Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo lanceert tegen 2017 vijf smartphonegames

Waarvan de eerste voor eind 2015.

Nintendo wil voor april 2017 vijf smartphonegames uitbrengen. Dit heeft Nintendo-baas Satoru Iwata tijdens de presentatie van Nintendo's jaarcijfers tegen investeerders gezegd.

"Het lijkt een klein aantal," laat de Japanner weten. "Maar we streven ernaar van elke titel een voltreffer te maken en elke game ook na diens release draaiende te houden. Dit is dus allesbehalve een klein aantal en laat juist onze betrokkenheid zien."

Nintendo wil voor het einde van fiscaal jaar 2017 in totaal vijf mobiele games uitbrengen. Het fiscaal jaar 2017 eindigt op 31 maart 2017. Nintendo streeft ernaar de eerste daarvan voor het einde van 2015 te lanceren.

Daarnaast maakt Iwata bekend dat Hideki Konno Nintendo's ontwikkelingsteam van mobiele games gaat leiden. Konno werkt al sinds 1986 voor Nintendo en is onder meer de producent van meerdere Mario Kart-games.

In maart werd bekendgemaakt dat Nintendo smartphonegames gaat maken. Nintendo heeft een partnerschap met de Japanse ontwikkelstudio DeNA die mobiele games maakt. Het worden geen ports, maar nieuwe games gebasseerd op de intellectuele eigendommen van Nintendo. Daarnaast wordt er gewerkt aan een cross-platform abonnementsdienst.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties