Skip to main content

Elden Ring Shadow of the Erdtree: Belurat, Tower Settlement walkthrough

Zo overleef je Shadow of the Erdtree's eerste grote legacy dungeon in Gravesite Plain.

A warrior approaches Belurat, Tower Settlement in Elden Ring's Shadow of the Erdtree expansion.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Belurat, Tower Settlement is de eerste grote dungeon in Elden Ring's uitbreiding en een verplichte legacy-dungeon die essentieel is om het hoofdpad van de DLC te voltooien. Het is een grote en onheilspellende plek om te verkennen, met veel bochten, wendingen en geheime gebieden waar je gemakkelijk kunt verdwalen.

Om je te helpen Belurat, Tower Settlement te overleven, zodat je de eerste Shadow of the Erdtree hoofdbaas kunt bereiken, hebben we deze gids samengesteld. We vertellen je waar je heen moet (en waar niet heen te gaan, als je gewoon de snelste weg wilt nemen), evenals waar alle belangrijke items zijn om deze moeilijke kerker te voltooien. Dus als je vastzit of gewoon wat aanwijzingen nodig hebt, lees dan verder voor onze stapsgewijze walkthrough over hoe je Belurat, Tower Settlement voltooit in Shadow of the Erdtree.

Op deze pagina:

Zo bereik je Belurat, Tower Settlement

Je kunt heel vroeg in Shadow of the Erdtree naar Belurat, Tower Settlement gaan. Sterker nog, het is een van de plekken die ik zou aanraden om als eerste te bezoeken om het verhaal van het spel te starten. Het bevindt zich in de noordwestelijke hoek van Gravesite Plain, en je kunt het bereiken door de heuvel op te rijden via de grote stenen poort die ten westen van de Site of Grace 'Three-Path Cross' ligt.

Als je de heuvel op rijdt, kom je bij een andere Site of Grace genaamd 'Main Gate Cross' waar Ansbach en Moore zich bevinden. Het is ook een Miquella's Cross locatie met een Scadutree Fragment.

A warrior ascends a large stone staircase in Shadow of the Erdtree
Via deze trappen bereik je Belurat, Tower Settlement. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Bovenaan de trappen vind je de ingang naar Belurat, maar zodra je door de grote deuren gaat, moet je eerst wat gemene schorpioenen aanpakken die zich binnen verbergen. Er zijn grote en kleine schorpioenen in dit gedeelte, dus wees op je hoede, want ze springen uit hoeken en hangen aan het plafond.

Als je de eerste grote schorpioen hebt verslagen, vind je veel kleine schorpioenen in de volgende kamer. Gelukkig zijn deze veel makkelijker te verslaan - probeer ze gewoon niet allemaal tegelijk aan te pakken! En kijk uit voor de geniepige aan het plafond. Voordat je verder gaat, zorg ervoor dat je de 2x Revered Spirit Ash bij het centrale standbeeld en de 8x Poisonbone Darts op het lijk erachter oppakt.

A warrior fights a giant scorpion on the approach to Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree.
A warrior approaches a glowing orb on a statue in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree.
Let op de gigantische schorpioenen terwijl je de Revered Spirit Ash verzamelt. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Er is nog een gigantische schorpioen bovenaan de trappen (samen met een 1x Fireproof Dried Liver op het lijk aan de rechterkant), en een derde die van rechts op je af zal springen terwijl je verder naar boven gaat.

Blijf omhoog gaan en je verlaat de afgesloten trap en komt bij de officiële ingang van Belurat, Tower Settlement.

Belurat, Tower Settlement kaart

Voordat we aan de dungeon beginnen, kan je hier Belurat, Tower Settlement in zijn geheel zien:

A map screen from Shadow of the Erdtree for the whole of Belurat, Tower Settlement.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Er is hier nog een Miquella's Cross te vinden, evenals meer Scadutree Fragments, Revered Spirit Ashes en een handvol Sites of Grace, en deze gids zal je vertellen waar je ze allemaal kunt vinden.

Belurat, Tower Settlement walkthrough (Beneden)

Als je de hoofdtrappen oploopt, activeer dan de Site of Grace 'Belurat, Tower Settlement' aan je linkerzijde voordat je verder gaat. Rust uit na die schorpioenen. Je zult het nodig hebben.

Recht voor je is een kleine kamer met twee agressieve schimmen erin, en een deur. Helaas is deze van de andere kant vergrendeld, dus je zult nu de andere kant op moeten gaan (maar zorg ervoor dat je de 3x Rada Fruit van het lijk in de buurt oppakt voordat je vertrekt).

Je kunt ook de grotere deuren naast de Site of Grace nog niet openen, dus ga oostwaarts naar een gebied met een openluchtfontein.

A warrior heads towards a fountain in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree.
Ga naar het gebied met de fontein, dat is momenteel je enige weg vooruit. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Je vindt hier meerdere biddende schimmen op de grond, maar pas op van een grotere schim rechts van je - hij zal je onmiddellijk aanvallen en op je afspringen met zijn grote hakmes. Hij kan best wat schade doen, dus wees voorzichtig terwijl je met hem vecht. Zodra hij verslagen is, pak je de 1x Stimulating Boluses van het lijk bij de fontein.

De andere schimmen zullen je negeren, maar wees voorzichtig als je de vijver aan de linkerkant van het gebied benadert. Ja, het extra item op dat lijk lijkt misschien verleidelijk, maar een andere schim met een hakmes zal uit de waterval op je springen zodra je dichtbij komt. Je kunt dit omzeilen door simpelweg de waterval niet te benaderen, maar het is aan jou of je denkt dat de 3x Knot Resin de moeite waard is.

Ga nu de kleine trap naar het zuiden op en je komt in een hoofdstraat. Twee schimmen zullen magische spreuken naar je werpen zodra je de hoek om komt, dus probeer ze met een langeafstandswapen uit te schakelen om te voorkomen dat ze je lastigvallen.

A warrior puts up their shield to defend against magic projectiles ahead in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree.
Let op de tovenaars op de brug. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Let tegelijkertijd op nog een hakmes-schim die het gebied patrouilleert samen met een smallere schim met een dolk. Je kunt ze misschien naar het fonteingebied lokken als ze om de hoek komen, zodat je weg kunt komen van de tovenaars.

Als ze zijn uitgeschakeld, heb je waarschijnlijk een heleboel andere schimmen opgemerkt die rondom een standbeeld in het westen aan het aanbidden zijn. Ze zullen je niets doen, maar je kunt 1x Somber Smithing Stone (3) van de grond in het midden van hen pakken.

Er is hier ook een put, maar als je erin gaat, ontdek je dat het alleen naar een gesloten deur leidt. Je hebt de Well Depths Key nodig om de deur te openen, die we zo meteen zullen vinden, maar het is niet cruciaal voor het hoofdpad van deze dungeon, dus we kunnen het voorlopig veilig negeren.

Ga naar het einde van de straat waar de tovenaars op je schoten. Er is een smal steegje aan je rechterkant met aan het eind 1x Messmerfire Grease, maar er schuilt hier ook een slapende hakmes-schim, dus benader hem voorzichtig.

Ga verder in oostelijke richting de trap op. Er kunnen nog schimmen de trap afdalen, dus schakel ze eerst uit voordat je verder gaat.

A warrior approaches a dark stairwell in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree.
Let op de hakmes-schimmen hier, er zit een verborgen achter je als de helling op loopt. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Bovenaan de helling zie je een andere schim uit een deuropening aan je linkerzijde komen, evenals een schim die op de grond voor je zit. Wees voorzichtig, want er zit nog een derde schim achter je rechts, dus je kunt ze misschien naar beneden teruglokken om ze in een minder benauwde ruimte uit te schakelen.

Als ze zijn verslagen, ga terug omhoog en pak de 3x Black Pyrefly van het lijk in de rechterhoek. Ga dan naar binnen. Voordat je de trap op gaat, volg de kamer naar links. Er staat een dolkschim in de hoek naar enkele potten te kijken. Schakel hem uit en breek de potten in de hoek, en je vindt 1x Silver Horn Tender op de grond.

Ga nu de trap op en activeer de Site of Grace 'Small Private Altar'. Rust hier uit en ga verder naar het volgende gedeelte van Belurat.

Belurat, Tower Settlement walkthrough (Boven)

Vanaf de Site of Grace, ga de trap op naar rechts (er is hier ook een gang naar links, maar maak je daar nu geen zorgen over - we komen hier later terug, want je hebt de Storeroom Key nodig om verder te komen).

Er patrouilleert hier een angstaanjagende bewaker, maar je kunt hem voorbij sluipen als je wacht tot hij voorbij is. Ga naar rechts en je komt een groep agressieve schimmen tegen bij enkele vervallen gebouwen. Schakel ze uit en ga dan de trappen af naar een binnenplaats met een gigantische boom.

A warrior fights the Fire Knight Queelign in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Een NPC-invader genaamd Fire Knight Queelign verschijnt hier, dus bereid je voor op een gevecht. Zoals zijn naam al doet vermoeden, valt Queelign je aan met vuur. Je kan je voorbereiden door een van die Fireproof Dried Livers die je eerder hebt gevonden te gebruiken om de schade te verminderen. Zijn aanvallen zijn ook erg snel, maar hij is vrij gemakkelijk te onderbreken, dus het is redelijk eenvoudig om wat treffers te landen. Ontwijk zijn magische aanvallen en laat hem niet healen.

Na zijn nederlaag laat Fire Knight Queelign 6530 runes en de Crusade Insignia Talisman (die je aanvalsvermogen verhoogt na het verslaan van een vijand) vallen.

Met de Fire Knight uitgeschakeld, kun je nu de andere items in dit gebied pakken. Op het lijk achter de centrale boom vind je een nieuwe Ash of War Shriek of Sorrow, en op het lijk dat op de bank tegenover de boom zit, kun je 3x Black Pyrefly pakken.

A warrior approaches a crumbled wall in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree.
Je kunt hier de muur beklimmen om wat pijlen te vinden. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Ga nu terug naar de ingang van de binnenplaats, maar voordat je vertrekt, zie je aan de rechterkant een ingestorte muur die je kunt beklimmen. Volg het pad en je vindt 10x pijlen op een lijk bovenaan.

Dat is het voor dit gedeelte, dus je kunt terug naar beneden springen en teruggaan naar de ingestorte ruïnes die je op de weg naar binnen bent gepasseerd. Als je wil healen voordat je verder gaat, zou dit een goed moment zijn om de Site of Grace 'Small Private Altar' te bezoeken, maar als je door wilt gaan, kun je die angstaanjagende ridder opnieuw omzeilen door over de ingestorte huizen te springen. Let op de vogels die op de daken zitten terwijl je gaat, want sommigen van hen zullen magie op je afvuren.

Als alternatief kun je stilletjes achter de krijger langs sluipen en rechts afslaan hier:

A warrior bypasses a large warrior in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree.
Ga hier rechts achter de schuine muur. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Hier vind je de Storeroom Key

Of je nu over de huizen klautert of van links komt, je eindigt op dezelfde plek: een kleine doorgang die naar een riool leidt. Een schim zal hier van achter de muur aan je rechterkant tevoorschijn springen, dus benader het voorzichtig. Schakel de andere dolkschim direct voor je uit en de twee hakmesschimmen in dit gebied - er zit er een bij het rioolrooster en nog een om de hoek naar links.

Pak de 3x Redflesh Mushrooms van het lijk bij het rioolrooster en ga dan naar het zuiden, langs de rioolstroom. Er zit een andere hakmesschim aan de rand bij de waterval, en een dolkschim schuilt achter de doorgang aan je rechterkant, dus schakel hen uit en pak de 4x String aan de rand van de waterval.

A warrior looks down at a hidden item in a brown waterfall in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree
Er is hier een voorwerp op te pakken tussen het rioolwater. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Ga de kleine doorgang in en schakel de dolkschim die op je afkomt uit. De andere zal je negeren, dus je kunt hem laten zitten. Klim dan de ladder op en pak de Storeroom Key van het lijk bij de deur.

Ga weer naar buiten en je hebt twee opties. Aan je linkerzijde is een doodlopende weg, maar je kunt een andere hakmesschim uitschakelen en 3x Throwing Daggers van een lijk aan het eind van het pad pakken.

Je kunt ook rechtsaf slaan en het hoofdpad richting de eindbaas volgen, dat over de daken gaat. Maar, er is een belangrijke shortcut die je eerst kunt ontgrendelen.

A warrior looks to the left at a crossroads in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree
Ga in plaats daarvan deze doorgang in om een belangrijke shortcut te ontgrendelen. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

In plaats van over de daken te springen, sla linksaf bovenaan de trap. Volg het pad en schakel de kleine schorpioenen uit waar het pad naar links en rechts splitst. Sla eerst linksaf en ga aan het eind van het pad met de lift naar beneden.

A warrior approaches a lift in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree.
Activeer de lift om enkele eerder gesloten deuren te openen... | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Open de grote deuren beneden en je bent weer bij de Site of Grace 'Belurat', wat je een mooie shortcut geeft.

Ga nu terug omhoog met de lift. Voordat je teruggaat naar de daken, is er nog een belangrijk voorwerp te pakken in die kamer waar de schorpioenen vandaan kwamen. Let wel op, want twee reuzenschorpioenen zullen van het plafond vallen zodra je binnenkomt. Als je ze hebt uitgeschakeld, kun je de Bone Bow pakken van het lijk onderaan de ingestorte trap.

A warrior looks at bird enemies on rooftops in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree
De route naar de eindbaas ligt over deze daken. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Ga nu naar buiten en ga verder over de daken, terwijl je de vogels en schimvijanden uitschakelt. Op het eerste dak is een lijk met 4x Flight Pinions die je kunt plunderen, en op het tweede dak ligt een lijk met 3x Smithing Stone (2).

Waar vind je de Well Depths Key

Voordat je verder gaat, kun je naar een verborgen kamer afdalen. Spring op het eerste dak en versla de twee vogels die daar zitten. Kijk naar beneden in de buurt van waar de tweede vogel zat, en je zou een paars doek aan de rand van de brug onder je moeten zien.

A warrior drops down onto a purple rug in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree
Daal af naar de richel bedekt met paarse stof. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Daal af en je kunt 4x Whiteflesh Mushrooms pakken van het lijk dat over de rand van de brug hangt. In de kamer voor je zit nog een zwakke dolkschim, en een lijk in de hoek bij de gebroken muur met de Well Depths Key.

Tot slot kun je omhoog klimmen langs het doek dat over het gat in de muur hangt om 1x Silver Horn Tender te pakken. Technisch gezien kun je deze kamer ook benaderen door vanaf het tweede dak hierboven naar deze richel af te dalen. Hoe je het ook doet, ga terug over de brug en daal af naar de kamer met de ladder erin en klim weer omhoog.

A warrior obtains the Well Depths Key in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree
Je vindt de Well Depths Key hier. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Volg het pad naar Belurat's eindbaas

Wanneer je klaar bent om verder te gaan, keer dan terug naar de daken en zorg ervoor dat je de schim die de pot boven zijn hoofd houdt snel uitschakelt voordat deze verdwijnt om een Revered Spirit Ash en Golden Horn Tender te bemachtigen. Aan het einde van het pad ligt ook een lijk met 3x Black Pyrefly.

A warrior approaches a ghost creature holding a pot above their heads in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree
Deze glinsterende geesten dragen belangrijke voorwerpen, maar ze verdwijnen in het niets als je te traag bent. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Aan de overkant van de brug patrouilleert een zeer krachtige Horned Warrior met een groot zwaard, dus wees voorzichtig. Hij is niet gemakkelijk te verslaan, maar bij zijn nederlaag kan hij Horned Warrior Gauntlets laten vallen.

A warrior fights a larger warrior in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree
Deze Horned Warrior is een taaie tegenstander. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Zodra de warrior is uitgeschakeld, steek je de brug over en ga je naar links. Schakel de hakmesschimmen uit (er is ook een lijk aan je linkerzijde met 4x Black Pyrefly om te plunderen), en nader de volgende groep schimmen die rond de boom voor je verzameld zijn. Ze lijken onschuldig, maar ze zullen allemaal naar je omdraaien en je aanvallen wanneer je nadert.

A warrior approaches a group of ghostly shades in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree
Pas op voor deze onschuldig ogende groep schimmen - ze zullen allemaal op je afkomen wanneer je in hun buurt komt. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Op het standbeeld tegenover de boom vind je nog een 1x Revered Spirit Ash. Ga dan de trap op de toren in.

Je bent nu in het bovenste deel van de toren die je eerder hebt verkend met de twee reuzenschorpioenen. Ze zullen je vanaf hier niet aanvallen, maar dat betekent niet dat je nog veilig bent. Een Curseblade besluipt deze trappen, dus ga eerst naar rechts om 3x Warming Stones van het lijk aan het einde van de ingestorte trap te pakken.

Ga dan omhoog om de Curseblade te confronteren. Als je geluk hebt, kun je van achteren besluipen voor een backstab, maar anders doe je je best om zijn brede zwaardslagen en springaanvallen te ontwijken. Voorzie jezelf van een goed schild en het zou niet al te moeilijk moeten zijn. Bij nederlaag kan hij de Curseblade's Cirque laten vallen, als je geluk hebt.

Klim de trappen op en eindelijk arriveer je bij de laatste Site of Grace ('Stagefront') voor de eindbaas van Belurat, Tower Settlement. Rust hier en summon Redmane Freyja als coöperator.

Nu is het tijd om Belurat's eindbaas te bevechten: de Divine Beast Dancing Lion.

The Divine Beast Dancing Lion from Elden Ring's Shadow of the Erdtree expansion.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Wat te doen na het verslaan van de Divine Beast Dancing Lion

Gefeliciteerd met het verslaan van je eerste hoofdbaas in Shadow of the Erdtree! Het plezier is echter nog niet voorbij, want er is nog veel te verkennen in Belurat, Tower Settlement, en er zijn nog veel voorwerpen te vinden.

De belangrijkste dingen die je kunt doen in Belurat, Tower Settlement na de eindbaas zijn:

Verzamel Belurat's laatste Revered Spirt Ash

Na de baasgevecht, activeer de Site of Grace 'Theatre of the Divine Beast' en raap zeker het nieuwe item op de grond op: Divine Beast Head. Je kan dit als nieuwe helm dragen, en als je het aanhebt bij een bepaalde NPC die we binnenkort ontmoeten, activeer je extra dialoog.

Ga nu naar de lift die net geopend is aan de oostkant van de baas-arena. Open de grote deuren voor je, en pak nog een Revered Spirit Ash van het standbeeld in de hoek.

A warrior runs towards a statue in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree
Hier kun je een Revered Spirit Ash oprapen, net voor de Tower of Shadow. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Klim de trap op en praat met de spookachtige NPC die je onderweg tegenkomt als je wilt. Bovenaan de trap vind je een brief: Tower of Shadow Message. Het is een bericht van Needle Knight Leda, en het bevat een hint over waar je vervolgens heen moet in het verhaal (oostwaarts, naar Scadu Altus en richting de Shadow Keep). Voor nu kun je de Tower of Shadow voor je niet betreden. Interactie met de ingang geeft je alleen een bericht: 'Sealed and obscured by shadow'.

Dat is alles dat je hier kunt doen, dus teleporteer terug naar de Site of Grace 'Small Private Altar'.

Gebruik de Storeroom Key om met Hornsent Grandam te spreken

Herinner je die doorgang links van het 'Small Private Altar'? Ga nu deze kant op en schakel de twee schimmen voor je uit (degenen die op je schoten toen je eerder op straatniveau was). De Storeroom is net vooruit aan je linkerzijde.

A warrior runs down a dark corridor in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Gebruik de Storeroom Key om deze vergrendelde kamer te openen, en binnenin vind je een oude vrouw die in zichzelf mompelt. Als je probeert met haar te praten, zal ze alleen kreunen en niets anders zeggen.

Opmerking: Je kan de Grandam ook al vinden voor je de Divine Beast Dancing Lion verslaat, dan zal ze wel iets te zeggen hebben. Als je terugkeert nadat je de baas verslaat, zal ze enkel nog met je spreken als je de Divine Beast Head draagt.

Op de tafel naast haar, ligt er een replica van de Divine Beast Dancing Lion's hoofd. Dit is een aanwijzing voor wat je hier moet doen, dus rust je eigen Divine Beast Head uit en praat opnieuw met de NPC.

A warrior speaks to an old woman in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree
A warrior in a lion head mask speaks to an old woman in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree
Draag de Divine Beast Head om een nieuwe spell te verkrijgen. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Ze zal nu tot leven komen en met je beginnen te praten. Blijf met haar praten, en ze zal je vragen om 'wraak te nemen op Messmer en zijn groep'. Aan het einde van het gesprek geeft ze je de nieuwe spell 'Watchful Spirit'.

De Hornsent Grandam zal op dit punt niets meer te zeggen hebben (ze zal steeds dezelfde zin herhalen) en er is verder niets meer te halen in deze kamer (hoewel je ook de Storeroom Key kunt gebruiken om de deur tegenover haar te openen en zo een nieuwe shortcut terug naar het 'Small Private Altar' te creëren).

Keer voor je dat doet terug de weg die je kwam en spring over de barrière voor je, want er zijn hier nog wat meer items op de daken te vinden, waaronder 1x Somber Smithing Stone (4) links van de hoofdstraat en 1x Silver Horn Tender aan de rechterkant van de straat (het dichtst bij de Grace).

A warrior hops over a narrow wall to reach a corpse in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree.
A warrior clambers over rooftops to reach a corpse in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Vind de locatie van Miquella's Cross

Reis snel naar de Site of Grace 'Belurat, Tower Settlement' en gebruik de handige liftshortcut die je eerder hebt ontgrendeld. Weet je nog waar je de Bone Bow vond aan de onderkant van de toren die naar de baas leidde? In plaats van de toren in te gaan, klim je de ingestorte gebouwen aan je rechterkant op.

A warrior runs up a crumbled wall in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree.
Je kunt over het puin klauteren om een verborgen deur links van je te vinden. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Er is een kleine deur verborgen achter het puin aan je linkerzijde. Ga naar binnen en let op de vieze insecten die de kamer hebben geïnfecteerd. Ze zullen van rechts op je afstormen, dus ga voorzichtig naar binnen.

Eenmaal binnen vind je jezelf in een soort verpleegstation met veel insectenhuiden die op dekens liggen. Er is duidelijk iets sinisters gebeurd, maar je zult Miquella's Cross bijna onmiddellijk zien als je de kleine trap opgaat.

Finding the Belurat Tower Settlement Miquella's Cross location in Elden Ring Shadow of the Erdtree.
Zoals bij alle Miquella's Cross locaties, is hier ook een Scadutree Fragment te vinden. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Pak de 5x Thin Beast Bones van het lijk aan je rechterzijde voordat je de volgende kamer binnen gaat om het kruis aan te raken en het Scadutree Fragment ernaast te verzamelen.

Dat is nog niet alles, want je kunt doorgaan naar buiten om de Dried Bouquet Talisman te vinden op een lijk linksom de hoek (die de aanvalskracht verhoogt wanneer een door jou summoned spirit sterft).

Verken de Well Depths

Reis snel terug naar de Site of Grace 'Belurat, Tower Settlement' en ga naar de put in het lagere stadsgebied dat je eerder vond. Deze bevindt zich net aan de kant van de schimmen die zich rond de put verzamelen aan het westelijke uiteinde van de hoofdstraat.

A warrior runs towards a well in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree
Eindelijk, tijd om te zien wat er in de put zit. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Ga de ladder af, schakel de drie dolkschimmen die daar rondhangen uit en verzamel de 1x Messmerfire Grease van de stapel lijken. Open nu de deur met de Well Depths Key die je eerder hebt opgepikt.

Het volgende gebied is één grote poison swamp, dus zorg ervoor dat je wat poison healing items bij de hand hebt (inclusief wat Zeep, om het van je harnas te wassen als je rolt en jezelf erin bedekt), en probeer zo weinig mogelijk tijd erin door te brengen. Spring, sprint… Maar ROL NIET. En probeer zoveel mogelijk op vaste grond te blijven.

A warrior looks out over a large poison pool area in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree
Ga hier rechts verder, waar er vaste grond is om op te lopen. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Begin door naar rechts te gaan, in noordwestelijke richting. Er zijn genoeg ingestorte gebouwen hier om je wat vaste grond te geven, maar pas op voor de insecten. Er zijn er veel in dit gebied, dus probeer ze op vaste grond te bevechten en niet in de poison.

Er is geen gemakkelijke weg naar de andere kant, dus spring en sprint om wat items te pakken voordat je onder de brug doorgaat. Spring op het dak en ga dan rond de buitenkant naar de achterwand. Er ligt hier een lijk met 1x Neutraliing Boluses in de hoek.

A warrior jumps towards a crumbled rooftop in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree
A warrior discovers a corpse in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Ga terug naar het hoofdgebied en ga zuidwaarts, gebruik de boom om naar het volgende stuk vaste grond te komen. Ga door totdat je bij een gevallen toren komt. Het verzonken huis aan je rechterkant heeft een lijk met 2x Smithing Stones (2) op het dak, waar je naartoe kunt springen.

Aan de andere kant van de gevallen toren die zich over de lengte van het gebied uitstrekt, zie je hier een grote lege ruimte met een paar lijken verspreid in het midden. Als je dit gebied betreedt, bereid je dan voor op een Ulcerated Tree Spirit.

A warrior looks out over a large poison pool in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree
A warrior looks at a large tree spirit in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree
Dit gebied ziet er onschuldig genoeg uit, maar een grote open ruimte kan maar één ding betekenen in Elden Ring: een verschrikkelijk monster komt je aanvallen. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Als je dat liever niet wilt (of gewoon meer voorbereidingstijd nodig hebt), ga dan terug naar die grote brug die je eerder in de tegenovergestelde richting zag. Schakel de grote insecten uit die aan de onderkant hangen en spring-sprint naar het geïsoleerde gebouw in het midden van de poel die voor je ligt naar het noorden. Er zijn hier nog twee insecten (plus een andere die gif naar je zal spugen vanaf het dak), maar doe je best om ze te bevechten op het gebouw zelf in plaats van in het gif.

Spring op het dak om de 8x Serpent Arrows van het lijk te plunderen.

A warrior looks out toward a ladder in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree
Om terug te keren naar het hoofdgedeelte van de burcht, klim de ladder op dit platform op. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Vanaf hier zie je een Horned Warrior naar het noorden. Val hem niet van lange afstand aan, want hij zal een bliksemspreuk uitspreken die je direct kan raken vanaf waar hij staat en zal naar je toe komen.

Je kunt hem uitschakelen, maar je kunt ook vluchten naar de ladder naar het oosten. Voordat je deze beklimt, ga echter rond de rechterkant van dit platform en gebruik de opening in de barrière om nogmaals het gif in te gaan om 5x Whiteflesh Mushrooms van het lijk in de hoek te pakken.

A warrior jumps into a poison bog in Belurat, Tower Settlement in Shadow of the Erdtree
Maar niet voordat je een laatste item pakt aan de zijkant... | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Klim uiteindelijk de ladder op en open de deur voor je. Je bevindt je nu terug bij de Site of Grace 'Belurat, Tower Settlement' (aangezien je net de deur hebt geopend die oorspronkelijk aan de andere kant vergrendeld was).

Gefeliciteerd! Dat is Belurat, Toren Nederzetting klaar en bezegeld. Nu op naar Scadu Altus, waar je kunt komen via Castle Ensis, of via een verborgen route waarmee je Castle Ensis helemaal kunt overslaan als je dat liever hebt.

Read this next