Teams zijn altijd een belangrijk onderdeel geweest van de wereld van Pokémon en dat is in Pokémon Go uiteraard niet anders. Er zijn drie teams - geel, rood en blauw - die eeuwige rivalen zijn van elkaar. Bij welk team je gaat is één van de grote beslissingen die je moet maken in de game.

Zodra je trainer level 5 hebt bereikt, mag je vechten in gyms. Maar voordat je dat kan doen, moet je ook je team kiezen:
Geel = Team Instinct. Hun leider is Spark en hun legendary Pokémon is Zapdos.
Blauw = Team Mystic. Hun leider is Blanche en hun legendary Pokémin is Articuno.
Rood = Team Valor. Hun leider is Candela

Je haalt geen rechtstreeks voordeel uit een specifiek team. Wel maakt de keuze van je team uit welke gyms je moet gaan verdedigen en welke je moet veroveren. Zo kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen om het minst populaire team te vervoegen omdat je weet dat je dan vaak gyms zal kunnen aanvallen. Voorlopig is het nog niet mogelijk om van team te veranderen eenmaal je je keuze gemaakt hebt.

Keer terug naar Pokémon Go tips en tricks - de grote gids.

Keer terug naar Pokémon Go: Gym gids.

Pokémon Go Teams Valor, Mystic, en Instinct - en hun leiders

Zoals daarnet gezegd, krijg je de keuze bij welk team je gaat zodra je level 5 bent en een gym probeert te betreden. Dan word je ook geďntroduceerd tot de drie teams, hun leiders en hun visie op Pokémon.

3

Team Instinct - geel - Zapdos

Team Instinct wordt geleid door Spark en dit is zijn visie op Pokémon:

"Pokémon zijn wezentjes met een uitstekende intuďtie. Ik ben ervan overtuigd dat hun intuďtie gerelateerd is aan hoe ze werden uitgebroed. Kom bij mijn team. Je verliest nooit als je je instinct vertrouwt!"

Team Mystic - blauw - Articuno

Team Mystic wordt geleid door Blanche, en zij heeft het volgende te zeggen om je te overtuigen:

"De wijsheid van Pokémon is onmetelijk diep. Ik onderzoek waarom ze evolueren. Mijn team? Met onze kalme analyse van elke situatie kunnen we nooit verliezen!"

Team Valor - rood - Moltres

Voor Team Valor en leider Candela draait het duidelijk allemaal om pure kracht:

"Pokémon zijn sterker dan mensen, en ze zijn warmer van hart ook! Ik onderzoek hoe we de natuurlijke kracht van Pokémon kunnen versterken in onze zoektocht naar ware innerlijke kracht. Er is geen twijfel mogelijk dat onze Pokémon de allersterkste zijn!"

2

Wat is het beste Pokémon Go team, en wat is het verschil?

Zoals we daarnet al schreven, is er geen enorm verschil tussen de verschillende team. Het heeft op dit moment enkel impact op de Gyms en Raids. In Gyms vecht je in naam van je team om gyms te veroveren en verdedigen. Andere leden van je team kunnen je daarin helpen, door ofwel ook een Pokémon de gym te laten verdedigen, of door jouw Pokémon een berry te geven. Daarnaast praten de team leiders ook met je wanneer je de CP van je Pokémon opvraagt, maar ookal zeggen ze andere dingen, het resultaat is hetzelfde.

Als je een gym een bepaalde periode kunt vasthouden, krijg je Pokécoins, waarmee je allerlei items en bonussen kunt kopen. Ook krijg je iets betere beloningen als je de schijf laat draaien boven een gym die eigendom is van jouw team. Bij een raid krijg je ook extra Premier Balls als jouw team de gym verovert heeft.

Daarnaast zijn er enkel geruchten, en dat voornamelijk over de legendary Pokémon Articuno, Zapdos en Moltres. Zij zijn elk een mascotte van één van de drie teams en het zou wel eens kunnen zijn dat dat meer is dan gewoon symbolisch. Toch heeft Niantic hier nog geen enkel woord over gerept. Het meest waarschijnlijke scenario is dat deze drie legendary Pokémon zullen vrijgelaten worden wanneer de respectievelijke teams bepaalde opdrachten vervult heeft.

Het is pure speculatie natuurlijk, maar de ontwikkelaar heeft wel een verleden waarin ze evenementen opzet die van beperkte duur zijn, en Nintendo durft dat ook wel eens te doen. Het zou dus helemaal in dezelfde lijn liggen moesten ze dergelijke events ook organiseren voor de legendary Pokémon.

Vooralsnog laat Nintendo vooral legendary Pokémon opdraven in de zogenaamde EX raids. Meer info daarover vind je op onze pagina: Pokémon Go - Legendary Pokémon en EX raids: zo vang je Mewtwo en co.

Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Welk Pokémon Go team kies ik?

Dat is een moeilijke vraag. Aan de ene kant is het succes van een team gelijk aan het aantal spelers die voor het team kiezen. Hoe meer spelers, hoe waarschijnlijker het is dat gyms in handen zijn van dat team, en hoe beter de beloningen zijn die je krijgt uit gyms en raids. Aan de andere kant, indien er ooit toch legendary Pokémon verdeeld worden gerelateerd aan je team, dan is het interessant om deel uit te maken van het minst populaire team. Dan blijft die legendary Pokémon nog zeldzamer en kan je lekker extra opscheppen bij je vrienden.

De beste raad dat we je op dit moment kunnen geven is om gewoon het team te kiezen waar je vrienden al voor gekozen hebben. Als je vaak samen kunt spelen, is het erg handig dat je groepen kunt vormen en samen gyms kunt veroveren en verdedigen. Want waar het nu eenmaal écht om draait bij Pokémon, is om plezier te maken met je vrienden.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Jasper Segers

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carričre bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Meer artikels van Jasper Segers