Skip to main content

Zo voltooi je Seluvis's quest in Elden Ring

De preceptor probeert je voor de gek te houden, maar dit is wat je eraan kunt doen.

A warrior with a large sword talks to a masked figure with a large blue hat in Elden Ring
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Preceptor Seluvis is een personage dat je voor het eerst ontmoet in de Three Sisters subregio van Liurnia of the Lakes.

Hij heeft daar zijn eigen toren, die aanvankelijk gesloten is. Deze opent zich pas in de loop van Ranni's quest en je kunt daar in privé met de tovenaar praten. Zijn quest heeft enkele speciale kenmerken, dus volg onze stapsgewijze gids om Seluvis's missie te voltooien.

Waar vind je Seluvis?

Je moet eerst Ranni's queeste volgen tot het punt waar je met de geestvorm van Seluvis hebt gesproken in Ranni's Rise. Hij zal je dan uitnodigen in zijn eigen toren.

An overhead map image with a tower marked in a red circle from Elden Ring
Seluvis's tower ligt hier. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

(Om verder te gaan, moet je met alle geest NPC's in Ranni's Rise praten - Blaidd (indien aanwezig), Seluvis, Iji - en daarna opnieuw met Ranni zelf. De barrière voor de deur zal dan verdwijnen. Als de barrière toch niet opent, rust dan eerst eens uit bij de grace in de toren).

Ga naar Seluvis' Rise in het zuidelijke deel van het gebied en accepteer zijn opdracht, waarna hij je Seluvis's potion zal geven en je zal vragen deze aan Nepheli Loux te overhandigen.

A warrior with a large sword talks to a masked wizard with a blue hat in Elden Ring
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

  Je hebt echter verschillende opties aan wie je deze potion daadwerkelijk kunt geven om Seluvis' quest voort te zetten:

  • Geef de potion aan Nepheli Loux: Alleen wanneer ze in de kelder van de Roundtable Hold is (zie Nepheli Loux's quest).
  • Geef de potion aan Gideon: Alleen wanneer hij in zijn kantoor staat en je over Nepheli hebt gesproken.
  • Geef de potion aan Dung Eater: Alleen wanneer je de Seedbed Curses aan zijn lichaam moet geven (zie Dung Eater's quest).

  Optie 1: Geef de potion aan Nepheli Loux

  Voor deze optie moet je Nepheli Loux eerst ontmoeten in Stormveil Castle, dan Godrick verslaan (met of zonder haar hulp) en ten slotte met haar praten in het Village of the Albinaurics in Liurnia.

  Na met haar te hebben gesproken, zal ze dan naar de kelder van de Roundtable Hold verhuizen, waar ze de potion zal accepteren. Als je deze optie niet hebt, moet je eerst met Sir Gideon Ofnir praten en de bijbehorende dialoogoptie selecteren.

  Belangrijk: Als je besluit Seluvis's potion aan Nepheli Loux te geven zoals gevraagd, zal haar quest op dit punt eindigen en mis je onder andere een Ancient Dragon Smithing Stone.

  Als je doorgaat met deze optie, zul je Nepheli daarna vinden in Seluvis' verborgen poppenhuis, achter wat een muur lijkt te zijn, en direct naast Sellen's lichaam.

  Haar ash of pop kan je dan naast Pidia's lijk vinden nadat Seluvis dood is. Pidia is de verborgen handelaar in Caria Manor en is ook toegankelijk via het Three Sisters-gebied.

  Optie 2: Geef de potion aan Gideon

  Nepheli's adoptievader Gideon zal de potion ook accepteren nadat hij naar zijn studeerkamer is gegaan, waar hij zijn dagen doorbrengt met onderzoek.

  Praat met hem over Nepheli en je zou de optie moeten krijgen om hem de potion te laten zien zodra Nepheli in de kelder van de Roundtable Hold is.

  Gideon doet de potion weg en Seluvis gaat ervan uit dat je zijn missie zoals gevraagd hebt voltooid.

  Optie 3: Geef de potion aan de Dung Eater

  Dung Eater is een van de minst sympathieke NPC's in Elden Ring. Hij verschijnt in de Roundtable Hold zodra je het Altus Plateau binnenkomt.

  Je moet zijn quest een tijdje volgen totdat je vijf Seedbed Curses vindt en deze aan zijn lichaam geeft. Op dit punt heb je de mogelijkheid om hem de potion te geven. Door dit te doen, kun je de Dung Eater Puppet verkrijgen, maar mis je een van de alternatieve Elden Ring eindes, dus je moet kiezen wat voor jou belangrijker is.

  Koop Seluvis's aanbod

  Uiteindelijk maakt het niet zoveel uit wie de potion ontvangt. Wanneer je met lege handen terugkeert naar Seluvis, gaat hij ervan uit dat je zijn verzoek hebt ingewilligd en Nepheli "blij" hebt gemaakt met de potion.

  Je kunt dan incantations van hem kopen. Koop ze alle vier en ga nu op zoek naar zijn geheime poppenkelder ten noordoosten van Ranni's Rise. Je moet over de vloer rollen op de plek in de ruïnes of erop slaan om een trap te ontdekken.

  An overhead map screen showing the location of a secret cellar door marked with a red circle in Elden Ring
  De geheime poppenkelder is hier verborgen. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

  Ga de kelder in, onderzoek Seluvis’s notitie rechts van de schijnbare muur, keer terug naar hem en selecteer de dialoogoptie over zijn kamers. Hij zal je een pop uit zijn inventaris aanbieden. Selecteer er een en gebruik deze een keer. Nu moet je een Starlight Shard vinden en nog een pop kopen.

  Opmerking: Als de quest niet verder gaat, probeer dan zijn hele inventaris te kopen. Een nieuwe dialoogoptie zou dan moeten verschijnen.

  Vind de Amber Starlight shard

  Ten slotte wil hij een potion maken die zelfs een halfgod in een pop verandert. Hiervoor moet je een Starlight Amber shard vinden. Deze kan worden gevonden op het Altus Plateau op deze locatie:

  An overhead map screen showing the location of the Starlight Amber shard in Elden Ring, marked with a yellow arrow and circle.
  Image credit: Eurogamer/FromSoftware

  Ten oosten van de Site of Grace "Altus Highway Junction" kun je door een subway lopen en vind je de Starlight Amber voor een structuur die eruitziet als een altaar.

  Voltooi Seluvis's quest en verraad Ranni

  Reis terug naar Seluvis's Rise en geef hem de Starlight Amber die je hebt gevonden. In ruil daarvoor zal Seluvis je de Magical Scorpion Charm geven.

  Belangrijk: Nu heb je twee keuzes. Je kan de quest voltooien zonder Ranni te verraden, of je kan de quest voltooien door Ranni wel te verraden.

  Als je Ranni wilt verraden, kun je het gebied opnieuw laden en Seluvis zou je dan de Amber Draught moeten geven. Geef deze aan Ranni (dit werkt alleen als ze boven in haar toren slaapt).

  De heks is niet erg onder de indruk van de potion en de effecten ervan. Je kunt meerdere keren met haar spreken, maar als je dit te vaak doet, zal ze je ter plekke doden.

  A warrior stands in a stone chamber in Elden Ring, in front of a deceased Seluvis
  Image credit: Eurogamer/FromSoftware

  Seluvis zal ook dood zijn als je terugkeert naar zijn toren. Je vindt de Seluvis's Bell Bearing en de Preceptor's Set bij zijn lijk. Dat is het voor Seluvis en zijn quest.

  Ranni is daarna ook verdwenen uit haar toren, maar je kunt tenminste proberen je wandaden ongedaan te maken met behulp van Absolution en Celestial Dew. Hoe dan ook, Seluvis's quest is nu voltooid.

Read this next