Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring flask upgrade locaties: Waar vind je Golden Seeds en Sacred Tears in Elden Ring

Krijg betere healing door je Flask te verbeteren.

Om zo lang mogelijk in Elden Ring te overleven, is het belangrijk om je flasks gevuld te houden, wat gelukkig gebeurt wanneer je bij een Site of Grace rust.

Er zijn twee soorten flasks die je kunt gebruiken: de Flask of Crimson Tears (rood) voor het herstellen van HP en de Flask of Cerulean Tears (blauw) voor het herstellen van FP dat je nodig hebt voor vaardigheden zoals weapon skills en ash spirits oproepen.

Je begint met vier flask charges en die kun je tussen de twee flessen opdelen bij een Site of Grace. Uiteraard kun je nog veel meer charges krijgen, en ze ook nog eens een pak effectiever maken.

Op deze pagina:

Flasks met Sacred Tears versterken:

Flask charges met Golden Seeds verhogen:

Hoe Elden Ring flasks versterken

Terwijl je je HP versterkt door je Vigor stat te verhogen of juist je FP via de Mind stat, wil je er zeker van zijn dat je Flasks effectiever zijn. Het liefste wil je in één slok je balk weer vol hebben. Om dat voor elkaar te krijgen kun je flask charges verhogen door Sacred Tears te vinden.

Sacred Tears are fortunately simple to locate as they are always found in a church at the foot of a statue in front. Some of these even have a handy Site of Grace, although be warned that some may also be crawling with danger.

Once you have one, rest at a Site of Grace, select Flasks from the menu and you'll have an option to permanently increase the amount replenished by flasks.

Elden Ring Sacred Tear locaties

Omdat je door een grote open wereld loopt kan het zijn dat je de Sacred Tears in een andere volgorde tegenkomt, dus we hebben de locaties opgedeeld tussen alle gebieden van The Lands between.

Limgrave Sacred Tear locaties

Third Church of Marika

Dit is waarschijnlijk de eerste die je tegenkomt. In plaats dat je het hoofdpad richting Stormveil Castle west volgt, moet je naar het oosten van Limgrave en over een brug lopen. Volg het pad tot aan de kerk en een Site of Grace.

Callu Baptismal Church

Ten zuiden van Limgrave is Weeping Peninsula. Ga naar het hoger gelegen gebied waar je Ailing Villange vindt. Ten zuiden van het dorp vind je Callu Baptismal Church. Het wemelt er van de ratten dus die wil je waarschijnlijk eerst uitroeien.

Church of Pilgrimage

Op lager gelegen grond ten noorden van Ailing Village (ten zuiden van de Lookout Tower Site of Grace is een goed startpunt) ga je naar het westen en ga je over een brug. Aan de andere kant zie je de kerk in het noorden. Ga daar naartoe voor je volgende Sacred Tear en een Site of Grace.

Fourth Church of Marika

Deze kerk is ten westen van Weeping Peninsula. Je kunt de toren al van ver zien als je uit de Church of Pilgrimage komt en naar het zuidwesten kijkt. Rij er recht op af, langs een Evergaol en de Witchbane Ruins. Eenmaal aangekomen moet je wel de twee onthoofde soldaten uitschakelen. Binnenin vind je een Site of Grace en de Sacred Tear.

Liurnia Sacred Tear locaties

Church of Irith

Als je uit Stormveil Castle komt en Liurnia inloopt, is er een Site of Grace genaamd Lake-Facing Cliffs. De Church of Irith is rechtdoor op lager gelegen grond, waar je de volgende Sacred Tear vindt.

Bellum Church

Deze kerk vind je ten noordwesten van het woud op het hoofdpad dat naar de Grand Lift of Dectus leidt.

Altus Plateau Sacred Tear locaties

Second Church of Marika

Vanaf de Altus Highway Junction Site of Grace ga je naar het noorden (niet het pad volgen). Dan zie je al gauw de kerk op lager gelegen grond waar je veilig naartoe kunt springen. Pas wel op, zodra je aankomt wordt je aangevallen door een Bloody Finger.

Stormcaller Church

Vanaf de Rampartside Path Site of Grace, die je ten noordwesten van de Outer Wall vindt, ga je naar het zuidwesten en kom je bij een plek met graven en flinke donderwolken. Aan het einde zie je de kerk. Deze wordt door een aantal simpele soldaten beschermd, maar ze bieden weinig weerstand.

Mountaintops of the Giants Sacred Tear locaties

First Church of Marika

Deze kerk vind je ten zuiden van de grote bevroren meren waar spirit jellyfish en een gigantische draak wonen. Tenzij je dit mist oproepende monster wilt bevechten kun je beter naar het zuiden van de Freezing Lake Site of Grace gaan om bij de kerk te komen.

Church of Repose

Bij de Foot of the Forge Site of Grace, ga je naar het westen waar je de kerk al ziet. Daar moet je wel tegen een lastige rode Okina vechten. Als je die verslaat vind je de laatste Sacred Tear in de kerk, alsook een Site of Grace.

Hoe Elden Ring flask charges verhogen

Om het aantal Flask charges te verhogen moet je Golden Seeds in Elden Ring vinden. Gelukkig vind je ze aan de voet van een lichtgevende boom, gloeiende Erdtree saplings, die makkelijk te spotten zijn.

Je hebt ook de kans om een Golden Seed als een starting Keepsake te kiezen, dus dan begin je meteen met een extra charge.

Zodra je een Golden Seed hebt, rust je bij een Site of Grace en selecteer je Flasks in het menu, vervolgens Add charge to flask. Als je je Flask upgradet, heb je ook meer Golden Seeds nodig.

Je kunt één Golden Seed gebruiken per upgrades, maar na twee keer upgraden heb je al twee Seeds nodig. Na nog twee upgrades gaat het aantal nogmaals omhoog tot je uiteindelijk vijf Golden Seeds per upgrade nodig hebt.

Je kunt je flask maximaal tien keer upgraden (met in totaal 30 Golden Seeds), waardoor je maximale flask charges op 14 uitkomen 14. Gek genoeg kwamen we er achter dat je wat Golden Seeds overhoudt nadat je het maximum hebt bereikt.

Elden Ring Golden Seed locaties

De lijst met Golden Seed locaties is opgedeeld tussen alle gebieden van The Lands between, en we hebben ook een map erbij gezet om te laten zien waar ze zijn.

Let wel op dat je, om de map in game te zien, je wel eerst de Map Fragments voor elk gebied moet vinden.

Limgrave Sacred Tear locaties

Fringefolk Hero Cave

Een Golden Seed is te vinden direct waar je start in de Stranded Graveyard, hoewel hij wel in een uiterst gevaarlijke dungeon met een giftig moeras ligt. Daarnaast moet je ook uitkijken voor een val op wielen die je achtervolgt en direct doodt als het je aanraakt, plus nog een baas, dus kom vooral terug wanneer je geleveld bent en een beter wapen hebt. Je hebt ook twee Swordstone Keys nodig om de entree vrij te maken van mist.

De baas is een Ulcerated Tree Spirit die niet alleen gigantisch is maar ook nog eens hard slaat, gesmolten ether uitspuugt en ook een explosie uit zijn lichaam creëert als je te dichtbij komt. Een schild zou wel het meeste van de klap moeten incasseren. Blijf onder zijn aanvallen en hij sneuvelt, waarna je een krachtige Spirit Ash en een Golden Seed krijgt. Voor meer informatie over Spirit Ashes check je onze gids.

Stormhill Sacred Tear locaties

Deze lichtgevende boom staat op het hoofdpad als je van de Stormgate naar Stormveil Castle gaat, dus die is niet te missen.

Stormhill Shack

Langs het hoofdpad op Stormhill zie je een hutje aan je rechterhand waar je een Site of Grace tegenkomt, maar ook een Golden Seed kunt pakken die niet in de buurt van een Illusory Tree ligt.

Weeping Peninsula Sacred Tear locaties

Ten zuiden van Limgrave vanaf de Castle Morne Rampart Site of Grace richting het zuidwesten volg je de rotswand rechts van je. Je komt uiteindelijk op een punt waar je er op kunt springen, al dan niet met de hulp van Torrents double jump. Bovenop is een lichtgevende boom.

Fort Haigh

Je moet richting Fort Haight ten zuidoosten van de Mistwood Ruins om de helft van een medaillion voor een quest te vinden. Zodra je op het fort afloopt, kom je een lichtgevende boom tegen.

Siofra River Well Depths

Dit gebied is reccht onder Limgrave, dat je ten zuiden van de Third Church of Marika kunt bereiken. De lift bij de rivierbron neemt je naar beneden richting de Siofra River Well Depths. Je begint in het zuiden van dat gebied, maar de boom bevind zich in het noorden tussen Worshippers' Woods en Below the Well Sites of Graces.

Vanaf Worshippers' Woods ga je naar het noorden maar hou je links aan tot je een stenen pad tegenkomt en er overheen gaat. Denk er aan dat je nu ook zichtbaar bent voor de eeuwenoude geesten die het gebied met bogen patrouilleren, ze zijn erg accuraat zelfs al rij je op Torrent om snel bij je doel te komen.

Stormveil Castle

Deze lichtgevende boom vind je vlak voordat je bij de baas van het kasteel arriveert. Er zijn zelfs twee routes om bij de baas te komen, waar je ook een Site of Grace genaamd Secluded Cell vindt.

Als je vanaf een andere route komt, ga je naar het zuiden vanaf die Site of Grace waar je een trol tegenkomt. Ga er langs en dan zul je de lichtgevende boom tussen twee normale bomen zien staan.

Liurnia Sacred Tear locaties

Academy Gate Town

In het midden van Liurnia's gigantische meer, voordat je Raya Lucaria Academy bereikt, is een verwoest dorp. Vanaf de Academy Gate Town Site of Grace ga je naar het noordwesten het dorp in waar de lichtgevende boom al snel moet opvallen.

Outside Raya Lucaria Academy

Ga nog niet naar Raya Lucaria Academy zodra je toegang hebt. Ga voorbij de teleportatiezegel in het noordoosten en je kunt een ander pad bewandelen. Je hebt Torrent nodig om over een gat te springen, maar aan het einde is een lichtgevende boom met een Golden Seed.

Raya Lucaria Academy

In de academy, vanaf de Debate Parlour Site of Grace, ga je naar de binnenplaats. Hou links aan maar pas op voor vijanden, waaronder een aantal gevaarlijke met draaiende messen en wielen waar je waarschijnlijk nog te zwak voor bent. Ga verder naar links en je komt een lichtgevende boom tegen die omsingeld is door vijanden die te druk zijn met naar de lucht kijken om jou te zien.

Caria Manor

Als je Ranni's questline volgt kom je uiteindelijk bij Caria Manor in het noordwesten van Liurnia, wat je kunt bereiken door door een valse muur te stappen in het noorden van Kingsrealm Ruins. Wanneer je bij de Manor Upper Level Site of Grace aankomt, is de lichtgevende boom vlak voor het volgende gebied. Kijk wel uit voor de wolven in de buurt.

The Ravine

Ten noorden van het meer in Liurnia is een ravijn dat je naar het Ravine-Veiled Village helemaal achterin brengt, en ook een pad dat je naar Altus Plateau brengt door de Grand Lift of Dectus te omzeilen. Maar voordat je bij dat dorp aankomt, kom je een lichtgevende boom tegen. Pas wel op want die is omsingeld door een aantal eivormige wezens die gifgassen spuwen. Zolang je snel er in en er weer uit rent om de Golden Seed te pakken is er niet veel aan de hand.

Caelid Sacred Tear locaties

Sellia Sorcery Town

Te vroeg Sellia Sorcery Town instappen kan enorm gevaarlijk zijn (je komt er langs als je richting onze vroege rune farming plek gaat) maar je kunt hoe dan ook hier wel een Golden Seed pakken. Als je het dorp voor het eerst inkomt ga je de trap links op en eromheen vind je de lichtgevende boom die over Caelids bloedrode lucht uitkijkt.

South Caelid

Vanaf de Southern Aeonia Swamp Bank Site of Grace, ligt deze lichtgevende boom op de route die je naar onze vroege rune farming plek in de buurt van Impassable Greatbridge dus mis deze niet, ook al moet je waarschijnlijk wegrennen van grote, enge honden en kraaien!

Beastly Sanctum

In het noordoosten van Caelid in Greyoll's Dragonbarrow vind je Farum Greatbridge, die door een vreselijke draak wordt bewaakt. Je hoeft hem niet te bevechten om bij de Site of Grace te komen. Ga verder naar het noorden en je komt bij Beastly Sanctum, waar nog een angstaanjagende baas op je wacht. Gelukkig kom de voor die tijd al een lichtgevende boom tegen.

Altus Plateau Sacred Tear locaties

Erdtree-Gazing Hill

Ten noorden van de Grand Lift of Dectus vind je de Lux Ruins alsook een Site of Grace voor Erdtree-Gazing Hill, met een lichtgevende boom daar in de buurt.

Altus Plateau Highway

Bij de Altus Plateau Highway's Site of Grace ga je, in plaats van het hoofdpad naar de Capital Outskirts, door naar het noorden en de volgende lichtgevende boom is dan iets verderop al te zien.

Outer Wall Phantom Tree

Er is hier niet alleen een Site of Grace, maar ook een lichtgevende boom met maar liefst twee Golden Seeds!

Capital Outskirts

Vertek bij de Outer Wall Phantom Tree en ga naar het noorden. Je komt hier een lichtgevende boom tegen met twee Golden Seeds. Het wordt beter naarmate je dichter bij de Erdtree komt, duidelijk!

Outside of Outer Wall Battleground

Vertrek bij de Outer Wall Battleground Site of Grace, en ga naar de poort in het noordwesten. Al gauw kom je een lichtgevende boom tegen langs dit pad. Dit gebied heeft boogschutters die great arrows afvuren dus niet treuzelen.

Altus Plateau's Minor Erdtree

Vanuit het noordwesten van de Capital Outskirst, en dichtbij de Windmill Village Grace of Site (onze aangeraden plek om Runes te farmen), kan je een pad volgen in het zuidwesten dat je naar de Minor Erdtree van dit gebied brengt. Voordat je aan zijn voet komt, zal je een lichtgevende boom vinden in de buurt met een Golden Seed.

Seethewater River

Als je het westen van de Altus Plateau bereikt, kom je Mt. Gelmir tegen. Aan de basis ligt Seethewater River, net ten westen van de Wyndham Ruins. Ontwijk de geysers en je zal al snel een lichtgevende boom in de buurt zien.

Mt. Gelmir

Hoog op Mt. Gelmir is een lichtgevende boom die uitkijkt op Volcano Manor. Je kan deze bereiken via de Road of Iniquity Site of Grace, al moet je wel eerst voorbij een vrij moeilijke boss passeren op de bergtop. Gelukkig is het eentje die je kunt overslaan tot je wat sterker bent.

Royal Capital mini boss

Herinner je de Ulcerated Tree Spirit die je kon bevechten aan het begin van de game? Nou, hier is er nog eentje die zomaar uit de grond komt. Je kan deze bereiken vanuit de Avenue Balcony Site of Grace. Volg de trappen naar het noorden die je naar een verdacht open plek brengen. Als je verder stapt, dan zal de tree spirit verschijnen. Versla deze en je krijgt nog een Golden Seed.

Royal Capital

Deze lichtgevende boom ligt net ten zuiden van de West Capital Rampart Site of Grace. Hij ligt in het zicht van een grote en sterke gargoyle, al is de boom zelf omgeven door kleinere vijanden die aan het aanbidden zijn. Als je niet tegen de Gargoyle wil vechten, loop dan snel er naartoe, neem de Golden Seed en maak dat je weg bent!

Mountaintops of the Giants Sacred Tear locaties

Forbidden Lands

Het is hier niet gemakkelijk om ver te zien, maar het pad van de Forbidden Lands naar Grand Lift of Rold is vrij rechtlijnig dus normaal gezien zou je geen moeite moeten hebben met deze lichtgevende boom te vinden. Hij ligt recht op dit pad, vlak voor de lift die je naar de Mountaintops of the Giants neemt.

Ancient Snow Valley Ruins

Deze lichtgevende boom ligt vrij dicht bij het bevroren meer, maar wanneer je het eerst in dit gebied komt, arriveer je vanuit de Ancient Snow Valley Ruins Site of Grace. Er zijn een aantal Golems die in dit gebied rondlopen, maar ga vanuit deze site of grace naar het noordoosten en vervolgens naar rechts. Je komt een klif tegen waar de lichtgevende boom zich bevindt.

Foot of the Forge

Als je start bij deze Site of Grace zie je een lichtgevende boom een beetje ten noorden van je, nog voor je over de kettingen gaat naar de boss toe. Je zal stealth moeten gebruiken want er is hier een troll die een enorme rots naar je gooit als hij je ziet. De boom is net aan de basis van één van de bevroren reuzen. Dat zou de laatste Golden Seed moeten zijn die je nodig hebt om je flask charges volledig te upgraden (behalve natuurlijk als je al een Golden Seed kreeg als Keepsake!).

Ordina

Dat gezegd zijnde, er zijn nog een hoop extra Golden Seeds te vinden, zelfs als je je flask al volledig hebt geüpgraded. Deze kan je enkel bereiken als je Latenna's quest volgt tot het geheime gebied in de Mountaintops. Hij ligt net ten westen van de stad waar je de puzzel moet oplossen om Haligtree te bereiken.

Veel succes met het upgraden van je flasks in Elden Ring!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties