Fortnite

Belangrijke events

Fortnite updates - v7.40 LTM Sword Fight en vaulted Infinity Blade

Fortnite is nu al maanden lang de grootste game ter wereld. Iedereen kent het, en zo goed als iedereen speelt het; zij het op pc, consoles of zelfs op je smartphone. Dat onvoorstelbare succes heeft de game niet alleen te denken aan de enorm solide gameplay en verslavende battle royale formule, maar ook aan de constante interessante updates die ontwikkelaar Epic Games blijft toevoegen.

Van nieuwe wapens en cosmetische items, tot spelmodi die maar eventjes beschikbaar zijn en zelfs drastische veranderingen aan de complete map: de constante stroom aan updates blijft Fortnite fris en verrassend houden. Hoeveel games ken jij soms die in-game raketlanceringen en EDM-concerten hebben?

In dit artikel geven we je een overzicht van alle nieuwe Fortnite updates. We vertellen je wat er wordt toegevoegd en wat er verdwijnt uit de game. Zo ben jij steeds mee met wat er gebeurt in de grootste en meest populaire battle royale game.

Lees meer...

Acteur Alfonso Ribeiro mag geen auteursrecht aanvragen op de Carlton Dance, concludeert de U.S. Copyright Office. Een rechtszaak aan het adres van Epic Games en Take Two Interactive is daarmee voorlopig van de baan. De danspasjes zijn als emotes te vinden in Fortnite en NBA 2K19.

Fortnite-accounts mergen eindelijk mogelijk

Als gevolg van cross-play.

Na het uitstel in november heeft Epic Games nu de merge tool voor Fortnite-accounts uitgebracht. De tool maakt het mogelijk al je cosmetische items en V-bucks verspreid over meerdere platformen op ťťn plaats - je zogenaamde primair account - op te slaan.

Fortnite update v7.30 voegt Chiller Grenade en mobiele controller support toe

De nieuwste update van Fortnite voegt onder meer Chiller Grenades, een nieuwe Timed Limited Mode en bluetooth-ondersteuning voor je controller toe.

Dankzij update v7.30 is het nu mogelijk een controller aan je mobiele apparaat te koppelen. De Android-versie van Fortnite is compatibel met de meeste bluetooth-controllers. iOS-gebruikers hebben voor hun iPhone en iPad een MFi-controller nodig.

Met de nieuwe Chiller Grenade geef je andere spelers en voertuigen een terugslag en glijden ze met bevroren voeten danwel wielen gedurende zeven seconden door. Verder zijn de Bolt-action Sniper Rifle, Burst Rifle, Heavy Shotgun en SMG naar de Vault verplaatst, terwijl de Supressed SMG terug van weggeweest is.

Lees meer...

Fortnite patch voegt sneeuwman vermomming toe

Fortnite patch voegt sneeuwman vermomming toe

Grappler en Port-a-fortress niet meer te vinden.

Fortnite heeft een Sneaky Snowman vermomming toegevoegd met de patch die vandaag verschenen is. Hiermee wordt de battle royale game nog een tikje extra in de wintersfeer gebracht.

Als je de Sneaky Snowman vermomming draagt zie je eruit als een sneeuwman en, belangrijker, heb je ook wat extra shield. Je moet het echter wel blijven dragen, waardoor je niet kan dragen terwijl je in het rond schiet.

Epic voegt een item toe, maar haalt ook een aantal items uit de game. De Port-a-Fortress, Grappler en Quad Rocket Launcher zijn allemaal niet meer te vinden in de game. Daarnaast spawnen voertuigen ook minder vaak, zijn de drop rates van small en large shields met elkaar verwisseld en is er een nieuwe limited-time mode voor Sniper Shootout.

Lees meer...

Netflix heeft zopas zijn kwartaalcijfers voorgesteld. In het vierde kwartaal van 2018 haalde het bedrijf een omzet van 4,2 miljard dollar, een stijging van 27% in vergelijking met het jaar voordien. Opmerkelijk: in een brief aan de aandeelhouders meldt Netflix dat het bedrijf free-to-play game Fortnite als zijn grootste concurrent ziet.

Ontwikkelaar Epic Games opent zijn eigen online kledingwinkel, Fortnite Retail Row. Hier worden vooralsnog t-shirts, een hoodie en een Durr Burger-onesie aangeboden. Deze laatste is ook het duurste in het huidige assortiment, omgerekend zo'n 60 euro.

Verschillende artiesten klagen Epic Games aan om de danspasjes die in Fortnite te koop zijn. Volgens hen heeft de ontwikkelaar nooit om toestemming gevraagd en verdient de studio er veel geld mee, terwijl de bedenkers van de dansmoves niet gecompenseerd worden.

Steam-concurrent Epic Games Store gelanceerd

Met om de twee weken een gratis game.

Epic Games lanceert zijn eigen distributieplatform voor pc-games, de Epic Games Store. Voor ontwikkelaars is een belangrijk verschil met Steam dat ze onder de streep meer inkomsten krijgen per verkochte game. Waar Valve 30 procent van de aankoopprijs voor zichzelf houdt, is dat bij Epic Games slechts 12 procent.

Fortnite Season 7 trailer en Battle Pass details bekend

Epic Games maakt bekend dat Fortnite Season 7 vandaag van start is gegaan. Het seizoen staat in het teken van de kerstdagen. De ijsberg die al weken dichterbij komt, is nu onderdeel van de map zodat je nieuwe, besneeuwde gebieden kunt bezoeken. Inclusief ziplines, waarmee je snel van A naar B zoeft.

Zodoende zijn er drie nieuwe locaties toegevoegd: Frosty Flights, Polar Peak en Happy Hamlet. In Frosty Flights en Expedition-outposts krijg je daarnaast toegang tot Stormwing-vliegtuigen, zodat je vanuit de lucht andere spelers kunt uitschakelen. Tevens nieuw zijn 'wraps', alternatieve skins voor voertuigen en wapens.

Season 7 brengt ook een nieuwe Battle Pass met zich mee. Voor 950 V-bucks krijg je gelijk de Zenith en Lynx-outfits in je inventaris. Door in level te stijgen, speel je nieuwe stijlen voor deze pakjes vrij. Epic Games belooft daarnaast 'meer dan 100' exclusieve beloningen. Als Battle Pass-eigenaar kun je daarnaast meteen aan de slag met het nieuwe Fortnite Creative.

Lees meer...

Epic Games onthult Fortnite Creative

Voor je extra dosis Minecraft.

Fortnite krijgt een nieuwe modus waarin het bouwen van je eigen werelden en game-modi centraal staat onder de naam Fortnite Creative. Dat maakt ontwikkelaar Epic Games bekend. De modus is apart op te starten, los van Battle Royale en Save the World.

Sony staat voor Fortnite cross-play toe waardoor je kunt samenspelen met gebruikers op andere platformen. Hoewel Sony eerder aangaf te luisteren naar de kritiek rondom PlayStation 4 cross-play, liet Sony-topman Yoshida onlangs nog weten dat Fortnite geen cross-play-ondersteuning krijgt.

Fortnite krijgt tijdelijk een Disco Domination-modus

Dans maar, dit is nu die lekkere dansplaat!

Epic Games laat weten dat Fortnite een tijdelijke Disco Domination-modus krijgt. In de nieuwe modus is het de bedoeling om dansvloeren op de map in te nemen en tegen andere spelers te verdedigen. Ondertussen gebruik je emotes om zoveel mogelijk punten te scoren.

Fortnite v6.0 patch notes: dit is nieuw in Season 6

Epic Games heeft in een blogpost de verbeteringen en toevoegingen aan Fortnite Season 6: Darkness Rises aangekondigd.

Zo is er een nieuwe Battle Pass met honderd levels en meer dan honderd beloningen voor 950 V-Bucks. Je kan nu ook een huisdier hebben die je vergezelt in je Fortnite-avontuur. Tevens zijn er nu ook nieuwe consumptiegoederen, de Shadow Stones.

De map is ook aangepast en er zijn nieuwe locaties, waaronder zwevende eilanden, bedorven gebieden, maÔsvelden en een spookkasteel.

Lees meer...

Fortnite krijgt Port-A-Fortress granaat

Hetzelfde als Port-A-Fort, maar met een groter resultaat.

Epic Games laat op de Fortnite Twitter-pagina weten dat de game een Port-A-Fortress granaat krijgt. De nieuwe toevoeging werkt hetzelfde als de reeds bestaande Port-A-Fort granaat, maar resulteert in een groter gebouw.

Op je plaatsen, klaar, AF! Deze week zijn er in de Fortnite Weekly Challenges Time Trials actief. Dat wordt rennen en bouwen tegelijkertijd, en als je wat afleiding zoekt kun je ook nog iedereen in Tilted Towers omver schieten. Veel plezier!

Bekijk: Fortnite Seizoen 5 week 4 - Alle oplossingen!

Evil Knievel zou trots op je zijn.

De zomerse hitte is nog niet voorbij, zeker niet als je van plan bent om door die Flaming Hoops te springen! De Fortnite Weekly Challenges week 4 zijn van start en er is weer meer dan genoeg te doen! Zoek tussen een Gas Station, Soccer Pitch en Stunt Mountain voor de Battle Star en voltooi de laatste Sniper Rifle Challenge!

Gerucht: Fortnite op Android tijdelijk Samsung exclusive

Volgens geruchten is Fortnite op Android tijdelijk exclusief voor de Samsung Galaxy Note 9 wanneer de game uitkomt.

De exclusiviteitsdeal duurt 30 dagen, waarna Fortnite op alle compatibele smartphones speelbaar is. De Samsung Galaxy Note 9 is nog niet officieel aangekondigd, maar volgens dezelfde geruchten komt de smartphone op 24 augustus uit. De pre-order voor de smartphone bevat onder andere V-bucks en skins voor de game.

De game is speelbaar op pc, PlayStation 4, Switch, Xbox One en iOS-apparaten. De Fortnite Weekly Challenges van seizoen 5 vind je bij ons op de site.

Lees meer...

Ontwijk die achterlijke hitte door lekker thuis onder de airco te werken aan je Fortnite Weekly Challenges van seizoen 5! Deze week wordt er fiks op los geschoten, zowel op tegenstanders als op... kleiduiven? Dit zijn alle challenges van week 3!

Fortnite offline voor Season 5 update

Ter voorbereiding van seizoen 5 worden de servers van Fortnite tijdelijk offline gehaald.

Vanaf 09:00 uur op 12 juli is de game tijdelijk onspeelbaar, terwijl update 5.0.0 wordt toegepast. Epic Games heeft nog geen eindtijd aangeduid. Zodra de game offline gaat zijn wel alvast de officiŽle patch notes voor de update beschikbaar.

Epic waarschuwt dat de update 'groter dan normaal' is, en dat het verstandig is om de auto update van de Epic Launcher aan te zetten. Ook zijn de replays uit seizoen 4 niet meer te bekijken wanneer patch 5.0.0 geÔmplementeerd is.

Lees meer...

Nintendo bepleit Cross-Play

Gaat het er dan toch nog van komen?

Volgens Nintendo topman Susumu Tanaka zijn er nog steeds gesprekken gaande om Cross-Play tussen alle consoles een feit te maken. Daarvoor moeten alle partijen wel tot een overeenkomst komen.

Epic kondigt Fortnite 2019 World Cup aan

En iedereen maakt kans op deelname.

Epic Games heeft tijdens het Celebrity Pro-Am-tornooi in Los Angeles zijn plannen voor de Fortnite 2019 World Cup onthuld. Miljoenen spelers nemen het tegen elkaar op in verschillende competities. "Iedereen kan deelnemen, iedereen kan winnen", belooft de ontwikkelaar.

Fortnite introduceert binnenkort de Bouncer. Dat laat de in-game Message of the Day te zien. Dankzij data-mining gingen er al eerder geruchten over de toevoeging van het nieuwe voorwerp. Onlangs zijn ook de Clinger en de Noble Launcher in Fortnite toegevoegd.

Er zijn meerdere aanwijzingen dat Fortnite naar de Nintendo Switch komt. Zo wordt de game genoemd op de E3-plattegrond van Nintendo en heeft het Koreaanse leeftijdsclassificatiebureau Fortnite voor de Nintendo Switch beoordeeld.

Week-eindbazen #21

Wat spelen we dit weekend?

De redactie duikt dit weekend op bekende en wat minder bekende titels. Zeg Sander, leg volgende week eens uit wat Crawl is. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Epic Games brengt Fortnite naar E3 2018

Fortnite-stand, Celebrity Pro-Am en Party Royale.

Epic Games heeft bekendgemaakt dat Fortnite zijn opwachting maakt tijdens de E3-beurs. Via de officiŽle website doet de ontwikkelaar zijn plannen voor het evenement in juni uit de doeken.

Fortnite komt deze zomer naar Android

Krijgt bovendien voice chat.

Epic Games maakt bekend dat Fortnite deze zomer een Android-versie krijgt. Die versie krijgt onder andere voice chat en neemt minder plaats in op je telefoon of tablet dan de huidige iOS-versie.

E3 2018 - Alle Nintendo Switch games die we verwachten te zien

Super Smash Bros.? Metroid Prime 4? Fortnite?

De Nintendo Switch is inmiddels alweer ruim een jaar op de markt. Met onder meer Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario Odyssey en The Legend of Zelda: Breath of the Wild hebben Switch-bezitters niks te klagen. De keerzijde van de medaille is wel dat de lat direct behoorlijk hoog ligt. Waar gaat Nintendo tijdens de E3 2018 iedereen mee verrassen? De zekerheidjes, twijfelgevallen, geruchten… Je leest het allemaal in dit overzicht.

Thanos krijgt nerf in Fortnite

Superschurk blijkt supersterk.

Epic Games laat weten dat het bedrijf een patch uitbrengt die Thanos in Fortnite minder krachtig maakt. De patch is nu beschikbaar op alle platformen.

Fortnite Season 4 Cinematic trailer gelekt

De trailer voor Fortnite Season 4 is vroegtijdig gelekt. Eerder raakte al bekend dat Fortnite seizoen 4 op 1 mei van start gaat.

In het korte filmpje is even te zien hoe meteorieten neerstorten op de wereld. Ook wordt er verwezen naar buitenaardse wezens middels geluiden en een mysterieus object aan het einde van het filmpje. Mogelijk zijn de geruchten over Fortnite aliens en Tilted Towers dus waar.

De servers van Fortnite zijn momenteel offline voor onderhoud. Het is nog onbekend wanneer de game weer voor iedereen beschikbaar is. In de tussentijd kun je op de site ons overzicht met Fortnite tips en tricks nog eens doornemen.

Lees meer...

Fortnite offline voor onderhoud

Voorbereiden voor seizoen 4.

Het vierde seizoen van Fortnite: Battle Royale gaat vandaag van start. Ter voorbereiding daarvan gaat de game deze ochtend offline voor onderhoud.

Fortnite v3.6 Content update introduceert de Clinger en de Noble Launcher

De Fortnite v3.6 Content update introduceert de Clinger en de Noble Launcher.

De Clinger is een handgranaat die aan gebouwen en vijanden blijft plakken. Je kunt er zowel in de Battle Royale als in de Save the World modus mee aan de slag. Je vindt de Clinger in Floor Loot, Supply Drops, Supply Llamas en Treasure Chests.

Met de Noble Launcher elektrocuteer je monsters. Je kunt het wapen ook eerst opladen om zo meer schade te doen. De Noble Launcher is alleen in de Save the World modus beschikbaar.

Lees meer...

Fortnite komt naar China

Het eerdere gerucht is waar.

Het Chinese bedrijf Tencent kondigt aan dat Fortnite naar China komt. Daarmee bevestigt de uitgever het gerucht dat Fortnite binnenkort ook in China beschikbaar is.

Fortnite v3.5 Content update introduceert Light Machine Gun en nieuwe 50v50 modus

Fortnite v3.5 Content Update is beschikbaar. De update bevat een nieuw wapen en een aangepaste modus voor Battle Royale. Save The World krijgt twee nieuwe personages en ook een nieuw wapen.

Eerst introduceert Fortnite v3.5 Content Update de Light Machine Gun of LMG. Dit nieuwe wapen bevat 100 kogels in een magazine. De LMG vuurt deze kogels op een zeer hoog tempo af. Het wapen is daarmee ideaal om tegenstanders klem te zetten achter cover terwijl je squadmates flanken.

Daarnaast wordt ook de 50v50 mode aangepast. De mode bevat nu twee bussen, een voor elk team. Elke speler heeft ook dubbel zoveel ammo en er spawnen veel meer resources om het gevecht nog hectischer te maken dan normaal.

Lees meer...

Fortnite: iPhone X versus Xbox One X

Digital FoundryFortnite: iPhone X versus Xbox One X

X versus X: 's werelds sterkste smartphone versus het 6 teraflopsmonster van Microsoft.

Kan de technologie in een smartphone echt een game die voor pc, PlayStation 4 en Xbox One is ontwikkeld volwaardig overbrengen? Sommigen zeggen dat de Nintendo Switch dat al meermaals heeft bewezen, maar Fortnite op iOS is een van de beste voorbeelden die we tot nu toe hebben gezien. In dit gevecht van X versus X is het fascinerend om te zien hoe dicht Fortnite op de iPhone X bij dezelfde game op de Xbox One X komt. En oudere iPhones? Wel, je krijgt een herkenbare ervaring, maar technisch gezien komt het niet eens in de buurt.

PUBG op de smartphones zet een redelijke ervaring neer als je naar de map kijkt, maar lijkt uiteindelijk op een volledig andere game omdat de graphics ver naar beneden geschroefd moeten worden. Zo zit het niet bij Fortnite. Zodra je de game op de iPhone X start, is het verbazingwekkend hoe dicht deze versie bij die op de consoles ligt. De menu's zijn nagenoeg hetzelfde, de graphics zijn goed en de map is identiek. Als je al een tijdje de pc- of consoleversies niet meer hebt aangeraakt, kan het best zijn dat je het verschil niet eens ziet.

Dan is er nog de cross-play. Fortnite moet op mobiel wel een gelijkwaardige ervaring geven omdat het mogelijk is voor mobiele gebruikers om bij pc, PlayStation 4- en Xbox One-sessies in te loggen. Zo zijn de shots in het filmpje ook tot stand gekomen, via de spectator-modus. De beelden zijn gelijk en daarom dus goed te vergelijken.

Lees meer...

Fortnite update 3.4 introduceert geleide raket

Ontwikkelaar Epic Games meldt dat Fortnite Battle Royale update 3.4 onder andere een geleide raket toevoegt. De game krijgt ook tijdelijke content die in het teken van Pasen staat.

Zo is de granaatwerper in Fortnite tijdelijk aangepast zodat deze eieren afvuurt. Epic hint tevens naar een speciaal Paas-evenement voor de Save the World-modus. Een eerste afbeelding lijkt te suggereren dat je in de modus eieren tegen zombies moet beschermen.

De patch voegt ook een hunting rifle en een kruisboog aan Sniper Shootout toe. De Magnum is echter uit de modus verwijderd. Je kunt ook niet meer herstellen zodra je wordt uitgeschakeld in Sniper Shootout.

Lees meer...

Fortnite in februari succesvoller dan PUBG

Streeft PUBG voorbij wat betreft inkomsten en Twitch-kijkers.

Fortnite Battle Royale is in februari PlayerUnknown's Battlegrounds op een aantal vlakken voorbijgestreefd. Zo heeft Epic's game in die maand meer inkomsten binnengehaald en voor het eerst meer Twitch-kijkers getrokken.

Hier zie je de eerste Fortnite Battle Royale op smartphone gameplay

De eerste Fortnite Battle Royale mobile gameplay is vrijgegeven. Zo ziet het er dus uit wanneer je Fortnite installeert en speelt op je smartphone.

Fortnite komt zeer binnenkort naar iPhone en iPad, al wil ontwikkelaar Epic geen precieze releasedatum geven.

Ben je een Android-gebruiker, dan moet je nog even wachten. Volgens de studio komt de mobile-versie van Fortnite voor dat platform pas "over enkele maanden."

Lees meer...

Fortnite Battle Royale update past map aan

Fortnite Battle Royale update past map aan

De moerassen worden moeras-achtiger.

Ontwikkelaar Epic Games laat weten dat Fortnite Battle Royale een update krijgt die onder andere de map in de game aanpast. De patch lanceert deze week.

De nieuwe update zorgt er onder andere voor dat de map wordt onderverdeeld in verschillende, unieke omgevingen. Zo zien de bergen en moerassen in de game er volgens Epic binnenkort beter uit.

Ontwikkelaar Eric Williams meldt in een YouTube-filmpje verder dat er een nieuwe stad en nieuwe opvallende locaties aan de game worden toegevoegd. De precieze omvang van deze nieuwe content is nog onbekend.

Lees meer...

Fortnite Battle Royale krijgt tijdelijk 50v50-modus

De eerste van een reeks tijdelijke evenementen.

In Fortnite Battle Royale is er momenteel een nieuwe modus speelbaar waarin twee teams van 50 personen het tegen elkaar opnemen. De modus is slechts tijdelijk beschikbaar tot en met 17 december. Nadien komen er nog een aantal andere tijdelijke modi.

Week-eindbazen #44

Wat spelen we dit weekend?

Met al die topgames die de afgelopen weken zijn uitgekomen, is timemanagement momenteel cruciaal. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Fortnite Battle Royale krijgt Halloween update

Fortnite krijgt een Halloween update. De Fortnitemares update introduceert cosmetische voorwerpen, een nieuwe potion en character customisation voor de gratis Battle Royale modus.

De Slurp Juice potion herstelt 25 levens- en pantserpunten over een periode van 25 seconden. Daarnaast pik je vanaf nu ook automatisch kogels en bouwmaterialen op die je tegenkomt. Tevens bevat de update online leaderboards waar je jouw prestaties vergelijkt met die van je vrienden.

Ten slotte introduceert de Fortnitemares patch ook character customisation. het is vanaf nu mogelijk om andere nieuwe skins, parachutes en pikhouwelen te bekomen met V-bucks. Die V-bucks koop je met echt geld of door de PvE-campaign van Fortnite te spelen.

Lees meer...

Fortnite krijgt Battle Royale modus

Public Test Realm nu beschikbaar.

Epic Games laat weten dat Fortnite een Battle Royale modus krijgt. De modus is reeds speelbaar op de public test realm, en is vanaf 26 september beschikbaar voor iedereen die de game in Early Access speelt.

Fortnite komt naar Mac

En krijgt deze herfst een bŤta.

Fortnite komt naar Mac. Dat maakt ontwikkelaar Epic Games bekend tijdens de World Wide Developer Conference van Apple.