Skip to main content

Alle locaties van Sites of Grace in Elden Ring

Waar vind je alle Sites of Grace in Elden Ring?

Sites of Grace zijn een warm toevluchtsoord in Elden Ring en je kunt ze overal in de Lands Between vinden.

Ze verschijnen als een lichtstraal boven een hoop aarde, een Lost Grace die je aanraakt, transformeert in een Site of Grace.

Het zijn checkpoints waar je onder andere respawned als je dood gaat, je kan levellen, je flasks kan upgraden met Golden Seeds en Sacred Tears, je Wondrous Physick maakt en spells uit je hoofd leert.

Sommige Sites of Grace hebben ook stralen die wijzen naar een belangrijk pad - erg handig als je geen walkthrough wilt volgen.

Op deze pagina onthullen we de locaties van alle Sites of Grace in Elden Ring. Voor je start in elke regio raden we je ten zeerste aan om eerst alle Map Fragments van dat gebied te vinden.

Op deze pagina:

Weet je niet wat je eerst moet doen? Dan kunnen de Elden Ring gids en tips voor beginners, de Elden Ring walkthrough en het Elden Ring bazen overzicht je misschien helpen.

Bekijk op YouTube

Sites of Grace en deze pagina uitgelegd

Je zal veel Sites of Grace tegenkomen tijdens je verkenningstochten, als je aan de ingang van een mini-dungeon staat (een icoon van een grot of catacombe zal erachter staan) en andere verschijnen dan weer in hetzelfde gebied waar je zonet een eindbaas hebt verslagen, meestal wordt de Site of Grace daarnaar vernoemd.

Hoewel het een gigantische open wereld is, zal je veel missen als je een bepaalde route volgt en sommige zijn dan weer niet zo zichtbaar.

Omdat er in totaal meer dan 300 Sites of Graces zijn in de volledige game, zal deze gids geen grondige uitleg ervan geven. We hopen wel dat de onderstaande kaarten van elke Site of Grace je een beter overzicht geven van waar ze zich bevinden en je ongeveer een idee hebt waar je moet gaan verkennen.

We hebben er ook de belangrijkste aandachtspunten aan toegevoegd en leggen je de topografie van de kaarten uit. Sommige Sites of Grace kun je namelijk enkel ontdekken als je een specifieke route volgt, vind je enkel op hoger gelegen plekken of ondergronds (ook al worden ze boven op de kaart aangeduid) en sommige liggen dan weer vlak naast elkaar.

Alle Sites of Grace in Limgrave

Hieronder vind je een kaart van de regio waarop je alle Site of Grace locaties kunt zien. Alle nummers komen overeen met die van hieronder en zijn bedoeld om extra verduidelijking te geven:

 1. Het gebied waar je in Elden Ring van start gaat, waar je White-Faced Varre voor het eerst ontmoet. Hoewel het The First Step heet, zou je eerder al twee Sites of Graces moeten hebben geactiveerd alvorens je naar het oppervlak kwam: Stranded Graveyard en het Cave of Knowledge tutorial gebied.
 2. In de Church of Elleh waar je Kalé kunt vinden, de eerste handelaar die je ontmoet en ook de eerste smithing table waar jij je eerste basic gear upgrades kan doen. Keer terug nadat je Torrent hebt ontgrendeld om Ranni (of Renna, zoals ze zichzelf noemt) te ontmoeten om de Spirit Calling Bell te kunnen krijgen.
 3. Aan de Gatefront is Stormhill, waar de Sites of Grace op een hoger gelegen gebied liggen en die plaats leid je ook naar je eerste legacy dungeon die Stormveil Castle heet.
 4. In het noordwesten van Lake Agheel vind je de Limgrave Tunnels oftewel een van de eerste mini-dungeons waar je Smithing Stones kunt krijgen om je wapon sterker te maken.
 5. Ten noorden van Lake Agheel is een ravijn, vanaf daar kun je ook de Murkwater cave bereiken om Patches te vinden. Hier moet je wel oppassen, want als je de ravijn voor het eerst betreedt dan word je overvallen door een NPC.
 6. Je vindt Highroad Cave in het uiterste noorden van de ravijn. De grot kun je enkel bereiken door in Stormhill met Torrent via een windvlaag van een nabijgelegen brug naar beneden te springen.
 7. Kelders van ruïnes hebben doorgaans geen Site of Grace. De enige uitzondering op die regel is de Waypoint Ruins Cellar ten oosten van Lake Agheel, daar kun je meteen ook Sorceress Sellen vinden.
 8. Je kunt een Sacred Tear en een flask met Wondrous Physick vinden in het noordwestelijke meer van de Third Church of Marika en ten noorden van het Mistwood.
 9. De Coastal Cave is naast een mini-dungeon ook een ondergronds pad dat leidt naar een klein eiland in het zuidwesten van de Church of Dragon Communion, die laatste heeft meteen ook zijn eigen Site of Grace.
 10. Net buiten beeld in het noordoosten bevindt zich de Site of Grace van de Divine Tower of Limgrave, die is dan weer aan het einde van de brug gebouwd. Je kunt deze toren pas betreden als je Godrick the Grafted hebt uitgeschakeld en de Godrick Great Rune bezit.

Alle Sites of Grace in de Weeping Peninsula

Hieronder vind je een kaart van de regio waarop je alle Site of Grace locaties kunt zien. Alle nummers komen overeen met die van hieronder en zijn bedoeld om extra verduidelijking te geven:

 1. Om op de Bridge of Sacrifice en ook de eerste Site of Grace van dit gebied uit te komen, moet je het zuidoostelijke pad van Lake Agheel volgen. Vlakbij deze locatie zal je Irina vinden en wie aan de Castle Morne quest wil beginnen, zal eerst met haar moeten gaan praten.
 2. Castle Morne is een behoorlijk kleine dungeon met in totaal vier Sites of Grace, één daarvan is die van de eindbaas Leonine Misbegotten. De kerker bevindt zich niet alleen in het kasteel zelf, maar strekt zich buiten de muren van het kasteel uit naar het zuidwesten. Daar moeten spelers zich van een richel laten vallen, vlak bij de 'Behind the Castle' Site of Grace.
 3. De Ailing Village Outskirts liggen in het noorden van de Callu Baptismal Church en daar kun je ook een Sacred Tear vinden. Dit gebied ligt iets hoger en kan vanaf de zuidkant bereikt worden.
 4. Het zuiden van de Lookout Tower ligt eigenlijk ver onder de Ailing Village Outskirts en die locatie kun je bereiken door je om te draaien en eerst zuidwaarts te gaan vanaf de Bridge of Sacrifice en dan in noordwestelijke richting verder te gaan. Vanaf hier steek je de brug over om het westelijke deel van het schiereiland te bereiken.
 5. Tombsward Catacombs ligt op een hoger gelegen stuk land tussen de Minor Erdree in het zuiden en de Church of Pilgrimage in het noorden, de ingang is echter niet meteen zichtbaar vanaf de nabijgelegen ruïnes. Wie de eindbaas van deze mini-dungeon verslaat, krijgt daar als beloning een van de krachtigste summoning spirits van de game voor, Lhutel the Headless.

Alle Sites of Grace in Stormveil Castle

Hieronder vind je een kaart van de regio waarop je alle Site of Grace locaties kunt zien. Alle nummers komen overeen met die van hieronder en zijn bedoeld om extra verduidelijking te geven:

 1. Omdat je het kasteel ook vanaf de zijkant kunt infiltreren is de hoofdingang van Stormveil niet de enige manier om het kasteel te betreden. De meeste Sites of Grace voor deze dungeon bevinden zich aan de randen van het kasteel.
 2. Wanneer je door de toegangspoort bent binnengedrongen vind je de Gateside Chamber aan je linkerkant, dit is een erg handig checkpoint als je volgende keer de afgevuurde pijlen wilt ontwijken.
 3. Of je nu rechtstreeks binnengaat of stiekem naar binnen sluipt, de paden zullen altijd samenkomen bij de Rampart Tower Site of Grace. Als je de stadsmuren verder in noordelijke richting volgt en via de ladder afdaalt, kom je uit op een kapel waar je ook Sorcerer Rogier zal aantreffen (pas alleen goed op voor de vogels die explosieve vaten naar je gooien).
 4. De Liftside Chamber heeft een lift die je via een veilige route naar Godrick brengt. Als je deze weg niet neemt en naar rechts gaat, zal je meer van die vervelende vogels tegenkomen, dit is echter ook de weg waar je een Golden Seed kunt vinden en Nepheli Loux voor het eerst ontmoet, als je haar wilt gebruiken voor het gevecht met Godrick.

Alle Site of Grace locaties in Liurnia

Hieronder vind je twee kaarten van de regio waarop je alle Site of Grace locaties kunt zien. Alle nummers komen overeen met die van hieronder en zijn bedoeld om extra verduidelijking te geven:

 1. Lake-Facing Cliffs is de eerste Site of Grace die je tegenkomt als je dit gebied voor de eerste keer betreedt. Aan de linkerkant vind je de Church of Irith en daar kun je een Sacred Tear en Sorcerer Thops vinden.
 2. Hoewel Stillwater Cave ernaast ligt, vind je deze Site Grace in het zuidoostelijke deel van het meer. In de grot vind je de Sage armour set en de baas zal je hier belonen met de Winged Sword Insignia talisman.
 3. In de Slumbering Wolf's Shack ontmoet je Latenna the Albinauric. Als je haar quest aanvaard, krijg je haar spirit ashes en daarmee kun je dan weer het geheime pad naar de Haligtree ontgrendelen. Om deze Site of Grace te bereiken, moet je eerst naar de Lakeside Crystal Cave in het noorden gaat, die laatste is bereikbaar via een pad ten zuiden van het meer.
 4. In de Village of the Albinaurics vind je een oude man die je een helft van de geheime Haligtree Medallion voor Latenna's questline geeft. De andere nabijgelegen Sites of Grace op de kaart liggen ver boven je en kun je enkel bereiken aan het einde van Ranni's quest.
 5. De Cliffbottom Catacombs bevinden zich in het onderste deel van de kaart, dat je enkel vanuit het noorden kunt bereiken. Wanneer je de baas van deze mini-dungeon verslaat, dan krijg je daar Kaiden Sellsword Ashes voor terug.
 6. De Divine Tower of Liurnia in het oosten is te bereiken via de Study Hall Entrance. Je moet er echter wel bepaalde items, die je krijgt tijdens Ranni haar questline.
 7. Hoewel dit op een pad lijkt, is er geen pad vanuit het noorden naar Jarburg. In plaats daarvan moet je de klif ernaast beklimmen. Hier kom je ook de NPC Jar-Bairn tegen.
 8. In de Church of Vows kun je Miriel (oftewel pope turtle) vinden en op deze plaats kun je ook vergeven worden van je zonden als je een NPC hebt aangevallen.
 9. De Raya Lucaria Crystal Tunnel bevindt zich in het noordoosten van het meer en kun je alleen bereiken als je de oever verder af wandelt. Wanneer je de baas hier verslaat, dan krijg je daar een Smithing-Stone Miner's Bell Bearing (1) voor terug.
 10. Hoewel de naam van Raya Lucaria Academy doet vermoeden dat de Academy Crystal Cave daar onderdeel van uitmaakt, vind je deze grot aan de onderkant van dit het meer. Als je deze locatie voltooid, krijg je toegang tot een geheim gebied in de academy. Versla de baas om een Crystal Release spell te krijgen en ga dan verder naar de lift om op een geheime plek een Terra Magicus spell te vinden.
 11. Je zou denken dat de East Gate Bridge Trestle's Site of Grace op een brug ligt, maar niets is minder waar, want eigenlijk vind je deze plek op het meer.
 12. De Four Belfries beschikt over drie teleporters die leiden naar verschillende geheime plekken. Wie alle drie wilt activeren, heeft daar een Imbued Sword Key voor nodig, je kunt er een bovenin in een kist vinden.
 13. De Road to the Manor kun je vinden door op een neppe muur te slaan. Dit is de weg naar Caria Manor en daar kun je het Sword of Night and Flame vinden en Ranni haar questline starten. Vlakbij deze Site of Grace staat de giant blacksmith Iji.
 14. Er zijn twee Sites of Grace in Ranni's Rise, een vlakbij de bodem en de andere in Ranni’s chambers. Die laatste verschijnt alleen als ze hier halverwege haar quest is weggegaan en als de ingang van Renna’s Rise in het noorden open is gegaan.
 15. Om Altus Plateau te kunnen bereiken, moet je de eerst de twee helften van het Dectus Medallion vinden en daarna de Grand Lift of Dectus nemen.
 16. Je kunt Frenzied Flame Village Outskirts (en de Church of Inhibition in het noordwesten, waar je naartoe moet gaan als onderdeel van Varre's questline) enkel vanuit het noorden bereiken, bij voorkeur kun je daar ook naartoe gaan via de Grand Lift of Dectus Site of Grace. Pas op voor de vijanden hier, want zij kunnen je de madness status toedienen.
 17. Naast de Grand Lift of Dectus kun je het Altus Plateau ook bereiken via de Ravine in het noorden van het meer. Ga verder naar binnen en je zult een Golden Seed vinden.
 18. Aan het einde van de ravijn vind je de Ravine-Veiled Village Site of Grace. Daar staat een ladder die naar boven gaat en je naar de Ruin-Strewn Precipice Site of Grace brengt. Blijf deze weg volgen en ga dan naar het westen waar je het zal moeten opnemen tegen de Magma Wyrm Makar en daarna zal je uiteindelijk het Altus Plateau kunnen bereiken.

Alle Sites of Grace in de Raya Lucaria Academy

Als je de Main Academy Gate niet meetelt, heeft Raya Lucaria Academy in totaal vier Sites of Grace, waaronder die van de eindbaas. Hieronder vind je een kaart van de regio waarop je alle Site of Grace locaties kunt zien. Alle nummers komen overeen met die van hieronder en zijn bedoeld om extra verduidelijking te geven. De twee andere Sites of Grace die zichtbaar zijn op de kaart, zijn die van de Academy Crystal Cave en die van de South Raya Lucaria Gate die je kunt bereiken via de Academy Gate Town.

 1. Dit is de Main Academy Gate Site of Grace. Neem vanaf hier eerst de lift naar de academy.
 2. Wanneer je veilig voorbij de glintstone sorcerers en de sterke marionette soldiers bent geraakt en de academy hebt betreden, dan is de volgende Site of Grace die van de Church of the Cuckoo. Vanaf hier moet je de richels rond het gebouw volgen en geleidelijk aan zuidwaarts gaan.
 3. Om het gevecht tegen Red Wolf of Radagon te kunnen bereiken, moet jij je eerst vanaf de Schoolhouse Classroom een weg voorbij verdiepingen vol met glintstone sorcerers banen.
 4. Debate Parlor is de Site of Grace die verschijnt als je Red Wolf of Radagon hebt uitgeschakeld. Om de academy verder te verkennen, moet je vanaf dit punt in noordelijk richting gaan. Dit is meteen ook de laatste Site of Grace die je zult tegenkomen voor je het moet opnemen tegen de eindbaas.
 5. Wanneer je Rennala Queen of the Full Moon verslaat, dan zal zij een vriendelijke NPC worden en helpt ze je met het veranderen van je uiterlijk of met respeccen in Elden Ring.

Alle Sites of Grace in Altus Plateau

Hieronder vind je een kaart van de regio waarop je alle Site of Grace locaties kunt zien. Alle nummers komen overeen met die van hieronder en zijn bedoeld om extra verduidelijking te geven:

 1. Altus Plateau is een erg ingewikkeld stuk land, het bestaat namelijk uit het plateau zelf, Mt. Gelmir in het westen en Leyndell, Royal Capital in het oosten. Erdtree-Gazil Hill is een Site of Grace die je altijd zal tegenkomen, of je de Grand Lift of Dectus neemt of het gebied bereikt via een geheim pad. Je vindt er niet alleen een Golden Seed, maar het is ook een plek waar je naartoe moet komen als je Millicent's questline volgt.
 2. Bij de Altus Highway Junction moet je de noordelijke route nemen om het Map Fragment van dit gebied te vinden. Hier zul je ook Brother Corhyn ontmoeten nadat hij de Roundtable Hold heeft verlaten. Wie zijn questline wilt volgen, zal hier met hem moeten praten.
 3. Je moet de Sealed tunnel voltooien om de Divine Tower of West Atlus in het zuiden te bereiken (net buiten de bovenstaande afbeelding zijn er twee Sites of Grace, een net buiten de ingang van de toren en de andere in de toren), die opent als je Rykard hebt verslagen en zijn Great Rune hebt gekregen. In deze mini-dungeon kun je Smithing-Stone Miner's Bell Bearing (2) vinden en het Onyx Lord's Greatsword krijgen als je de baas verslaat.
 4. In het oosten van de Outer Wall Battleground vind je nog drie andere Sites of Grace, die niet op de afbeelding staan. De eerste is Capital Rampart, de ingang van Leyndell. De andere twee bevinden zich in de mini-dungeons Auriza Side Tomb en Auriza Hero's Grave, die kun je vinden door de splitsing die naar beneden loopt, te nemen. Het is erg lastig om je weg te vinden in de side tomb, je zult namelijk veel moeten teleporteren, maar je kunt er de Soldjars of Fortune Ashes krijgen als je de baas verslaat. De Auriza Hero's Grave is dan weer erg moeilijk omdat je het op het einde moet opnemen tegen twee fight Crucible Knights, nadat je ze verslaat krijg je hun wapens en pantser (de Crucible Axe Set en het Ordovis's Greatsword).
 5. Als je naar het noorden blijft gaan, nadat je het map fragment hebt gevonden, dan kom je bij de Forest-Spanning Greatbridge terecht en dat lijkt dood te lopen. Het portaal zal je echter teleporteren naar de noordkant van het gebied waar de windmolens staan.
 6. Rampartside Path kun je vinden als je, in plaats van de hoofdweg die naar de noordwestelijke buitenkant van de outer capital wall leidt te nemen, het pad richting het zuiden neemt. In dit gebied zijn er twee mini-dungeons en in het zuidwesten staat de Stormcaller Church en in die laatste kun je een Sacred Tear en de Dragonbolt Blessing incantation vinden..
 7. Sainted Hero's Grave is de thuis van twee erg handige spirit ashes: Leyndell Soldier Ashes en Ancient Dragon Knight Kristoff. De eerste vind je door de dungeon te verkennen en de tweede verschijnt als je de baas verslaat.
 8. Als je de bazen in de Atlus Tunnel verslaat, dan krijg je een Somberstone Miner's Bell Bearing (2) .
 9. Windmill Village is een van de aanbevolen plekken waar je runes kunt farmen. Iets verderop in het noorden kun je een andere Site of Grace ontgrendelen door de Godskin Apostle te verslaan.
 10. Bower of Bounty vind je in een lager gelegen deel van het Altus Plateau en je kunt die plek enkel bereiken vanuit het noorden als je voorbij de weg bij het Windmill Village komt. In dit gebied vind je de Mirage Rise (die toont zichzelf als je de omgevingspuzzel oplost) en een Minor Erdtree waar de Crimsonspill Crystal Tear en de Speckled Hardtear zijn verstopt.
 11. Je zult de Shaded Castle Ramparts zien wanneer je Shaded Castle binnenkomt. Als je het kasteel verkent, kun je twee aanvullende Sites of Grace tegenkomt. Wie Millicent’s questline volgt, moet er ook een belangrijk voorwerp voor die missie vinden..
 12. Bridge of Iniquity leidt naar een opwaarts pad van Mt. Gelmir en wie dat volgt, komt terecht bij de Volcano Manor. Daar wachten Rykard en het Map Fragment van dit gebied je op. Wie te ver op dit pad afdwaalt, kan een vervelende aanvaring met Patches hebben…
 13. Seethewater River is in het westen van Wyndham Ruins en maakt technisch gezien deel uit van van Mt. Gelmir, ook al ligt dit een stuk lager. Wandel in noordelijke richting weg van deze Site of Grace en je zult een Golden Seed te vinden.
 14. Blijf de weg naast de Seethewater River volgen en je zult een optionele grot tegenkomen, wie nog iets verder doorloopt komt dan weer uit op de Seethewater Terminus. Fort Laiedd is vlakbij, net zoals de Magma Wyrm eindbaas. Spelers kunnen de lava waar hij uitkomt, oversteken en komen dan terecht bij de geheime Hermit Village in het zuidoosten.
 15. Hermit Village heeft in totaal twee Sites of Grace: Craftsman's Shack, waar je de Pulley Crossbow kunt vinden.
 16. Verder naar het noordoosten vind je de Primeval Sorcerer Azur. Praat met hem om de Comet Azur sorcery te krijgen. Er is hier ook een kortere weg naar Mt. Gelmir en de Volcano Manor waardoor je niet telkens helemaal rond Altus Plateau moet gaan.
 17. Deze Site of Grace lijkt op het eerste zicht in Hermit Village te liggen, maar dat klopt niet, want hij ligt ondergronds. bevindt zich onder de grond. De Abductor Virgin is vernoemd naar de twee bazen die je moet verslaan alvorens deze Site of Grace beschikbaar is. Om hier te geraken moet je een geheim deel van de al geheimzinnige gevangenisstad in Mt. Gelmir doorkruisen. Wie die laatste wilt bereiken, moet zich laten ontvoeren in de Raya Lucaria Academy.
 18. Omdat Old Altus Tunnel eigenlijk geen onderdeel van de berg is, kun je het enkel bereiken door vanaf de Erdtree-Gazing Hill noordwaarts te gaan. Je kunt hier de Boltdrake Talisman +1, de Troll's Hammer en de Great Club vinden, die laatste krijg je nadat je de baas hebt verslagen.
 19. De Wyndham Catacombs liggen in het noordwesten van de Wyndham Catacombs. Versla de baas om Glovewort Picker's Bell Bearing (1) te krijgen.
 20. Gelmir Hero's Grave bevindt zich op hoger gelegen deel van Mt. Gelmir. Je ziet de ingang rechts van je als je de kortere weg via Hermit Village gebruikt. Versla de baas en je zal de krachtige Bloodhound Knight Floh summoning spirit krijgen.

Alle Sites of Grace in Volcano Manor

Hieronder vind je een kaart van de regio waarop je alle Site of Grace locaties kunt zien. Alle nummers komen overeen met die van hieronder en zijn bedoeld om extra verduidelijking te geven:

 1. Volcano Manor is technisch gezien gewoon een gebouw, maar het is ook een legacy dungeon als je de geheime prison town eronder meerekent. Afhankelijk van de richting waaruit je komt, is het goed mogelijk dat je dit gebied volledig over het hoofd ziet. Deze Site of Grace kun je vinden aan het landhuis vlakbij Lady Tanith en haar crucible knight bodyguard.
 2. Als je Volcano Manor bereikt omdat je bent ontvoerd in de Raya Lucaria Academy, dan zal je meteen uitkomen op de Subterranean Inquisition Chamber Site of Grace. Van hieruit kun je de nabijgelegen lava oversteken om te ontsnappen via een grot die je terugbrengt naar Altus Plateau, maar daarvoor moet je wel eerst de Abductor Virgins verslaan.
 3. Hoewel je de prison town kunt bereiken door ontvoerd te worden, kun je er ook geraken via een geheime doorgang in Volcano Manor die leidt naar de Prison Town Church. Als je het gebied vervolgens ongeveer in tegenwijzerzin verkent, zal je uitkomen bij de andere Sites of Grace.
 4. Wanneer je prison town verkent, zou je moeten uitkomen op een plek waar je naar Audience Pathway kunt teleporteren, dit is ook meteen de enige weg naar Rykard, Lord of Blasphemy. Een andere manier om deze plek te bereiken en daardoor de prison town volledig over te kunnen slaan, is door in dienst te staan van Lady Tanith en de gevraagde huurmoorden te doen.

Alle Sites of Grace in Leyndell, Royal Capital

Er zijn twee versies van Leyndell, de tweede versie vind je pas als je in de endgame zit. In die tweede versie zijn bepaalde Sites of Grace niet meer beschikbaar. De Sites of Grace die nog steeds beschikbaar zijn, moet je niet meer opnieuw activeren.

Hieronder vind je een kaart van de regio waarop je alle Site of Grace locaties kunt zien. Alle nummers komen overeen met die van hieronder en zijn bedoeld om extra verduidelijking te geven:

 1. East Capital Ramparts is de eerste Site of Grace die je tegenkomt in de Royal Capital nadat je Draconic Tree Sentinel, die de ingang in het noorden bewaakt, hebt verslagen.
 2. Melina zal opnieuw met je praten als je voor het eerst uitrust bij de Avenue Balcony Site of Grace. Deze Site of Grace is het dichtste bij de waterput die leidt naar de geheime ingang van de Subterranean Shunning-Grounds.
 3. In de Lower Capital Church vind je de Lionel armour set, dit armour heeft waarschijnlijk de hoogste physical defence en resistance stats in de gehele game, maar het is ook de zwaarste armour set die er is.
 4. West Capital Ramparts ligt op een hoger gelegen deel van Leyndell en het is ook de plek waar je naartoe wilt als je het hoofdverhaal wil volgen. Het is ook vlakbij een Golden Seed dat wordt bewaakt door een gargoyle.
 5. De Fortified Manor komt je ongetwijfeld erg bekend voor en dat komt omdat de Roundtable Hold hier op gebaseerd is. Je vindt deze Site of Grace op de eerste verdieping.
 6. Deze Site of Grace verschijnt nadat je Godfrey, First Elden Lord hebt verslagen.
 7. Deze Site of Grace verschijnt nadat je Morgott, the Omen King hebt verslagen.
 8. Underground Roadside is de eerste Site of Grace die je tegenkomt in de Subterranean Shunning-Grounds onder Leyndell.
 9. Deze Site of Grace verschijnt nadat je Mohg, the Omen hebt verslagen.
 10. Ga verder naar de achterkant van de Cathedral en daal via de verschillende platformen af naar de Frenzied Flame Proscription Site of Grace, dit is meteen ook waar je de Three Fingers ontmoet en die zorgen er op hun beurt dan weer voor dat jij het Lord of Frenzied Flame einde kunt vrijspelen.

Alle Sites of Grace in Caelid

Hieronder vind je de kaarten van deze regio waarop je alle Site of Grace locaties kunt zien. Alle nummers komen overeen met die van hieronder en zijn bedoeld om extra verduidelijking te geven:

 1. Caelid bestaat uit drie regio’s: Caelid zelf, Greyoll's Dragonbarrow in het noorden en noordoosten en de Swamp of Aeonia in het midden. Je geraakt op verschillende manieren in Caelid, maar de meest gebruikelijke manier is via Limgrave, langs de Smoldering Church. Pas op voor de invader als je hier voor de eerste keer komt.
 2. Gael Tunnel is een mini-dungeon met twee Sites of Grace, een aan de ingang en de andere aan de achterkant als je van Limgrave in het noordwesten komt. Als je echter langs de achterkant probeert binnen te sluipen, zal je weg geblokkeerd worden door een gesloten deur. Versla de baas en je zal de Moonveil Katana ontgrendelen.
 3. Je kunt Deep Siofra Well enkel bereiken via een lift in de Siofra River, om hem te activeren heb je twee Swordstone Keys nodig. De ravijn bevindt zich in een geïsoleerd deel van Dragonbarrow. Wanneer je in westelijke richting wandelt, kom je op een bepaald moment uit bij een gigantische living Jar, met drie summoning signs van NPCs die je kunt uitdagen. Als je naar het zuiden gaat, zul je een pad ontdekken dat naar de rest van Caelid leidt.
 4. Caelid's divine tower is uniek omdat het de enige toren is waarin een mini-dungeon in verborgen is. Het heeft ook geen hoofdpoort, je moet naar binnen sluipen via een boom, dat betekent dus ook dat je geen specifieke Great Rune (in dit geval die van Radhan’s) nodig hebt om binnen te geraken. In de kelder van de toren is er een tweede Site of Grace net voor de baas. Versla hem om de krachtige Omenkiller Rollo Spirit Ash te ontvangen.
 5. In Bestial Sanctum kun je bij Gurranq Beast Clergyman Deathroots inruilen voor een beloning. Het is ook mogelijk om naar hier te teleporteren via een verborgen portaal in East Limgrave.
 6. Fort Faroth is een belangrijke locatie in het verhaal, want daar kun je een helft van het Dectus Medallion vinden waarmee je de Grand Lift of Dectus kan activeren om het Altus Plateau te bereiken.
 7. Je kunt de Sellia Crystal Tunnel erg vroeg bereiken door er via een schatkist onder Limgrave’s Dragon-Burnt Ruins naar toe te teleporteren, maar je moet terug naar de ingang gaan als je deze Site of Grace wilt vinden. Je krijgt bij het verslaan van de baas een Somberstone Miner's Bell Bearing (1).
 8. In de Abandoned Cave zul je de erg handige Gold Scarab Talisman vinden. Je moet een kloof vanuit het westen oversteken.
 9. In Sellia, Town of Sorcery vind je veel schatten (en ook enkele phantsom sorcerers die er rondhangen), maar eerst moet je de blauwe vlammen vlakbij aansteken om hier toegang toe te krijgen, je kunt er echter wel vrij gemakkelijk een Golden Seed vinden. De Chair-Crypt of Sellia Site of Grace is pas toegankelijk als je drie blauwe vlammen in de stad hebt aangestoken en de baas in dit gebied hebt verslagen. Wie dat doet, krijgt voor de moeite het Nox Flowing Sword en de Lusat's Glintstone Staff.
 10. Vanaf Sellia loopt een weg die naar hoger gelegen leidt. Volg dit pad om de Church of the Plague te bereiken en daar zul je een Sacred Tear vinden en Millicent ontmoeten. Het is ook mogelijk om dit gebied te bereiken door af te dalen vanuit Dragonbarrow in het noorden..
 11. In het noorden van deze kerk, ligt Sellia Hideaway, als je Sellen haar questline volgt, moet je hier naar toe gaan om een NPC te vinden. Ga naar binnen en versla de bazen om de Crystal Torrent spell te krijgen.
 12. Impassable Greatbridge leidt naar Redmane Castle, daar neem je het op tegen Starscourge Radhan. Vlakbij is er ook een van de beste plekken om runes te farmen in de eerste uren van de game...
 13. Redmane Castle is een redelijk kleine legacy dungeon met twee Sites of Graces, daar kun je ook teleporteren naar een gigantische arena in het noorden waar je het zult opnemen tegen Radahn. Kom hier zeker niet te vroeg naar toe, want je moet Radahn verslaan voordat deze Site of Grace verschijnt.

Alle Sites of Grace in Mountaintops of the Giants

Hieronder vind je de kaarten van deze regio waarop je alle Site of Grace locaties kunt zien. Alle nummers komen overeen met die van hieronder en zijn bedoeld om extra verduidelijking te geven:

 1. Voor je de Mountaintops of the Giants kunt bereiken moet je eerst de Forbidden Lands doorkruisen via een redelijk linaire route. Voor deze Site of Grace is er pad dat je in zuidoostelijke richting moet afwandelen als je wilt uitkomen bij de Divine Tower of East Altus en zijn Sites of Grace. Er is er een aan de ingang en eentje in de toren zelf (net buiten beeld aan de bovenkant van de kaart). Je moet het echter eerst opnemen tegen een baas.
 2. De Grand Lift of Rold brengt je naar de Mountaintops of the Giants. Er is hier ook een ander pad dat naar een geheim gebied in westen leidt. Om hier te geraken heb je wel de Secret Haligtree Medallion nodig die je krijgt door Latenna's questline te volgen..
 3. Net voor de eerste Site of Grace in dit gebied, kun je vlakbij ook het eerste Mountaintop of the Giants Map Fragment vinden.
 4. Het tweede Map Fragment waarmee je het oostelijke deel van de Mountaintops of the Giants in kaart brengt, vind je naast de Giants Gravepost Site of Grace.
 5. Forge of the Giants is de laatste Site of Grace die je tegenkomt voor je kunt beginnen aan de endgame.
 6. Sol Castle is een belangrijke plek als je Latenna’s questline wilt voltooien en het geheime pad naar de Haligtree wilt vinden. Je kunt het in het verre noorden ook opnemen tegen een erg lastige baas. Er zijn daar drie Sites of Grace, maar degene die het dichtste bij de baas ligt, raden we niet aan, omdat je er veel vervelende vijanden tegen zal komen. In plaats daarvan kun je beter de kortere weg via de lift nemen.

Alle Sites of Grace in Consecrated Snowfield

Hieronder vind je een kaart van de regio waarop je alle Site of Grace locaties kunt zien. Alle nummers komen overeen met die van hieronder en zijn bedoeld om extra verduidelijking te geven:

 1. Wie beide delen van de Haligtree Secret Medallion heeft en hem gebruikt in de Grand Lift of Rold, komt uit op de eerste Site of Grace van dit gebied. Omdat het zicht erg slecht is door de sneeuwstorm, kan het zijn dat je de Site of Grace voor je niet goed ziet.
 2. Yelough Anix Tunnel is in het zuiden van Yelough Anix Ruins. In die laatste wacht een moeilijk baas, als je die verslaat krijg je een Meteorite of Astel spell als beloning.
 3. Apostate Derelict is de laatste halte van Latenna's questline.
 4. Als je het geheime pad naar de Haligtree wilt vinden en de bijbehorende puzzel in het Evergaol-gedeelte van de stad wilt voltooien, moet je naar Ordina, Liturgical Town gaan.

Alle Sites of Grace in Miquella's Haligtree

Hieronder vind je een kaart van de regio waarop je alle Site of Grace locaties kunt zien. Alle nummers komen overeen met die van hieronder en zijn bedoeld om extra verduidelijking te geven:

 1. Deze optionele dungeon is opgesplitst in twee delen: Miquella's Haligtree in het zuiden en Elphael, Brace of the Haligtree in het noorden. Beide volgen een bijna spiraalvormig pad naar beneden. De meeste Sites of Grace vind je langs dit pad.
 2. De eerste Site of Grace van Elphael is Prayer Room en daar zal je Millicent tegenkomen als je haar quest aan het volgen bent. Omdat de vijanden in dit gebied veel runes opleveren, is dit ook een goede plek om runes te farmen.
 3. Drainage Channel is de dichtbijzijnste en meeste aangeraden Site of Grace die je moet gebruiken als je Millicent's questline wilt voltooien.
 4. Haligreet Roots is de laatste Site of Grace voor het gevecht met Malenia, een van de moeilijkste bazen in Elden Ring en misschien wel de lastigste baas die ooit werd gemaakt door From Software. Veel succes!

Alle Sites of Grace in Crumbling Faram Azula

Hieronder vind je een kaart van de regio waarop je alle Site of Grace locaties kunt zien. Alle nummers komen overeen met die van hieronder en zijn bedoeld om extra verduidelijking te geven:

 1. De laatste legacy dungeon is vrij linear, je begint vanaf het zuidelijke deel van de kaart en je blijft het pad volgen (de Crumbling Beast Grave, als eerste genummerd, is de eerste Site of Grace die je tegenkomt) zodat je geen enkele Site of Grace mist.
 2. Dragon Temple is op de weg naar het gevecht tegen Godskin Duo. Alsof het baasgevecht al niet moeilijk genoeg is, moet je ook nog eens heel wat hindernissen overwinnen voor je er kunt geraken.
 3. Wie zich echter net voor de Dragon Temple Site of Grace naar beneden laat vallen, zal uitkomen op een geheim pad waar je de Azula Beastman Ashes kunt oppakken en de Dragon Temple Transept Site of Grace kunt bereiken, dat is veel dichter bij de kamer van de baas.
 4. Deze dungeon bevat de moeilijke optionele baas, Dragonlord Placidusax. Als je van de Frenzied Flame status wilt af geraken, moet je naar hier komen met het item dat je krijgt aan het einde van de Millicent's questline.

Alle Sites of Grace in Leyndell, Ashen Capital

Dit is de tweede versie van Leyndell, Ashen Capital. Doordat de hoofdstad nu bedekt is door as, zijn bepaalde ontdekte Sites of Grace niet meer beschikbaar. De Sites of Grace die nog steeds beschikbaar zijn, moet je niet meer opnieuw activeren.

Hieronder vind je een kaart van de regio waarop je alle Site of Grace locaties kunt zien. Alle nummers komen overeen met die van hieronder en zijn bedoeld om extra verduidelijking te geven:

 1. Eerst moet je de hoofdstad vanaf de East Capital Rampart binnendringen.
 2. Subterranean Shunning-Grounds is een geheime plek onder Leyndell die je kunt bereiken in beide versies van leyndell. Underground Roadside is de eerste Site of Grace die je tegenkomt..
 3. De Leyndell Catacombs bevinden zich in de Subterranean Shunning-Grounds. Daar kun je de volgende talismans vinden: Crucible Scale Talisman en Lord of Blood's Exultation.
 4. In de Cathedral of the Forsaken vind je Mohg, the Omen. Versla hem en de Site of Grace zal verschijnen.
 5. Ga verder naar de achterkant van de Cathedral en daal via de verschillende platformen af naar de Frenzied Flame Proscription Site of Grace, dit is meteen ook de plek waar je de Three Fingers ontmoet en die zorgen er op hun beurt dan weer voor dat jij het Lord of Frenzied Flame einde kunt vrijspelen.
 6. Wanneer je voor het eerst terugkeert naar Leyndell als dit de Ashen Capital is geworden, dan is dit de eerste Site of Grace die je tegenkomt.
 7. De Erdtree Sanctuary Site of Grace verschijnt voor de eerste keer als je Godfrey, First Elden Lord hebt verslagen. De tweede keer verschijnt ze nadat je Sir Gideon Ofnir hebt uitgeschakeld.
 8. De Elden Throne Site of Grace verschijnt voor de eerste keer als je Morgott, the Omen King verslaat. De tweede keer duikt hij op nadat je Hoarah Loux hebt verslaan, dit is meteen ook het laatste checkpoint voor de laatste eindbaas.
 9. In het westen van de hoofdstad. Je kunt Divini Bridge bereiken via een lift vanuit Leyndell, deze is niet meer toegankelijk op het einde van game. Je kunt daar echter vrij vroeg naar teleporteren vanuit de Tower of Return in de Weeping Peninsula. Een portaal op de Divine Bridge is de enige manier om de Isolated Divine Tower en zijn Site of Grace te bereiken (kun je niet terugvinden op de bovenstaande kaart). Wie de toren wilt betreden, moet eerst Malenia verslaan.

Alle Sites of Grace in Siofra River, Nokron en Mohgwyn Palace

Hieronder vind je een kaart van de regio waarop je alle Site of Grace locaties kunt zien. Alle nummers komen overeen met die van hieronder en zijn bedoeld om extra verduidelijking te geven:

 1. Nokron is een stad die net boven de Siofra River ligt. Hij is niet te bereiken tot je Starscourge Radahn hebt verslagen. Daarom lijkt het alsof ze elkaar een beetje overlappen. Dit is de eerste Site of Grace die je hier beneden tegenkomt.
 2. Je vindt het Map Fragment en de Hallowhorn Grounds vlakbij Siofra River Bank. Je krijgt er de Ancient Follower Ashes als je een puzzel oplost en de baas verslaat.
 3. Below the Well is net naast de lift die je naar de Caelid's Deep Siofra Well brengt. Om hem te activeren heb je twee Swordstone Keys nodig.
 4. Deze Site of Grace bevindt zich aan de ingang van Nokron, Eternal City.
 5. Deze Site of Grace verschijnt nadat je de Mimic Tear hebt verslagen.
 6. Vanaf deze Site of Grace kun je naar de Night's Sacred Ground (en de Site of Grace die er naar vernoemd ist) gaan, daar kun je een belangrijk item voor Ranni’s quest krijgen en de erg nuttige Mimic Tear Ashes vinden.
 7. Deze Site of Grace verschijnt nadat je de Valiant Gargoyle hebt verslaan. Er ligt vlakbij ook een doodskist waarmee je naar de Deeproot Depths kan teleporteren.
 8. Er zijn twee manieren om Mohgwyn Palace te bereiken, door Varre's questline te voltooien of door een portaal te nemen in de Consecrated Snowfield. Dit is de eerste Site of Grace die je tegenkomt als je dit gebied ontdekt via de tweede methode.
 9. Net voor deze Site of Grace kun je een lijk vinden met het Map Fragment van dit gebied.

Alle Sites of Grace in Deeproot Depths

Hieronder vind je een kaart van de regio waarop je alle Site of Grace locaties kunt zien. Alle nummers komen overeen met die van hieronder en zijn bedoeld om extra verduidelijking te geven:

 1. Als je dit gebied betreedt via de geheime doorgang bij de Frenzied Flame Proscription, zal je meteen uitkomen op deze Site of Grace. Om de volgende Site of Grace te vinden, moet je naar beneden klimmen via de wortels. Als je de Deeproot Depths hebt bereikt via de kist uit Nokron, zal je bij deze Site of Grace beginnen. De volgende Sites of Grace kun je vinden door de rest van het gebied te verkennen.
 2. Deze Site of Grace verschijnt nadat je Fia’s Champion hebt verslaan en daarmee ook Fia’s quest hebt voltooid.

Alle Sites of Grace in Ainsel River

Hieronder vind je een kaart van de regio waarop je alle Site of Grace locaties kunt zien. Alle nummers komen overeen met die van hieronder en zijn bedoeld om extra verduidelijking te geven:

 1. Te bereiken via de lift in East Liurnia, dit is de eerste Site of Grace die je tegenkomt als je afdaalt naar de Ainsel River Well Depths.
 2. In het gebied net voor deze Site of Grace, ontmoet je een merchant en kun je het Map Fragment van dit gebied vinden.
 3. Deze Site of Grace verschijnt als je de Dragonkin Soldier of Nokstella hebt verslaan. Hij zal de Frozen Lightning Spear incantation laten vallen en je zal vlakbij ook een kist met een Great Ghost Glovewort zien staan. Die laatste kun je gebruiken om een het maximale level van een speciale Spirit Ash te bereiken.
 4. Ainsel River Main is enkel bereikbaar via een portaal dat je kunt activeren tijdens Ranni’s quest.
 5. Dit leidt naar Nokstella, Eternal City. Je kunt in dit gebied Larval Tears farmen en een Moon of Nokstella talisman vinden, als je die uitrust, krijg je meer memory slots.
 6. Vertrek van deze Site of Grace om te vechten met NPC, als onderdeel van Ranni's questline.
 7. Het Map Fragment van Lake of Rot ligt net voorbij deze Site of Grace verstopt.
 8. Wandel vanaf deze Site of Grace naar beneden om de baas van dit gebied te bereiken, die is belangrijk als je Ranni’s questline wilt voltooien. De baas en de Site of Grace, die verschijnt na het gevecht, vind je net buiten beeld in het zuiden.

Dat zijn alle Sites of Grace in Elden Ring!

Read this next