Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring Godrick the Grafted tips en strategie

Zo versla je de eindbaas van Stormveil Castle.

Godrick the Grafted is een moeilijke baas tijdens het begin van Elden Ring en meteen ook de eerste Demi-God die je moet verslaan om uiteindelijk Elden Lord te worden.

Je kan Godrick the Grafted vinden op het einde van Stormveil Castle in Elden Ring. De ingang daarvan wordt bewaakt door nog zo'n taaie rakker: Margit the Fell Omen.

Het gevecht tegen Godrick the Grafted is zelfs voor geoefende Dark Souls-spelers een stevige boss battle. Vergeet dus niet dat je altijd de hulp kunt inroepen van een andere speler, of natuurlijk een spirit ash kunt gebruiken.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoELDEN RING Review - Koning der Souls?

Je voorbereiden op Godrick the Grafted

Hoe je jezelf voorbereid op Godrick the Grafted hangt af van hoe je wil vechten. Als je voor melee combat gaat, dan raden we aan wapen met een grote reach aan, zoals de Longsword of de Uchigatana. Je hebt het wapen best ook al eens geüpgradet met een Smithing Stone want Godrick bevechten met een standaardwapen is een recept voor een lang, lang gevecht. En hoe langer een gevecht duurt, hoe waarschijnlijker het is dat je een fout maakt.

Je kan ook met een ranged/magic build in Elden Ring aan de slag (daar kan deze staff locatie van pas in komen). Dan moet je wel zorgen dat je goede aanvallende spells hebt die je relatief snel kunt casten. Godrick beweegt zich heel snel door de arena, dus je wil niet te lang stilstaan om je spell op te roepen.

We raden overigens aan om toch zeker level 25 of hoger te zijn voordat je je waagt aan dit gevecht.

Voor je het gevecht tegen Godrick the Grafted aangaat, kan je ook nog Nepheli summonen aan de ingang. Je kan haar comberen met een summon spirit zoals de kwal of een summon met meer dan één personage. Godrick raakt hard, en het is niet ondenkbaar dat hij een personage met één of twee slagen uitschakelt. Een groep summonen is dus handig om hem af te leiden.

Godrick the Grafted tips: zo versla je Godrick the Grafted

Godrick heeft veel HP, is snel en slaat hard. Hij komt meteen naar je toe zodra de cutscene gedaan is. Laat zijn traag tempo je echter niet denken dat dit zijn topsnelheid is. Godrick's snelste aanval is namelijk wanneer hij rolt naar een zijkant, waarna hij zichzelf de lucht in gooit en op je neerkomt vallen met een enorme bijl. Je moet Godrick niet proberen dodgen terwijl hij aan het rollen is, maar je zal wel je dodge perfect moeten timen wanneer zijn bijl op je neerkomt. Je kan ook snel uit zijn range sprinten, maar dan krijg je wel de mogelijkheid niet om hem zelf damage te berokkenen met een melee wapen.

Deze aanval wordt vaak voorafgegaan door een luchtaanval. We zijn niet helemaal zeker hoe Godrick het doet, maar hij besteedt een paar seconden met het oproepen van steeds groter wordende cirkels lucht rond hem, die vervolgens omgezet worden in drie steeds groter wordende cirkels rond hem die damage doen. Zorg dat je afstand houdt deze aanval. Als je dapper en zeker bent van jezelf, kan je hier ook over springen. Veel tijd krijg je echter niet om damage te doen want zoals gezegd, meestal rolt hij meteen weg om de eerdergenoemde aanval te doen.

Een andere aanval waar je voor moet opletten is wanneer Godrick zijn bijl omgekeerd houdt in beide handen en vervolgens neerslaat op de vloer. Dit veroorzaakt een schokgolf rond hem twee seconden later. Je kan hier wel door rollen of over springen en Godrick raken terwjil de aanval nog verder uitdeint. Dit is een goede manier om een zware slag toe te brengen met R2/RT terwijl je een van zijn sterkere aanvallen ontwijkt.

Nog eentje om voor uit te kijken is Godrick's chain attack. Het signaal voor deze aanval is wanneer Godrick beide bijlen achter zich houdt. Hierna zal hij snel vijf tot zes aanvallen kort na elkaar doen. Roll hierdoor of loop weg zijn twee goede opties. Je hebt zo goed als geen tijd om Godrick aan te vallen tussen deze aanvallen dus daar moet je zelfs niet aan denken.

Wanneer Godrick ongeveer de helft van zijn health kwijt is geraakt, dan komt er wel een heel vette cutscene waarin Godrick zijn hand vervangt met een drakenhoofd. Na het filmpje zal hij hierdoor nieuwe aanvallen hebben, waaronder vuurspuwen. Deze kan gelukkig wel vrij gemakkelijk ontweken worden door te sprinten rond Godrick als je ziet dat hij de vuuraanval start. Godrick zet zijn aanval sowieso nog enkele seconden verder, ookal mist hij je volledig. Dat is dus een uitstekend moment om hem even goed te raken.

Eén belangrijk verschil met zijn eerste fase is dat hij in deze fase een schokgolf veroorzaakt in drie golven in plaats van twee. Deze keer is het slimmer om gewoon weg te lopen als hij deze aanval inzet, want dat geeft Godrick drie kansen om een dodelijke slag toe te brengen.

Godrick the Grafted beloning

Wanneer Godrick the Grafted eindelijk verslagen is, krijg je onmiddellijk 20.000 Runes waar je zeker je character een paar keer mee kunt levellen (afhankelijk van welk level je bent wanneer je Godrick verslaat natuurlijk.

Bovendien krijg je ook Godrick's Great Rune en het Remembrance of the Grafted item. Met dit laatste heb je twee opties: je kan de Remembrance of the Grafted gebruiken in je inventory en meer runes krijgen in de plaats, of deze naar een personage brengen in de Roundtable Hold waar je deze kunt ruilen voor wapens of spells.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties