Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring Patches locatie en wat je moet doen tijdens het Patches gevecht

Tijd voor vergiffenis?

Patches is een handelaar die in alle From Software games voorkomt, en dus ook in Elden Ring.

Je kan Patches al vroeg vinden in de game, en door het gevecht met hem te 'winnen', wordt hij een handelaar. De items die hij verkoopt kunnen erg handig zijn tijdens je quest, zeker in het begin van de game. Ze kunnen je zelfs helpen met een bepaalde boss te verslaan…

Eerst en vooral moet je weten waar de Patches locatie is en hoe je van Patches wint.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Waar is Patches te vinden in Elden Ring

Patches is te vinden in Murkwater Cave, een dungeon in het noorden van Agheel Lake. Volg de rivier en na de invasion van Bloody Finger Nerijus, ga je de grot in. Zorg dat je een torch hebt voordat je naar binnen gaat.

Murkwater Cave is een vrij korte dungeon. Er hangen bellen waar je tegen kunt lopen, die vervolgens vijanden lokken, maar zolang ze je niet omringen, is het allemaal goed te doen.

Wanneer je klaar bent ga je naar het pad dat naar rechts gaat vanuit de centrale kamer om een zogenaamde 'fog wall' te vinden. Binnenin zie je een treasure chest. Open deze en Patches verschijnt als een boss fight.

Wat moet je doen tijdens het Patches gevecht

Patches heeft een health bar net zoals een boss, en hij is ook de enige 'boss' in deze dungeon. Je zou dus verwachten dat dit gevecht loopt zoals elk andere bossfight.

Er zijn echter een aantal belangrijke verschillen. Ten eerste, Patches is maar zo sterk als een knight of andere vijand met een schild waar je er al zoveel van verslagent hebt op dit punt. Zolang je dus een beetje afstand houdt, je schild gebruikt en geduld uitoefent, versla je hem zo.

Dat brengt ons naar het volgende grote verschil: halfweg het gevecht zal Patches zich overgeven en vragen om te stoppen met vechten. Op dat punt moet je stoppen met aanvallen en wachten. Na een korte tijd zal de boss fight officieel voorbij zijn.

Kies voor 'forgive and forget' en je spaart Patches.

Wat verkoopt Patches in Elden Ring

Door Patches te vergeven wordt hij actief als handelaar. Hij heeft een hoop nuttige items in de aanbieding om je te helpen.

Eén ervan is Margit's Shackle, een herbruikbaar item dat je kan gebruiken tijdens de battle met Margit. Dit is een verplichte boss battle om de game uit te spelen, en het item is met een prijs van 5000 Runes niet goedkoop. Maar het gevecht is moeilijk genoeg dat elk hulpmiddel de moeite waard is om in te investeren.

Er zijn ook verschillende andere items zoals een cookbook maar vooral ook een Stonesword Key, die je ook kan kopen voor 5,000 Runes.

Als je met hem praat, vermeldt hij ook een tweede kist die nog niet geopend is in de grot. Die wordt blijkbaar bewaard voor een speciaal iemand.

Op het moment van schrijven is het nog onduidelijk wat de gevolgen zijn van het niet openen van deze kist, maar op korte termijn is het duidelijk. Er activeert een val die je naar Mistwood teleporteert, een locatie in het oosten van Limgrave.

Als je geteleporteerd wordt door deze val, kan je niet zomaar terugkeren. Je moet eerst een Site of Grace vinden. Gelukkig zijn er twee in de buurt op het pad naar buiten. Je kan zowel naar het noorden als naar het zuiden gaan. Ga naar één van deze twee, rust uit en ontsnap.

Wanneer je terugkeert naar Patches is hij verbaasd dat je nog leeft. Toch zal hij je items blijven verkopen als je geen wraak neemt op hem.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties