Skip to main content

Zo bereik je Scadu Altus en skip je Castle Ensis in Shadow of the Erdtree

Er is een geheime route naar het tweede hoofdgebied van Shadow of the Erdtree zonder dat je een enkele baas hoeft te verslaan.

Finding the Scaduview Miquella's Cross location in Elden Ring Shadow of the Erdtree.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Als je naar Scadu Altus wilt gaan in de uitbreiding van Elden Ring, heb je twee mogelijkheden. Je kunt de hoofdverhaallijn volgen en toegang krijgen door de baas van Castle Ensis te verslaan, of je kunt er via een verborgen route komen die geen enkele baas vereist. Het is handig om beide routes te kennen, vooral als je Scadu Altus wilt verkennen om het Map Fragment te bemachtigen, of om wat sterkere wapens te vinden die je kunnen helpen deze moeilijke dungeon te overleven.

Hieronder beschrijven we beide routes, met speciale aandacht voor die verborgen route zodat je Castle Ensis helemaal kunt overslaan.

Hoe je Scadu Altus bereikt in Shadow of the Erdtree

Zoals hierboven vermeld, is de traditionele route naar Scadu Altus via Castle Ensis. Nadat je de baas Rellana, Twin Moon Knight hebt verslagen, kun je de achterdeuren van het kasteel openen en direct toegang krijgen tot Scadu Altus, waardoor je je reis kunt voortzetten richting de Shadow Keep.

Rellana is echter een behoorlijk moeilijke baas, net als Moonrithyll Carian Knight vlak voor haar, wat Castle Ensis een vroege struikelblok kan maken voor spelers die meer willen verkennen.

Gelukkig is er, net als bij Stormveil Castle in het basisspel van Elden Ring, een manier om dit kasteel helemaal over te slaan. Hier is hoe je dat doet:

A map screen from Shadow of the Erdtree showing an arrow pointing to the route to get into Scadu Atlus and skip Castle Ensis.
Neem deze route om Castle Ensis over te slaan. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Begin bij de Site of Grace 'Castle Front', ga oostwaarts de heuvel af in de richting van Ruined Forge Lava Intake bij de trollen die aan de rand van de klif met elkaar vechten.

Rijd langs deze trollen verder de vallei in en volg de bocht naar links aan het einde ervan.

A warrior rides a horse down a valley in Gravesite Plain in Shadow of the Erdtree.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Volg de rand van de kliffen door de gifmoerassen en ga voorbij de Miranda Sprout aan je linkerhand. Blijf richting de hut gaan die je aan de uiterste oostkant van de klif kunt zien.

A warrior rides their horse past a poison bog  in Gravesite Plain in Shadow of the Erdtree.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Uiteindelijke zul je links van je een Sealed Spiritspring zien:

A warrior comes across a Sealed Spiritspring  in Gravesite Plain in Shadow of the Erdtree.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Als je de notitie hierover van Moore hebt gekocht, de Merchant in Belurat, Tower Settlement, dan weet je dat vepaalde Spiritsprings in Shadow of the Erdtree unsealed moeten worden voor je ze kan gebruiken. Je kunt de Sealed Spiritsprings herkennen door de kleine piramide van stenen in het midden van de spring:

A warrior approaches a sealed Spiritspring  in Gravesite Plain in Shadow of the Erdtree.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Om deze te ontzegelen, moet je de plaats vinden waar ze verzegeld zijn en deze vernietigen. Gelukkig kan elk zegel heel dichtbij de respectieve Spiritspring worden gevonden, en die voor deze Spiritspring, vind je iets verder omhoog in de rotsen.

Volg de klif en keer terug totdat je op de helling boven de Sealed Spiritspring bent. Je vindt nog een stapel stenen die in het donker gloeien:

A warrior attacks a Spiritspring seal in Gravesite Plain in Shadow of the Erdtree.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Maak deze stapel stenen kapot, en het zegel wordt vernietigd. Je ziet de Spiritspring voor je opkomen vanaf waar je bent, dus roep Torrent en spring naar beneden. Gebruik de Spiritspring om helemaal omhoog de klif op te springen en blijf doorgaan totdat je landt bij de Site of Grace 'Behind the Fort of Reprimand'.

A Spirtspring rises up in Gravesite Plain in Shadow of the Erdtree.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Gefeliciteerd! Je bent nu in Scadu Altus.

Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Read this next