Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fortnite Chapter 3 Season 3 Map: zo ziet de nieuwe map eruit in Season 3

De partyzone is geopend!

De nieuwe Fortnite map van Chapter 3 Season 3 is er en ziet er helemaal anders uit na het grote gevecht tegen de IO. Vooral het westen en zuidwesten van de Fortnite map zijn helemaal veranderd, met nieuwe locaties zoals Reality Falls, Rave Cave, en Groovy Grove. Sommige locaties bestaan nog steeds maar zien er totaal anders uit, zoals Tilted Towers en Sanctuary. Hieronder laten we zien hoe de nieuwe Fortnite map er in Chapter 3 Season 3 uit ziet, en welke veranderingen er aan de map zijn gemaakt.

Op deze pagina:

De nieuwe Fortnite map in Chapter 3 Season 3 uitgelegd

Zoals we inmiddels gemerkt hebben, zijn de vele map leaks van Season 3 niet werkelijkheid geworden. Er was toen sprake van een enorme woestijn in Fortnite. In de plaats daarvan doet de nieuwe Fortnite map meer denken aan een kermis. Klinkt logisch, aangezien de strijd tegen de IO voorlopig geslaagd is, en dat moet natuurlijk gevierd worden. Laten we even een kijkje nemen naar de nieuwe Fortnite Chapter 3 Season 3 map:

Dit is de nieuwe Fortnite map in Chapter 3 Season 3.

Er is veel gebeurd tijdens de grote confrontatie tussen de Seven en de IO, maar op het eerste zicht lijkt de Fortnite map niet al te veel veranderd. De grootste verandering is in het westen en zuidwesten, waar nu een groot bos is.

Los daarvan zijn de vele kraters in het oosten van Tilted Towers en in het noordoosten en zuidoosten van het eiland verdwenen. De resten van het Mighty Monument zijn nu kleurrijk beschilderd, de Collider is in het water vergeten, Command Cavern is nu een feestzone en het kleine eilandje in het zuidwesten met de windmolens is verdwenen.

We vergelijken even de nieuwe Season 3 map (links) met de laatste versie van de oude map (rechts)

Alle locaties op de Fortnite Chapter 3 Season 3 map

Buiten de nieuwe locatie Reality Falls die zich in het westen van de Fortnite map bevindt, zijn er weinig locaties toegevoegd aan Fortnite Season 3. We nemen afscheid van Camp Cuddle natuurlijk, en twee locaties hebben een nieuwe naam gekregen. Command Cavern is nu 'Rave Cave' en Greasy Grove is nu 'Groovy Grove' geworden. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe landmarks. We starten Fortnite Season 3 dus met maar 14 genoemde locaties op de map. Er is nog meer dan voldoende ruimte om naarmate het seizoen vordert, meer locaties toe te voegen.

Genoemde locaties op de Fortnite Chapter 3 Season 3 map:

 • Logjam Lumberyard
 • Sleepy Sound
 • Shifty Shafts
 • Rave Cave (vroeger Command Cavern)
 • The Daily Bugle
 • Reality Falls (nieuw in Season 3)
 • Tilted Towers
 • Sanctuary
 • Groovy Grove (vroeger Greasy Grove)
 • Rocky Reels
 • The Joneses
 • Condo Canyon
 • Chonkers Speedway
 • Synapse Station
Fortnite Seizoen 3 map met alle genoemde locaties en landmarks.

Reality Falls, Rave Cave, Groovy Grove en meer nieuwe locaties en veranderingen op de Seizoen 3 map

Momenteel zijn de namen van alle locaties op de Fortnite Season 3 map onthuld, maar buiten een paar screenshots van het nieuwe eiland is er nog niet al te veel informatie. Hieronder gaan we dieper in op wat we nu al weten:

Command Cavern is nu een ondergrondse party zone

In de trailer van Season 3 is te zien hoe het voormalige hoofdkwartier van IO, Command Cavern, door de overwinnaars overgenomen werd en veranderde in een grote feestzone. De nieuwe achtbaan, die op de top van de berg staat, lijkt er ook doorheen te leiden.

Een achtbaan leidt rond en door Command Cavern op de Fortnite Seizoen 3 map
Fortnite Seizoen 3 map: De binnenkant van Command Cavern is een feestzone.

Tilted Towers wordt heropgebouwd

Tilted Towers kreeg het hard te verduren tijdens de strijd tegen de IO, maar de heropbouw is reeds begonnen. Veel ruïnes zijn met de grond gelijk gemaakt en in de loop van Season 3 zullen hier geleidelijk aan nieuwe gebouwen verschijnen.

De verwoeste Tilted Towers bestaat nog steeds op de Fortnite Seizoen 3 map, hij wordt momenteel heropgebouwd.

Greasy Grove is nu Groovy Grove

Greasy Grove is één van de locaties die het hardst getroffen wordt door de veranderingen op de Fortnite map. Het eens zo mooie stadje is nu overwoekerd door grote paddestoelen en paarse bomen die de gebouwen duidelijk aantasten.

Greasy Grove maakt deel uit van de veranderde zone van de Fortnite Seizoen 3 kaart en wordt overwoekerd door grote paddestoelen en paarse bomen.

Sanctuary en Mighty Monument zijn nu wel erg kleurrijk

Het strand rond Sanctuary, inclusief het eilandje met de restanten van het Mighty Monument, is nu een groot en kleurrijk recreatiegebied met races voor boten en zwemmers.

Sanctuary en het Mighty Monument zijn een recreatiegebied geworden op de Fortnite Seizoen 3 map.

Fortnite heeft nu een Reality Tree die uit Avatar lijkt te komen

In het midden van de nieuwe Reality Falls zone in het zuidwesten van de Fortnite map staat een enorme boom waaronder zegevierende personages zich ook verzamelen in de Season 3 trailer. Dit is de nieuwe Reality Tree en als het je bekend voorkomt: de inspiratie ervoor was waarschijnlijk de boom van de Na'vi uit James Cameron's film Avatar.

De enorme Reality Tree is het middelpunt van de nieuwe zone Reality Falls op de Fortnite Seizoen 3 map.

Meer over Fortnite Chapter 3 Season 3:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Fortnite

Android, iOS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties