Skip to main content

Elden Ring Grand Lift of Dectus locatie - Waar linker en rechter Dectus Medallion vinden

Hoe je Atlus Plateau bereikt uitgelegd.

De Grand Lift of Dectus in Elden Ring kan voor velen een ontoegankelijke locatie zijn als je er de eerste keer komt.

Om er doorheen te komen heb je twee helften van de Dectus Medallion nodig die je in The Lands Between kunt vinden. De lift zelf is een manier om de Atlus Plateau in het noorden van de map te bereiken.

In deze gids lees je waar je de Dectus Medallions kunt vinden en hoe je ze kunt gebruiken.

Bekijk op YouTube

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

De ene helft van de medaille vind je in Fort Haight in Limgrave; de andere in Fort Faroth in Caelid.


Elden Ring Dectus Medallion linkerhelft locatie

We beginnen met Fort Haight: waar je die locatie in de map kunt vinden en waar je de medaille in het fort kunt vinden.

Fort Haight is ten oosten van Limgrave, het eerste grote gebied in Elden Ring (zie de afbeelding hieronder).

Wanneer je vanuit het noordwesten de weg naar Fort Haight volgt, stuit je vanzelf aan de rechterkant van de weg op een Site of Grace. Ga er heen en activeer het. De Site of Grace is tevens geel gemarkeerd op de bovenstaande afbeelding.

Als je de weg volgt, voorbij de verdedigingen, zie je een gloeiende boom. Ga daar heen en pak de Golden Seed dat je helpt Flasks te upgraden.

Eenmaal in het fort, ga de eerste trap op, vervolgens naar links en dan naar de tweede trap. Volg deze helemaal naar boven, ga dan naar rechts en pak de ladder.

In het fort zijn vijanden, maar ze zijn niet heel moeilijk te verslaan of zelfs te ontlopen als je snel genoeg bent.

Bovenaan de ladder is een kist. Open het en je hebt de eerste helft van de Dectus Medallion in je bezit.


Elden Ring Dectus Medallion rechterhelft locatie

De volgende locatie is Fort Faroth ten oosten van Caelid. De excate plek in het fort zie je op de afbeeldingen hieronder.

Als je Caelid nog niet eerder bereikt hebt, is er een shortcut. Die vind je door de ruïnes te verkennen vlakbij waar je in Limgrave begon. Vanaf daar kom je bij de Sellia Crystal Tunnel, die je naar het midden van de regio teleporteert.

Bekijk op YouTube

Eenmaal in Caelid, volg de weg die je naar Fort Faroth leidt. Let op, daar kom je een sluimerende draak tegen. Laat die met rust en loop er met een grote boog omheen. Verder op de weg zie je het fort, met daarvoor een Site of Grace.

In de eerste kamer van het fort is het behoorlijk donker. Zorg ervoor dat je een torch bij je hebt en wees voorbereid op vleermuis-achtige vijanden verderop.

Eenmaal binnen, ga naar de opening tussen de houten muren iets links van je. Ga daarna weer naar links, vervolgens door de deuropening en daarna de ladder op.

Bovenaan de ladder vind je een kist met daarin de tweede helft van de Dectus Medallion.


Elden Ring Grand Lift of Dectus locatie en hoe je de lift activeert

Als je al weet waar de Grand Lift of Dectus in Elden Ring is en daar snel naartoe kunt, kun je direct naar de laatste paar alinea's van deze gids gaan. Zo niet, hieronder leggen we je eerst uit hoe je daar komt.

De makkelijkste manier om bij de Tower of Dectus te komen, vereist wel het volgende: je moet toegang tot de tweede grote Legacy Dungeon in Elden Ring hebben. Dat is de Raya Lucaria Academy in Liurnia, die je kunt bereiken na Stormveil Castle.

De academie is het gigantische witte gebouw in het midden van het meer. Je kunt het bereiken door de Glintstone Key te bemachtigen.

Door de seal ten zuiden van de Legacy Dungeon geraken en de Main Academy Gate Site of Grace ontgrendelen is geen vereiste, maar maakt het je een stuk makkelijker om de Tower of Dectus te kunnen bereiken. Op de afbeelding hieronder zie je waar je deze locaties op de mpa vindt.

Met de Glintstone Key in bezit, ga naar het westen en vervolgens naar het gebouw zelf. Interacteer met de blauwe zegel bij de grote poort aan de voorkant. Je wordt nu getransporteerd.

Eenmaal geteleporteerd, stuit je op de Main Academy Gate Site of Grace. Interacteer met de blauwe zegel op de brug die naar het noorden, om vervolegsn weer geteleporteerd te worden. Vanaf hier hoef je alleen de weg noordwaarts te volgen, om uiteindelijk bij de Tower of Dectus te komen.

Er zijn vijanden hier, maar die kun je gemakkelijk ontwijken. Blijf de weg volgen, met de groene marker rechtsboven in de map. Hieronder vind je nog wat afbeeldingen om je op weg te helpen.

Eenmaal binnen, vind je een Site of Grace aan je rechterhand. Vergeet die niet te activeren. Ga daarna naar de twee standbeelden en ga op de cirkel daartussenin staan. Activeer de medailles. Een korte cutscene volgt waarin jij in de Atlus Plateau arriveert. Succes!

Read this next