Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fortnite - Dieren vinden en erop rijden uitgelegd

Yee-haw!

De mogelijkheid om op dieren te rijden in Fortnite werd geïntroduceerd in Chapter 3 Season 3. Dit geeft spelers een compleet nieuwe manier om het steeds veranderende eiland te verkennen.

Op dit moment kan je enkel nog maar op een wolf of een everzwijn rijden, aangezien dit de enige grote dieren zijn die momenteel te vinden zijn op de Fortnite map. Het zou ons echter niet verbazen moesten de Raptors binnenkort niet terugkeren naar de game.

Hieronder kan je informatie vinden over de locaties van de dieren en hoe je op dieren kunt rijden in Fortnite. Ook geven we je wat handige informatie over hoe je je nieuwe beste vriend kunt besturen.

Op deze pagina:

Dieren locaties in Fortnite

Eerst en vooral zal je een dier moeten vinden in Fortnite voordat je erop kunt rijden. Net zoals in de vorige seizoenen zijn zwijnen het gemakkelijkst te vinden in de met hekkens afgezette gebieden net buiten een aantal locaties zoals Shifty Shafts. Je kan ze echter ook vinden in bossen. In Chapter 3 Season 3 zijn ze ook te vinden in de besneeuwde bergen rond Logjam Lumberyard.

Zwijnen kan je vinden in Shifty Shafts en bebosde gebieden.

Wolven kunnen ook gevonden worden in bossen en kunnen soms terechtkomen in locaties bij die bossen. Wij hebben al de meeste wolven gevonden bij The Daily Bugle bijvoorbeeld.

De dieren houden er echter wel van om wat rond te zwerven, dus er is geen garantie dat ze altijd op dezelfde locatie te vinden zijn. We raden aan om een zwijn te vinden in een stal bij Shifty Shafts voordat een andere speler dat doet.

Ga naar Logjam Lumberyard om zwijnen te vinden of naar de velden rond The Daily Bugle voor wolven.

Hoe rijd je op dieren in Fortnite

Nu dat je een wolf of zwijn gevonden hebt, moet je natuurlijk ook weten hoe je er op kunt rijden in Fortnite. Het goede nieuws is dat het een stuk gemakkelijker is geworden dan vroeger!

Om op een dier te rijden in Fortnite, moet je gewoon op z'n rug springen. Je moet verder niks doen, op de spring-knop drukken en op de rug van het dier mikken is voldoende om erop te kunnen rijden zolang je wil. Als geen tegenstander je eraf knalt natuurlijk.

Tijdens het rijden op een dier kan je schieten en items gooien. Je kan zelfs zwemmen terwijl je op de rug van een wolf of zwijn zit. Je moet je nieuwe vriend dus nooit achteralten. Je krijgt als extra bonus ook 80 XP voor elk dier waarop je gaat rijden.

Dieren kunnen ook vrij snel zijn als ze aan het sprinten zijn, maar krijgen je niet zo snel aan de andere kant van de map als een goed voertuig. Ze zijn echter wel een stuk handiger om moeilijk terrein zoals bergen te overbruggen, aangezien ze over hindernissen kunnen springen.

Wanneer je wil stoppen met op het dier te rijden, kan je ofwel double jumpen of op de 'Dismount' knop drukken linksonder het scherm. Wanneer je er terug op wil kruipen, doe je gewoon hetzelfde als de eerste keer. Handig!


Meer over Fortnite Chapter 3 Season 3:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Fortnite

Android, iOS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties