E3 2015: De games van Nintendo

Met Star Fox, Xenoblade Chronicles X, Monster Hunter 4 Ultimate en nog veel meer.

Van de drie grootmachten laat Nintendo zich het lastigst voorspellen. Het Japanse bedrijf trekt altijd zijn eigen plan, zo blijkt alleen al uit de vorm van de conferentie. Niet live, maar via een vooraf opgenomen videoboodschap: de inmiddels welbekende Nintendo Direct. Opmerklijk is dat de finale van de Nintendo World Championships 2015 op de E3-beurs gehouden wordt.

Wat we in ieder geval níet gaan zien, is Nintendo's nieuwe console met de codenaam NX. Die aankondiging wordt bewaard voor 2016. Evenmin zijn er geen Nintendo smartphonegames te zien. En ook The Legend of Zelda for Wii U slaat een jaartje over. De hamvraag is: wat kun je dan wel verwachten?

Reeds aangekondigd: Xenoblade Chronicles X

Het is inmiddels twee jaar geleden dat Xenoblade Chronicles X voor het eerst werd vertoond. Sindsdien is het iedere Nintendo Direct weer hopen op een exacte westerse releasedatum, die tot op heden altijd uitbleef. Dit jaar een belangrijk verschil: de game is onlangs gelanceerd in Japan. Xenoblade Chronicles X is af en wat rest is enkel nog de lokalisatie.

Daarnaast is de Xeno-serie hotter dan ooit, nu Xenoblade Chronicles 3D (review) is uitgebracht en hoofdrolspeler Shulk de show steelt in Super Smash Bros. for Wii U/3DS (review). Al met al moet het heel raar lopen, mochten we na de E3 2015 geen releasedatum voor Xenoblade Chronicles X wijzer zijn.

Reeds aangekondigd: Bravely Second: End Layer

Nog een Japanse RPG, dit keer voor de Nintendo 3DS. Net zoals Xenoblade Chronicles X is Bravely Second al uit in Japan. Bravely Second is een direct vervolg op Bravely Default: Flying Fairy. Inmiddels weten we dat de game ook in Europa uitkomt onder de naam Bravely Second: End Layer.

Reeds aangekondigd: Star Fox for Wii U

Vorig jaar zagen we voor het eerst de nieuwe Star Fox for Wii U, die te besturen is met de motion controls van de GamePad. Behalve dat echter duidelijk is dat niemand minder dan Shigeru Miyamoto aan het roer van de ontwikkeling staat, is er bar weinig over de game bekend. Duidelijk is wel dat Nintendo de game uit wil brengen vóór de nieuwe The Legend of Zelda for Wii U, die is uitgesteld naar 2016. Mocht het bedrijf Star Fox nog dit jaar op de markt willen brengen, dan is de kans groot dat we er meer van zien tijdens deze E3-editie.

fox

Reeds aangekondigd: Shin Megami Tensei x Fire Emblem

Tijdenlang bleef het stil rond Shin Megami Tensei x Fire Emblem. Angstvallig stil. Maar onlangs toonde Nintendo een eerste trailer, met daarin daadwerkelijke gameplay. Het is een van de grootste nieuwe Wii U-games en kan rekenen op enthousiasme van twee verschillende doelgroepen: Shin Megami Tensei-fans en Fire Emblem-liefhebbers. Ze snakken naar een releasedatum en meer informatie. Daarnaast is er nog Fire Emblem If, de nieuwe Fire Emblem-game voor de Nintendo 3DS. Wordt tijdens deze E3 bekend of de game in tweeën wordt gesplitst, zoals in Japan het geval is?

Nog niet aangekondigd: Monster Hunter 4 Ultimate for Wii U

Noem het een stille hoop, maar er zijn wel degelijk aanwijzingen te vinden die duiden op een Wii U-release van de Nintendo 3DS-game Monster Hunter 4 Ultimate. De belangrijkste is een enquête van Capcom, die eerder dit jaar fans op de man af vroeg of ze Monster Hunter 4 Ultimate op een ander platform zouden spelen en zo ja, op welke. Daarnaast is de Wii U-versie van Monster Hunter 3 Ultimate goed verkocht, ook in westerse landen. Al die Monster Hunter-liefhebbers die geen Nintendo 3DS hebben, staan al met hun portemonnee te zwaaien. Gaat Nintendo daaraan toegeven?

Wat nog meer?

Downloadbare uitbreidingen zijn inmiddels ook bij Nintendo volledig ingeburgerd. Na Mario Kart 8 en Hyrule Warriors kun je daarom ook voor Splatoon (review) DLC met nieuwe skins, wapens, maps en personages verwachten. Sterker nog, de eerste Splatoon DLC is al een feit. En wie weet krijgen ook Super Smash Bros. for 3DS en Super Smash Bros. for Wii U nog nieuwe personages. Een westerse releasedatum voor Project Zero 5 is ook aannemelijk (bedankt, TimAukeKools!)

Nintendo heeft nog veel meer games in de koker. Denk aan Mario Maker, waarvan een releasedatum niet lang meer op zich laat wachten. Of aan Animal Crossing: Happy Home Designer. Van nieuws rond amiibo kijken we ook niet raar op, net zoals we wel nieuwe Virtual Console-releases verwachten. En misschien, heeeeel misschien... een nieuwe Metroid? Please, Nintendo?

Lees in deze reeks ook:

E3 2015: De games van Bethesda
E3 2015: De games van Microsoft
E3 2015: De games van Electronic Arts
E3 2015: De games van Ubisoft
E3 2015: De games van Sony
E3 2015: De games van Square Enix

Advertentie

Ga naar comments (6)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

The Last of Us 2 walkthrough en gids met collectables en item locaties

Onze gids die je volledig door The Last of Us 2 loodst.

Sims 4 cheats voor PS4, pc, Mac en Xbox One

Oneindig geld, onsterfelijkheid, carričres verbeteren, teleportatie en veel meer!

Red Dead Redemption 2 cheats voor PS4, pc en Xbox One

Welke codes zijn er in Red Dead Redemption 2 en wat is hun effect?

Minecraft cheats en commands

Achievements unlocken, XP krijgen, teleporteren en nog veel meer.

Fortnite Chapter 2 Season 3 - alle informatie over Season 13 verzameld

Alles wat je over Fortnite Chapter 2 Season 3 moet weten.

Reacties (6)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread