Skip to main content

Fortnite: Ballers vinden en 2000 meter rijden in Season 3 uitgelegd

De hamsterballen zijn terug!

De Fortnite Ballers zijn in Chapter 3 Season 3 eindelijk terug in de game, nadat ze bijna drie en een half jaar in de kast stof hebben liggen verzamelen. Ze zijn echter niet helemaal de Ballers zoals we ze vroeger gekend hebben. Hieronder vertellen we je waar je de Ballers kunt vinden en hoe je ze gebruikt in Fortnite Season 3. Met deze info kun je vlotjes de Fortnite Season 3 Week 1 Challenge "Travel 2,000 meters in a Baller" ("Reis 2000 meter in een Baller") voltooien.

Op deze pagina:

Alle Baller locaties op de Fortnite Season 3 map

In Fortnite Season 3 kan je tot hiertoe maar op één plaats op de map Ballers vinden, en dat is bij Rave Cave in het westen en noordwesten van de map. Deze enorme berg was ooit Command Cavern, het hoofdkwartier van IO. Nu is het één grote feestzone met onder andere een Baller achtbaan die rond en door de berg loopt.

Fortnite map met alle Baller locaties in Season 3.

Er zijn drie verschillende startpunten op de achtbaan in Rave Cave, en op elk punt vind je twee Ballers die op je staan te wachten:

  • Helemaal bovenop de berg in de grote roze berenkop
  • Bij het kleine zijstation aan de oostelijke rand van de berg
  • Rechts bij de zuidelijke hoofdingang van Rave Cave
Je kunt momenteel enkel Ballers vinden bij de Rave Cave in Fortnite Season 3.

Fortnite Challenge - "Travel 2000 meters in a Baller" uitgelegd

In de Challenges van Season 3 Week 1 vind je de challenge "Travel 2000 meters in a Baller" ("Reis 2000 meter in een Baller"). Deze is gemakkelijk te voltooien. Land vanuit de Battle Bus in de grote roze berenkop bij Rave Cave. Stap in een Baller, en doe dan een volledige ronde in de achtbaan. De achtbaan is exact 2000 meter lang dus na één ritje heb je deze challenge voltooid.

Pak een Baller bij een Rave Cave en doe een volledig rondje op de rollercoaster om exact 2000 meter af te leggen.

Baller controleren, opladen en gebruiken

De Baller doet enigszins denken aan de Gyrosphere uit de film "Jurassic World", maar de Fortnite-versie heeft slechts plaats voor één speler. De Baller kan nu op water drijven en is bovendien voorzien van een batterij. Als de batterij leeg is, beweegt de Baller niet en moet je hem achterlaten. Er is momenteel namelijk geen manier om hem op te laden.

De besturing van deze glazen bol is heel eenvoudig. Als je erin slaagt een auto te besturen in Fortnite, dan weet je meteen al wat je moet doen met de Baller. Je kan hem in alle richtingen rollen en zelfs om zijn as draaien. Bovendien is hij uitgerust met een grijper en een boost.

De grapple van de Baller werkt in Fortnite Season 3 niet meer zoals vroeger. Je kan jezelf met de Baller niet meer jezelf naar een plaats toe trekken. In de plaats moet je het meer zien als een soort ankerpunt waar je de Baller omheen kunt zwaaien. Dit is handig om bijvoorbeeld scherpe bochten te nemen of momentum op te bouwen om jezelf de lucht in te katapulteren. Je kunt zelfs net zoals Spider-Man rond de gevels van gebouwen slingeren. De grapple kan ook onbeperkt gebruikt worden.

De boost van de Baller heeft een voor- en nadeel. Je gaat er korte tijd een stuk sneller mee, maar zuipt tegelijk ook je batterij leeg. Desondanks is het een heel nuttige functie, want je kan er niet alleen heel snel mee van richting veranderen wanneer je beschoten wordt bijvoorbeeld, maar ook door gebouwen heen breken, steile wanden beklimmen of zelfs over ravijnen springen.

Onthoud echter wel dat Ballers ook in Fortnite Season 3 geen wapens hebben, en dat je vrij kwetsbaar bent tijdens het rijden. Ze zijn wat steviger nu ze 400 HP hebben in plaats van 150 maar dat is nog steeds niet voldoende om veel bescherming te bieden. Als de Baller beschadigd wordt, komen er eerst barsen in het glas. Daarna breekt de Baller en wordt de bestuurder meteen geraakt. Gebruik de Boost en de Grappler op zo'n momenten dus om je zo snel mogelijk uit de voeten te maken.


Meer over Fortnite Chapter 3 Season 3:

Read this next