Skip to main content

E3 2015: De games van Ubisoft

Met Assassin's Creed Syndicate, Tom Clancy's The Division, Rainbow Six: Siege en nog veel meer.

Ubisoft is een oudgediende op de jaarlijks terugkerende E3-beurs. Al jaren organiseert de Franse ontwikkelaar een eigen persconferentie tijdens het evenement en dit jaar is dan ook geen uitzondering. Mocht je Ubisofts E3-presentatie willen zien, dan moet je echter wel laat opblijven. De Ubisoft E3 2015-persconferentie start namelijk op dinsdag 16 juni om 00:00 uur Nederlandse tijd.

Wat kunnen we dit jaar van Ubisoft verwachten? De studio heeft nog niet aangegeven welke games er tijdens de E3-beurs getoond worden. We zijn wel op de hoogte van een aantal games die bij Ubisoft in ontwikkeling zijn. Eurogamer Benelux zet deze op een rijtje, plus nog een aantal titels die mogelijk tijdens de persconferentie hun opwachting maken.

Reeds aangekondigd: Assassin's Creed Syndicate

Het staat vrijwel vast dat Assassin's Creed Syndicate aanwezig is op Ubisofts E3-presentatie. De game is enige tijd geleden officieel aangekondigd en heeft al een gameplaytrailer gekregen. In onze Assassin's Creed Syndicate preview lees je dat we al aardig wat weten over de game, zoals de setting (Victoriaans Londen), de hoofdpersonen (broer en zus Jacob en Evie Frye) en de releasedatum van Assassin's Creed Syndicate. Het is tevens de eerste keer dat er geen nieuwe Assassin's Creed voor de PlayStation 3 en de Xbox 360 uitkomt; Syndicate is alleen speelbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox one.

Er ontbreekt echter nog wel wat informatie over Assassin's Creed Syndicate. Zo is nog niet duidelijk welke rol Abstergo en de Animus in de game spelen. Misschien bewaart Ubisoft deze onthulling wel voor tijdens de E3.

Bekijk op YouTube

Reeds aangekondigd: Rainbow Six: Siege

Ubisoft onthulde Rainbow Six: Siege tijdens de E3 2014. De game wordt gepresenteerd als een multiplayershooter waarin twee teams het tegen elkaar opnemen. Het ene team bewaakt bijvoorbeeld een gijzelaar in een gebouw, terwijl het andere team probeert de gijzelaar te bevrijden. Je hebt daarvoor de beschikking over explosieven die muren opblazen en robots die onder deuren door rijden.

De alfafase van Rainbow Six: Siege is enkele maanden geleden officieel van start gegaan. Eerder deze maand onthulde Ubisoft dat de releasedatum van Rainbow Six: Siege 13 oktober is. Misschien wordt de game nog één keer aan het publiek op de E3 getoond, wellicht via een gameplayfilmpje op een nieuwe map.

Bekijk op YouTube

Reeds aangekondigd: Tom Clancy's The Division

The Division is alweer twee jaar geleden aangekondigd en Ubisoft heeft sinds die tijd niet veel over de post-apocalyptische open-wereldgame bekendgemaakt. Tijdens de E3-persconferentie van 2014 toont Ubisoft een nieuwe trailer van The Division, met de belofte dat de game in 2015 uitkomt. Eerder deze maand raakte echter bekend dat The Division is uitgesteld tot 2016. En afgezien van een hint naar een alfafase voor de game is er dit jaar niet veel nieuwe informatie naar buiten gebracht.

Deze stilte is wellicht des te meer reden om The Division tijdens de E3-beurs wat meer onder de aandacht te brengen. Ubisoft zwijgt echter in alle toonaarden over de inhoud van de E3-presentatie van dit jaar, dus de aanwezigheid van The Division staat niet vast.

Bekijk op YouTube

Nog niet aangekondigd: Watch Dogs 2

Er is nog geen vervolg op Watch Dogs uit 2014 aangekondigd, maar doorgewinterde gamers weten dat het einde van de game wel naar een tweede deel hint. Ubisoft zelf heeft de game ook altijd als het eerste deel in een reeks beschouwd en daar geen geheim van gemaakt. Vorige maand gaf een medewerker van Ubisoft aan dat hij aan Watch Dogs 2 heeft gewerkt. Het CV van de werknemer is inmiddels aangepast, maar het bewijs is nog steeds op het internet te vinden. Misschien is de tijd rijp voor een vervolg op Watch Dogs, maar het kan ook goed zijn dat Ubisoft de aankondiging van de game voor een later moment bewaart.

Nog niet aangekondigd: Just Dance 2016

Ubisoft brengt elk jaar een nieuwe Just Dance uit, dus het is dan ook geen wilde gok dat de ontwikkelaar dat dit jaar ook gaat doen. Onlangs liet de studio weten dat het geen games meer voor de vorige generatie consoles gaat ontwikkelen, met uitzondering van Just Dance. De game komt ook al een aantal jaren langsdenderen tijdens Ubisofts E3-persconferenties. Als er dus een nieuwe Just Dance in de maak is, dan is de kans aanzienlijk dat deze op de E3 2015 aanwezig is.

Wat nog meer?

Er gaat al meerdere jaren het gerucht dat er aan een Beyond Good & Evil 2 gewerkt wordt. Rayman-maker Michel Ancel is vermoedelijk bij het project betrokken; hij was ook projectleider van het eerste deel. Ancel heeft echter meerdere keren gezegd dat hij druk is met andere projecten, zoals Rayman Origins en Rayman Legends.

Prince of Persia dan? The Forgotten Sands lanceerde als laatste in 2010. Sindsdien is de reeks in de ijskast gezet 'om het ademruimte te geven.' Vijf jaar is een lange tijd, vooral met eerder gelekte afbeeldingen in het achterhoofd. Die zijn nu al behoorlijk oud, maar de Prince of Persia-merknaam is te bekend om zomaar te laten liggen.

Laten we ook Splinter Cell niet vergeten. Blacklist kwam twee jaar geleden uit en Ubisoft zei destijds al dat Sam Fisher ooit terugkeert. Naast de grote blockbusters is er daarnaast nog ruimte voor Ubisofts experimentele, kleine games. Waarvoor wordt de UbiArt Framework engine gebruikt na Valiant Hearts: The Great War? Een nieuwe Rayman misschien?

Lees in deze reeks ook:

E3 2015: De games van Bethesda
E3 2015: De games van Sony
E3 2015: De games van Microsoft
E3 2015: De games van Electronic Arts
E3 2015: De games van Nintendo
E3 2015: De games van Square Enix

Read this next