Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokemon Go Tour: Kanto event tijdstip, beloningen, research en gratis activiteiten uitgelegd

Alles wat je moet weten over het Pokémon Go Tour: Kanto event.

Pokémon Go Tour: Kanto is deel van de Pokémon verjaardagviering, met een focus (zoals de naam al aangeeft) op de eerste regio die we konden bezoeken in het Pokémon-universum.

Tijdens de Pokémon Go Tour: Kanto zal je verschillende Collection Challenges en research quests kunnen doen. Pokémon uit Kanto zullen ook regelmatiger verschijnen in het wild.

Voordat je kan gaan genieten van het Pokémon Go Tour: Kanto event zal je echter wel moeten weten wat het event start tijdstip is, of je gaat betalen of gratis wil spelen, en, als je dan een ticket koopt, of je de Green of Red versies van het event gaat volgen.

Op deze pagina:

Pokémon Go - Go Beyond Update en Gen 6 teaserBekijk op YouTube

Pokémon Go Tour: Kanto schema uitgelegd: wanneer start Tour Kanto?

Het Pokémon Go Tour: Kanto event loopt van zaterdag 20 februari 9u 's morgens tot 21u 's avonds.

Het event zelf is verdeeld in blokken van telkens een uur. Elk blok focust op een ander specifiek deel van de Kanto-regio en tijdens dit blok zal je vooral Pokémon zien die gelinkt worden met dit deel.

Dit uurrooster helpt je om de Pokémon Go Tour: Kanto Collection Challenges en research quests te voltooien want zo wordt je niet gedwongen om de hele dag te spelen. Je kan focussen op specifieke uren van de dag om ervoor te zorgen dat je alle Pokémon vangt die je nodig hebt.

Het schema voor Pokémon Go Tour: Kanto is:

Het is belangrijk om te weten dat alle Collection Challanges die uitgebracht worden als deel van de Pokémon Go Tour: Kanto beschikbaar zullen zijn tot zondag 28 februari 19u59. Aangezien het Kanto Celebration event de hele week loopt, heb je vast de tijd om ze allemaal te voltooien.

Pokémon Go Tour: Kanto research en beloningen uitgelegd

Pokémon Go Tour: Kanto bevat drie research quests die je moet voltooien, maar je krijgt pas toegang tot alle drie als je een ticket koopt voor het event.

Het eerste is een timed research quest en is beschikbaar voor alle spelers, of je nu betaald hebt of gratis speelt. Deze timed research quest heet 'Defeat all Challengers'. Aangezien dit een timed research quest is, moet je deze voltooien voor het einde van Pokémon Go Tour: Kanto om alle beloningen te kunnen krijgen.

Als je een Pokémon Go Tour: Kanto ticket koopt krijgt je toegang tot twee extra special research quests. De eerste is exclusief voor dit event en is gebaseerd op de Kanto Tour. Deze heet dan ook gewoon 'Pokémon Go Tour: Kanto' en eindigt uiteindelijk met een kans om een shiny Ditto te vangen.

Eenmaal deze eerste quest voltooid is, krijg je toegang tot de tweede special research quest. Voor deze krijg je echter veel meer tijd en eenmaal je alle challenges uitgevoerd hebt, krijg je de kans om een shiny Mew aan je collectie toe te voegen!

Pokémon Go Tour: Kanto Collection Challenges uitgelegd

Er zijn in totaal 10 Collection Challenges die je kan voltooien tijdens Pokémon Go Tour: Kanto. Het is belangrijk om te weten dat deze challenges echter enkel beschikbaar zijn voor spelers die het Pokémon Go Tour: Kanto ticket gekocht hebben.

Alle 10 Collection Challenges zijn beschikbaar van zaterdag 20 februari 9u 's morgens tot zondag 28 februari 21u 's avonds. Je krijgt dus redelijk wat tijd om ze uit te voeren.

Het is ook belangrijk om te weten dat Pokémon die uit eggs komen en Shadow Pokémon niet tellen voor deze challenges.

Hier zijn de Collection Challenges die je kan voltooien tijdens Pokémon Go Tour: Kanto:

De eerste twee challenges, Incense en Trade, hangen af van welke versie van Pokémon Go Tour: Kanto je speelt.

Voor de Incense Collection Challenge moet je Pokémon vangen die de Pokémon vangen die enkel in jouw gekozen versie aangetrokken worden door Incense. Spelers die voor Red kozen moeten bijvoorbeeld Growlithe, Oddish en Mankey vangen.

De Trade Collection Challenge vraagt dat je Pokémon trades doet met een speler die een andere versie speelt dan jou. Red moet ruilen met Green en omgekeerd. Zo krijg je Pokémon die niet beschikbaar zijn in jouw versie van Pokémon Go Tour: Kanto.

Gelukkig is de afstand waarop je Pokémon trades kan doen tijdens het event vergroot naar 40 kilometer. Dus zolang je vriend een andere versie speelt dan jij zou je deze Collection Challenge in alle COVID-veiligheid moeten kunnen voltooien.

Vijf van de Collection Challenges zijn geïnspireerd door locaties in de Kanto-regio zoals Pallet Town en Fuchsia City. Deze kan je het best voltooien tijdens de specifieke uren van deze locatie tijdens Pokémon Go Tour: Kanto. Het uurrooster van deze locaties kan je bovenaan deze pagina vinden.

De laatste drie - Raid, Research en Evolve, zijn gefocust op het uitvoeren van specifieke activiteiten in Pokémon Go.

Gratis of betalen verschillen voor Pokémon Go Tour: Kanto uitgelegd

Hoe je Pokémon Go Tour: Kanto ervaart hangt volledig af of je een ticket koopt voor het event of niet.

Als je ervoor kiest om gratis te spelen (free-to-play) dan zal je nog steeds kunnen genieten van verschillende bonussen tijdens het event. Zo is je Pokémon Trade afstand ook vergroot naar 40 km, zullen Pokémon uit de Kanto regio vaker in het wild voorkomen en kan je meedoen aan de Timed Research quest.

Je kan het ook opnemen tegen de legendary Birds - Articuno, Zapdos, en Moltres. Mewtwo is ook te vinden in vijf sterren raids. Deze Pokémon zullen allemaal een exclusieve move hebben, dus het is het ideale moment om deze legendaries aan je team toe te voegen.

De legendary birds zijn alle drie te vinden in vijf-sterren raids tijdens Pokémon Go Tour: Kanto.

Als je een ticket koopt echter, krijg je toegang tot het volledige event, inclusief 10 Collection Challenges, de keuze tussen Red en Gren versies van het event, meer Candy voor het vangen van gen 1 Pokémon en twee special research quests.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Hoe koop je een ticket voor Pokémon Go Tour: Kanto uitgelegd

Als je wil meedoen met Pokémon Go Tour: Kanto, moet je een ticket kopen. Deze kost 11,99 euro.

Om een ticket te kopen moet je naar de in-game Pokémon Go winkel. Je kan deze bereiken via het hoofdmenu van de game. Eenmaal daar moet je naar beneden scrollen tot je het Pokémon Go Tour: Kanto gedeelte ziet.

Klik op de banner om meer informatie te krijgen over het event, en op dit scherm kan je op 'Buy' klikken om een ticket aan te kopen. Verdere instructies volgen via de app store van je telefoon.

Je kan een ticket kopen voor de Pokémon Go Tour: Kanto in de in-game store.

Na het kopen van het ticket zal deze in je Item Bag verschijnen, en van daaruit kan je kiezen welke versie je speelt - Red of Green.

Veel succes met Pokémon Go Tour: Kanto!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties