Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fatal Frame/Project Zero voor Wii U toch naar Europa

En Amerika.

Nintendo kondigt vandaag aan dat Fatal Frame 5: The Black-Haired Shrine Maiden toch wordt gelokaliseerd. In de nieuwste Nintendo Direct-uitzending is de game onthuld voor de Verenigde Staten, waar op de Twitter-account van Nintendo of Europe de aankondiging ook te lezen is.

Fatal Frame heet in Europa Project Zero. In het nieuwste deel gebruik je de GamePad om geesten te fotograferen. Dat is de enige manier waarmee je ze kan verslaan. Het thema 'water' staat centraal, naast de traditionele Japanse horrorelementen.

Het is voor het eerst sinds 2005/2006 dat er een hele nieuwe Project Zero-game buiten Japan wordt uitgebracht. Destijds lanceerde Project Zero III: The Tormented voor de PlayStation 2. Het vierde deel kwam uit voor de Nintendo Wii, maar nooit in het Westen. Europa kreeg in 2012 nog de remake Project Zero 2: Wii Edition, die dan weer de Verenigde Staten oversloeg.

Wanneer Fatal Frame 5: The Black-Haired Shrine Maiden hier wordt uitgebracht, is nog niet bekend.

Lees ook Project Zero: De onzekere toekomst van een unieke horrorserie.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties