Eurogamer.nl

Pokémon GO map - Pokémon locaties voor Nederland en België

Update: nieuwe maps die echt werken.

Een online Pokémon Go map is de makkelijkste manier om Pokémon locaties in Nederland en België te vinden. Bovendien kun je ook een Pokémon Go map gebruiken om te ontdekken in welke Pokémon Go Gym een Pokémon Go Raid bezig is.

Op deze pagina sommen we enkele werkende Pokémon Go maps op, die vooral goed in werken in grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Antwerpen, Gent, Brussel, Leuven en Brugge. Maar dankzij locatiebepaling kun je ze natuurlijk ook in kleinere steden of zelfs op het platteland proberen.

Verder naar beneden op de pagina vind je ook enkele algemene tips over waar je specifieke Pokémon locaties kunt vinden. Zo zal een Water Pokémon vaker in de buurt van de zee voorkomen en een Ghost Pokémon rond kerkhoven zwerven.

Werkende Pokémon GO maps in Nederland en België

Pokemap.net is ondertussen een van de oudste Pokémon Go maps, maar nog steeds een van de betrouwbaarste en meest volledige. Vooral de zoekfunctie voor een specifieke Pokémon in erg handig als je nog enkele gaatjes in je Pokédex wilt opvullen.

PokémonGoMap.info is vooral handig als je Gyms en vooral Raids in je buurt zoekt. De scanner is vrij snel en heeft duidelijke icoontjes die aangeven wanneer een Raid start, welk level die Raid is en welk Team de Gym in handen heeft.

PokeHuntr en GymHuntr doen hetzelfde als bovenstaande Pokémon maps, maar zijn wat makkelijker te gebruiken op je mobiele telefoon. Vooral omdat ze minder bandbreedte verbruiken. De hoeveelheid informatie die ze aanbieden is echter wel beperkter.

Pokémon locaties in Pokémon Go

Waar zitten die Pokémon nu in Pokémon Go? Wel, eigenlijk overal. Maar de verschillende Pokémon locaties zijn niet willekeurig. Bepaalde soorten Pokémon komen alleen in specifieke regio's of gebieden voor. Woon je bijvoorbeeld vlakbij een bosrijk gebied, dan is de kans groot dan je een grass Pokémon vangt. Bij een rivier vind je dan weer een water Pokémon. Logisch toch?

Wel niet helemaal. Voor psycho Pokémons moet je rond ziekenhuizen zoeken, maar het kan ook zijn dat je een normale Pokémon tegenkomt die verloren is gelopen. Ligt de rivier naast een vliegveld, dan kom je aan de oever misschien wel een flight Pokémon tegen. Deze lijst met waar je Pokémon kunt vinden, geeft dus slechts een goede indicatie van de verschillende locaties waar je welke Pokémon kunt vinden.

Geef dus niet op met zoeken als je niet meteen een draak in een kasteel vangt. Slenter wat rond, geniet van het uitzicht en wacht geduldig af tot de zeldzame Pokémon zelf te voorschijn komt.

Normaal (Normal): Deze Pokémon vind je quasi overal, met inbegrip van bossen, weiden en talloze andere plaatsen.

Waar vind je normale Pokémon: Pleinen, grasvelden, alle soorten straten, scholen, universiteiten, horeca, bibliotheken, stadions en eigenlijk overal zowat.

1

Steen (Stone) Deze robuuste Pokémon vind je logischerwijs in de buurt van stevige bouwwerken. Zoek in de buurt van grote gebouwen in de stad, industriegebied of steengroeven. Een normale weg is wat te min, maar een grote parkeerplaats of snelweg geven je meer kans om ze te vinden.

Waar vind je steen Pokémon: Steengroeven, stedelijke omgevingen, parkeerplaatsen en grote autowegen, grote industriegebieden.

2

Staal (Steel): Waar vind je staal? In een staalfabriek natuurlijk, maar omdat je deze niet overal vind, zijn staal Pokémon ook tevreden met plaatsen waar je het eindproduct vind. Een treinstation met een groot perron of een modern kantoorgebouw is uitstekend jachtterrein.

Waar vind je staal Pokémon: In moderne gebouwen, spoorwegen (kinderen, speel niet op de spoorwegen!).

3

Gras (Grass): Dorpsbewoners zullen deze soort talloze keren ontmoeten. In de stad moet je echter al wat verder gaan zoeken. Een park of speeltuin zijn een logische eerste keuze. Ook de voorstad met zijn grote tuinen levert heel wat gras Pokémon op.

Waar vind je gras Pokémon: Akkers, boerderijen, tuinen, alle soorten groene ruimtes, speeltuinen, groene woongebieden.

4

Grond (Ground): Klinkt makkelijk toch? Grond vind je namelijk overal. Toch is deze Pokémon soort wat kieskeuriger. Landbouwgrond is erg populair of bijvoorbeeld een open gebied rond een luchthaven of spoorweg. Zolang dat er meer geen beton ligt. Waar je bruine grond ziet, moet je je ogen openhouden.

Waar vind je grond Pokémon: Spoorwegen en luchthavens (kinderen, let op: geen enkele Pokémon is het waard om onder een 747 terecht te komen!), alle open velden zoals akkers en velden, grachten, rivieren, parkeerplaatsen met zandgrond.

5

Draken (Dragon): Draken spreken tot iedereen zijn verbeelding. Deze Pokémon soort is zich echter van zijn legendarische status bewust? Je vindt ze dus enkel rond bekende bezienswaardigheden in de stad of op het platteland. Hoe beroemder de plaats, des te groter de kans dat een draak zichzelf toont.

Waar vind je draak Pokémon: Beroemde plekken en bezienswaardigheden in steden en op het platteland (kastelen bijvoorbeeld).

6

Fee (Fairy): Minder kieskeurig dan draken. Deze soort vind je in de buurt van kleinere monumenten, een dorpsplein of een kerk. Of zelfs de begraafplaats achter de kerk.

Waar vind je fee Pokémon: Kerkhoven, kerken, bezienswaardigheden en monumenten.

7

Water (Water): Wat denk je zelf? Aan het water natuurlijk. Je vindt ze droog aan de oever, dus Pokémontrainers die niet kunnen zwemmen hoeven zich geen zorgen te maken. Zoek in een haven, op de oever van een kanaal of rivieer en natuurlijk de zee. Vergeet ook zwemvijvers op warme dagen niet.

Waar vind je water Pokémon: Overal waar er water is, rivieren, de zee, meren, zee- en jachthavens, kanalen.

8

Spook (Ghost): Als je angsthaas bent, laat je deze Pokémon soort beter achterwegen. Je vindt ze natuurlijk naar goede griezelige gewoonte terug in de buurt van een begraafplaats. Pas wel op: een begraafplaats is een serene plaats, ga dus steeds respectvol met je omgeving en mensen in de buurt om.

Waar vind je spook Pokémon: Begraafplaats, kerkhof.

9

Donker (Dark): Waar is het vaak donker? Denk aan een bioscoop, een theater of opera. Voor een of andere reden hebben deze Pokémon duidelijk een artistiek kantje. Al vind je ze soms ook op het kerkhof.

Waar vind je donkere Pokémon: Bioscopen, theaters, operahuizen, kerkhoven.

10

Insect (Bug) / Vlieg (Flying): Beide soorten komen in gelijkaardige gebieden voor. Als je van het platteland, boerderijen, bossen en open weiden houdt, dan zal je snel veel insect en vlieg Pokémon verzamelen. In de stad heb je kans om rond vliegvelden, grote bedrijven en speeltuinen deze soort te vangen.

Waar vind je insect en vlieg Pokémon: Op het platteland, akkers, de velden, grote parken en speelpleinen.

11

Ijs (Ice): Het klinkt misschien moeilijk om tijdens de zomer deze soort Pokémon te vangen, tenzij je in het hooggebergte woont natuurlijk. Gletsjers en skicentra zijn hun favoriete locaties. Soms vind je ze ook verdwaald op een groen grasveld. Verwacht in ieder geval dat tijdens de wintermaanden hun populatie sterk zal stijgen.

Waar vind je ijs Pokémon: In het gras (ook als het niet gevroren heeft!), gletsjers en skigebieden.

12

Psychic (Psychic): Deze paranormale Pokémon vind je in de buurt van ziekenhuisen, sanatoria en andere gezondheidsinstellingen. Pas wel op: val personeel van deze centra niet lastig en begeef je niet op plaatsen waar je mag komen. Het hek of de parking rond het ziekenhuis is dicht genoeg om een psychic Pokémon te vangen.

Waar vind je psychic Pokémon: Ziekenhuizen en andere gezondheidsinstellingen.

13

Elektrisch (Electric): Overal waar veel stroom en elektriciteit is. Denk terug aan onze waarschuwing: vang Pokémon op een veilige afstand. Blijf uit de buurt van gebieden of installaties met gevarentekens. Bovendien vind je deze soort ook in commerciële gebieden die veel stroom verbruiken.

Waar vind je elektrische Pokémon: Commerciële gebieden (winkelcentra bijvoorbeeld), fabrieken en elektriciteitscentrales.

14

Vuur (Fire): Je hoeft geen brandstichter te worden om een vuur Pokémon te vangen. Loop gewoon wat rondjes in een woonwijk en deze vurige wezens vliegen je om de oren.

Waar vind je vuur Pokémon: Woongebieden en -wijken.

15

Vecht (Fight): Deze Pokémon houden van competitie. Zoek deze vechtersbazen rond een fitnesscentrum, sporthal, voetbalveld of stadion. Je moet de testosteron en de competitiedrift in de lucht kunnen ruiken.

Waar vind je vecht Pokémon: Stadions, arena's en fitnesscentra.

16

Gif (Poison): Deze ziekelijke Pokémons verschuilen zich in drassig en moerassig gebied. Trek je laarzen en slechte kledij aan voor je op jact gaat!

Waar vind je gif Pokémon: Moerassen (pas op en zorg dat ze jou niet over 400 jaar opgraven als veenlijk!)

Meer Pokémon Go tips nodig? Begin eerst bij de Pokémon Go Eggs. Om te weten hoe je de Pokémon Go Legendary Pokémon vangt, moet je eerst weten hoe de Pokémon Go Gyms en Pokémon Go Raids werken. Ook handig om te weten is hoe je zo snel mogelijk Pokémon Go Coins en de nieuwe Pokémon Go Badges verdient. De Pokémon Go Eevee evoluties krijg je op een unieke manier, maar net als altijd heb je natuurlijk ook een hele boel Pokémon Go Candy nodig. Om de nieuwe Pokémon Go Gen 2 Pokémon te evolueren heb je echter Pokémon Go Special Items nodig, zoals de King's Rock, Metal Coat, Up-Grade, Dragon Scale en Sun Stone. Vergeet ook de schattige Pokémon Go Baby Pokémon niet! Om makkelijker de juiste Pokémon te vinden, gebruik je een handige Pokémon Go map, de Pokémon Go Sightings en Nearby trackers op en juiste manier en vervolgens gebruik je Pokémon Go Berries om ze makkelijker te vangen. En vergeet ook je Pokémon Go Buddy niet mee te nemen! Voor de meer 'avontuurlijke' Pokémon-jager zijn er ook nog Pokémon Go cheats of een meer risicovolle Pokémon Go hack. Aan het einde van 2017 werden de eerste Pokémon Go Gen 3 Pokémon tijdens het Pokémon Go Halloween event geďntroduceerd.

Voor je naar die plekken loopt of fietst: denk eraan dat dat algemene richtlijnen zijn. Het kan zijn dat je een Pokémon van een bepaalde soort tegenkomt op een gebied waar je deze normaal niet zou vinden. Het gaat om kansberekening. Er bestaat een kans dat je een water Pokémon tegenkomt in een industrieel gebied, maar die kans is veel kleiner dan dat je diezelfde Pokémon in Pokémon GO zou tegenkomen aan zee.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.