Fortnite tankstation locaties: Zo gooi je een auto vol met brandstof in Fortnite uitgelegd

Houd je brandstofmeter in de gaten.

Brandstof voor je auto tanken is een essentieel onderdeel van rijden in Fortnite, omdat, als je tank leeg is je geen kant meer op kunt.

Er zijn een aantal manieren om brandstof voor je auto te regelen, waaronder tankstations die je op de Fortnite map kunt vinden.

Dus houd er rekening mee dat je voor je perfecte auto wel genoeg brandstof moet hebben.

Sinds Chapter 2 Season 6 zijn tankstations ook een mogelijke spawnlocatie voor Off-Road Tires, zodat je gemakkelijker dan ooit met je voertuig over de map rijdt.

Op deze pagina:

Zo regel je brandstof voor je auto in Fortnite

Wanneer je voor het eerst een auto in Fortnite vindt, moet deze, zolang hij niet door een andere speler droog is gereden, een kleine hoeveelheid brandstof in de tank hebben.

Om erachter te komen hoeveel brandstof er precies in de auto zit, moet je ernaast staan en onder de prompt om ermee te rijden zie je hoeveel brandstof er nog over is.

Fortnite_Cars_12

Er is geen garantie hoeveel brandstof dat is - het kan 18% zijn, het kan 32% zijn, het kan iets anders zijn - maar we kunnen garanderen dat je waarschijnlijk meer brandstof wil.

Er zijn twee manieren om in Fortnite brandstof voor je auto te regelen:

  • Tankstations
  • Gasblikken

Tankstations vind je over de gehele Fortnite map en je leert er meer over in onderstaande sectie.

Fortnite_Cars_16

Gasblikken zijn voorwerpen die je op kan pakken en in je inventaris kan bewaren, net zoals wapens en shield potions.

Je vindt gasblikken over de gehele map, maar je komt ze sneller bij tankstation tegen of in gebieden waar een aantal auto's staan.

Fortnite_Cars_1

Elk gasblik neemt een inventarisslot in beslag en bevat 100 eenheden brandstof, die je op een voertuig naar keuze kan gebruiken. Zodra een gasblik leeg is, kan je het weggooien.

Fortnite_Cars_2

Fortnite Chapter 2 Season 6 is begonnen. Dat betekent uiteraard een nieuwe Fortnite Season 6 Battle Pass. Voor een overzicht van alles wat we weten, kan je ook terecht in ons artikel over Fortnite Chapter 2 Season 6 en de Fortnite map. Bovendien tem je nu wilde dieren zoals raptors!

Tankstation locaties in Fortnite

De makkelijkste manier om je brandstoftank te vullen is door met je auto naar een tankstation te gaan.

Die gebouwen zijn verspreid over de Fortnite map - sommige in afgelegen gebieden en andere op populaire plekken voor loot. Degene die je bezoekt, kan eenvoudig worden bepaald door de bereikbaarheid, of als je andere spelers probeert te vermijden, door risico te nemen en naar een rustigere plek te rijden.

Hier zijn de locaties van verschillende tankstations in Fortnite sinds Chapter 2 Season 6:

fortnite_tankstation_chapter2_season6
De locaties van tankstations in Fortnite Chapter 2 Season 6.

Zodra je een tankstation hebt bereikt, kun je je gastank bijvullen door de auto bij een van de brandstofpompen te parkeren.

Daarna moet je de auto verlaten en de dichtstbijzijnde brandstofpomp gebruiken. Dat zorgt ervoor dat je personage de brandstofpomp vasthoudt, die je naar de auto kunt richten en de pomp kunt gebruiken zoals je een wapen zou doen.

Fortnite_Cars_6

De auto loopt dan vol met brandstof, totdat het gelukt is om de tank helemaal te vullen.

Fortnite_Cars_5

Nu hoef je alleen nog maar de pomp terug te zetten, in je auto te springen en weg te rijden.

Fortnite_Cars_4

Houd andere spelers in de gaten wanneer je een tankstation bezoekt, want aangezien de stations de beste plek zijn om een auto bij te tanken, zijn het ook goede locaties voor een hinderlaag. Daarnaast zijn het ook mogelijke spawnlocaties voor Off-Road Tires, waardoor er sneller spelers op afkomen.

Succes met rijden in Fortnite!

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread