Skip to main content

Pokémon Go Shiny Pokémon: Shiny Magikarp en Red Gyarados vangen en alles wat je meer moet weten over Shinies

Alles wat je over deze zeer zeldzame Pokémon weten moet!

Ontwikkelaar Niantic heeft gehoor gegeven aan de fans door Shiny Pokémon aan de game toe te voegen. De eerste glimmende Pokémon zijn niemand anders dan een gouden Shiny Magikarp en zijn geëvolueerde vorm, Shiny Gyarados.

Er komen steeds meer nieuwe shiny Pokémon bij, zoals Shiny Pikachu bijvoorbeeld.

Shiny Pokémon zijn extreem zeldzame versies van bepaalde Pokémon, die een andere kleur dan normaal hebben maar voor de rest niet afwijken. Dus, wat weten we over de Shinies in Pokémon Go en hoe vang je ze?

Op deze pagina:

Hoe Shiny Pokémon zoals Shiny Magikarp en Red Gyarados vinden in Pokémon Go

Shinies vind je eenvoudigweg door Pokémon te proberen vangen en te zien of ze een andere kleur hebben in het gevecht en als je ze gevangen hebt.

Normaal (links) vs Shiny (rechts)

Je zal ze niet herkennen in het veld, dus je moet ze effectief proberen vangen om te kijken of het een shiny Pokémon is.

Ze kunnen ook op andere plekken verschijnen. Zo komen ze ook uit eggs, of krijg je ze als beloningen bij research quests en raids.

Shiny Pokémon zijn extreem zeldzaam, en dus komt het er op neer om gewoon elke Pokémon te bekijken die je tegenkomt in de hoop dat het een shiny is.

Het verschil tussen een normale en een Shiny Pokémon kan subtiel zijn. In de screenshots hierboven zie je twee Magikarp, waarbij eentje een shiny is.

Pokémon Go Shiny Pokémon lijst en hoe zeldzaam ze zijn

Oorspronkelijk zat enkel Shiny Magikarp en de evolutie Red Gyarados in de game. Vijf maanden later zagen we eindelijk ook andere shinies verschijnen.

De lijst is sindsdien veel langer geworden, maar in vergelijking met het totaal aantal Pokémon beschikbaar in de game, blijft het aantal Shiny Pokémon eerder beperkt.

Hier is een lijst die alle Shiny Pokémon samenvat. Op de foto hieronder zie je ook hoe zeldzaam ze zijn.:

Credit AirbenderProdigy op reddit

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Wat je nog moet weten over Pokémon Go Shinies zoals losse Shinies, Shiny Ditto, en meer

Los van de basisdingen, zijn hier nog een aantal belangrijke dingen die je moet weten over Shiny Pokémon en hoe ze werken:

  • Shiny Pokémon zijn persoonlijk - met andere woorden, twee personen kunnen naar dezelfde plaats en en dezelfde Magikarp vangen, met de zelfde stats en IV's, maar dat betekent nog niet dat ze allebei Shiny zijn. Dit wordt in het algemeen gezien als een goed iets door de spelers, want dat betekent dat je geen meute spelers hebt die als een kudde naar dezelfde plek gaan zodra iemand een Shiny vangt. Valsspelers kunnen zo ook niet gemakkelijker Shinies vangen dan normale spelers.
  • Shiny Pokémon kunnen ook andere statussen hebben - het is niet omdat een Pokémon shiny is dat deze niet Lucky, Shadow, of Purified kan zijn.
  • Shiny Pokémon's evoluties zijn ook Shiny - het goede nieuws is dat een Shiny Pokémon ook evolueert in een Shiny Pokémon. Dus die gouden Magikarp zal veranderen in een Red Gyarados wanneer hij evolueert. Nog een reden om dus die Candy voor elke Pokémon die je tegenkomt bij te houden!
  • Shinies hebben een eigen plek in de Pokédex - Wanneer je een Shiny gezien hebt, bekijk die Pokémon dan in je Pokédex en je zal de informatie kunnen opvragen:
Credit: reddit user Dronpes
  • Shiny Pokémon verschijnen als normale Pokémon op je kaart - Een Shiny Pokémon is pas te herkennen als je het gevecht aangaat. Dat betekent dus dat je elke Pokémon die je tegenkomt moet bekijken als je Shiny Pokémon wil vechten, zelfs als je er al (te) vaak tegen hebt gevochten!
  • Er is nu een nieuwe waarschuwing als je een Shiny probeert te transferen - Als je een Shiny Pokémon probeert te sturen naar Professor Willow, dan krijg je een extra waarschuwing om te vragen of je wel zeker bent dat je deze Shiny Pokémon wil transferen. Een leuke toevoeging om je van dikke vingers te behoeden!

Dat is alle belangrijke info die je nodig hebt. De rest komt neer op goed geluk hebben, dus start maar met wandelen!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Read this next