Skip to main content

Fortnite Reality Seeds en Reality Saplings vinden, planten en verzorgen

Alles over deze nieuwe mechanic in Fortnite.

Reality Saplings en Reality Seeds zijn een nieuwe toevoeging in Fortnite Chapter 3 Season 3. Je kunt Reality Seeds eender waar op de Fortnite map planten en als je goed voor de Reality Sapling zorgt, komen er items uit.

Om je vertrouwd te maken met deze nieuwe mechanic in Fortnite is dit een Fortnite Season 3 Week 1 Challenge: Plant of Roep 3 Reality Saplings op met Reality Seeds (Plant or Summon 3 Reality Saplings using Reality Seeds). Op deze pagina vertellen we je waar je Reality Seeds kunt vinden en planten op de Fortnite map, hoe je ze kunt planten en ervoor zorgt, en wat er uit Reality Saplings kan komen.

Op deze pagina:

Zo werken Reality Saplings en Reality Seeds in Fortnite

Reality Saplings zijn een kruising tussen een persoonlijke Loot chest en de tent uit het vorige Fortnite Season. Als je een Reality Seed plant en verzorgt door het onkruid dat errond groeit te verwijderen, dan komen er drie items uit. Afhankelijk van de kwaliteit van de Reality Sapling, wordt de loot die je van de Sapling krijgt beter. Er kunnen zelfs Mythic items uit komen! We vertellen je daar meer over verder op deze pagina.

Wat Reality Seeds en Reality Saplings zo bijzonder maakt, is dat elke speler maar één Reality Sapling op de map heeft. Als je een Reality Seed plant op een bepaalde locatie, dan zal je de Reality Seed elke match opnieuw op dezelfde plaats terugvinden (al zijn er manieren om zelf de locatie ervan te veranderen).

Dit betekent echter niet dat jij de enige bent die de Reality Sapling kunt verzorgen of looten. Ook andere spelers kunnen aan de items van jouw Reality Sapling. Dit brengt dus een interessant evenwicht, waarbij anderen de vruchten van jouw Reality Sapling kunnen plukken maar jij dus eveneens hetzelfde kan doen bij hun Saplings.

Fortnite Season 3: Als je goed voor je Reality Sapling zorgt, komen er alsmaar betere items uit.

Fornite: Reality Seeds vinden - alle Reality Seed locaties op de Season 3 map

Als je je eigen Reality Sapling wil planten of verplaatsen, dan heb je daarvoor een Reality Seed nodig. Tot hiertoe zijn er twee verschillende manieren gevonden waarop je een Reality Seed kunt vinden in Fortnite Season 3:

Zo zien de Reality Seeds eruit in Fortnite Season 3. Deze heb je nodig om een Reality Sapling te krijgen.
  • Je kunt landen bij de enorme 'Reality Tree' die in het midden van de nieuwe locatie Reality Falls groeit in het westen van de map. In die buurt vind je de grote wortels van de Reality Tree, ten noordoosten en ten zuidoosten van de boomstam. Op die wortels groeien enorme paarse knoppen. Maak deze kapot en er vliegen drie Reality Seeds uit.
Fortnite Season 3: Reality Seeds kun je vinden door deze knoppen op de Reality Tree wortels in Reality Falls te vernietigen.
  • Je kan ook landen bij een reeds geplante Reality Sapling. Dit kan jouw eigen Sapling zijn of die van iemand anders. 'Pluk' hier de vrucht van (als de Sapling reeds vruchten draagt). Naast items zoals wapens of munitie vind je er meestal ook een Reality Seed. Er is geen garantie, maar de kans is vrij groot.

Reality Saplings planten, voeden en verplanten - zo krijg je de beste loot

Als je je eigen Reality Saplings wil planten of verplaatsen, dan hoef je alleen maar een Reality Seed te vinden en deze op de gewenste locatie op de grond te gooien zoals elk ander item in de game. Vervolgens zal de Reality Sapling langzaam groeien. Aanvankelijk is het niet meer dan een magere stengel die wat verzorging nodig heeft maar na enkele minuten groeit deze uit tot een grote, mooie bloem die drie vruchten draagt.

Tip: de map duidt altijd de locatie en status van je Reality Sapling aan.

Als je eenmaal een Reality Seed hebt gevonden in Fortnite Season 3, kan je dit eender waar gooien om een Reality Sapling te planten.

Onkruid wieden - verhoog de kwaliteit van je items

Om een Reality Sapling te laten groeien en vruchten (items) te laten dragen, moet je deze verzorgen. In Fortnite betekent dat af en toe het onkruid dat rond je Sapling groeit verwijderen. Om dit te doen ga je voor het onkruid staan en druk je op de interactieknop om het plukje gras te verwijderen.

Telkens je het onkruid verwijdert, stijgt de kwaliteit van de drie vruchten die de Reality Sapling draagt. De volgorde hiervan is Rare - Epic - Legendary - Mythic (in volgorde van slechtst naar best). Je kan trouwens hetzelfde doen voor andermans Reality Saplings.

Je moet regelmatig het onkruid rond je Reality Sapling verwijderen in Fortnite Season 3 om de kwaliteit van de loot te verhogen.

Tip: de map duidt niet alleen de locatie van je eigen Reality Sapling aan, maar ook wanneer het tijd is om onkruid te wieden.

Je Reality Sapling verplanten en verplaatsen

Als je niet langer tevreden bent met de locatie van je Reality Sapling, dan pak je gewoon weer een Reality Seed en plant je deze op de gewenste locatie op de Fortnite map. Je bestaande Reality Sapling wordt dan automatisch naar de nieuwe plaats geteleporteerd, en dit in exact dezelfde staat. Je verliest dus niks.

Mijn Reality Sapling is verwelkt of vernietigd, wat moet ik doen?

Als je Reality Sapling verwelkt, dan laat hij vanzelf een nieuwe Reality Seed achter die je kunt herplanten. De situatie is anders als jij of een andere speler een Reality Sapling vernietigt. In dat geval moet je of naar een nieuwe match gaan waar je plants opnieuw gezond zal zijn, of je moet een nieuwe Reality Seed vinden en deze opnieuw planten.

De storm doet de Reality Sapling overigens geen kwaad, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken.

Als je je Reality Sapling in Fortnite Season 3 wil verplaatsen, gooi dan een Seed op een nieuwe locatie...
...en je Reality Sapling teleporteert automatisch naar de nieuwe plek.
De kwaliteit van je Reality Sapling blijft hetzelfde!

Reality Sapling loot - deze items kun je uit een Reality Sapling halen

In principe is de loot die je uit Reality Saplings haalt altijd vrij gelijkaardig. Enkel de kwaliteit en de kwantiteit verschilt. Hoe zeldzamer de Sapling, hoe beter de kwaliteit en kwantiteit van de wapens, shield potions en bars die je krijgt. Welk wapen je exact uit een Sapling kunt halen is volledig willekeurig. Elk type wapen kan eruit komen.
Kwaliteit van de Reality Sapling Mogelijke loot
Rare 1x Rare wapen
x6 Uncommon Small Shield Potion
x10 Common Bars
1x Uncommon Reality Seed
Epic x1 Epic wapen
x3 Uncommon Small Shield Potion
x1 Rare Shield Potion
x15 Common Bars
Legendary x1 Legendary wapen
x6 Uncommon Small Shield Potion
x1 Rare Shield Potion
x20 Common Bars
Mythic x1 Mythic wapen
x12 Rare Chug Splash
x1 Rare Shield Potion
x30 Common Bars
x1 Uncommon Reality Seed

Meer over Fortnite Chapter 3 Season 3:

Read this next