Skip to main content

E3 2015: De games van Bethesda

Met Fallout 4, Dishonored 2, Doom en nog veel meer.

Bethesda Softworks houdt tijdens de aankomende E3-beurs voor het eerst een hele eigen conferentie. Dat niet alleen, de uitgever trapt ook de hele beurs af en gaat als eerste uit de startblokken. Op maandag 15 juni om 03.30 uur Nederlandse tijd wordt die conferentie gehouden. Wat te verwachten van Bethesda? Eurogamer Benelux zet op een rijtje wat we tot dusver weten en wat je mogelijk kunt verwachten.

Reeds aangekondigd: Doom

De enige game waarvan zeker is dat deze wordt getoond tijdens de E3-conferentie is de nieuwe Doom. Daarvan is al bekend dat je toegang krijgt tot de bèta wanneer je Wolfenstein: The New Order hebt gekocht. Verder is er nog bar weinig over losgelaten. Bethesda heeft middels de onderstaande teaser echter bekendgemaakt dat er aan de jarenlange stilte rond Doom binnenkort een einde komt.

Doom 3 stamt alweer uit 2004. De reden dat een vervolg zo lang op zich liet wachten, is dat de ontwikkeling van een vorig Doom-vervolg werd gestaakt. De Doom die op de E3 wordt getoond, is daarna door id Software helemaal opnieuw gebouwd. Wie weet volgt er ook direct een releasedatum.

Bekijk op YouTube

Reeds aangekondigd: Fallout 4

UPDATE: De game is inmiddels aangekondigd voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Check de eerste Fallout 4 trailer op onze site.

ORIGINEEL: Geruchten dat Fallout 4 in ontwikkeling is, doen al langer de ronde. De tijd zou er rijp voor zijn, want Fallout: New Vegas lanceerde in 2010. Inmiddels zijn er hints dat het productiehuis van Guillermo del Toro werkt aan een aankondigingstrailer van Fallout 4, die wellicht wordt getoond tijdens de E3-conferentie. Uitgebreide gameplay zou vervolgens achter gesloten deuren aan de pers worden getoond, die mogelijk een demonstratie van een half uur tegemoet zien. Tenminste, dat melden de bronnen die dichtbij het project staan.

Nog niet aangekondigd: Dishonored 2

Dishonored 2 maakt mogelijk zijn opwachting in de vorm van een korte teaser, maar niets meer dan dat. Arkande Studios zou wel al aan de game werken, maar is in zo'n vroeg stadium zijn dat er nog niet genoeg materiaal is voor een uitgebreidere blik op het nieuwe Dunwall. Vorig jaar al zou Dishonored 2 eigenlijk worden onthuld, op de E3 van 2014. Die zou de subtitel Darkness of Tyvia krijgen, zo bleek uit een gelekte diapresentatie. De game moet dan in 2016 uitkomen en ook toegang geven tot de bèta van Doom. Overigens is er ook wellicht sprake van een heruitgave van de eerste game onder de titel Dishonored: Definitive Edition.

Reeds aangekondigd: The Elder Scrolls Online

Wanneer Bethesda zijn E3-conferentie houdt, is The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited nét gelanceerd voor de PlayStation 4 en Xbox One. Het podium biedt dan ook een mooie kans om deze versie van de MMORPG even extra onder de aandacht te brengen, want de pc-versie is al meer dan een jaar uit. Naast de overzetting en de keus om de game los te koppelen van een abonnementsvorm, lijkt ZeniMax Online nog lang niet klaar te zijn met de online versie van Tamriel. Wellicht is de tijd rijp voor een aankondiging van de eerste grote uitbreiding?

Bekijk op YouTube

Wat nog meer?

Bethesda geeft meer games uit waarvan geen directe aanleiding is om op de E3 meer van te verwachten. Maar je weet het nooit! The Evil Within is dan net afgerond met The Executioner DLC, dus wat gaat Shinji Mikami daarna doen? Ook Wolfenstein: The Old Blood (review) is net uit. En nu Mad Max: Fury Road de filmwereld in de ban heeft, is het ook een goed moment om Rage weer eens uit de mottenballen te halen De kans dat Prey 2 ooit nog wordt getoond, is echter nihil.

Lees in deze reeks ook:

E3 2015: De games van Microsoft
E3 2015: De games van Electronic Arts
E3 2015: De games van Nintendo
E3 2015: De games van Sony
E3 2015: De games van Ubisoft
E3 2015: De games van Square Enix

Read this next