Skip to main content

Zo versla je de Divine Beast Dancing Lion in Elden Ring Shadow of the Erdtree

Tips en strategie om de Belurat Tower Settlement's hoofdbaas te verslaan.

The Divine Beast Dancing Lion from Elden Ring's Shadow of the Erdtree expansion.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

De Divine Beast Dancing Lion is een van de eerste hoofdbazen in Elden Ring's uitbreiding. Je vindt hem aan het einde van Belurat, Tower Settlement, wat ook de eerste grote legacy dungeon is in Shadow of the Erdtree.

The Divine Beast Dancing Lion is een sluwe en krachtige baas, met drie hoofdfasen en een veelvoud aan verschillende elementaanvallen om je te bestoken samen met zijn dansende kopstoten. Als je hulp nodig hebt om hem neer te halen, zijn we hier om te helpen. Lees verder voor onze tips en trucs over hoe je de Divine Beast Dancing Lion verslaat in Elden Ring Shadow of the Erdtree.

Zo versla je de Divine Beast Dancing Lion

Voordat je de deur opent om de arena van de Divine Beast Dancing Lion te betreden, krijg je de kans om Redmane Freyja als medestrijder op te roepen. Je zult alle hulp nodig hebben bij dit gevecht, dus vergeet dit niet te doen.

Je kunt hier ook Spirit Ash summons gebruiken, dus we raden aan dit meteen te doen zodra je de baasarena betreedt. Hoe meer afleiding de Divine Beast Dancing Lion heeft, hoe makkelijker het voor jou zal zijn om wat klappen uit te delen.

Eerste fase

Met je assistenten bij de hand, zal de Divine Beast Dancing Lion vaak beginnen door naar je te blazen, of naar je toe springen voor een verwoestende kopstoot, waarbij hij op de grond bijt waar je staat. Deze aanvallen ontwijk je het beste door naar achteren of opzij te springen - hoewel je zijn ademaanval kunt absorberen met een schild ten koste van wat uithoudingsvermogen.

Er zijn twee hoofdpunten waar je de Divine Beast Dancing Lion kunt raken: van voren bij zijn hoofd en op de bult aan zijn achterzijde bij zijn poten. Het middengedeelte van zijn lichaam is slechts stof, dus het heeft geen zin hem hier te slaan.

Helaas is zijn achterste bult geen target, maar hier doe je de meeste schade, dus probeer hier aan te vallen als je kunt.

The Divine Beast Dancing Lion leaps into the air to lunge at a warrior in Elden Ring Shadow of the Erdtree.
The Divine Beast Dancing Lion rears up to attack in Elden Ring Shadow of the Erdtree.
The Divine Beast Dancing Lion unleashes a gas breath attack in Elden Ring Shadow of the Erdtree.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Hij zal ook op zijn achterpoten staan en ofwel met zijn hoofd de grond smashen of een cirkel van zijn grijze rook blazen - opnieuw, naar achteren bewegen is een redelijk veilige gok in deze gevallen, en hij neemt een paar seconden om te herstellen na deze aanval, wat een goed moment is om hem aan te vallen.

Als hij naar je toespringt, rol dan op het laatste moment naar hem toe. De onkwetsbaarheidsframes voorkomen hier dat je schade oploopt. Maar, als hij zich opricht en de lucht begint te bijten, pas op, want hij zal je in zijn kaken vangen als je niet uit de weg gaat.

Tweede fase

Zodra je de Divine Beast Dancing Lion tussen een kwart en een derde van zijn leven hebt gekregen, begint zijn tweede fase. Deze start altijd met de Lion die de lucht in vliegt en een krachtige bliksemaanval op de arena loslaat.

The Divine Beast Dancing Lion unleashes a lightning attack in Elden Ring Shadow of the Erdtree.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Hij zal bliksemschichten naar je gooien die zware schade kunnen toebrengen als je zwak bent tegen magie, dus op dit punt, consumeer zoveel Lightningproof Dried Livers als je nodig hebt om je weerstand hoog te houden.

Naast bliksemschichten van lange afstand zal bliksem ook uit de lucht neerdalen - deze kan je ontwijken door de onheilspellende bliksemcirkels op de grond te vermijden.

The Divine Beast Dancing Lion fires a lightning bolt in Elden Ring Shadow of the Erdtree.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Al zijn fysieke dansaanvallen zullen nu ook een bliksemthema-element hebben, evenals zijn ademaanvallen, dus je moet je momenten om aan te vallen zorgvuldig kiezen.

Uiteindelijk zal hij terugwisselen naar zijn normale, niet-bliksemaanvallen, en zal het terug gemakkelijker zijn om hem aan te vallen.

Derde fase

Zodra de Divine Beast Dancing Lion minder dan 50% van zijn leven heeft, zal hij weer de lucht in stijgen, alleen deze keer zal hij een brul loslaten die de plaats bedekt met ijs in plaats van bliksem.

The Divine Beast Dancing Lion unleashes an ice attack in Elden Ring Shadow of the Erdtree.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Net als voorheen, zullen al zijn aanvallen nu een ijsthema hebben - zijn grondstoten zullen ook ijsfragmenten omhoogschieten, terwijl zijn ademaanval verandert in een werveling van dodelijke vorst. Hij kan ook ijsgolven in een ruwe sterformatie afschieten voor een grote aanval, die het beste kan worden ontweken en tussen doorgelopen zodat je niet in het ijs landt.

Als je door te veel van deze wordt geraakt, krijg je Frostbite, dus zorg ervoor dat je je Frostmeter in de gaten houdt en de nodige healing items bij de hand hebt om het effect tegen te gaan.

The Divine Beast Dancing Lion unleashes a large ice attack in Elden Ring Shadow of the Erdtree.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Dat is nog niet alles. In deze fase zal de Divine Beast Dancing Lion afwisselen tussen verschillende elementaire effecten - hij zal terugwisselen naar zijn bliksemfase en een wervelende tornadofase, waarbij hij ze een voor een roteert.

De wervelende tornadofase is misschien wel de veiligste om aan te vallen, hoewel het venster vrij kort is voordat hij weer terug is naar bliksem en ijs.

Hou vol, en blijf zijn achterste aanvallen, gebruik momenten waarop hij afgeleid is door je Spirit Ashes en Freyja om hem uiteindelijk neer te halen.


Als je hem uiteindelijk verslaat, krijg je de Remembrance of the Dancing Lion als beloning, deze kan je aan Finger Reader Enia geven in de Roundtable Hold om het in te ruilen voor de volgende items:

  • Enraged Divine Beast: een charm die de kracht van stormen verhoogt.
  • Ash of War: Divine Beast Frost Stomp: bruikbaar op alle melee wapens, deze Ash of War zal het een Cold affinity en de Divine Beast Frost Stomp vaardigheid geven, waarbij je je been hoog optilt en op de grond stampt om een krachtige schokgolf van vorst recht over de grond te sturen. Het kan ook worden opgeladen om de kracht en het bereik te vergroten.

Je kan ook de Divine Beast Head van de grond oprapen zodra het gevecht voorbij is, wat een speciale helm is die je op je hoofd kunt dragen. Het is ook een belangrijk item om mee te nemen naar Hornsent Grandam in Belurat, Tower Settlement, als je de spell 'Watchful Spirit' wilt ontvangen, dus zorg ervoor dat je het oppakt voordat je de Site of Grace 'Theatre of the Divine Beast' activeert en verder gaat.

Gefeliciteerd, je hebt de Divine Beast Dancing Lion verslaan!

Read this next