Skip to main content

Zo voltooi je Nepheli Loux's quest in Elden Ring

En krijg onderweg een Ancient Dragon Smithing Stone.

A warrior talks with a female NPC in a library lit by candlelight in Elden Ring
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Nepheli Loux is een NPC dat je voor het eerst ontmoet in Stormveil Castle.

Ze is de geadopteerde dochter van Sir Gideon Ofnir en de vermoedelijke biologische dochter van een van de laatste bazen in het spel. Haar quest loopt door een groot deel van het spel en aan het einde kan ze je een zeldzame Ancient Dragon Smithing Stone geven. Volg onze stapsgewijze gids om haar missie te voltooien.

Hier vind je Nepheli Loux

A warrior stands in a stone courtyard in Elden Ring, with yellow markers showing the location of Nepheli off to the right, and the Golden Seed to the left)
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

De eerste keer dat je Nepheli Loux ziet, is in een cel niet ver van de arena van Godrick the Grafted in Stormveil Castle (net voor de boom met de Golden Seed).

Blijf met haar praten totdat ze niets nieuws meer te zeggen heeft. Uiteindelijk zal ze aanbieden je te helpen in het komende gevecht tegen Godrick. Haar gouden summon sign zal net voor de baas-arena liggen. Je moet haar niet oproepen om haar quest te kunnen voltooien.

A warrior stands in a store room holding a torch over a head body in Elden Ring
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Tweede ontmoeting in de Roundtable Hold

De volgende ontmoeting vindt plaats in de Roundtable Hold, waar Nepheli naartoe gaat nadat Godrick is verslagen.

A warrior speaks to Nepheli Loux in the library of the Roundtable Hold in Elden Ring
Praat hier met Nepheli. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Belangrijk: Je moet vooraf met Gideon Ofnir hebben gesproken en uitgerust zijn bij de "Godrick the Grafted" Site of Grace, anders kun je haar niet vinden. Doe dit en herlaad het gebied, dan zal ze in de Hold verschijnen.

Put haar dialoog uit en Nepheli zal je de Arsenal Charm geven, die je maximale uitrustingsgewicht verhoogt.

Seluvis' Potion

Als je Seluvis' quest volgt, zal dit invloed hebben op hoe je Nepheli Loux's quest voltooit. Je ontmoet Seluvis in het Three Sisters-gebied als onderdeel van Ranni's quest. Hij geeft je een potion om aan Nepheli te geven, maar we raden aan het haar niet te geven.

Als je besluit Nepheli de potion te geven, houd er dan rekening mee dat dit alleen werkt nadat ze is teruggekeerd uit het Village of the Albinaurics (zie de volgende stap). Ze zal de potion weigeren als je het haar bij je eerste ontmoeting probeert te geven.

Derde ontmoeting in de Village of the Albinaurics

A warrior with a large sword approaches Nepheli Loux in a dark village in Elden Ring
Praat hier met Nepheli. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Je ontmoet Nepheli Loux op de helling die omhoog leidt naar het Albinauric Village in Liurnia of the Lakes.

Praat daar met haar, put de dialoog uit totdat ze niets nieuws meer te zeggen heeft, en versla de Omenkiller in het dorp - die je aan de andere kant van de brug vindt.

Daarna vind je Nepheli Loux terug in de Roundtable Hold. Ze zit gehurkt op de benedenverdieping, niet ver van de mistpoort (waarvoor je een Stonesword Key nodig hebt).

Wat te doen met de potion?

Je hebt nu verschillende opties voor wat je vervolgens kunt doen:

 • Praat met Nepheli's adoptievader Sir Gideon over de potion die je van Seluvis hebt ontvangen (als je die hebt) en hij biedt aan deze weg te doen.
 • Je kunt ook voldoen aan Seluvis' verzoek en de potion aan Nepheli geven. Ze zal dan de Roundtable Hold verlaten en in Seluvis' geheime kamer in het Three Sisters-gebied worden verschijnen, getransformeerd in een pop.
 • Je kunt de potion ook gebruiken in de Dung Eater's quest om hem in een pop te veranderen, zodat je hem kunt oproepen als spirit.
 • We gaan ervan uit dat je de potion zelf houdt, of ze aan Gideon geeft. De volgende stap is om de Stormhawk King naar Nepheli brengen. Je kunt deze vinden door terug te reizen naar de Chapel of Anticipation via de Four Belfries in Liurnia en naar de (voorheen vergrendelde) deur te lopen waar het spel begon. Deze is nu geopend.

  A warrior obtains the Stormhawk King on the stone chapel roof of the Chapel of Anticipation in Elden Ring
  Hier vind je de Stormhawk King. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

  Daarvoor moet Roderika's quest gevorderd zijn tot het punt waarop ze Ghost Ashes upgradet. Alleen dan kun je de Stormhawk King aan Nepheli Loux overhandigen.

  Voltooi Nepheli Loux's quest

  Om de missie te voltooien, moet je eerst Kenneth Haight's quest hebben gevolgd tot het punt waarop hij in Fort Haight staat en zegt dat hij op zoek is naar een geschikte heerser van Limgrave.

  Je zult dan Nepheli, Kenneth en Gostoc ontmoeten in Godrick's troonzaal, die zich achter zijn arena bevindt. Als ze niet verschijnen, begin dan bij de Site of Grace "Godrick the Grafted" en rust opnieuw bij de"Secluded Cell" grace zonder te teleporteren.

  Image credit: FromSoftware/Eurogamer

  Anders kun je ook weer naar Fort Haight reizen, waar Kenneth zou moeten rondhangen. Dit is de trigger voor hem en Nepheli om naar de troonzaal te gaan.

  Er zijn ook nog een paar vereisten die je eerst moet doen:

  • Morgott in de Royal Capital Leyndell moet zijn verslagen.
  • Praat opnieuw met Gideon over Nepheli, en wanneer je de juiste dialoogoptie hebt, zeg dat je haar wilt helpen.

  Je ontvangt een Ancient Dragon Smithing Stone van Nepheli Loux als beloning en je kunt er nog een kopen van Gostoc voor 20.000 runes.

  Haar queeste is nu voltooid en je kunt Nepheli oproepen voor het baasgevecht tegen Godfrey the First Elden Lord in de Ashen Capital Leyndell.

Read this next