Pokémon Go Xerneas vangen: counters, zwakke plekken en moveset uitgelegd

Je kan dit legendarische hert nu tegenkomen in Pokémon Go!

Xerneas, ook bekend als de 'life Pokémon', is de eerste Gen 6 legendary Pokémon die arriveert in Pokémon Go.

Als je dit magische, en vooral legendarische, hert aan je collectie wil toevoegen zal je de zwakke plekken en counters van Xerneas goed moeten begrijpen voordat je er oog in oog mee komt te staan.

Net als alle andere legendary Pokémon, verschijnt Xerneas in vijf sterren raids. Om je overwinning te verzekeren zal je moeten samenwerken met andere trainers. Gelukkig kan dat dankzij de Remote Raid Pass nu ook van thuis uit.

Op deze pagina:

Zo vecht je tegen Xerneas en vang je hem in Pokémon Go.

Xerneas counters en zwakke plekken in Pokémon Go

Hieronder kan je Xerneas' zwakke plekken en counters vinden om je te helpen hem te verslaan in Pokémon Go:

 • Xerneas type - Fairy
 • Xerneas is zwak tegen - Poison en Steel
 • Xerneas counters - Gengar, Scizor, Metagross, Jirachi, Roserade, Toxicroak, Dialga, Excadrill en Genesect
 • Andere Xerneas counters - Xerneas is een pure Fairy Pokémon. Het tegen hem opnemen kan dus vrij gemakkelijk zijn als je al een gevarieerd team Pokémon hebt. Focus op je sterkste Poison en Steel Pokémon, die tevens aanvallen hebben die Xerneas' zwakke plekken raken. Dit hert gaat zo neer.
Pokemon_Big_Stag

Xerneas CP in Pokémon Go

Dit zijn de CP waarden die je kan verwachten wanneer je vecht tegen Xerneas of hem probeert te vangen in Pokémon Go:

 • Xerneas baas CP - 45.899 CP
 • CP bij het vangen van Xerneas - 2073 tot 2160 CP
 • CP van Xerneas met Weather Boost (Cloudy) - 2591 tot 2701 CP

Xerneas Moveset in Pokémon Go

Xerneas kan verschillende Fast en Charged moves gebruiken in Pokémon Go, waaronder:

Pokemon_Xerneas

Mogelijke Fast Moves:

 • Tackle (Normal)
 • Zen Headbutt (Psychic)

Mogelijke Charged Moves:

 • Close Combat (Fighting)
 • Giga Impact (Normal)
 • Megahorn (Grass)
 • Moonblast (Fairy)
 • Thunder (Electric)

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Alles wat we over Xerneas weten

Xerneas was de mascotte voor Pokémon X, en was samen met Yveltal en Zygarde deel van het Aura Trio uit de Kalos-regio.

Pokemon_Yveltal
Dit is Yveltal, de tegenhanger van Xerneas.

Xerneas en Yveltal zijn elkaars tegenhanger. Xerneas vertegenwoordigt leven, terwijl Yveltal de dood vertegenwoordigt.

Xerneas, the Life Pokémon, schenkt het eeuwige leven aan individuen die hij waardig acht. Je weet dat hij dit cadeau aan iemand geeft als zijn gewei gloeit in zeven verschillende kleuren. Wanneer de Pokémon zijn einde voelt naderen, laat hij al zijn overige levenskracht vloeien in de wezens rondom hem en transformeert hij in een boom. Na een dutje van duizend jaar verandert Xerneas weer in een Pokémon. Tenslotte heeft hij ook nog de kracht om bossen uit het niets op te trekken.

Samen met zijn tegenhanger Yveltal is Xerneas de eerste legendarische Pokémon die niet volledig door Ken Sugimori ontworpen werd. De man had tijdens de ontwikkeling van Pokémon X en Y last van writer's block en gaf zijn werk tijdelijk door aan Yusuke Ohmura. Die werkte de concepten rond deze twee Pokémon verder uit. Na het overwinnen van zijn creatieve blokkade deed Sugimori wel nog de afwerking. De inspiratie van Xerneas is duidelijk het hert. Het gewei is overduidelijk afgeleid van de letter X en werd mogelijk ook geïnspireerd door de Eucaldoceros. Dit is een lang uitgestorven sort hert waar fossielen van zijn gevonden in Europa, het Midden-Oosten en Centraal-Azië. Aan de hand van deze fossielen weten we dat de Eucaldoceros een heel indrukwekkend gewei had dat op verschillende plekken splitste. Een ideale gelegenheid om een X in te verwerken!

Waarom er specifiek gekozen werd voor een hert weten we ook. Net zoals Yveltal en Zygarde werd er leentjebuur gespeeld bij de Noorse mythologie. Het hert Eikþyrnir heeft een gloeiend gewei en eet de bladen van een heilige boom in Valhalla genaamd Læraðr. De Noorse mythologie telt nog vier andere herten: Dáinn, Dvalinn, Duneyrr en Duraþrór. Zij verblijven in de stam van de 'wereldboom' Yggdrasill en voeden zich met diens laaghangende takken. Zo weet je ook meteen waarom Xerneas in een boom verandert als hij het even gehad heeft met leven.

De naam van Xerneas put ook uit reeds bestaande legendarische wezens. Zo is er Cernunnos, een gehoornde Keltische god waarover erg weinig geweten is. Ook de Hinde van Keryneia zorgde mogelijk voor de naam van Xerneas. Hercules moest dit machtig wezen vangen tijdens één van zijn twaalf werken. Na een jacht die een jaar duurde kan de spierbundel het dier dat sneller loopt dan een afgeschoten pijl te grazen nemen. Er is ook een minder epische oorsprong voor Xerneas' naam: cervus. Dat is Latijns voor hert.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread