Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sander Van Leth stopt bij Eurogamer Benelux - Een bloemlezing van zijn beste werk

Een levende legende.

Als je de afgelopen jaren op onze site bent geweest, dan is de kans héél groot dat je een artikel van Sander Van Leth hebt gelezen of op z’n minst hebt zien passeren. Daar komt nu een einde aan. Sander heeft besloten dat het tijd is om te stoppen bij Eurogamer Benelux om de batterijen te herladen. Het is een beslissing waar we niks dan respect voor hebben.

Sander ging aan de slag bij Eurogamer Benelux in 2015 en maakte meteen een indruk met zijn alomvattende kennis over games. Vooral retrogames en JRPG’s blijven niet veilig voor de onstilbare gamehonger van Sander. Er zijn bovendien maar weinig mensen die zo veel afweten van de technische kant van gaming. De afgelopen jaren heeft bijna iedereen op de redactie wel eens bij Sander aangeklopt met een probleem. Of het nu gaat om microfoonissues, een monitor die raar reageert, of de interne batterij van een Game Boy die vervangen moet worden: Sander kan helpen.

Maar Sander heeft zich doorheen de jaren ook ontpopt tot een bijzonder begenadigd schrijver. Na een wat onzekere start, zoog Sander feedback op als een spons. Algauw tikte hij elke dag nieuwsberichten op de trein. Toen Sander ook reviewcodes begon te krijgen, was het hek al helemaal van de dam. De ene na de andere game moest eraan geloven en werd kritisch gefileerd. Het eindresultaat? Maar liefst 165 reviews op de teller.

Maar Sander is niet enkel een fantastische reviewer; ook zijn andere artikelen waren van de bovenste plank. In dit overzicht geven we je een korte bloemlezing van de beste of meest opvallende artikels en projecten van Sander Van Leth, tijdens zijn tijd bij Eurogamer Benelux. Leth’s Rock!


PewDiePie tien miljard keer bekeken

Link naar het nieuwsbericht

Van een bescheiden begin gesproken: Sanders allereerste artikel ooit ging over PewDiePie. September 2015, wat lijkt dat al lang geleden…

The Book of Unwritten Tales 2 review

Link naar de review

Sanders allereerste review zet meteen de toon: een nichegame die uitvoerig en met veel aandacht voor detail wordt besproken. Geen betere recensent dan Sander om aan de slag te gaan met deze game. En meteen een ‘Aanrader’ badge!

Dragon Ball Z Extreme Butoden review

Link naar de review

Niet lang daarna volgt de eerste ‘Afblijven’ badge voor deze draak van een game. Sander reviewt doorheen de jaren verschillende door-en-door slechte games, maar steeds met veel respect voor de ontwikkelaar en een eerlijke, open blik. Het was steeds een plezier om de ‘Afblijven’ reviews van Sander te lezen.

Let It Die livestream

Tenzij we ons vergissen, was de allereerste stream die Sander ooit voor Eurogamer Benelux deed van horrorgame The Park. Daar valt echter geen footage meer van te vinden (toch niet op ons YouTubekanaal). In de plaats kun je nog eens kijken hoe Sander aan de slag gaat met Let It Die van cultontwikkelaar Grasshopper Manufacture. Die stream is wel goed bewaard gebleven.

Cover image for YouTube videoLet it Die - Eurogamer Benelux Live Stream

Retrofiel - Street Fighter 2 is de grootmeester van de fighting games

Link naar de retrofiel

We zeiden het al: Sander heeft een groot hart voor retrogames en dit is een prachtig artikel over Street Fighter 2. Je kunt de jaren tachtig haast ruiken in dit liefdevol eerbetoon.

Resident Evil 7: Biohazard - PlayStation VR review - VReselijk eng

Link naar de review

De Resident Evil-reeks ligt Sander nauw aan het hart. Resident Evil 7 was een gewaagd experiment voor de langlopende reeks, maar eentje dat Sander ondanks zijn beruchte haat-liefdeverhouding met Resident Evil 4 toch omarmde. Vooral in VR.

Nintendo Labo review - Karton dat staat als een huis

Link naar de review

Laat het aan Sander over om creatieve en innovatieve games of gadgets te testen. Sanders pure enthousiasme komt in deze review prachtig naar voor. Betere reclame voor Nintendo Labo kun je je niet inbeelden.

La-Mulana 2 review - Een duistere ziel

Link naar de review

La-Mulana is bruut, onvergeeflijk, en bikkelhard. En toch weet Sander je met deze prachtige review te overtuigen om de game een kans te geven, zelfs als dat helemaal niet je ding lijkt. Leuke trivia: Sanders gameplayfilmpje ging viraal, waardoor deze obscure game een onverwacht kijkcijfersucces bleek.

Anthem review - Anthe-climax

Link naar de review

Sander heeft zich niet geamuseerd met Anthem.

H1Z1 livestream

Wie herinnert zich nog H1Z1, dat probeerde mee te surfen op de battle royale hype? Juist ja… Maar onze livestream was een waar spektakel. Op een bepaald moment staat het befaamde #TeamKansloos zelfs op het punt om een match te winnen! Maar dan… Kijk vooral zelf vanaf 1u04min.

Cover image for YouTube videoH1Z1 - De Fortnite killer?!

Gamestudio review - Een uitstekend startblok

Link naar de review

Sanders passie voor gaming zet zich ook door naar de ontwikkeling van games. Gamestudio en Sander bleken wat dat betreft een ware match. Het is opnieuw een pracht van een review die toont waar Sanders passie ligt.

Final Fantasy Pixel Remaster review - Liefdevol naslagwerk

Link naar de reviews

De Final Fantasy-reeks betekent veel voor Sander. Geen betere schrijver om de Pixel Remaster-games te bespreken. De expertise van Sander spat ervan af, en je wéét gewoonweg waar je aan toe bent na het lezen van deze pareltjes van teksten.

De Pokémon Europe International Championships toont een divers en springlevend publiek

Link naar het verslag

Sanders laatste perstrip was het bijwonen van het Pokémon Europe International Championship in Frankfurt. Het is wat ons betreft ook één van Sanders mooiste staaltjes schrijfwerk. Op vakkundige wijze weet hij de passie van de spelers weer te geven en de emoties tijdens het event op papier te krijgen. Een prachtig verslag.


Met bijna zeven jaar staat van dienst en maar liefst 1318 artikels in totaal (!) heeft Sander een enorme bijdrage geleverd aan Eurogamer Benelux. Nu hij beslist op te houden zijn we dan wel een veteraan kwijt, maar zijn vriendschap reikt verder dan de URL van onze site. Sander, maatje, makker, murstarch… Het ga je goed!

Veel liefs, De hele Eurogamer Benelux redactie

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties