Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring Ranni quest en hoe je de Dark Moon Ring en Moonlight Greatsword krijgt

Start je reis onder de Lands Between en vind de Moonlight Greatsword.

De Ranni quest in Elden Ring is een van de langste quests in de game, met een paar flinke hindernissen die je moet overwinnen.

Je leert meer over een van de drie heksen in de game. Op het vlak van lore wil je dat niet missen, maar bovendien krijg je het Moonlight Greatsword als beloning die in meerdere FromSoftware-games te zien is.

Ranni's quest bestaat uit verschillende stappen, waarvan je enkele wellicht over het hoofd ziet en daardoor vastloopt. Dankzij deze stap-voor-stap uitleg helpen we je verder.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoELDEN RING Review - Koning der Souls?

Waar vind je Ranni in Elden Ring

Je kunt Ranni vrij vroeg ontmoeten als je met Melia hebt gepraat en Torrent vrijspeelde bij de Gatefront Site of Grace en daarna terugkeerde naar de Church of Elleh. Ranni zal op dat moment daar opduiken en je de Spirit Calling Bell geven, daarmee kun je spirit ashes oproepen.

Vooraleer je echt met Ranni’s quest kunt begonnen, moet je haar eerst opzoeken in Ranni's Rise. Om deze locatie te kunnen bereiken, moet je naar Carian Manor gaan, die laatste ligt boven Lake of Liurnia in het noordwesten. Je kunt dat laatste bereiken via een valse muur in de ruïnes op je pad. Achter die muur zie je aan je linkerkant een gigantische blacksmith die Iji heet en het manor ligt daar iets verder in noordelijke richting, in de Kingsrealm Ruins.

Bij het verkennen van dit enorme landhuis zal je uiteindelijk de plek bereiken waar je het in een gevecht moeten opnemen tegen Royal Knight Loretta. Als je haar verslaat, dan is het mogelijk om door een deur te gaan die naar de Three Sisters leidt - een gebied met drie torens. De toren die je zoekt is Ranni’s Rise. Activeer de Site of Grace, ga vervolgens naar de top, daar kom je opnieuw Ranni tegen en zij zal deze keer haar echte naam gebruiken.

Accepteer om in dienst van haar te staan en vervolgens zal je quest naar Nokron, de Eternal City, beginnen.

Zo bereik je Nokron the Eternal City in Elden Ring

Nokron ligt net boven de Siofra River Well Depths in Elden Ring en je kunt er al erg vroeg deels naartoe teleporteren. Om de juiste ingang naar de Eternal City te vind, moet je eerst Starscourge Radahn verslaan, die wacht je op in Redmane Castle van de regio Caelid.

Het is goed mogelijk dat je het kasteel al eens eerder hebt bezocht toen je naar Caelid ging om runes te farmen vlakbij de Impassable Greatbridge. We waarschuwen om hier niet te vroeg naar toe te gaan, want voor je Radhan kan bereiken, moet je het eerst opnemen tegen twee erg moeilijke mini-eindbazen. Door Ranni’s questline te volgen, is het mogelijk om deze narigheden over te slaan.

Cover image for YouTube videoHow to escape Sellia Crystal Tunnel and reach Caleid early in Elden Ring

Bij de Three Sisters is er een toren in het zuiden die Seluvius’s Rise heet en waar je de magiër Seluvius ontmoet. Hij vraagt om een potion aan Nepheli te geven. Zij is een NPC die je mogelijk al ontmoet hebt aan de Roundtable Hold of hebt opgeroepen om je bij te staan in het eindbaasgevecht tegen Godrick. Praat opnieuw met Seluvius en hij geeft je een letter of introduction voor Sellen.

Als dat nog niet hebt gedaan wanneer je Limegrave verkende, dan vind je Selen (onze sterkst aanbevolen sorcery leraar voor het begin van de game) onder de Waypoint Ruins en dat is ook de plek waar je het tegen een mini-boss moet opnemen alvorens je de deur van de kamer kunt openen waarin zij in opgesloten zit. Als je haar de brief geeft, dan vertelt ze je dat je Radhan moet doden.

Als je al hebt gesproken met Blaidd (die op zoek was naar een manier om Nokron te bereiken via de Siofra River Well Depths) ga dan opnieuw met hem praten en vertel hem meer over Radhan. Vervolgens onthult hij meer over het Festival of Combat in Redmane Castle en wanneer hij zegt dat hij je daar zal ontmoeten, dan kun je op een veilige manier terugkeren naar Redmane Castle om de volgende stappen richting het eindbaasgevecht met Radhan te zetten.

Wie echter de gevechten tegen de moeilijke mini-bosses op voorhand overslaat, zal merken dat het gevecht tegen Radhan nog steeds erg ingewikkeld is dankzij zijn erg krachtige aanvallen die je in een keer kunnen doden als je defence niet hoog genoeg is of als je te weinig HP hebt. Gelukkig kun je ook nog andere NPCs oproepen om je te helpen met het gevecht en dankzij de enorme omvang van het gebied is het zelfs mogelijk om Torrent te summonen.

Wanneer je Radhan hebt verslaan, dan zie je een tussenfilmpje waarin er een ster op de aarde valt in East Limgrave. Fast-travel naar West Fort Haight en daar ontdek je dat het gebied is herleid tot zwevend puin, met een grotere krater die een pad naar Nokron vormt.

Zo vind je de Fingerslayer Blade

Er is genoeg te doen in Nokron, zo kun je tegen een Mimic Tear vechten die een Larval Tear laat vallen. Je kunt er ook een Mimic Tear vinden die volgens ons ook meteen de beste summon in Elden Ring is. Mis hem zeker niet!

Daarnaast ben je daar specifiek op zoek naar de Fingerslayer Blade, dat is geen weapon zoals de naam doet vermoeden, maar eerder een key item waarmee je verder progressie kan maken in Ranni’s quest. Je kunt het vinden in een kamer onder een standbeeld van een gigantisch skelet.

Keer terug naar Ranni’s Rise en geef de Fingerslayer Blade aan Ranni en zij geeft je vervolgens het Carian Inverted Statue. Dat item is niet absoluut noodzakelijk voor deze questline, maar omdat het erg lang kan duren alvorens het volgende deel van deze quest gebeurt, kun je proberen om eerst naar de Liurnia’s Divine Tower te gaan. Gebruik de Carian Inverted Statue op de wereldbol bij de ingang om Liurnia's Divine Tower om te keren en naar de top te gaan. Helemaal vanboven kan je Ranni's lijk vinden met de Cursemark of Death. Raap deze op.

Zo bereik je Nokstella en krijg je de Dark Moon Ring

Wanneer je nog eens terugkeert naar Ranni’s Rise in Elden Ring, dan zie je da Ranni is verdwenen en dat er in haar plaats een Site of Grace is verschenen. Waar je nu naartoe wilt gaan is Renna’s Rise - de toren ten noorden van de Three Sisters. De ingang ervan was eerder geblokkeerd door een seal, maar je zult er nu naar binnen kunnen gaan; hier vind je een kist die de snow witch’s clothes bevat en bovenaan is er een teleport, die naar de Ainsel River underground leidt.

Je kon eerder al de Ainsel River Well Depths verkennen via een lift in East Liurnia, maar die bracht je maar zo ver. Dankzij de teleport in Renna’s Rise is het mogelijk om andere delen van die regio te verkennen en zelfs om de Eternal City, Nokstella te bereiken. We raden echter toch aan om een ander deel van de Ainsel River te verkennen, want daar vind je het Map Fragment voor dat gebied.

Ga van waar je heen bent geteleporteerd rechtdoor en raap daar het key item miniature Ranni doll op. Je kunt daar ook een Site of Grace vlakbij die Ainsel River Main vinden. Rust daar uit en je zal zien dat je de optie krijgt om met de doll te praten.

Je zal aanvankelijk geen reactie krijgen, maar als je een paar keer met haar praat, dan zal ze uiteindelijk wel reageren en je de opdracht geven om enkele shades te vermoorden in Nokstella. Blijf zeker een paar keer met haar praten door uit te rusten bij andere Sites of Grace tot je niet langer de optie krijgt om met haar te praten.

Om Nokstella te vinden, moet je het pad blijven volgen tot je voorbij een groot duizendpoot-achtig wezen, dat bliksem afschiet, en gigantische mieren komt en uiteindelijk bereik je Nostella. Door met de ladder naar beneden te gaan, bereik je een andere Site of Grace.

Je kunt de gebouwen van Nokstella verkennen, die bevatten enkele gigantische iron balls die je kunt doden om Larval Tears te farmen. Je moet het pad op de grond, dat krioelt van ant-riding monks en blobs die elektrische energie afvuren (als je ze dood, dan vuren ze een schokgolf af die andere vijanden kan verwonden door zijn AOE), volgen. Uiteindelijk bereik je een lift aan de linkerkant die je beneden naar de Nokstrelia Waterfall Basin brengt.

Hier zijn er enkele basilisks die je voorbij kan rennen om ervoor te zorgen dat je niet cursed wordt en dan kom je in een gebied dat een onheilspellende rode tint kreeg. Dat is nogal toepasselijk omdat je wordt aangevallen door Blaidd. Dood hem en Ranni bedankt je en geeft je de Discarded Palace Key.

Wanneer je de item description leest, dan zal je weten dat deze key gebruikt kan worden om de gesloten treasure chest te openen in de Grand Library of Raya Lucaria, daar waar je Renalla vindt om je personage te respeccen. In die kist vind je de Dark Moon Ring. Vergeet dit niet te doen, want anders zul je merken dat je later geen progressie meer kan maken.

Zo ga je naar Lake of Rot

Vanaf de plek waar je Blaidd hebt verslagen in Elden Ring, ga je naar een gebouw aan de rechterkant en daar vind je een andere lift die je nog verder naar beneden brengt en waar je ontdekt dat dit ondergrondse gebied nog veel meer te bieden heeft dan je aanvankelijk dacht. Je bevindt je nu in het Lake of Rot en dat is exact wat de naam doet vermoeden. Blijf je te lang in het water dan raak je geïnfecteerd met het afschuwelijke Scarlet Rot, Elden Ring zijn tegenhanger van toxic.

Er zijn twee manieren om het Grand Cloister te bereiken. Je kunt het eerder voorzichtig oversteken door naar de kleine eilandjes te gaan en daar via een schakelaar andere stukken land omhoog te laten komen. Die andere stukken land hebben ook schakelaars die nog meer stukken land omhoog brengen en door ze te gebruiken, kun je het Lake of Rot min of meer veilig oversteken. Denk eraan om af en toe een pauze te nemen zodat de rot-meter kan normaliseren. Ook kan je items of spells gebruiken die de rot status genezen.

Daarnaast kun jij er ook voor kiezen om je niets aan te trekken van de rot-status en gewoon naar het Cloister te lopen terwijl jij af en toe je HP-meter aanvult met je flask - als je tenminste de flask hebt geupgraded met Golden Seeds en Sacred Tears, dan zal je gemakkelijk de overkant van het meer bereiken en heb je misschien nog genoeg charges over. Er zal ook een Site of Grace zijn waar je op een natuurlijke wijze je health kunt aanvullen, je status effects kunt genezen en je flash kunt aanvullen.

Vanaf daar kun je gemakkelijk je beneden geraken door voorzichtig te vallen van de richels aan de zijkant; hoewel het er hier op lijkt dat je over de eerste kloof moet springen, kun jij je hier ook op de volgende richel laten vallen om je pad verder te zetten.

Pas wel op voor de bug guards die zich onder je hebben verzameld - sluip er voorbij of reken met ze af alvorens je hier links afslaat en het beekje volgt naar een doodlopend stuk met een stone coffin aan de rand van de waterval. Benader de kist en je zal er in een tussenfilmpje in klimmen en er een nieuwe bestemming mee bereiken.

Op die nieuwe locatie bereidt een mistmuur je voor op wat er gaat komen: een eindbaasgevecht met Astel, Naturalborn of the Void.

Buiten dat hij groter is en hij je harder kan raken,heeft dit wezen veel weg van de centipede/scorpion-monsters die je met elektriciteit bestoken. Hij beschikt verder over AoE-aanvallen met een groter bereik en zweeft rond, daarom is het raadzaam om oftewel luchtaanvallen te doen of om ervoor te zorgen dat je weapon zijn hoofd kan bereiken. Gelukkig kan je afzonderlijke delen van Astel selecteren met de lock-on.

Wanneer hij dood is, zet je weg dan verder. Als jij niet bent teruggekeerd naar de Grand Library om de Dark Moon Ring te pakken, doe dat dan nu, want anders zal een zegel je pad blokkeren tot je de "Ring of Oath" hebt.

Waar je Ranni voor de laatste keer vindt en hoe je het Moonlight Greatsword krijgt

Als je de Ring of Oath hebt, ga dan naar boven met de lift. Dat zal redelijk wat tijd in beslag nemen omdat hij je helemaal naar de oppervlakte zal brengen. Eigenlijk brengt hij je naar het Moonlight Altar, een gebied boven de Village of the Albinaurics.

Daar vind je ook Glintstone Dragon Adula waar je het tegen kunt opnemen of je kunt hem ook gewoon negeren en naar de Cathedral of Manus Celes voor je gaan. Binnen vind je heel wat Starlight Shards, maar waar je echt naar op zoek bent, is een gat in de grond dat je diep laat afdalen naar de plek waar je Ranni vindt.

Schuif de Dark Moon Ring om haar vinger, ze zal wakker worden om je te bedanken, en zal voor de laatste keer verdwijnen en het Darkmoon Greatsword achterlaten. Dat is niet het zwaard dat je op het eerste zicht zou verwachten, maar de unieke vaardigheid van dat wapen zal het laten transformeren in het Moonlight Greatsword.

En dat is het einde van Ranni’s quest. Je kunt Blaidd echter nog steeds vinden aan de trappen voor Ranni’s Rise, waar je het opnieuw tegen hem kan opnemen om zijn volledige uitrusting voor jezelf op te eisen en door te praten met Iji kan je als afsluiter meer ontdekken over de lore van de game.

We hopen dat je veel plezier beleeft aan Ranni's questline!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties