een Buddy Pokémon te wandelen

Als deel van de update in september 2016 kan je een Pokémon als Buddy instellen. Na een bepaalde afstand te wandelen, krijg je een Candy van die Pokémon. Het systeem is niet supersimpel, want de afstand die je moet stappen voordat je Candy krijgt, varieert per Pokémon. Daarom hebben we een aparte pagina geschreven over Pokémon Go Buddy systeem. Net zoals eggs is het een manier om extra items gratis te krijgen, dus het is zeker de moeite om je erover in te lezen.

Transfer Pokémon

Niet alleen zorgt een Pokémon transfer ervoor dat je hem uit je inventory krijgt maar je krijgt ook een Candy in de plaats. Je doet dit door in het basischerm op het menu rechtsonder te klikken en dan op Transfer te tikken.

Candy krijgen door eggs uit te broeden in Pokémon Go

Nog een manier om Candy te krijgen is door eggs. Je krijgt een redelijke hoeveelheid Candy door eggs uit te broeden, maar aangezien je niet weet welke Pokémon er in het egg zit, is het soms wat raden. Ons egg lijst met alle mogelijke Pokémon en hun afstanden die je moet lopen om eggs uit te broeden kan helpen.

Deze Electabuzz kwam vreemd genoeg met maar 16 Candy na het uitbroeden van een 10km egg.

Dat gezegd zijnde is dit wel de voornaamste manier om de Pokémon die je vindt in een 10km egg, zoals Snorlax, een Power Up te geven of te evolueren. Dit is hoeveel Candy je krijgt per egg:

  • 2km Egg - ongeveer 10 Candy
  • 5km Egg - ongeveer 20 Candy
  • 10km Egg - ongeveer 30 Candy

Het kan zijn dat je meer of minder Candy krijgt (of een stuk minder zoals ons Electabuzz voorbeeld), maar dit zijn de hoeveelheden die je normaal kan verwachten.


Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Hoe werkt Rare Candy in Pokémon Go

Rare Candy werd in de game geïntroduceerd als een beloning die je krijgt na een Raid. Rare Candy is de laatste manier om Candy te krijgen in Pokémon Go.

Dit item kan je op een Pokémon gebruiken, en in ruil krijg je één Candy voor die Pokémon.

Erg generous is het niet, maar het kan wel van pas komen bij die erg zeldzame Pokémon waar Candy amper voor te vinden is. En elk stukje Candy telt in dat geval.

Jammer genoeg is Rare Candy daarmee niet zo handig als in de normale games waar je je Pokémon meteen een extra level geeft, maar het is beter dan niets.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties