Skip to main content

Elden Ring Volcano Manor quest, beloningen voor alle Lady Tanith moordopdrachten

Zo vind en voltooi je Volcano Manor via Lady Tanith of via Prison Town.

Volcano Manor is een optioneel gebied in Elden Ring. Het ligt op Mt. Gelmir, waar verder ook nog verschillende interessante quests en personages te vinden zijn.

Eén van die interessante personages is de vrouw des huizes van Volcano Manor Lady Tanith en haar bodyguard Crucible Knight. Je kan hier ook opnieuw Patches tegenkomen.

Belangrijker is dat Volcano Manor ook het thuis is van de demi-god Praetor Rykard, een moeilijke maar optionele baas.

Als je Volcano Manor bereikt, dan zijn er meerdere paden die naar Rykard leiden. Het ene pad vraagt dat je voor Lady Tanith wat moorden uitvoert en het andere is via Prison Town. Deze pagina gidst je door beide paden.

Op deze pagina:

Is Elden Ring de koning der Souls?Bekijk op YouTube

Volcano Manor locatie

Volcano Manor ligt op Mt. Gelmir, ten westen van de Altus Plateau. Je zal dus de twee helften van het medaillon moeten hebben om de Grand Lift of Dectus te gebruiken, al is er natuurlijk ook het alternatieve pad in Liurnia via de Ruin-Strewn Precipe.

Je bereikt Volcano Manor via de weg waarlangs je ook het Map Fragment van Mt. Gelmir vindt. Langs deze route verken je het grootste deel van de berg.

Het eerste pad begint aan Leyndell’s Outer Wall ten noordwesten van de hoofdstad (de dichtstbijzijnde Site of Grace is de Outer Wall Battleground).

Leyndell's Outer Wall

Van hieruit ga je naar het noorden van het Altus Plateau, waar je waarschijnlijk beschoten zult worden door katapulten. Je passeert ook Windmill Village. Ga verder naar het westen tot je een Site of Grace bereikt die Road of Iniquity: Side Path heet.

Daar zal je in de verte een caravan zien. Steek deze voorbij en ga over de Bridge of Iniquity. Deze brengt je naar Mt. Gelmir met een Site of Grace aan de andere zijde.

Site of Grace: Road of Iniquity: Side Path

Volg dit pad noordwaarts en uiteindelijk kom je op een doodlopende weg. Aan de Site of Grace daar kan je langs de kliffen links verder en uiteindelijk zie je een ladder waar je omhoog kan. Deze neemt je naar een volgende Site of Grace genaamd First Mt. Gelmir Campsite.

Eerste Site of Grace  van de Mt. Gelmir Campsite

Een alternatieve route naar Mt. Gelmir (zodat je niet helemaal naar Leyndell moet om terug te keren naar Altus Plateau) is door langs de voet van de berg te gaan.

Vanuit het zuidwesten van Altus Plateau’s Erdtree-Gazin Hill Site of Grace ga je naar het noorden voorbij de Wyndham Ruins. Daar kom je aan de voet van Mt. Gelmir met een Site of Grace genaamd Seethewater River, met geisers die af en toe warme lucht uit de grond blazen.

Je kan ook een Golden Seed vinden langs dit pad.

Seethewater River Site of Grace

Ga verder en je gaat naar het noordwesten van Mt. Gelmir waar een Site of Grace genaamd Seethewater Terminus te vinden is. Fort Laiedd is ook in de buurt.

Als je de Map Fragment van dit gebied nog niet hebt, dan is het nu het moment. Dit fragment ligt in de buurt, maar een stuk hoger op de berg.

Vanuit Fort Laiedd ga je naar het zuiden waar je een lavameer hebt waar je ook een Magma Wyrm tegenkomt. Je kan met de Wyrm vechten, of je kan hem voorbij lopen.

Je kan met Torrent door de lava rijden zonder al te veel schade te lijden.

Torrent rijdt over lava

Als je de lava hebt overgestoken, blijf je de route volgen. Zo ga je rond Mt. Gelmir en ga je steeds hoger de berg op, tot je in het zuidoosten van Mt. Gelmir in Hermit Village belandt.

Op het einde van dit dorp heb je nog een boss genaamd Demi-Human Queen Maggie. Maar ook deze kan je gewoon voorbijlopen. Hou wel je ogen open voor Primeval Sorcerer Azur, een NPC die je Comet Azur sorcery kan leren.

Op het einde van dit dorp is een lang pad dat vol rotsen ligt. Via dat pad kan je naar Gelmir Hero’s Grave gaan. Je bevindt je nu hoog op Mt. Gelmir, waar de paden zouden samenkomen als je van de eerste Mt. Gelmir Campsite was gekomen.

Welk pad je ook neemt, ga verder naar het noordwesten naar de restanten van een kampeerplaats. Daar heb je nog een ladder waar je omhoog kan. Vlak daarna heb je nog een ladder die je eveneens langs een merchant brengt.

Wanneer je op het hoogst mogelijk punt bent ga je verder rechtdoor (westwaarts) waar nog een brug is. Aan de andere kant van deze brug is de Ninth Mt. Gelmir Campsite Site of Grace.

Links is er een ladder die je kunt gebruiken, of je kan met Torrent met een windhoos naar boven gaan. Hier wacht een moeilijke baas op je, maar je kan deze ook overslaan en gewoon een rotspad aan de rechterkant van het gebied volgen. Spring hier met Torrent naar beneden en je vindt Volcano Manor links van je.

Hier kan je trouwens nog een Golden Seed vinden en als je verder gaat naar de andere kant heb je nog een Site of Grace genaamd Road of Iniquity en het Map Fragment voor Mt. Gelmir.

Lady Tanith en hoe je bij Volcano Manor gaat uitgelegd

Eenmaal je in Volcano Manor bent, kan je Lady Tanith vinden rechts van de Site of Grace. Zij is de dame des huizes en naast haar staat haar lijfwacht, een Crucible Knight.

Praat met haar en zij zal je uitleggen hoe de Manor, en de mysterieuze heer des huizes, een factie volgen tegen de Erdtree. Ze willen dat je bij hun clubje komt.

Het klinkt nogal duister, maar eigenlijk zijn er geen nadelen. Door bij Volcano Manor te gaan verander je het verhaal niet, zit je niet vast in één bepaalde keuze en is het ook niet zo dat je bepaalde content niet meer mag zien. Het is net omgekeerd: als je niet bij Volcano Manor gaat, dan krijg je geen toegang tot sommige delen. We raden dus aan om in te gaan op haar aanbod.

Speler voegt zich bij Volcano Manor.

Als je eenmaal deel bent van Volcano Manor, zal Tanith je een drawing room key geven, waarmee je de meeste kamers kunt openen op de lange gang.

Als je het gebied een keer verlaat of een Site of Grace bezoekt, en je hebt Patches al in Murkwater Caves ontmoet, dan zal je hem gehurkt zien zitten in de gang aan de ingang van het landhuis en is hij klaar om zijn spullen aan je te verkopen. Later zal hij je zelfs een quest geven.

Wie toch geen deel wil worden van Volcano Manor, kan nog steeds de trappen aan de linkerkant van de bovenste verdieping nemen.

Ga ver in deze kamer naar binnen en je zal door Inquisitor Ghiza, die een zwaar spinning wheel gebruikt, worden overvallen. Versla hem en je krijgt Ghiza’s Wheel.

Speler wordt overvallen door Inquisitor Ghiza Speler vindt Ghiza's Wheel.

De Volcano Manor quest uitgelegd: Hoe gaan Lady Tanith haar moordopdrachten in hun werk?

Nu je deel bent van Volcano Manor, zal Tanith je opdrachten geven in de vorm van brieven met daarop de details over een Tarnished waarop je moet jagen.

Die brieven vind je in de grote drawing room aan de linkerkant (de kamer die twee deuren heeft). Daar zie je het als een gloeiend item op de tafel recht tegenover een NPC die Knight Bernahl heet.

Je kunt alle brieven bekijken in de info tab van je inventory, daarin staat de naam en de locatie van het doelwit. Zij worden ook met een rode markering op de kaart aangeduid, dus ze zijn gemakkelijk te vinden.

Locatie moordopdracht van Istvan.

Wanneer je een locatie van doelwit hebt bereikt, zal je een red sign op de grond zien staan en daarmee kun je een gevecht met het personage aangaan.

Dit zijn 1v1 duels, maar deze keer ben jij de invader en kunnen je doelwitten ook healen. Deze gevechten zijn niet zo uitdagend en als je sterft, kun je opnieuw proberen door hetzelfde sign te selecteren.

Speler dringt wereld van Old Knight Istvan binnen. Gevecht met Old Knight Istvan.

Als je het doelwit hebt vermoord, keer dan terug naar het Volcano Manor, praat met Tanith en ze geeft je een beloning, daarna kun je de volgende brief vinden in de drawing room.

Lady Tanith moordopdracht locaties en beloningen

Als na je eerste moordopdracht, praat met Patches, dan zal hij jou een brief met zijn eigen moordopdracht geven. Als je met Bernahl praat, ontdek je dat hij Ashes of War wil verkopen aan jou. Na je tweede huurmoord, vertelt Tanith dat haar meester niemand minder dan Lord Rykard is.

De lijst met de locaties en de beloningen van de moordopdrachten van Lady Tanith is als volgt:

  1. Old Knight Istvan, vind je in Limgrave, laat een Scaled Armour Set vallen als je hem verslaat. Meldt dit aan Tanith en je krijgt de Magma Shot Sorcery spell.
  2. Rileigh the Idle, vind je in het Altus Plateau, laat een Crepus’s Vial talisman en 20 black-key bolts vallen als je hem verslaat. Meldt dit aan Tanith en je krijgt een Serpentbone Blade.
  3. Juno Hoslow, Knight of Blood, vind je in de Mountaintop of the Giants. Je krijgt een Hoslow's Oath gesture wanneer je voor de eerste keer met hem vecht en wie hem verslaat krijgt de Hoslow’s armour set en de Hoslow’s Petal Whip. Meldt dit aan Tanith en je krijgt een Taker's Cameo talisman.
Beloning van eerste moordopdracht is de Magma Shot Sorcery spell.

Na je derde moord verleent Tanith je een audiëntie met Rykard. Accepteer en je zal naar een grot teleporteren.

Je moet niet meteen verder lopen, want er is hier namelijk een Site of Grace waar je altijd naar kan fast-travelen als je je ergens anders wil voorbereiden.

De weg naar de Volcano Manor Prison Town quest

Als je niet wil voldoen aan Tanith haar verzoeken, dan kun je Rykard ook op een andere manier vinden. Hiervoor moet je het geheime dorp onder de manor vinden.

Nadat je Volcano Manor hebt vervoegd en de sleutel hebt gekregen, open je de eerste deur rechts in de gang.

Hier vind je een lijk in de rechterhoek, waar er ook een schilderij hangt. Sla op deze muur en je vindt een geheime doorgang.

Vergeet je lichtje niet aan te zetten en pas op voor de giftige slakken die hier rondkruipen.

Volg het pad en uiteindelijk vind je de Carmaan spirit ashes. Ga dan rechtdoor en hou rechts aan om de trappen die naar de kelder leiden te vinden.

Hier kom je in een kamer met een bloodhound knight in de hoek. Je kunt hem negeren of je kunt tegen hem vechten - hij laat de Bloodhound Claws en een Fireproof Dried Liver achter.

Beloning Bloodhound knight zijn Bloodhound Claws

Verlaat de kamer en volg het pad tot je uitkomt in de Prison Town Church met een Site of Grace in het midden. Open de deuren en welkom in Prison Town!

Ingang Prison Town

Van de Prison Town Church ga je naar rechts en rechtdoor.

Je kunt ook het hoofdpad volgen, maar dan loop je in een hinderlaag van honden en een virgin abductor. Je kan ook over de daken van de gebouwen voor je springen, maar pas wel op, want hier zijn er ook vijanden in de vorm van man-serpents.

Wat je ook kiest, je zult al snel het westelijke deel van de stad bereiken, daar staat een brug die leidt naar een groot huis, de voordeur is echter op slot en wordt bewaakt door een man-serpent.

Brug naar de Prison Town Church.

Aan de rechterkant van het huis staat een ladder waarmee je naar het dak kunt klimmen. Wandel over het dak en spring er aan de oostelijke zijde, waar de deur open staat, af.

Binnen kom je enkele zwakke vijanden tegen die je gewoon kunt negeren. Voor het geval je weer door deze kamer moet, is het raadzaam om hier de voordeur te ontgrendelen.

Open deur aan oostelijke zijde.

Ga naar het zuiden tot je bij twee trappen die naar beneden gaan, uitkomt. Neem de trappen, maar pas op voor enkele nieuwe korte vijanden, ondanks dat ze erg makkelijk te verslaan zijn, kunnen ze je toch vastgrijpen, bijten en ervoor zorgen dat je een flink stuk van je HP verliest.

Nieuwe korte vijanden die speler bijt.

Eenmaal beneden, ga dan naar links en volg het pad tot voorbij een vijand die aan een marteltuig hangt. Draai vervolgens naar rechts en ontsnap via de deuren recht voor je.

Aan de rechterkant vind je nog een kamer met daarin de Site of Grace van de Guest Hall, die laatste is een erg handig checkpoint.

Site of Grace van de Guest Hall

Rechts van de deuren vind je een ladder waarmee je naar beneden kunt klimmen om een lavameer met enkele brandende slakken te bereiken. Omdat er ook een stuk land is, zal je er kunnen staan zonder te verbranden.

Volg dit pad in de oostelijke richting en blijf aan de rechterkant zodat je uiteindelijk bij een pad uitkomt dat leidt naar een gebied waar een man-serpent met een zweep patrouilleert. Hier vind je ook twee liften, een recht voor je en de andere aan de rechterkant.

Speler loopt naar kooilift die naar tempel gaat.

Stap in de lift voor je en je zult de tempel boven je bereiken. Neem de trappen naar boven, maar voor je de tempel naar binnen gaat, kijk dan eerst naar links en je zult een grote hendel zien.

Gebruik hem en er komt een burg omhoog waardoor er een kortere weg naar de Prison Town Church ontstaat. Deze shortcut zal goed van pas komen, want je moet het zo meteen opnemen tegen een moeilijke baas.

De Godskin Noble is een grote baas die erg behendig is met zijn wapen, een thrusting sword, dat een groot bereik heeft en waarmee hij snelle combos mee kan uitvoeren.

Wanneer hij de helft van zijn leven kwijt is, dan zal hij je oftewel met zijn zware lichaam al springend of al rollend proberen te verpletteren, maar die aanvallen kun je makkelijk met een goed schild blokkeren. Om jezelf wat ruimte te geven, is het aangeraden om de banken in de tempel kapot te maken door er tegen te rollen, je kunt zijn aanvallen ook makkelijker ontwijken als je gebruikmaakt van de pilaren.

Als je hem verslaat, dan laat hij zijn wapen, de Godskin Sticher vallen. Op het altaar, kun je ook de Serpent’s Amnion vinden. Die laatste is een belangrijk item voor de questline van Rya.

Beloning van gevecht met Godskin Noble is Godskin Stitcher

Nu kun je hier ook de Site of Grace voor de tempel activeren.

Aan de rechterkant is er nu ook een lift beschikbaar waardoor je het Prison Town verder kunt verkennen. Hou wel in je achterhoofd dat er hier geen checkpoints meer zijn en als je sterft dan zal je terugkeren naar de Temple of Eiglay.

Die lift brengt je bovenin de tempel, waar je kunt rondwandelen, maar waar je echt naartoe wilt is het balkon aan de buitenkant van de tempel waar je naar beneden in de lava kan springen.

Volg dit pad en doodt alle fire slugs die in je weg liggen en uiteindelijk draait het pad al hellend naar boven en opzij en zal je uitkomen op een lavameer waar een virgin abductor op de loer ligt.

Hier kun je enkel vooruitgang maken door de lava over te steken. Je zal een beetje schade nemen, maar hou een healing flash bij de hand en je overleeft het wel.

Speler loopt over lava.

Ga in westelijke richting naar een tunnel, daar zie je een doorgang die naar de andere kant van het gebouw en een ladder die naar boven gaat, leidt. Je bent er bijna, maar je moet wel nog een heleboel man-serpents verslaan.

Bovenaan de ladder, ga je naar links en moet je het pad blijven volgen, daar kun je het tegen twee man-serpents opnemen, waarbij de ene een magma sword gebruikt en de andere een magma whip. Of je kunt ervoor kiezen om hen voorbij te rennen zodat je sneller de deur, die je nog moet openen, aan het einde bereikt.

Je komt uit bij een altar chamber met enkele man-serpent-vijanden en zwakke gevangenen die aan het knielen zijn voor een item, de Man-Serpent Ashes.

In de verte ligt het item, Man-Serpent Ashes

Blijf met de trappen, voorbij het altaar, naar boven gaan tot je bij een doorgang komt die naar een gebied met een portaal leidt. Via die portal teleporteer je naar Audience Pathway, hetzelfde gebied waar je Lord Rykard ontmoet.

Portal naar Audience Pathway. Audience Pathway

Wat te doen nadat je Rykard verslaat

Zodra je Rykard hebt verslaan, kun je zijn Great Rune herstellen in de Divine Tower in West Altus. Maar eerst zijn er nog enkele losse eindjes om aan elkaar te knopen. Zodra je met Tanith spreekt, erkent ze dat haar meester is gestorven.

Als je hierna nog een keer met haar praat, vertelt ze je dat ze binnenkort het landhuis zal verlaten. Als je de volgende keer het gebied herlaadt zullen zij en haar ridder verdwenen zijn, en de Tonic of Forgetfulness achterlaten, een sleutelvoorwerp voor Rya's questline.

Speler vertelt aan Lady Tanith Dat Rykard dood is. Speler pakt Tonic of Forgetfulness op.

Dit zorgt er ook voor dat de quest van Patches verder gaat, zodat je de Dancer's Castanets van hem kunt krijgen in Shaded Castle.

Als je terugkeert naar waar je Rykard hebt verslagen, dan vind je Tanith opnieuw - bezig met Rykard op te eten.

Als je de Dancer's Castanets hebt, kun je die aan haar geven. Ook al lijkt ze het niet te accepteren, het voorwerp zal toch uit je inventaris verdwijnen, zodat je verder kunt naar het laatste deel van Patches’ quest.

Speler geeft Dancer's Castanets aan Lady Tanith.

Als je klaar bent voor nog een uitdaging, kan je Tanith doden. Dit wekt de woede van haar Crucible Knight op, die plots verschijnt om met je te vechten.

Net als andere Crucible Knights is dit een fikse uitdaging. Wacht op een opening aan het einde van zijn aanvallen.

Als je zijn HP tot bijna de helft terugbrengt, zal hij ook af en toe vleugels oproepen om de lucht in te gaan voor een duikaanval. Die kun je ontwijken of voor weg rennen. Hij heeft ook nog een aanval waarbij hij vuur spuwt.

Speler wordt aangevallen door Tanith's Knight.

Versla de ridder en je krijgt de Aspect of the Crucible incantation (dus dezelfde vurige aanval die hij op jou gebruikte). Je kunt ook terug naar Tanith om haar Consort's Attire te plunderen.

Dat is alles voor Volcano Manor!

Read this next