Skip to main content

Pokémon Go hack - GPS spoof en bots voor Android en iOS

En de gevaren ervan!

Je wilt Pokémon in Pokémon Go vangen, maar ook lui in je zetel blijven liggen. Probeer dan eens je GPS locatie te hacken. Op deze pagina leggen we stap voor stap uit hoe je je GPS-signaal spooft, maar waarschuwen we ook voor de gevaren van deze hack.

Let dus op, want dit is heel belangrijk: deze trick om je GPS te hacken is gevaarlijk. In de eerste plaats kan je er je iPhone of Android-smartphone mee onbruikbaar maken. Daarnaast loop je ook het gevaar dat je geband wordt van Pokémon Go. Daarom raden we je nadrukkelijk aan om deze hack enkel toe te passen in uiterste nood en geheel op eigen risico!

Op deze pagina:

Handleiding om GPS te hacken en spoofen

Stap 1: Jailbreak je iPhone of root je Android smartphone

Eerst moet je ervoor zorgen dat je de basisinstellingen van je iPhone of Android-smartphone kunt aanpassen. Bij iOS-apparaten heet dit proces 'jailbreak'. Voor Android-smartphones heet dit 'rooting'. Maar het komt neer op hetzelfde: je kan alles aan je smartphone veranderen en hebt volledige vrijheid. Zoals eerder gewaarschuwd is dit wel geen ongevaarlijk proces! Eén foute handeling en je smartphone wordt helemaal onbruikbaar. Je krijgt alle macht in handen over je apparaat, en met macht komt verantwoordelijkheid. Bovendien verlies je vaak je garantie!

Stap 2: Verberg dat je jailbreak of root

De developers van Pokémon Go zijn niet dom. Zij zijn ook bewust dat je je GPS locatie kan spoofen en dus hebben ze een beveiliging toegevoegd. Als Pokémon Go merkt dat je een jailbreak of root hebt, dan werkt het spel niet meer. Daarom moet je een app downloaden dat dit verbergt voor Pokémon Go. Op iPhone heet deze app 'tsProtector'. Op Android heet het 'Hide My Root'.

Stap 3: installeer een GPS Fake Location Spoofer app

Download nu een app waarmee je zelf je locatie in je GPS kan kiezen. Op iPhone heb je bijvoorbeeld LocationFaker. Op Android heet dit Fake Location Spoofer.

Stap 4: start Pokémon Go

Nu kan je Pokémon Go opstarten. De game zal denken dat je op de locatie bent die je hebt ingegeven in de GPS Fake Location Spoofer app. Je kan dus Pokémon vangen, in Gyms battlen en Pokéstops bezoeken op exotische locaties terwijl je lui in de zetel hangt.

Waarschuwing:

Pokémon Go krijgt steeds updates. De kans zit erin dat de game ooit doorheeft dat je geprutst hebt met je GPS locatie! De developers kunnen er dan voor kiezen om alle valsspelers te bannen van de game waardoor je al je vooruitgang en Pokémon kwijtraakt. Of misschien zelfs nooit meer kunt spelen. Weet wat de risico's zijn!

Nieuwe GPS hack voor Android in 2020

Zoals we op deze pagina meermaals zeggen, komen er steeds nieuwe manieren om je GPS te hacken in Pokémon Go en vindt Niantic natuurlijk ook altijd manieren om GPS hacks tegen te houden.

Indien de methode met Xposed hieronder niet werkt, hebben we echter wel een alternatieve GPS hack gevonden die al jaren onder de neus van Niantic werkt.

Opnieuw willen we wel beklemmen dat je Android rooten niet zonder gevaren is, en dat je zeer voorzichtig moet zijn!

Stap 1: Installeer Fake GPS Joystick & Routes Go

Ga naar de Play Store en zoek naar "Fake GPS Joystick & Routes Go". Installeer deze app en geef het alle rechten die de app nodig heeft.

Stap 2: Root je Android met Magisk

Vervolgens wordt het relatief tricky. We gaan je Android rooten met Magisk. Dit is echter voor elk model van Android-telefoon anders. Daarom is het best dat je in Google het volgende zoekt: "root Magisk" gevolgd door het model van je telefoon. Voor mij is dit bijvoorbeeld "root Magisk Samsung Galaxy S10".

Op die manier krijg je zeker de juiste instructies.

Stap 3: Download en installeer Magisk Manager

Er zijn ondertussen al veel versies van Magisk Manager, en het lijkt erop dat Magisk 20 bijvoorbeeld wat problemen heeft met Pokémon Go. Daarom raden we aan om een oudere versie te downloaden. Magisk 17.1 die prima werkt kan je hier vinden.

Via die link heb je ook een uitleg hoe je Magisk Manager download en installeert op je Android.

Stap 4: Open Magisk Manager en download Magisk in Magisk Manager

Wanneer je Magisk Manager opent, zal je een lijst krijgen van mogelijke Magisk versies. De meest recente versie zal altijd bovenaan staan. Druk op 'Install' op deze versie. Moest die versie toch problemen geven met Pokémon Go, raden we je aan om naar bovenstaande stap te kijken en een oudere versie van Magisk te installeren.

In Magisk Manager kies je ervoor op de .zip file te downloaden.

Stap 5: Installeer Magisk op je Android

Wanneer je de zip file gedownload hebt op je Android, kies je in Magisk Manager voor 'Install'. Kies dan 'Patch Boot Image File', en vervolgens tik je op de zipfile die je zonet downloadde.

Magisk zal zijn werk beginnen doen. Moest het proces een melding geven dat het niet lukt, dan moet je TWRP nog installeren. Instructies daarvoor kan je hier.

Stap 6: Verberg Magisk Manager voor Pokémon Go

Als Magisk succesvol geïnstalleerd is moet je Magisk Manager nog even verbergen op je systeem. Je doet dat naar Settings te gaan in Magisk Manager. Daar activeer je 'Magisk Hide'.

In het menu van Magisk Manager heb je nu de optie 'Magisk Hide' staan. Tik erop.

Vervolgens kan je "Pokémon Go" intikken in de zoekbalk. Zorg dat er een vinkje staat naast Pokémon Go. Dit betekent dat Pokémon Go niet kan zien dat je Magisk gebruikt. Herstart je smartphone.

Stap 7: Test of de GPS Spoof werkt

Ga terug naar de Play Store en download daar 'SafteyNet Test'.

Installeer en open SafetyNet Test en tik vervolgens op 'run test'.

Als de test succesvol is, kan je naar de volgende stap.

Stap 8: Installeer ES Explorer en zet Fake GPS in een nieuwe folder

Download en installeer ES Explorer van de Play Store. In het menu van ES Explorer activeer je Root Explorer. In het scherm dat naar boven komt zorg je dat voor beide opties de 'RW' opties aangeduid zijn. Dit betekent Read/Write, waar RO Read-only betekent. Dit is nodig voor de volgende stap.

Ga naar data/app/com.incorporateapps.fakegps_route-l en knip (niet kopiëren!) Fake GPS.

Ga vervolgens naar de map system/priv-app/com.incorporateapps.fakegps_route en plak Fake GPS daarin. Verwijder dus de '-l' op het einde van de naam ook.

Herstart je telefoon.

Stap 9: Start Fake GPS Routes op

Open Fake GPS Routes op je Android telefoon en vink 'Expert Mode' aan in de opties.

Pas je telefooninstellingen aan

Wat we nu nog moeten doen is ervoor zorgen dat je Android volledig rekent op de info die hij krijgt van Fake GPS en niet van andere bronnen zoals telefoonmasten.

In de locatie settings van je Android kies je voor 'GPS only'.

Herstart nu je telefoon.

Stap 10: start Pokémon Go op

Normaal gezien heb je nu een overlay in Pokémon Go van de Fake GPS Route app. Je kan de GPS locatie besturen met een soort virtuele joystick waar je dus virtueel mee kunt rondwandelen terwijl je zelf in je luie zetel blijft liggen.

Beweeg de joystick om rond te lopen in je eigen omgeving, of stel zelf een ander startpunt in in de Fake GPS Route app. Dat wordt dan je startpunt wanneer je Pokémon Go opstart en dan kan je vanaf dat punt met de joystick een virtuele wandeling maken.

GPS hack voor Android

Net zoals bij de bovenstaande methode moet je eerst je Android hacken of rooten. De hack werkt vervolgens op alle Android 6.0, 6.0.1 Marshmallow, 5.0, 5.0.1, 5.0.2, 5.1.1 Lollipop, en 4.4 KitKat telefoons.

Stap 1: Installeer Xposed

Installeer het Xposed framework met de Xposed Installer. Zorg er voor dat Xposed actief is. Dit wordt weergegeven door een groen symbool links bovenaan de statusbalk van je smartphone.

Stap 2: Installeer Mock Mock Locations en Pokemon Go Controls

Ga naar het Download menu in Xposed Installer en download de apps 'Mock Mock Locations' en 'Pokemon Go Controls'. Als 'Mock Mock Locations' niet werkt, probeer dan 'Hide Mock Location'.

Stap 3: Activeer modules

Open in Xposed Installer het Modules menu en activeer beide apps. Reboot je telefoon.

Stap 4: Verander GPS locatie methode

Verander in de instellingen van je smarthphone de 'Locating method' naar 'GPS only'.

Stap 5: Start Pokemon Go Controls

Open Pokemon Go Controls en activeer op vraag van de app Mock Locations.

Stap 6: Bepaal startlocatie

Gebruik de map om je startlocatie te kiezen. Als je gekozen hebt, druk je op de 'Play' knop en verschijnt er een virtuele joystick op je scherm.

Stap 7: Start Pokemon Go

Open Pokemon Go en gebruik de virtuele joystick om rond te wandelen.

Let wel op: Net als bij de vorige GPS hack gebruik je deze op eigen risico. De kans is relatief groot dat Niantic je voor deze praktijken permanent bant en je niet langer met je account kunt inloggen.

Wat is de 'Failed to detect location' foutmelding

Op Android-telefoons kan het gebeuren dat Pokémon GO niet goed wil werken. De game weet duidelijk wel waar je bent want het stratenplan komt overeen met je locatie, maar toch geeft hij de foutmelding 'Failed to detect location'. Het is een veelvoorkomende foutmelding maar wel eentje die gelukkig heel gemakkelijk op te lossen is!

Zoals je in bovenstaande tutorial kunt lezen, hebben de makers van Pokémon GO namelijk een beveiliging ingebouwd die ervoor zorgt dat je niet zomaar een valse GPS-locatie kunt opgeven. Wanneer je de GPS signal not found melding krijgt, denkt de game dat je niet helemaal eerlijk bent.

De oplossing is vrij simpel:

1) Schakel de developer options van je Android-telefoon in als je dit nog niet gedaan hebt. Dit hangt af van je smartphone-model en zoek je dus even op Google hoe dit precies moet. Meestal zit de optie gewoon goed verborgen en moet je een paar keer op een menu tikken.
2) Zoek de optie genaamd 'Allow mock locations' en zet deze uit.

Zo simpel was het! Pokémon GO zou normaal gezien nu goed moeten werken.

Wat is de 'GPS signal not found' foutmelding

Ook de 'GPS signal not found' foutmelding is voor velen een probleem. Ook deze hindernis is echter gemakkelijk te overwinnen. Om je batterij te sparen, staat op veel Android-telefoons namelijk de GPS uitgeschakeld of niet op volle kracht. Dit terwijl Pokémon GO echt 100% van je GPS nodig heeft.

Om dit op te lossen ga je in Settings eerst naar Privacy and safety. Zorg daar eerst dat de Location optie op 'on' staat. Vervolgens tik je op Location method. Zorg dat deze optie op 'GPS, Wi-Fi, and mobile networks' ingesteld staat. Mogelijks staat dit in het menu onder een alternatieve naam 'High accuracy'. Beide zijn goed!

Zodra je GPS op deze manier ingesteld staat, zou Pokémon GO geen probleem meer mogen vinden en kan je naar hartelust Pokémon vangen in je omgeving!


Wat zijn Pokémon Go bots?

Er is een nieuwe manier om in Pokémon Go vals te spelen: het gebruik van een Pokémon Go bot. In tegenstelling tot de meer onschuldige Pokémon GO maps of de Pokémon Go GPS hack zijn deze bots echter wel gevaarlijker, maar ook efficiënter. Ze hebben dus heel wat potentieel om Pokémon Go voor eerlijke spelers te verpesten.

Even voor de duidelijkheid: we raden het gebruik van deze Pokémon Go bots niet aan, maar vinden het wel nuttig om correcte informatie over hun werking en de risico's die ze met zich meedragen te geven. Vergeet niet dat deze bots ingaan tegen de Pokémon Go gebruiksvoorwaarden en dat Niantic je account kan bannen als je gedetecteerd wordt. En denk aan je Pokémon Go medespelers: het gebruik van deze bots verpest het plezier van andere trainers.

Update: Niantic bant spelers voor het gebruik van deze software. Om deze reden hebben vele bots (waaronder de meeste onderstaande) hun service stopgezet.

Hoe werkt een Pokémon Go bot?

De gebruiker geeft een startplaats in en vervolgens begint de bot de game te spelen. De bot zoekt nabije Pokémon en 'wandelt' naar de locatie. Dit doet het programma door in een vast interval GPS coördinaten naar de server te sturen, om zo een natuurlijke wandeling te simuleren. Als de bot dicht genoeg bij de Pokémon komt, vangt hij deze en zoekt een volgend doelwit.

Naast Pokémon vangen, kan de bot ook Pokémon Go items farmen, Pokémon Go eggs hatchen en zelfs Pokémon evolueren. Eigenlijk dus alles wat een speler doet, maar dan sneller.

Volgens tests van Ars Technica kan een Pokémon Go bot tot 50,000 XP per uur verzamelen en in een namiddag level 15 bereiken.

Pokémon Go bot: Necrobot

Necrobot is een open-source Pokémon Go bot. De Necrobot website belooft automatisch Pokémon vangen, inclusief slim gebruik van Razz Berries. De bot berekent automatisch de snelste route via alle Pokéstops in de buurt. Daarnaast zou de bot bijna ondetecteerbaar zijn dankzij aanpasbare wandelsnelheid.

Dit open-source project is gratis te gebruiken, maar de makers vragen een kleine donatie om de bot draaiende te houden en kunnen blijven updaten.

Pokémon Go bot: PokeBuddy

PokeBuddy is gebruiksvriendelijker dan andere bots. Deze bot is nog in beta en dus gratis te gebruiken.

Volg de simpele gebruiksaanwijzing en je bent al snel Pokémon aan het farmen, items aan het verzamelen, de juiste Pokémon aan het evolueren en ongewenste items aan het wegsmijten. Ook deze bot zou dankzij een natuurgetrouwe simulatie van een menselijke wandeling veilig zijn.

Pokémon Go bot: MyGoBot

MyGoBot is in tegenstelling tot de twee vorige Pokémon Go bots niet gratis en kost 7.95 dollar. Of je kunt de bot drie uur gratis proberen.

Deze bot belooft alle functies die de andere bots eveneens aanbieden, maar heeft meer opties om verschillende parameters en het gedrag van het programma aan te passen. De interface is wel erg mager, dus niet spectaculair om naar te kijken.


Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Welke risico's hebben Pokémon Go bots?

Zoals eerder gezegd gaat het gebruik van een Pokémon Go bot in tegen de gebruiksvoorwaarden van de app. Niantic heeft dus alle recht om je account te verwijderen als ze detecteren dat je valsspeelt.

Daarnaast is er natuurlijk nog een beveiligingsrisico voor je computer. Deze bots kunnen schadelijke software of malware bevatten of je pc blootstellen aan andere aanvallen. Gebruik deze Pokémon Go bots dus niet op een pc die gevoelige informatie bevat. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Tenslotte moet je er ook bewust van zijn dat je door het gebruik van de bots andere spelers hun Pokémon Go-ervaring mogelijk verpest. Een trainer die op een eerlijke manier alle Pokémon vangt of traint is al snel in het nadeel tegen een valsspeler.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Read this next